15 varkenstong recepten


INGREDIENTEN

100 g gedroogde ham * 200 g varkenstong * 3 uien * 4 aardappelen (Charlotte) * 3 dl kalfsfond * 250 g witte asperges * 250 g groene asperges * 200 g gekookte ham * 250 g champignons * 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) * 4 dl vleesjus * 2 dl room * 1 sjalot * 2 eetlepels mierikswortel (geraspt) * 25 g roomboter

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2varkens tongen,water,3 bouillon blokjes,peper,zout,500 gr champions,1 laurie bladje,verse bieslook,peterselie,1 eetlepel bloem, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 varkenstongen, 30 gram boter, 1 glas rode wijn, peper en zout, laurier, tijm, 250 gram pruimen of rozijnen, 1 eetlepel rode bessengelei, bloem.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met tong.

INGREDIENTEN

Ossen-, kalfs-, lams- of varkenstong

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  •  …
  •  0-10 min.

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met tong

INGREDIENTEN

Ossen-, kalfs-, lams- of varkenstong

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  •  …
  •  0-10 min.

Koud Gerecht van Varkenstong, Varkensfilet en Eieren

INGREDIENTEN

, > 1 varkenstong, , > 2 ons varkensfilet aan een stuk, , > 3 eieren, , > 4 dessertl. Chinese ketjap, , > 3 dessertl. zoete ketjap, , > zout, , > zwarte peper naar smaak, , > 2 dessertl. olie, , > 1 afgestreken dessertl. ngohiangpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een typisch Brabants gerecht. Het is grijzig van kleur, niet te zuur.

INGREDIENTEN

1 kilo varkenskop {wangen}*, 200 gram varkenstong*, 100 gram varkenshart*, 200 gram zwoerd*, 2 liter water*, 3 blaadjes laurier*, 10 gram peperkorrels*, 5 gram zout*, 10 gram nootmuskaat*, 150 cc azijn.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.

Het lijkt een moeilijk gerecht maar het is echt de moeite waard om dit eens
een keer uit te proberen.

van "moesje2"

INGREDIENTEN

1 kg varkenskop {wangen}, 200 gr varkenstong, 100 gr varkenshart, 200 gr zwoerd, 2 ltr water, 3 st laurierblad, 10 gr peperkorrels, 5 gr zout, 10 gr nootmuskaat, 150 cc azijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg varkenskop {wangen}, 200 gr varkenstong, 100 gr varkenshart, 200 gr zwoerd, 2 ltr water, 3 st laurierblad, 10 gr peperkorrels, 5 gr zout, 10 gr nootmuskaat, 150 cc azijn,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg varkenskop {wangen}, 200 gr varkenstong, 100 gr varkenshart, 200 gr zwoerd, 2 ltr water, 3 st laurierblad, 10 gr peperkorrels, 5 gr zout, 10 gr nootmuskaat, 150 cc azijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept gekregen van Tonia, waarvoor dank. Vlees, tong, hersenen en stukjes nier, milt en hart van het varken worden gebruikt voor deze stoofpot. Het recept is vermoedelijk uit Tsjechie afkomstig.

INGREDIENTEN

600 g varkensvlees, 1 varkenstong, varkenshersenen, van nier/milt/hart elk een stukje, 1.1/2 el reuzel, 2 middelgrote uien, paprikapoeder, kummel, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 1 el bloem, bouillon of heet water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Met dank aan 'Knabbel'

INGREDIENTEN

600 g varkensvlees, 1 varkenstong, stukje nier, stukje milt, stukje hart, varkenshersens, 1,5 el reuzel, 2 uien, bouillon, paprikapoeder, kummel, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 1 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 750 varkenswangetjes, 250 gr varkenstong, 250 gr varkenshart, 250 gr lever, 500 ml water, 250 ml ananassap, 1 theel peper, sate stokjes, 1 ei, , Marinade:, 2 uien, 4 rawits, 4 eetl azijn, 4 eetl limoensap, 4 eetl ananassap, 2 cm gember, 2 teentjes knoflook, 1 theel peper, 1 salam blad, 1 theel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Filippijns
  •  60-120 min.

Een recept uit 1850.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Varkenstongetje met fricandeau

INGREDIENTEN

, 1 varkenstongetje van 200 g, 150 g varkensfricandeau met:, 1 tl sherry, 1 tl Aromat en, 2 tl water;, 1 el tapiocameel, 5 of 8 Chinese paddestoelen, 25 g droge 'muizenoortjes' houtzwammen, 25 g prei, 3 knoflooktenen, 3 sneetjes gember, 250 cc kippenbouillon, 2 el oystersauce, 1 mespunt ve-tsin, 1 mespunt peper, 3 el reuzel of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies