112 tomatencremesoep recepten

Mijn favoriet.

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 flesje Maggi Basis voor Tomatencremesoep, 2 eetl. sherry, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gedroogde of 1 eet. verse tijm, 1 zakje Maggi Soepenbinder en 1 eidooier.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Tomatencremesoep, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde tijm, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid, 1 eidooier,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 flesje Maggi Basis voor Tomatencremesoep, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde tijm, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid, 1 eidooier, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  •  …
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte tomaten soep smaak naar pure zomerzon. Mijn collega Bas bracht dit recept onder mijn aandacht. Sindsdien een van de lekkerste soepjes die ik maak.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook geperst, 2 sjalotjes gesneden, 1,5 kilo vleestomaten in stukken gesneden. 1 tuinkruidenbouillontablet, 3 dl water, 2 eetlepels suiker, zwarte peper en zout uit de molen, 4 blaadjes basilicum, slagroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een super verse tomatencremesoep, je kan zelf bepalen hoeveel zout je gebruikt

INGREDIENTEN

1 kg tomaten, 2 aardappels, 1 ui, knoflook, basilicum, parmezaan geraspt, olijfolie, boter, peper en zout, 100ml room/creme fresh

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2009
  • Italiaans
  •  30-60 min.

FRIS-FRUITIG EN CALORIEARM IN EEN HANDOMDRAAI MAAKT U DEZE HEERLIJKE ROMIGE SOEP.

INGREDIENTEN

4 vleestomaten (circa 880 g) 1 middelgrote ui 2 teentjes knoflook 2 el olijfolie 1 bosje basilicum 1/2 l groentebouillon 1 dl slagroom zout en peper 1 snufje nootmuskaat.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Graffineerde tomatenroomsoep

INGREDIENTEN

-80 g doorregen spek (in blokjes), -2 uien (fijn gehakt), -1 kg tomaten (in kleine stukjes gesneden), -2 eetlepels olie, -1 eetlepel bloem, -1/2 l bouillon (tabletje), -zout,zwarte peper,selderijzout, -peterselie, -100 g diepvries doperwtjes, -150 g champignons, -4 eetlepels madera, -2 eierdooiers, -1/8 l room, -sap 1/2 citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Tomatencremesoep van de WW

INGREDIENTEN

2,5 dl tomatensap, 1 gesnipperde ui, 2 theelepels dieetmargarine, 1 fijngesneden staaf bleekselderij, 100 gram geraspte wortel, 2 theelepels bloem, halve bouillontablet, peper, 0,5 dl sherry(hoeft niet perse), 1,5 dl magere melk, 2,5 eetlepels magere melkpoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Een soep die als voorgerecht bij een niet al te zwaar hoofdgerecht gegeven kan worden of als lunchgerecht

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1kg tomaten, 1 ui, 50g doorregen rookspek, 3/4 liter vleesbouillon (zelfgetrokken of van een blokje), 1 eetlepel verse tijm, 1 laurierblad, 1 glas rode wijn, een scheut armangnac of cognac, uitgeperste knoflookteen, 1 mespuntje suiker, flinke scheut room, verse basilicum, fijngehakte selderie en peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

25 gr boter, 1 ui, in dunne ringen, 1 kg pruimtomaten, ontveld, ontpit en in kleine plakjes, 2 aardappels, in blokjes, 100 ml slagroom, zout en peper, opdienen met vers geraspte parmezaan, croutons

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Lekker gebonden tomatensoep

INGREDIENTEN

6 tuinkruidenbouillonblokjes, 50 g bloem,50 g boter, pakje tomatencrimesoep (honig),1 dl slagroom, 300 g gekruid rundergehaktballetjes, bosje lente-ui (of een dunne prei), pakje gezeefde gepureerde tomaten.( of een pond verse gepureede gezeefde tros-tomaten).,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Deze soep is fris-fruitig en caloriearm.
Gemaakt in een handomdraai.

INGREDIENTEN

4 vleestomaten, 1 middelgrote ui, 1 klein teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1 bosje basilicum, 1/2 l groentebouillon, 1 dl slagroom, zout en peper, 1 snufje nootmuskaat.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een makkelijke, lekkere soep zoals mijn moeder hem maakte

INGREDIENTEN

125 gr bloem; 65 kgr margarine; 0,5 liter melk; 1 liter water; maggi, kwart geraspte ui. naar smaak: suiker, nootmuskaat, peper, zout. (kalfs)gehaktballetjes, 1 blikje tomatenpure

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1,5 kg vleestomaten, 2 uien fijngesneden, 1 teentje knoflook, zout en peper, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel verse fijngehakte kruiden (rozemarijn, basilicum, tijm), 1/2 eetlepel suiker, 250 ml. groentebouillon, 4 eetlepels zure room, 4 eetlepels parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk soepie

INGREDIENTEN

4 blikken tomatenblokjes half bosje selderij em peterselie 1 gote ui en knoflook 2 teentjes en 1 madam janet pepertje als je van pittig houd anders minder minder, 1 blikje tomatenpuree, 200 gram bloem, 200 gram boter 2 bouillon blokjes, 250gram gehakt voor de balletjes, room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Honig tomaten cremesoep.1 ui in ringen,1 fijn gesneden prei,100gr.katenspek in reepjes,1 potje mais 180gr uitgelekt,75 gr.geraspte kaas, 2 eetlepels bieslook fijngehakt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een fantasietje op de klassieke tomatencremesoep.

INGREDIENTEN

-80 g doorregen spek (in blokjes), -2 uien (fijn gesnipperd), -1 kg tomaten (ontveld en ontpit en in kleine blokjes), -2 el olie, -1 el bloem, -1/2 liter bouillon, -zout, zwarte peper, selderijzout, -peterselie, -100 g diepvries doperwtjes, -150 g champignons (in dunne plakjes), -4 el madera, -2 eierdooiers, -1/8 liter room, -sap 1/2 citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 flesje Maggi basis voor tomatencremesoep., 1 blikje tomatenblokjes., 1 pakje soepenbinder (Maggi)., 2 eetl. sherry., 1 theel. paprikapoeder., 1 theel. gedroogde tijm., grote scheut room., 1,5 L water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 1 flesje maggi basis voor tomaten-cremesoep, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde of 1 eetlepel verse tijm, 1 zakje maggi soepenbinder, 1 eierdooier.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke romige,zoetzure tomatensoep, waar anglo/schottofielen als ik wee van in de knieen worden.

INGREDIENTEN

500 gr.verse tomaten of anders equivalent in blik, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel selderij, 25 gr.boter, 850 ml.bouillon (instant), zout en peper, laurierblad, wat foelie, 2 klontjes suiker oftewel een 5 ml.maatlepel, 25 gr bloem, 250 ml.melk, peterselie om te garneren, room, eventueel tomatenpuree,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is een lekkere soep die ik zelf heel vaak maak. Mijn dochtertje vind het heel lekker!!

INGREDIENTEN

(*)100 gram gemengd gehakt (*)20 dl water (*)4 bouillonblokjes (*)4 laurierblaadjes (*)8 peperkorrels (*)2 kleine uien (*)1 kleine wortel (*)80 gram margarine (*)80 gram bloem (*)8 eetlepels tomatenpuree (*)2 flinke eetlepels suiker (*)peterselie (*)beetje koffiemelk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, gesnipperd, 800 g pomodori's, ontveld en in vieren, 1 kleine winterwortel, in stukjes, 2 sneetjes witbrood, 4 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 l kruidenbouillon, 1 el gehakte basilicum, 2 el gehakte peterselie, 1 dl kookroom, versgemalen peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Deze soep kan een dag van tevoren al gemaakt worden.

INGREDIENTEN

1 1/2 ui,* 2 wortelen*,1 dunne prei,* 1 kippenbout (350 g),* 1 tl thijm,* 6 witte peperkorrels,* zout, 4 takjes peterselie,* 1/4 l gezeefde tomaten,* 2 el tomatenpuree,* 1 el boter,* 1 teentje knoflook,* 1 ei,* 1 bekertje creme fraiche ( 125 ml), peper.

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gr tomaten * 1 tomatenbouillontablet * 1 bosje basilicum * 1 bolletje mozzarella * 1 ciabatta broodje * 125 ml creme fraiche

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Italiaans
  •  120 min. <

Soep voor 4 personen van "vifke"

INGREDIENTEN

400 gram tomaten (gewassen en klein gesneden), 60 gram spek (in blokjes), 1 ui (gepeld en gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 40 gram bloem, 7,5 deciliter vleesbouillon (van tablet), 2 eetlepels tomatenpuree, 4 eetlepels geklopte slagroom, oregano en gehakte dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  •  …
  •  20-30 min.

Deze tomaten-cremesoep is een heerlijk friszoete .en vooral bijzonder soepje door de zelfgemaakte pesto en de balletjes van cherrytomaat

INGREDIENTEN

6 el extra vierge olijfolie, 1 ui (gesnipperd), 1 teen knoflook (fijn gesneden), 1 blik tomaten blokjes (400 gr), 1 el pijnboompitten, 1 el geraspte Parmazaamse kaas, 1 bakje basilicum (15g, alleen de blaadjes), 125 ml slagroom, 250 g, cherrytomaatjes, 4 tl creme fraiche,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 vleestomaten -, 1 sinaasappel -, 1 flesje Maggi Basis voor Tomatencremesoep -, 1 theelepel gedroogde dragon -, 1 doosje Maggi Soepenbinder -, 1 dl lobbig geklopte slagroom, , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 vleestomaten, 1 sinaasappel, 1 flesje Maggi Basis voor Tomatencremesoep, 1 tl gedroogde dragon, 1 doosje Maggi Soepenbinder, 1 dl lobbig geklopte slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Deze supersnelle soep is altijd een succes en zowel te gebruiken als lunch of voorgerecht

INGREDIENTEN

750 gr. verse tomaten (of 2 blikjes gepelde tomaten sap., 1 grote ui, 100 gr. boter, 2 bouillon blokjes (tuinkruiden bouillon) 1L water (kokend), klein teentje knoflook (uit de pers), ? bosje basilicum of wat gedroogde basilicum, zout/ peper, scheutje room culinaire (voor soepen en sauzen), VOOR DE BROODJES:, 4 pistolettes, 2 Bolletjes Mozzerella,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Een echte zomersoep. Deze soep wordt veel en vaak in Italiaanse families gegeten.
De basis voor dit recept heb ik van "Koken met Karin". Behalve dat ik dezelfde groeten heb gebruikt, heb ik de bloem en de suiker weggelaten en de tomatenpuree + de kruiden zoals oregano, laurierblad en lavas toegevoegd. Het is echt smullen. Je kunt de soep heel goed invriezen.

INGREDIENTEN

500 gram lekkere rijpe tomaten (kleine trostomaten zijn heerlijk hiervoor), 2 flinke eetlepels tomatenpuree, 1 middelgrote prei, 2 middelgrote worteltjes, 1 middelgrote ui, 1 flinke teen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano, 1 laurierblad, 3 bouillontabletten, takje lavas (is niet echt nodig maar geeft er wel een heerlijke smaak aan), wat slagroom (ook niet echt nodig)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

EEN LEKKERE GEVULDE SOEP VOOR ALS DE TIJD VAN KOKEN EEN KEERTJE ONTBREEKT.

INGREDIENTEN

, , , * 1 pak tomatencremesoep bijv. diepvries, 350 gr., Iglo), * 250 gr. lams- of rundergehakt, * 1 eetlepel olijfolie, * 1 knoflookteentje, * 1 rode ui, * 1 courgette, * 1 pot witte bonen (370 gr.), * 30 gr. couscous, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Rijst met een heerlijke romige saus

INGREDIENTEN

2 blikjes tomatencremesoep, bakje champignons,1 groene paprika, 0.25 cl ongeklopte slagroom, kipfilet of kippevleugeltjes/pootjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tomatensoep met crème fraîche en gehaktballetjes . Een verukkelijke soep!!!

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 3 pond tomaat, , 1.5 pond ui, , 1 stuk kruidenbuiltje, , 1 zakje tomatencrèmesoep, , 1 bekertje crème fraîche, , 1 bosje bieslook, , 300 gr. gehaktballetje, , ,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2008
  • Nederlands Tussengerecht
  •  60-120 min.

Plakjes braadworst met prei in tomatensaus.
lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

500 gram braadworst, 1 kilo prei, 1 blikje tomatencremesoep (zonder ballen), liefst van albert hein., peper en zout naar smaak toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Plakjes braadworst met prei in tomatensaus.
lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

500 gram braadworst, 1 kilo prei, 1 blikje tomatencremesoep (zonder ballen), liefst van albert hein., peper en zout naar smaak toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Beetje machtig gerecht maar wel erg lekker!

INGREDIENTEN

6 ons kipfilet4 appels(elstar)2 uien1 1/2 blik tomatencremesoep125 ml.slagroom1 paprikazout en peper2 el.kerrie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Verse basilicum. 4 eetlepels zure room. 1 eetlepel pesto. 800 ml tomatencremesoep.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 flesje Magi Basis voor Tomaten-cremesoep, 250 g fijngesneden Italiaanse groentemix, 1 tl gedroogde basilicum, 1 el rode pesto, 1 zakje Maggi Soepenbinder, geraspte Parmezaanse kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g Noorse garnalen, 1/4 literblik doperwten, extra fijn, 1 pakje Honig tomaten-crèmesoep, 1 ui, gesnipperd, 2 tomaten, zout, peper, 1 el fijngehakte krulpeterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 klein blikje maiskorrels -, 25 gram boter -, 1 gehakte ui -, 1 fijngehakt knoflookteentje -, 1 flesje Maggi Basis voor Tomatencremesoep -, 2 theelepels chilipoeder -, 1 doosje Maggi Soepenbinder -, 2 takjes fijngehakte bladselderij, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies