17 bisque kreeft recepten

INGREDIENTEN

1 kleine gekookte kreeft ( ongeveer 400g. ), 90g. boter, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselder, 5 cl cognac, ? l. droge witte wijn, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 vleestomaten, 1 l. visfumet, 2 afgestreken eetlepels bloem, 1 dl. Room, 6 takjes peterselie, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, verse oregano of marjolein, zoete paprikapoeder, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg. Kreeft, 16 cl. Witte Wijn, 80 cl. Visfond, 20 gr. Tomatenpuree, 40 gr. Wortel, 40 gr. Prei, 40 gr. Ui, 40 gr. Knolselderij, 3 knoflookteentjes, Peperkorrels, Laurierblad, Basilicum, Selderij, Rozemarijn, 1 ltr. Room

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Klassieke franse kreeftensoep met `n hint van sinaasappel en cognac

INGREDIENTEN

1 Prei, in ringen, 1 Ui, ongeschild in grove stukken, 1 grote winterpeen, in plakken, 1 venkelknol, in plakken, 2 soepkreeften (+/-500 gr P.S), 3 dl cognac, 2 grote sinaasappels, 1 scheutje olie/vloeibare boter, 1 EL kerriepoeder, , Roux:, 200 gram boter, 240 gram bloem, 1 EL Tomatenpure, 200 gram noorse garnalen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-06-2011
  • Frans
  •  120 min. <

Een bisque is een luxueuze, romige soep, die met alle schaaldieren kan worden bereid

INGREDIENTEN

500 gr verse kreeft, 75 gr boter, 1 ui, gehakt, 1 wortel, in stukjes, 1 stengel bleekselderij, in stukjes, 3 eetlepels cognac, plus extra voor het serveren (naar keuze)
, 2,5 dl droge witte wijn, 1 liter visbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 75 gr rijst, 1 bouquet garne, 1,5 dl room, plus extra voor de garnering, zout, witte peper en cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Bijzonder lekker kreeftenrecept met een heerlijke Vlaamse saus

INGREDIENTEN

-4 kleine kreeften van circa 300 g per stuk, -een handvol kervel, -25 cl room en 25 cl Gueuze, -10 el bisque van kreeft, -5 el extra fijne erwtjes, -5 el kleine bolletjes (zo groot als erwtjes)van wortel, -aromatische groentebouillon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Franse klassieker , kreeftesoep, zoals ze moet worden klaar gemaakt

INGREDIENTEN

-1 1/2 l water, -zout, -1/8 l witte wijn, -1 laurierblaadje; 1 takje tijm; 1 takje peterselie; 1 wortel; 6 peperkorrels, -1 kreeft van circa 400 g, -1 l bouillon van de kreeft, -40 g boter en 20 g bloem, -20 g boter, -1/8 l droge witte wijn, -2 eierdooiers, -1/2 dl slagroom, -zout, cayennepeper, -2 eetlepels cognac

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, -1 winterwortel, -1 prei, -1 laurierblad, -5 peperkorrels, -2 aardappelen, -1 kreeft, verse, -500 gr. kreeft, -0.5 dl. cognac, -1 l. visfumet, -1 l. room, -1 l. frituur-olie, -0.5 dl. slagroom, -1 el. tomatenpuree, -1 mespunt cayennepeper, -4 stengels peterselie, verse, gehakte, -4 stengels selderij, -1 takje rozemarijn, verse, -4 takjes dragon, verse, -2 takjes tijm, -2 teentjes knoflook, -1 tl. kerriepoeder, -1 tl. paprikapoeder, -Olie, -Kruidenbouillon, -Bieslook, verse, -Peper, -Zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Keizer van de soepen, voor een feestelijke gelegenheid.

INGREDIENTEN

2 kreeften (van 450 g), 2 wortelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 40 g tomatenpuree, 4 cl olijfolie (extra vierge), 5 eetlepels cognac, 5 dl wijn (wit/droog), 15 dl visfumet, 1 theelepel kerriepoeder, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Tapas

INGREDIENTEN

300 gr grote garnalen, 1 dl olijfolie, 50 gr prei, 50 gr ui, 3 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 4 groene pepers, 5 druppels tabasco, 1 teen knoflook, 50 gr tomatenpuree, 50 gr tomatenketchup, 2 eetl cognac, 30 gr bloem, 1 liter visbouillon, 2 dl room, 4 takken peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 stuk kreeft, verse, gekookte, -6 blaadjes gelatine, -1 dl. bisque de homard, -0.7 dl. slagroom, -Roquette, -Peper, -Zout, -3 dl. rose, -2 el. azijn, -1 el. tuinkruiden, verse, gehakte, -1 sjalot, -1 dl. olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 vers gekookte kreeft -, 6 blaadjes gelatine -, 1 dl. bisque de homard -, 0.7 dl. slagroom -, roquette -, zout en peper -, 3 dl. rose -, 2 eetlepels azijn -, 1 eetlepel vers gehakte tuinkruiden -, 1 sjalot -, 1 dl. olie

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

2 kreeften (van 450 g), -80 g hopscheuten, -40 g kervel, -60 g boter (bakboter), -2 dl kreeftensoep, -2 eetlepels dragon (fijngehakt), -60 g boter (roomboter), -1 dl room, -zout, -cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van chef-kok Toine Hermsen - restaurant Toine Hermsen, Maastricht



Als je de ingredienten van deze bisque bekijkt begrijp je ook meteen waarom zulk een sterren-restaurant...zulke prijzen durft te vragen voor een diner...


Smakelijk!

INGREDIENTEN

- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr, - 2 uien of 10 sjalotten, - 1 prei, - 2 bollen knoflook, - 1 winterwortel, - 1/2 knolselderij, - 4 laurierblaadjes, - 1 takje tijm, - 1 takje rozemarijn, - 2 el venkelzaad, - 1 el kerriepoeder, - 2 el tomatenpuree, - 1/2 fles cognac, - 1 fles witte port, - 1 kilo boomtomaten, - 6 l krachtige gevogeltebouillon, - 2 bosjes verse basilicum, - 500 gr roomboter, - olijfolie

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Frans
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

300g zalmfilet van Iglo, 1 komkommer, 150g zure room, 120g grof zout, peper van de molen, dille, wodka, fijn zout, 60g fijne suiker, cayennepeper, 2 aardappelen, frituurolie, 4 eetlepels witte wijnazijn, 4 blaadjes gelatine, , kreeftensaus:, , 200g bisque van kreeft, 2 eetlepels Bertolli olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bisque de homard a ma facon.

INGREDIENTEN

*10 europese of canadese kreeft van ca 500 gr*10 sjalotje*1 prei*2 knoflook*1 winterwortel*1/2 knolselderij*4 laurierblaadjes*1 takje thijm*1 takje rozemarijn*2 eetl.venkelzaad*1 eetl.kerriepoeder*2 eetl tomatenpuree*1/2 fles cognac*1 fles witte port (wat een lol)*1 kilo tomaten*6 liter krachtige gevogeltebouillon*2 bosjes verse basilicum*500 gr roomboter*liter olijfolie*

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gr.ongepelde garnalen,- 1 eetl.bloem,- 1 eetl. boter,- 3 dcl.bisque (soep) van garnaal of kreeft,- peterselie,- citroensap,- peper en zout,- broodkruim of chapelure en 1 eiwit.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

De koppen en schalen van garnalen hebben zoveel smaak dat het echt jammer is om die weg te gooien. Hierbij een eenvoudige manier om dat opnieuw te gebruiken, zeker wanneer je net een Texelse Omelet hebt gemaakt! (Zie mijn andere recepten)

INGREDIENTEN

- Koppen en schalen van garnalen, - Kookwater van oester (optioneel), - Olie om te bakken, - 2 eetlepels cognac

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies