5.533 kip in de oven recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 vleestomaten, 150 gram Boursin met tuinkruiden, 1 teentje knoflook, 2 eieren, zonnebloem olie/of olijf olie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk kiprecept. Makkelijk te bereiden. Heel speciale smaak! Probeer het eens...

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 el honing, 2 el mosterd, 1/2 citroen (sap en schil), 1 el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Top 100

Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet 100 gr kruidenboter 150 gram ontbijtspekreepjes600 gr gesneden prei zout en peper 4 el gesneden peterselie ca 16 sneetjes stokbrood 200 gr geraspte belegen kaas VOOR EEN WITTE SAUS25 gram boter, 20 gram bloem, 2 dl heldere vleesbouillon (van blokje bijvoorbeleld), peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Top 100

Een krokant korstje om je kip, die lekker mals blijft.

INGREDIENTEN

Kip: 8 1/2 kippeborsten, 8 kipfileetjes, 8 drumsticks., Honing: ongeveer 10 eetlepels, Mosterd: 3 eetlepels, 75 g boter, kerriepoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Top 100

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. P.p. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade voor 4 personen heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets zou ik een dubbele hoeveelheid marinade maken.

INGREDIENTEN

De maten zijn afgestreken eetlepels (Maar ik heb behoorlijk grote eetlepels), 1 el hot curry poeder, 1 el gemberpoeder, 1 el Gemalen komijn (djinten)., 1 halve el pittige mosterd (of 1 tl mosterdpoeder), 2 el. Abrikozenjam, 5 -6 el. Worcestershire sauce, 3-4 el. Citroensap, 2 -3 el. tomatenpuree., Vers gemalen zwarte peper (± 2 tl), 2 -4 tenen knoflook uitgeperst (meer of minder naar smaak ik nam er 4), 2 el. zonnebloem of olijfolie (of van beiden 1 el), 4 kipfilets, Eventueel zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Top 100

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.

INGREDIENTEN

3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook
Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon.
Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!

INGREDIENTEN

400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere ovenschotel met stukjes kipfilet

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 bekertje creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram magere spekblokjes, 200 gram kipfilet, 3 lente-uitjes, 100 gram champignons, zout en versgemalen peper, bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas, geraspte nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kids vinden dit na frietjes en pizza het lekkerste gerecht.

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 750 gr Broccoli, 1 Blikje champignoncreme soep Unox, Creme fraiche, Geraspte kaas, Paprikapoeder, Boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: "Koken & genieten"

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in blokjes, 3 paprika's in reepjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 200 ml melk, 200 g creme fraiche, 125 g goudse kaas, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 8 tortilla's, 150 g kleine champignons in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen),, VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie,, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een heerlijk Slankgerecht,Snel Klaar (als je op tijd de oven aanzet);)
Het kippakketje gaat in de oven en er komt geen boter of olie aan te pas.
Met rijst/aardappelen en (roerbak)groenten is het slechts 375 Calorieen p.p.
Ik geef op voor 1 persoon maar ben je met meer personen dan doe je gewoon 2-3 of 4x de hoeveelheden.
Dit is een dieetgerecht en ik geef dus een dieet portie op, ben je niet op dieet neem je gewoon meer!Ik maak dit vaak voor 2 personen en verdubbel dan het recept. De foto`s zijn gemaakt toen ik het met aardappelen (in de schil gekookt) en gemengde groenten heb gegeten en nog een foto van dit gerecht toen ik het gemaakt had met rijst en oosterse roerbakgroenten.

INGREDIENTEN

100 g kipfilet., 25 g St.Moret light (of andere "lightkaas" bvb, Linessa van Lidl of Philadelphia light)., 1 eetl. Grove mosterd.(of gewone mosterd en grove dus half om half), 2 plakken rauwe ham., 80 gram gare rijst (of 2 aardappelen)., 1 tl (olijf) olie, (Roerbak)groenten naar smaak., Zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes
, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros
, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki
, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

6 – 8 kippenpoten of kipkarbonades, 2 uien, ¾ kilo vastkokende aardappels, ¾ kilo wortels, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el Dyon mosterd, 2 el honing, 1 t chilipoeder, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 2 twijgjes rosemarijn, 150-200 ml kippenbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

Een lekkere ovenschotel voor de knoflookliefhebber.

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten4 bloemige aardappels in de schil, in grote stukken gesneden2 eetl. verse rozemarijn, grofgehakt1 eetl. verse citroentijmblaadjes of 1 eetl. citroensap125 ml. olijfolie3 eetl. kippenbouillon1 bolletje knoflook, tenen losgebroken.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht staat bij ons thuis regelmatig op tafel. Het is erg lekker, snel klaar en ook kinderen zijn er dol op. De prei wordt door de blauwe kaassaus heel zacht van smaak.

INGREDIENTEN

- 2 stokbroden, - 400 gram kip in stukjes, - 6 preien fijn gesneden, - bekertje creme fraiche (ca 125 ml), - 125 gram blauwe kaas in stukjes, - boter voor bakken en invetten, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 600 g verse grote spinaziebladeren, stelen en harde delen verwijderd, 2 pakjes bechamelsaus, 1 pakje bladerdeeg, 500 g gegaarde kipfilet of -rollade, in dunne reepjes, peper en zout, 200 g gorgonzola, in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker.
http://www.boodschappen.nl/images/recepten/115.jpg>

INGREDIENTEN

4 kipfilets, in repen gesneden, 1 rode paprika, in stukken, ? blikje maiskorrels of blikje mini maiskolfjes, 250 g champignons, in dikke plakjes, 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 250 g rijst, zakje tortillachips (naturel of kaas), zakje Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta, bv. enchilada of faijtamix), zakje geraspte kaas, * Voeg eventueel Mexicaanse pepersaus of sambal toe tijdens het bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nee het is géén kip cordon bleu want die zijn niet opgerold en zijn gevuld met ham en smakeloze kaas. Dit lijkt op een slavink of rundervink, maar dan met een vulling. Maakt verder niet uit, makkelijk en erg lekker!

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken bacon, 100 gr extra belegen goudse kaas, ½ t cayennepeper, 1 t knoflookpoeder, 1 t paprikapoeder (mild), 1 t zwarte peper, ½ t zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2013
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

`s Winters zijn de tomaten niet erg smaakvol, in dit gerecht is dat helemaal niet erg. Het originele recept is met kipfilet, ik heb het ook al een keer met zalmfilet gemaakt, smaakte ook prima, de oventijd dan met 8 minuten inkorten. Een snel, vetarm gerecht. Kombineert prima met rijst en sperziebonen.
eigen foto

INGREDIENTEN

4 tomaten, 2 kipfilets, 1 volle eetlepel kappertjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel olijfolie, 2 volle eetlepels bruine suiker, peper en zout, 1 sjalot

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche kip en paprika


In 30 minuten klaar (Voorbereiden:10 minuten)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 kipfillet, 1 paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eieren, 5 bladerdeeg plakjes, wat paprikapoeder, geraspte kaas (optioneel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kip met spek, boursin en champignons in Bladerdeeg is een ontzettend lekker voorgerecht.
Echt een aanrader !

INGREDIENTEN

1 ons ontbijtspek, 1/2 bakje kastanjechampignons, 1 kipfilet, 8 velletjes bladerdeeg, Peper, Boursin met knoflook, Eitje

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibare honing;, 50 ml sojasaus;, 50 ml droge sherry;, mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel;, 1 teentje knoflook, geperst;, 125 g kipfilet, in repen;, 1 kleine rode ui, in smalle halve ringen;, 100 g kastanjechampignons, in plakjes;, 50 g peultjes;, zout en versgemalen peper;, een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was.

Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar!

Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd.

Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet.

Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege.

Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz… deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere italiaanse wraps

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 500 gr italiaanse roerbakgroente, pesto, mozarella, 8 wraps, geraspte kaas, 2 uien, Tomaten ketchup, knoflook, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een echt lekkere en makkelijke schotel,het recept staat ook in iets andere versie in een boek van Sonja Bakker,maar deze komt uit de krant.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, boter, 1 teentje knoflook, zout en peper, ca 500 gram broccoli, 1 blikje kipragout, 125 ml creme fraiche, 2 tl kerriepoeder, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Turks broodje uit de oven, met Thaise kip en wat groenten.

INGREDIENTEN

Klein Turks brood, 200 gram kipfilethaasjes, 3/4 rode paprika, 2 teentjes knoflook, Halve rode peper, 3 Lente Uitjes, 1/4 komkommer, , 2 EL Oestersaus, 1 EL Soyasaus, Snufje Kristalsuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2013
  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Even wat voorbereidingswerk, maar lekker ...

INGREDIENTEN

600 gram kipfilet, 250 gram feta, 500 gram tomaten (ongeveer 7 normaal formaat tomaten), 300 gram aubergine (ongeveer één normaal exemplaar), 400 gram uien (drie flinke exemplaren), 5 dikke teentjes knoflook, rozemarijn en oregano als kruiden, gemalen zeezout (om de knoflook chemisch te binden), een paar scheuten balsimico azijn (eventueel te vervangen door droge witte wijn), een eetlepel suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ja lekker kippenvleugels kluiven. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Dat geldt ook voor mij. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen. Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo. Nooit kopen dus. Dit recept heb ik ooit gekregen van een andere bevriende scheepskok (een Canadees) en die zette dat op tafel als snack. Helemaal verbouwd dat recept en nu is het dit geworden.

INGREDIENTEN

Kip met marinade:, , 1 kilo kippenvleugels, 2 el sojasaus, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el sesamzaad, 1 el vers geraspte gember, 1 t sesamolie, 2 t suiker, ½ t zwarte peper, 2 t cayennepeper, , De knoflook-soja dipsaus:, , 4 el fijngehakte lente uitjes, 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 el sojasaus, 2 el rijstazijn, 1 t sesamolie, 1 t suiker, ½ t chilipoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere gegrilde groenten met een niet al te ingewikkelde kruidenmix.

Met de groenten kun je variëren.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 2 rode uien, 1 rode puntpaprika, 1 gele paprika, 5 worteltjes, 3 trostomaten, 2 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels gepureerde knoflook uit een potje, 1 afgestreken theelepel zout, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 2 theelepels kristalsuiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Slank ovengerecht wat p.p. ca. 195 kcal. bevat.

INGREDIENTEN

75 gr. roomkaas op kamer temperatuur, 1 volle eetl. grove mosterd, 4 enkele kipfilets van ca. 75 gr. elk, 8 plakjes rauwe ham.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

SUPER GEMAKKELIJK en heel lekker! Zonder vooraf te bakken gaat de kipfilet met de overige ingrediënten in de oven. (Helaas vergeten een foto te maken toen de kip gebakken was, maar de smaak was verrukkelijk!) Foto komt t.z.t.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet -, 1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 2 eetlepels olijfolie -, 1 blikje gepelde tomaten -, zout, peper -, 1 theelepel suiker -, 1 eetlepel (balsamico)azijn, ± 10 zwarte olijven -, 100 gram feta kaas in blokjes -, peper, zout -, 1/2 eetlepel oregano of tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies