42 tapas kip recepten

Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een van de lekkerste kipgerechten (ook omdat de kip helemaal uit elkaar viel) die ik gegeten heb - niet heet. Je moet uiteraard wel van knoflook houden!

INGREDIENTEN

, 1 kg kippenboutjes of borrelhapjes (ongemarineerd), 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie, 8 tenen knoflook, ongepeld, 60 ml cognac, 125 ml kippenbouillon (tablet), 1 laurierblaadje, 2 eetlepels peterselie, gehakt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kippevleugeltjes in knoflooksaus

INGREDIENTEN

750 gram kippevleugeltjes(gehalveerd), olijfolie, 10 tenen knoflook,2 flinkelepels brandy, 0,5 theelepel bloem, schreutje wittewijn, scheutje kippebouillon( van blokje), zout, verse peterselie, paar draadjes saffraan, 5 peperkorrels.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

Kip gerold in serranoham.

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet, 4 dunne plakken serranoham, 50 gram zongedroogde tomaten ( op olie)., 1 citroen, 4 eetlepels olijfolie, Zout en peper, Cocktailprikkers.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g kipfilet, 4 dunne plakken serranoham, 50 g zongedroogde tomaatjes, 1 citroen, 4 el olijfolie, zout en peper, coktailprikkers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tapas van pikante kippenvleugeltjes die als borrelhapje gegeten kunnen worden of als onderdeel van een plateau vol met tapas

INGREDIENTEN

10 kippenvleugeltjes, , 2 EL Honing, 3 EL ketjap, 1 EL bruine basterdsuiker, 2 teentjes knoflook, halve chilipeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.

Kip in beslag met honing en mosterd

INGREDIENTEN

4kipfile,in blokjes van 2,5 cm., 2 eieren, bloem, 4 el olijfolie, 1,2 dl vloeibare honing, 1 tl franse mosterd, 1 tl sojasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Lauwwarm te serveren bij de borrel, zalig!

INGREDIENTEN

* 100 gram kipfilet * 100 gram champignons * 2 tenen knoflook * 2 el sherry naar keuze * 2 el Blue Band finesse * 1 tl olie * allesbinder * zout en peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

(Pollo en cerveza)
Deze kip heeft een lichte citroensmaak. Voor dit recept heb ik vleugeltjes gekozen, omdat die zo makkelijk gegeten kunnen worden. Maar je kunt natuurlijk ook kleine drumsticks ofzo gebruiken.

INGREDIENTEN

BEGIN EEN PAAR UUR VAN TEVOREN MET DE BEREIDING, , ? 12 kippevleugeltjes, ? 1/3 liter bier (= 1 flesje), ? zout, ? vers gemalen peper, ? 1 blaadje laurier, , , SAUS, , ? 1/4 theelepel thijm, ? 2 eetlepels olijfolie, ? zout, ? vergemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.

Wil je je gasten eens lekker verwennen bij de borrel. Leuk idee!!!

INGREDIENTEN

KIP, 1 dessert lepel mosterd, 4 el mayonaise, 2 dunne plakjes gerookte kipfilet, 8 blaadjes verse oregano, BLINI`s MET GEROOKTE ZALM, 6 takjes dille, 15 cl crème fraiche, ½ citroen, 1 dessertlepel uitgelekte kappertjes, 50 gr zalm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 afbak stokbrood (C1000), 1 C1000 Tapaspakket, Catalonië, 9 eetlepels olijfolie traditioneel (C1000), 125 g pangasiusfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 200 g kipfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 125 g hamlappen, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 1 courgette, 100 g hüttenkäse

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr kipfilet - olie - blik tomatenblokjes (400 gr, utgelekt) - 1 knoflookteen - 1 glas sherry - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Spaans
  •  20-30 min.

De combinatie van zoet (pompoen (hartig) peper en zuur (citroen). Lekker!

INGREDIENTEN

200 gram pompoen in flinke, hapklare stukken, sap van halve citroen, 1 dl olijfolie, 4 tenen tenen knoflook, gehakt, 1 el gladde peterselie, gehakt, 1 flinke rode peper, gehakt zonder zaadjes, versgemalen peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 el olijfolie - 250 gr champignons (kastanje) - 4 teentjes knoflook - 2 tl citroensap - 2 el droge sherry - 1/4 kop bouillon (1/2 kip en 1/2 rund) - 1/2 tl paprikapoeder - 1 tl gedroogde spaanse peper - 1 el peterselie - zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Voor bij de tapas tafel

INGREDIENTEN

500 gr drumsticks of kippenvleugeltjes, 1 gehakt teentje knoflook, 1 grofgehakte ui, 50 gr pijnboompitten, sherry, droge witte wijn, zout, peper, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevogeltelevers in sherry-azijn

INGREDIENTEN

, paprikapoeder (1 tl.), zout, peper, suiker (1 tl.), 50 g boter, 2 sjalotten, 500 g gevolgeltelevers (bijv. kip), knoflook, 4 el sherry-azijn, 300 ml kippenbouillon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept is zo eenvoudig maar toch zo lekker. Dat is mooi meegenomen want als je tapas maakt moet je vaak meerdere gerechten klaarmaken en dan is het wel fijn dat je geen moeilijke of omslachtige recepten hebt die je in tijdnood brengen.
Ik heb hier groene pesto gebruikt maar in principe kun je ook een andere pesto gebruiken

INGREDIENTEN

, 500 gram (witte) champignons, 1 liter water, sap van 1 citroen, 1 bouillonblok (kip), 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 2 el pesto,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2014
  • Spaans
  •  10-20 min.

Kip met mosterd- en honingsaus

INGREDIENTEN

4 kipfilets in blokjes van 2? cm - 2 eieren - bloem - 4 etl olijfolie - ? dl vloeibare honig - 1 tl franse mosterd - 1 tl sojasaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Onderdeel van een tapasbuffet

INGREDIENTEN

4 kipfilets, in blokjes van 2,5 cm., 2 eieren, bloem, 4 el olijfolie, 1,2 dl vloeibare honing, 1 tl Franse mosterd, 1 tl sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Er zijn van die landen in de wereld waarover je pas na gaat denken wanneer je er mee te maken krijgt. De Filipijnen in Zuidoost-Azië is zo een land. Ik herinnerde me een aflevering van Planet food die ik laatst gezien had op Travel Channel. Zij bereidden Kip Adobo. Een veel gegeten gerecht op De Filipijnen, waar rijst het hoofdbestanddeel vormt van iedere maaltijd. Vooral de combinatie van de ingrediënten trok me aan én de enorme simpelheid waarmee het recept wordt gemaakt.
Dit en andere recepten en verhalen is ook te vinden op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

Kip, in stukken (of 12-16 stuks drumsticks en/of kippenvleugels), 125 ml sojasaus (geen japanse!), 125 ml witte wijnazijn, 3-4 teentjes knoflook, 2-3 laurierblaadjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Filippijns
  •  60-120 min.

Bij de eerste hap komt de lekkere vulling tevoorschijn.

INGREDIENTEN

Tapas voor 6 personen., , ? -1 theelepel gemalen komijnzaadjes, Geraspte schil van 1 citroen, 4-6 eetlepels olijfolie, 3 kipfilets, elke kipfilet in 4 lange dunne repen van circa 10 cm gesneden, 12 stukken filodeeg van circa 12x16 cm.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kippenpoten met olijven en sherry

INGREDIENTEN

, paprikapoeder, zout, peper, 175 g olijven (evt. met knoflook), 2 el olijfolie, 8-10 drumsticks, peterselie, 150 ml sherry,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 g kipfilet - zout en versgemalen zwarte peper - bloem om te paneren - 2 eetl. olijfolie - 1/4 liter droge Sherry Fino - 1 dl kippeboulllon - 2 teentjes knoflook - 1 takje tijm - 1 klein potje (circa 60 g) olijven, met pimento gevuld

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2010
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500gram gerookte kipreepjes, 100gram rucolaslamix, 100gram geschaafde kaas, 175 gram Jumbo Tapas summerkiss tomatoes, 400gram penne, 10 cherrytomaatjes, 55 gram smaakmaker pijnboompitten, 150 gram Jumbo Tapas zwarte en/of groene olijven, 125ml crême fraîche, 20 gram verse basilicum scheutje olijfolie extra vierge, vers gemalen peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  •  …
  •  10-20 min.

Een tapasgerecht

INGREDIENTEN

1 citroen, 2 kipfilets, 1 sjalotje, 2 tenen knoflook, olijfolie, peterselie, eventueel zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.

Borrelhapje(tapa) van gebakken kipfiletblokjes in honing/mosterdsaus

INGREDIENTEN

Kipfilets, zout,peper,olijfolie,vloeibarehoning(langnese),franse mosterd,sojasous.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 hele kip, 4 eetlepsl extra vierge olijfolie naar keuze van Oil & Vinegar, limoensap, 4 eetlepels Pollo kruidenmix van Oil & Vinegar, diverse groenten: kerstomaatjes, wortelen, aardappelen, sjalotten, knoflook, witte wijn, donker Trappistenbier of bouillon, extra nodig: Pollorico van Oil & Vinegar

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-03-2011
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijke koude tapa voor een buffet. Ziet er ook nog eens feestelijk uit!

INGREDIENTEN

1 pak grote flourtortillas (6), 2 rijpe avocados, 1 krop ijsbergsla, 2 dl creme fraiche, 2 tl tuinkruidenbouillon o.i.d., 3 ons gerookte kipfilet of gerookte zalm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Van kinds af aten wij dit wekelijks toen de families regelmatig van huis naar huis gingen en samen aten het bestaat nog maar heel weinig spijtig genoeg.mijn kinderen zijn er dol op

INGREDIENTEN

1 kilo.gambas of diepvries, 1 kilo.venus schelpen, 1 kilo mosselen, 500 gr. kippenborst, 3 rode parikas, 1 groene paprika, 1 rode spaanse peper, 8 tenen look, 1 groot ajuin, 2 sjalotten, citroen, pezo, parika poeder, laurier, tym, comijn, safraan 2 zakjes(el paellero in spaanse zaken)of draadjes 1 doosje, look poeder, 6 grote tomaten of(tomate frito in flessen overal te koop, 1 zakje groente macedonia diepvries

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2013
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met prosciutto, pesto en parmesaanze kaas uit de oven.

INGREDIENTEN

4 kleine kipfilets, groene pesto, 4 plakjes Prosciutto, Parmezaanse kaas, 1 bakje champignons, 1 bakje cherry tomaatjes, 3 uien, 2 knoflook teentjes en kruidenboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke tapas met kip in bier!

INGREDIENTEN

8 drumsticks, 3 eetl olijolie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 flesje bier, 1 theel bruine suiker, 1 theel. azijn, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Lekker, lekker, lekker

INGREDIENTEN

Ontbijtspek of bacon ongeveer 2 ons, ketjap, kruiden (kipKetoembar, Djahe, Laos, Djintan, knoflookpoeder), 1 dubbele kipfilet

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2004
  •  …
  •  10-20 min.

Nog zo'n overheerlijke kiptapas waar je je vingers bij opeet. Dit hapje doet het ook goed bij een verjaardag.

INGREDIENTEN

Nodig:, cocktail prikkers, Stukjes ananas uit blik (tip: ananas schijven die je zelf moet snijden zijn vaak wat stevig en blijven beter op de prikker zitten met bakken) maar kant en klare stukjes kunnen ook, klein chorizo worstjes (straikers of dotjes of blokes van een grotere chorizo worst of ....)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, zout, 1 eetlepel olie, 1 theelepel komijnzaad, 2 theelepels pikante paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde tijm, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels droge sherry, 4 eetlepels mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Kip in bier

INGREDIENTEN

12 kippevleugeltjes - 1/3 liter bier - zout - vers gemalen peper - 1 tl tijm - 1 blaadje laurier, , Saus:, ? tl tijm - 1 el bier - 2 el olijfolie - zout - vers gemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Kipspies met soja en gember (tapas van Ferran Adria(El Bulli)

INGREDIENTEN

1 kipfilet, 1/2 dl. soja saus,1/2 dl zonnebloemolie,4 plakjes gekonfijte gember,50 gram geroosterde sesamzaadjes, 4 spiesjes (b.v. satestokjes)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 kg kippenvleugeltjes, - 2 teentjes knoflook, geperst, - 1 tl ketjap,2el olie,2el suiker, - 4 el verse gember, geraspt, - 3 el sherry, - 25 gram geroosterde sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr drumsticks of kippenvleugeltjes, 1 gehakt teentje knoflook, 1 grofgehakte ui, 50 gr pijnboompitten, sherry, droge witte wijn, zout, peper, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

Spaanse gehaktballetjes met pittige tomatensaus. Lekker als tapas of met rijst.

INGREDIENTEN

175 gr varkensgehakt en 175 g kalsgehakt (350 gr half om half is ook goed); 4 tenen knoflook, geperst; 1 1/2 tl gemalen koriander; 1 1/2 tl gemalen nootmuskaat; 1 1/2 tl gemalen komijn; 1 1/2 tl paprikapoeder; 1/2 tl chilipoeder; 1 mespuntje kaneel; 35 gr paneermeel; 1 ei; 2 el olijfolie, Pikante tomatensaus: 1 el olijfolie; 1 ui, gehakt; 3 tenen knoflook, geperst; 125 ml droge witte wijn; 450 g tomaten, gehakt; 1 el tomatenpuree; 1 tl cayenneper; 100 g bevroren doperwten.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tapas: kip in knoflooksaus

INGREDIENTEN

4 kippenvleugeltjes, 2 el olijfolie, 4 tenen knoflook, 0.5 el cognac, 0.25 theelepel bloem, 0.5 glas droge witte wijn, 1 glas kippenbouillon, zout naar smaak, 0.5 el peterselie (vers), paar draadjes saffraan, 2 peperkorrels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies