Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

29 kimchi recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een Koreaans recept van Chieh-Ling Tsai uit Taipei

INGREDIENTEN

1 pack of kimchi; around 2 pound;, (kimchi is a kind of spicy Korean cabbage, sauced with garlic, salt, Korean chilipowder, fish extractio, and some seasonings; Korean or Chinese market);, 1 pound fillet; sliced (pork, beef or chicken);, some garlic (chopped), some fresh chilies, sliced;, some parsley, minced;, ( to dd a bit italien style is not bad, or when you like spring onion, coriander, sage whatever);, 6 cups chicken broth ( if you prefer beef, fish, vegetable broth, even nice cold water);, 3 teaspoons oil.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kimchi is een culinaire reis waar ik graag aan meedoen.  

INGREDIENTEN

500 g speklappen, elk speklap gehalveerd, zout, 1 e olie, 1 ui, fijn, 2 t verduurzaamde bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 1 e Kimchi, fijn gesneden (zelf gemaakt of gekocht) (de hoeveelheid hangt ervan af hoe scherp de Kimchi zijn), 3 geschilde aardappelen, in blokjes, 1 middelgroot winterwortel, in blokjes, 4 e rode linzen, geweekt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kimchi komt uit Korea en is gefermenteerde witte kool. Queasadilla is een Mexicaans gerecht, het zijn twee tortilla's met daartussen kaas. De frisse, pittige smaak van Kimchi komt perfecrt tot zijn recht tussen een quesadilla!

INGREDIENTEN

1 el sesamolie, 500 g rundergehakt, 1 knoflookteentje, fijn gesneden, 1 el fijngesneden rode peper, 2 cm geraspte gember, 1 el oestersaus, 2 el sojasaus, 1 el bruine basterdsuiker, 6 grote tortillas, 150 g geraspte mozzarella, 150 g geraspte cheddarkaas, 3 el kimchi, bosui voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

niet alleen kip, maar ook met biefstuk reepjes, of hamlap of vis, kunt je deze gerecht mee bereiden.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in hapklare stukjes, 1/2 kop kimchi of gekocht uit potje, 2 e vocht van kimchi, 1 t sesamolie, 1 e lichte sojasaus, 1 e sesamzaad,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Koreaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Chinese kool met Koreaanse kruiden

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 2 kg. kool, Chinese, 250 gr. zeezout, 500 gr. rettich, 6 lente-uien, 6 teentjes knoflook, 200 gr. oester (eventueel), met oesters dan heet het Bestjoe Kimchi, 1 stukje (van 2,5 cm.) gemberwortel, 2 el. garnalenpasta, 2 el. keukenzout, 3 el. cayennepeper, 3 l. water,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Koreaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke Koreaanse stoof gerechtje die zowel in hete als koude weer passen. Geweldig gerecht met lekkere smaak nuances.

INGREDIENTEN

4 kip drumsticks, 1 e pindaolie, 1 e sesamolie, 3 cm verse gember, fijn, 175 g kimchi (zelf gemaakt of gekocht bij toko uit een pot), wortel, in plakjes, geschilde aardappelen, in stukjes (zoveel benodigd voor aantal eters), 500 ml zelfgemaakte bouillon of van blokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Weinig smaakmakers, maar don`t worry, de kimchi doet de werk...

INGREDIENTEN

2 kop kimchi (zelf gemaakt of bij toko gekocht), 2 e Sichuan hete bonenpasta (of Koreaans chilipasta als je het kunt krijgen), 250 g schouderkarbonade, in blokjes, 1 t suiker, 2 lente-ui, in schuine plakjes gesneden, tofu, in 3 cm blokjes gesneden, (gaar rijst om zelf erdoor te roeren)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig stoofpotje die heel pittig word door de kimchi.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, elk in helft verdeeld, bakolie, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 uien, fijn, 1 rode peper, fijn, 6 e goed gefermenteerde kimchi met 4 e vocht van kimchi, 2 e Sichuan rode peper pasta, 1 e suiker, 5 e lichte sojasaus, 1 t donkere sojasaus, kippenbouillon of water (genoeg zodat het kip er onder staat), 8 middelgroot aardappelen, geschild en in helft verdeeld, Chinese knoflook bieslook ringetjes voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2013
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt.

INGREDIENTEN

1 grote Chinese kool, bladeren in 3x3 cm plakjes gesneden, tafelzout voor pekel, 2 uien, in grove stukken, 2 bosjes lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, , voor pasta, 1 hele knol knoflook, waarbij de teentjes van velletje ontdaan worden, 5 cm gember, in stukjes, 4-5 e chilipoeder, 2 e cayennepeper, 3 e Sichuan bonen pasta, 3 e rijstwijn azijn, 3 e oestersaus, 3 e suiker, , 1. Leg een een grote plastiek bak met een bodem water erin een laag kool., 2. Verdeel daar genoeg zout over., 3. Herhaal proces tot kool op zijn., 4. Laat zout voor tenminste 4 uur in kool trekken, waarbij je zo nu en dan de kool met jou handen omroeren.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans
  •  > 120 min.

Kimchi moet je eigenlijk zelf maken. Is heel eenvoudig te doen de smaak van gefermenteerde groenten, is met niks anders te vergelijken.

INGREDIENTEN

voor gehaktballen, 600 g half om half gehakt, 3 e kimchi, zeer fijn gesneden, 1 e kimchi vocht, 2 t bruine suiker, 2 t lichte sojasaus, 1 e paprikapoeder, 1 ei, losgeklopt, 1/2 t zout, 1 fijngesneden lente-ui, 1 t sesamolie, paneermeel, (genoeg om stevige ballen ervan te maken), , olie voor bakken, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er 8 gehaktballetjes van., 2. Laat gehaktballen voor 4 uren marineren in koelkast.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2016
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mijn kimchi fermenteer nu al twee weken en word dus bij de dag al hoe lekkerder. Hier weer een receptje op mijn zoektocht naar lekkere veganistische recepten. Op de foto had ik ook tofu erdoor, maar achteraf vond ik dit een overbodig toevoeging.

INGREDIENTEN

1 ui, fijn, 1 e olie, 1-2 t verduurzaamde bruine chili mosterd groenten (potje van toko) is vrij pittig, 2 e Kimchi, fijn gesneden (zelf gemaakt of gekocht), 3 geschilde aardappelen, in blokjes, 1 middelgroot winterwortel, in blokjes, 6 e rode linzen, geweekt, lente-ui ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een koude voorjaarsdag ergens in de hartje van Friesland. Pruttel pruttel plop! Daar word weer een veganistisch Kimchi soep gebrouwd. The kid is back in town en die moet stierlijk verwend worden.

INGREDIENTEN

Olie, 1 ui, fijn, 2 e Sichuan bonen pasta, 1 t bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 6 e kimchi, fijn, 3 e sap van kimchi, 1 grote aardappel, 1/2 wortel, in blokjes, 1/4 witte kool, in reepjes, 6 grote champignons, in plakjes, 1/4 prei, in ringen, zout, 1 t sesamolie, droge nori, in reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2016
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik dacht origineel te zijn door rode kool te gebruiken voor mijn kimchi, maar pas nu zag ik dat in Korea het heel gangbaar is. Heb ik het wiel weer uitgevonden, terwijl het er al is.

INGREDIENTEN

1 rode kool, 1gesneden ui, 5 bosuitjes, 3 eetlepels Koreaanse rode peperpasta, 2 eetlepels keltisch zout, 4 eetlepels vissaus, 1 eetlepel gehakte gemberwortel, 4 tenen knoflook, 1 theelepel rietsuiker, 2 eetlepels wijnazijn, 1 theelepel sesamzaad, , een glas rode wijn of druivensap, , halve paprika in stukjes, 6 tomaatjes gehalveerd, geraspte Italiaanse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een super combinatie van specerijen en groenten.

INGREDIENTEN

250 g speklappen, in 3 cm plakken, 400 g varkenskrabbetjes, in stukken, 100 g spekreepjes, ui, fijn, 1 teentje knoflook, 3 cm verse gember, fijn, 6 e kimchi, fijn gesneden, 2 e Sichuan bonen pasta, 1 t bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 6 gehalveerde middelgroot aardappelen, halve grote winterwortel, in blokjes gesneden, 250 g panklare sperziebonen, 200 g oesterzwammen, gescheurd, 200 g spruitjes, panklaar, 1 e rijstwijn, 3 e lichte sojasaus, 1 t sesamolie, olie voor bakken, , lente-ui voor garnering, geroosterd sesamzaad voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een volledig smaaksensatie van gefermenteerde groenten en lamsvlees.

INGREDIENTEN

1 kg lamsschouder in grote stukken, ui, fijn, 1 teentje knoflook, 3 cm verse gember, fijn, 4 e kimchi, fijn gesneden, 2 e Sichuan bonen pasta, 1 t bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 4 gehalveerde middelgroot aardappelen, halve grote winterwortel, in blokjes gesneden, 250 g panklare sperziebonen, 1 e rijstwijn, 2 e lichte sojasaus, olie voor bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

KimChi is een bijgerecht uit Korea en wordt vaak van kool gemaakt .Het is een soort fermentatieproces  zoals wij  bv zuurkool maken. Dit recept is heel eenvoudig en hoef niet dagen te staan en smaakt erg lekker vooral als je van pittig houdt 

INGREDIENTEN

4 tot 6 kleine komkommers liefs die uit de turksewinkel want die zijn wat vleziger maar gewone kan ook maar koop er dan 2, 2 en half tl zeezout, 1 eetl chiliflakes, 2 eetl fijngehakte gember, 6 tenen knoflook fijngehakt, 3 lenteuitjes in lengte in vieren, 1 eetl nam pla vissaus, 1 eetl sojasaus, 240 ml water.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Where East meets West Een fusion hap. Zien ook mijn artikel kimchi

INGREDIENTEN

4 plakjes bacon, in 4 cm stukjes gesneden (ik had nog Serranoham, maar gewone achterham kan ook), 1 e olie, 4 e kimchi, uitgelekt en grof gehakt, 3 sneetjes brood (ik had tarwe knip), 1 kleine ei opgeklopt met iets melk en op smaak gebracht met zout en peper, 1/2 kop grof geraspt belegen Goudse kaas, boter voor invetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2013
  • Koreaans
  •  20-30 min.

Een heerlijke hap voor tussendoor of als hoofdmaaltijd.

INGREDIENTEN

Spekjes, in reepjes (of ham of kipfilet), 1 e bakolie, 1 kop kimchi, in kleine blokjes gesneden, 3 e saus van kimchi, Sichuan hete bonenpasta (of Koreaanse chilipasta indien verkrijgbaar), 3 koppen vers gemaakte gare rijst, 2 t sesamolie, gebakken ei, witte sesamzaad, 1 lente-ui, in ringetjes, 1 vel geroosterd kim (zeewierpapier) (dit doen je door het te bakken in een pannetje)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Na een maand fermenteren, is mijn kimchi nu het best qua smaak, jammer genoeg is het alweer op. Tijd dus om nieuwe te maken voor heerlijke stoofschotels.

INGREDIENTEN

4 speklappen, elk in 4 verdeeld, 2 schouderkarbonaden, elk in 2 verdeeld, bakolie, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 uien, fijn, 1 rode peper, fijn, 6 e goed gefermenteerde Kimchi met 4 e vocht van kimchi, 2 e Sichuan rode peper pasta, 1 e suiker, 5 e lichte sojasaus, 1 t donkere sojasaus, kippenbouillon of water (genoeg zodat het vlees er onder staat), 8 middelgroot aardappelen, geschild en in helft verdeeld, 3 wortelen, in stukken, 1 gele courgette, in stukken, Chinese knoflook bieslook ringetjes voor garnering

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Koreaans
  •  > 120 min.

Pittig stoofpotje, boorden vol van de goede vitamientjes en proteïnen.

INGREDIENTEN

250 g speklap, in plakjes van 3 cm gesneden, 4 kopjes gehakte kimchi of gekocht uit potje, 3-4 e sap van kimchi, 1 e suiker, 1 e Sichuan chilibonen pasta of Koreaans chili pasta, indien beschikbaar, 1 t hete pepervlokken (ik gebruikte gedroogde rode pepers die ik dan er later uit vissen), 1 ui in reepjes, 200 g natuurlijke tofu, in blokjes gesneden, lente-ui in diagonale plakjes, 2 t sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere pittige gedurfde vegetarisch voorafje of lunch gerecht. Ook lekker als bijgerecht bij bbq.

INGREDIENTEN

beslag, 1 kop kimchi of gekocht uit potje, 2 e ui, fijn, 3 e vocht van de kimchi, 1/4 kop water, 1/2 t zout, 1 kop bloem, 1 t suiker, pindaolie voor bakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Koreaans
  •  10-20 min.

Dit is het recept voor de signature waanzinnige kimchi-burger van foodblogger Mister Hungry Sam!

INGREDIENTEN

350 g gehakt, 2 hamburgerbroodjes, 2 el fijngesneden lente-uitjes, 1 tl sesamolie, 1 tl aardappelzetmeel, 1 tl Koreaanse BBQ-saus (van Chung Jung One), versgemalen peper en zout, olijfolie en boter om in te bakken, 2 plakjes kaas, 2 el mayonaise, 1 tl fijngehakte knoflook, 1 handje rucola, 1 handje kimchi

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een Koreaanse klassieker! Het bestaat uit rijst met een aantal groenten en eventueel vlees, die mooi gepresenteerd worden, maar die je voor het daadwerkelijk op te eten door elkaar mixt. Het ziet er leuk uit, is met al die groenten gezond, en is erg lekker. Het is ook gemakkelijk naar je eigen smaak aan te passen, omdat er flink wat toppings te bedenken zijn (google er maar eens naar). Hieronder staat mijn favoriete bibimbap:

INGREDIENTEN

Ik heb geen hoeveelheden aangegeven; maak simpelweg wat men per persoon eet. Indien nodig heb ik de hoeveelheden opgegeven bij de bereidingswijze., - Rijst, - wortel, - komkommer, - lente-uitje, - kimchi (toko), - champignons of shiitake, - spinazie, - rundergehakt, - olie, - sojasaus, - bruine suiker, - sesamolie, - zout, - knoflook, - gochujang (toko), - azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2016
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een gerecht dat de meeste mensen lusten. Dit Koreaanse recept heb ik gezien op Youtube en wat kleine aanpassingen gemaakt. Het is een handig recept om groentes die je in de koelkast hebt liggen op te maken. Zorg dat je rijst hebt die al 1 dag oud is (of in ieder geval al koud is voor je begint).

INGREDIENTEN

Rijst ongekookt (ongeveer 3 kopjes), 1-2 eetlepels plantaardige olie, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 pond rundvlees is reepjes of stukjes kip, varkensvlees of ham, 1 kop kimchi, fijn gesneden, ca. 3 ons kleurrijke groenten, snijd ze in blokjes zo groot als een dobbelsteen. Neem bijvoorbeeld wortel, courgette, rode paprika, gele paprika, witte champignons, 1 of 2 groene chili peper (optioneel ), fijngesneden, 1 bosje bosuitjes fijngesneden, 1 ei per persoon, gekookt sunny side up, 3 theelepels sesamolie, 4 eetlepels oestersaus, 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, 1 ons geraspte jonge kaas of mozzerella in stukjes gescheurd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2015
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr. bloem -, 1 dl. water, warm -, 1 lente-ui -, 1 plakje gember -, 150 gr. varkensgehakt -, 4 tl. sojasaus, lichte -, 1 tl. rijstwijn -, Zout -, Strooimeel -, 6 el. olie, plantaardige -, 1 tl. rijstazijn -, 0.5 el. sojasaus -, 0.5 el. azijn, 6 el. water, koud,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Koreaans
  •  60-120 min.

Koreaans gevuld deegpakje De link met rijst is in dit geval de rijstazijn.

INGREDIENTEN

250 gr. bloem,, 1 dl. water, warm,, 1 lente-ui,, 1 plakje gember,, 150 gr. varkensgehakt,, 4 tl. sojasaus, lichte,, 1 tl. rijstwijn,, Zout,, Strooimeel,, 6 el. olie, plantaardige,, 1 tl. rijstazijn,, 0.5 el. sojasaus,, 0.5 el. azijn,, 6 el. water, koud,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top