Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip citroen recepten (2.113) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Dit is voor mij echt een blijvertje, heerlijke salade met verschillende smaken.

INGREDIENTEN

1 mango, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 gerookte kipfilet, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 bakje basilicum, ontdaan van de takjes, dus alleen de blaadjes, 1 zak veldsla, ontdaan van de zanderige kroontjes, , 1/2 zakje geschaafde amandelen, bij de bakproducten, 1 citroen, olijfolie, kerriepoeder,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen.

INGREDIENTEN

400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet citroensap 2 flinke uien 400 gram sperziebonen, (of kousenband) 6 tenen knoflook 4 middelgrote vastkokende aardappels 2 el olie 1 tl gedroogde chilivlokken (of 1 Madame Janetpeper) 2 el massala kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 4 kleine maggiblokjes allesbinder 1/2 liter warm water 4 eieren peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!

INGREDIENTEN

- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee), - 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven), - Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen), - Een rode ui, - Een bosje verse(!) koriander, - Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover), - Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2011
  • Thais
  •  10-20 min.

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet

INGREDIENTEN

Ingrediënten, - 4 Kalf schnitzels, Of, - 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken), Of, - 4 Varkensschnitzels, TIP, Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!, - Zwarte peper uit de pepermolen, - Zout, - Bloem, - 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer), - Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood), - 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie, - 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé, - Eventueel 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is van mijn vriendin. Geen idee hoe zij eraan gekomen is. Maar het smaakt heerlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet., 1 kilo uien., Sap van een citroen., 10 Citroen bladeren (des te meer, des te lekkerder), 1 stengel citroengras (gekneusd)., 6 a 7 eetl (komt niet zo nauw) Ketchap manis., zout peper., 3 eetl boter., (Paar kleine) rode peper(tjes) klein gesneden.(dat is voor iedereen verschillend), 2 tenen knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kip -, zout en peper -, 35 g boter of margarine of bak- en braadproduct-, 1 eetl. olie -, 1 dl kippenbouillon -, 1 grote citroen in schijfjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een tapasgerecht

INGREDIENTEN

1 citroen, 2 kipfilets, 1 sjalotje, 2 tenen knoflook, olijfolie, peterselie, eventueel zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kip -, zout en peper -, 35 g boter -, 1 eetlepel olie -, 1 dl kippenbouillon -, 1 grote citroen in schijfjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een van de beste en eenvoudigste manieren om kip klaar te maken. Weinig vet (gril!).

INGREDIENTEN

1 hele braadkip, 1 citroen, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Een lekker kippetje,Goedkoop/ Makkelijk /01 u

INGREDIENTEN

1 kip :, 2 citroenen :, 2 sjalotten :, 1 dl room :, 2 soeplepels, gehakte peterselie :, 25 gr boter : Olie : 1 soeplepels, peper en zout, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1,5 kg kip in stukken, * 3-4 eetl olijfolie, * naar smaak zout en peper, * 2.5-3 dl kippenbouillon, * 3-4 lenteuitjes in stukken, * 3 eieren, * 3 eetl citroensap, * 1-2 eetl fijngesneden dille,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker met de gefrituurde courgettes.

INGREDIENTEN

1 kip van ong. 1 1/2 kg, in stukken; 3-4 el olijfolie; zout; peper; 2 1/2-3 dl kippenbouillon (tablet); 3-4 lente-uitjes, in stukken; 3 eieren; 3 el citroensap; 1-2 el fijngesneden dille

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Men neme 1 kip (1.000 a 1.200 gram) van goede kwaliteit. Neem toch een scharrelkip bij de slager, dus niet zon flauwe scharrelkip van Albert Heijn. Het kost een beetje maar dan heb je ook wat. De volgende ingredienten zijn peanuts. Je hebt verder nodig:, , * 2 tot 3 takjes rozemarijn, , * grof zeezout, , * 4 citroenen, , * partjes citroen bij het serveren, , * enkele tenen knoflook, ongeschild, , * gedroogde rode pepertjes,verkruimeld en eventueel te vervangen door grof gemalen zwarte peperkorrels,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 1 citroen, 4 kippenbouten, zout en versgemalen peper, 50 gram boter, 3 eetlepels honing, 3 takjes tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 dl (olijf)olie, 1 (mais)kip van ? 1 kg, zout peper, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, 1/2 bosje peterselie, keukentouw.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 dl (olijf)olie, 1 (ma?s)kip van ? 1 kg, zout, peper, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, 1/2 bosje peterselie, keukentouw

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 borststukken (zonder vel), honing, sap van een citroen, sap van een grote sinaasappel, 1 eetlepel ketjap, boter, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

700 gram kippenborstfilet - 80 ml citroensap - 1 eetlepel bruine suiker - 1 eetlepel gerasspte gember - 2 teentjes geplette knoflook - 2 eetlepels arachide-olie - 250 gram droge dunne eiermie - 1 dungesneden middelgrote ui - 1 dungesneden middelgrote rode paprika - 1 dungesneden stengel selderij - 4 dungesneden bosuitjes - 1/3 kop korianderblaadjes - Voor de citroensaus : 1 theelepel maismeel - 2 theelepels geraspte citroenschil - 80 ml citroensap - 500 ml kippenbouillon - 60 ml honing - 1 theelepel sambal oelek,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 citroenen, 3 eetlepels olie, 1/4 1 droge witte wijn, 1/4 1 gevogeltebouillon, 1 koffielepel geraspte gember, 40 g koude boter, citroenmelisse, zout en peper van de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pond kipfilet of kippe dij filet., Kipkruiden, 1 pond pasta (eigen keuze), 4 ons peterselie, 3 flesjes citroensap / of citroenen, 1 of 2 dl. kippebouillon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 150 ml witte wijn, * 3 eetl olijfolie, * 1 handjevol verse tijm, * 1 kip in 10 stukken (2.5kg), * 1 bol knoflook in teentjes verdeeld niet gepeld, * 2 citroenen zonder waslaagje in 8 stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Een recept uit het boek `Buiten eten` van Rose Marie Donhauser. Bij het recept staat vermeld;`Malse kuikenbouten, gesmoord met peperoni, tomaten en kruiden. Smaken koud ook prima. Dit gerecht kunt u dus van tevoren bereiden.` Wij hebben het warm gegeten dus over koud eten kan ik geen oordeel geven. Het is een heel smakelijk recept en ik zal dit beslist meer maken. De peperoni die ik gebruikt heb was de milde omdat ik in de winkel geen scherpe kon vinden. (de peperoni zit in een potje) de volgende keer neem ik meer peperoni. Ook heb ik de tomaten gewoon ontveld en in grove stukken gesneden i.p.v. de tomaten er heel met vel en al bij het gerecht te doen. Hieronder het recept zoals het in het boek staat vermeld. Ik heb het recept door twee gedeeld omdat ik het voor 2 personen maakte. Ik heb 1 hele grote tomaat (Coeur de Boeuf) en een kleine gewone tomaat gebruikt.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten (van 200 gram per stuk), Zout en versgemalen peper, 4 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 4 vleestomaten, 4 groene peperoni (scherp of mild), 2 takjes rozemarijn, 4 eetl. Olijfolie, Sap van 1 biologische citroen, 25 gr kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kotopoulo lemonatos, een klassiek Grieks gerecht.

INGREDIENTEN

* 1 kg kipdrumsticks, * 60 ml olijfolie, * 80 ml citroensap, * 1 el honing, * 1 el rozemarijn, * 1 tl oregano, * 4 teentjes knoflook, in dunne schijfjes, * 1 kippebouillonblokje, verkruimeld, * 2 tl maizena, * 125 ml water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram.

INGREDIENTEN

, *1 hele kip (ong. 1,5 kilo) in 4 stukken gehakt. Bouten kan natuurlijk ook., *2 of 3 kleine ingelegde citroenen (Marokkaanse winkel), kleingesneden, *1 grote of 2 kleine venkelknollen, *2 uien, *klein bosje verse koriander (of platte peterselie, als je niet van koriander houdt), *80 gr. zwarte en groene olijven zonder pit, *4 teentjes knoflook, in plakjes, *een flinke pluk saffraan, *500 ml. goede kippenbouillon, *beetje olijfolie, , Voor de marinade:, *1 volle theelepel gemalen koriander, *1 volle theelepel gemberpoeder, *1 afgestreken theelepel gemalen komijn, *2 eetlepels olijfolie, *beetje zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een verrassende combinatie, makkelijk te maken

INGREDIENTEN

600 g kip in stukken (bijv kipkarbonades), ontveld, kapje (schil) van 1 citroen, 5 g boter, ? el olijfolie, 1 heel teentje knoflook, ? el rozemarijn, 1 (gedroogde) rode peper, 3 el witte wijn, 1 el citroensap, 3 el (50 ml) kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

4 kipdijstukken of 8 kipbraadsticks, 1 tl kaneel, 1 biologische citroen, schoongeboend, 6 teentjes knoflook, gehalveerd, 4 el olijfolie, 1 el verse oregano, grof gehakt, 150 ml droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken!

INGREDIENTEN

- 200 gram kipfilet, in blokjes;, - 100 gram chorizo, in plakjes;, - 1 ui;, - 2 teentjes knoflook;, - olijfolie;, - 150 gram rijst;, - zout & peper;, - el paprikapoeder;, - een flinke mespunt chilipoeder;, - 1 blik tomatenblokjes;, - 2 kippenbouillontabletten;, - halve citroen;, - lekker veel fijngehakte koriander of platte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden kippenpoten met honing citroen en ketjap

INGREDIENTEN

3 kippenpoten, 2 citroenen, bosje bladselderij, honing, ketjap, sherry (-azijn = oude sherry), verse tijmblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit ovenschoteltje is puur zomers comfortfood. Weinig voorbereiding, de oven doet al het werk dus een super lekker ovenschoteltje en niet duur.

INGREDIENTEN

4 flinke kippenpoten met vel of 8-12 andere kipdelen met vel, 100 g crème fraîche, 4 tenen knoflook, geperst, 2 el grove mosterd, 200 ml kippenbouillon, 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes, 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden, 2 el vloeibare honing, 1 citroen, in schijfjes, 25 g dragonblaadjes, fijngehakt, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Wk-end project ,  dus nog niet op het bord geweest , hoeft ook niet om dit op voorhand al lekker tevinden.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2 el stroop, 2 el olie, sap van 1 citroen, 1 tl gerookt paprikapoeder, ½ tl chilipoeder, zout en peper, 1 grote kip, ½ bosje tijm, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 6 kip drumsticks, * 500 gr aardappelen, * 2 eetl olijfolie, * 1 citroen, * 1 eetl tijm, * 4 teentjes knoflook, * naar behoefte zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Zoete lavendel voor keukengebruik, Een citroen, Tijm, Olijfolie, Honing (lavendel of bij gebrek daaraan gewone honing), Zout, Een kip in stukken of genoeg stukken kip voor vier personen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk fris recept voor een hele kip

INGREDIENTEN

Een hele kip, citroen, 3 takjes rozemarijn en een kipbouillonblokje, creme fraiche en een beetje maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 kip van ca. 1 kg, - 1 citroen, - 1 venkelknol, - 2 el boter, - zout en versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 kip in stukken of 1 kilo drumsticks, zout en peper, 2 uien in ringen, 2 teentjes knoflook fijngehakt, ? theelepel gemberpoeder, ? theelepel koenjit (kurkumapoeder), ? theelepel gemalen komijn, 1 citroen in stukken, 100 g groene olijven, , , Om te garneren: gehakte verse koriander en stukken citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top