Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kikkererwten brood recepten (139) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kikkererwten zijn zeer geliefd in het hele Midden-Oosten. De naam is afgeleid van het Latijnse cicer( de Romeinse schrijver Cicero dankte zijn naam aan een erwtvormige wrat).Kikkererwten moeten zeer lang weken en ook vrij lang koken. Ze worden echter in blik verkocht en de kwaliteit daarvan is uitstekend. Het volgende gerecht is zeer oud, zeer traditioneel en vooral populair in Libanon.Het wordt gemaakt met een soort zure melk, laban, heel goed te vervangen door uitgelekte of Griekse yoghurt.

INGREDIENTEN

, * Turks brood of shoarma brood, * uitgelekte dikke yoghurt, * knoflook, geperst, * 1 blik kikkererwten, * fijngehakte muntblaadjes, * 4 eetlepels pijnpitten, * beetje olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....

INGREDIENTEN

500 gram in grove stukken gesneden vlees naar keuze;, 1 grote ui;, olijfolie;, 3 geperste tenen knoflook;, 1 blik tomaten op sap;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 koffielepel harissa (rode peperpasta, te koop bij de Marokkaanse winkel of maak het anders zelf; zie daarvoor de link onder dit recept);, 1 kommetje vol gekookte kikkererwten (mag ook uit blik);, 1 koffielepel "ras el hanout";, 1 koffielepel kurkuma;, 1 koffielepel paprikapoeder;, zout en peper naar smaak;, 750 gram pompoen, geschild en in niet al te kleine stukken gesneden;, Voor de decoratie: partjes hardgekookte eieren., , N.B.: kook de couscous zoals je dat gewend bent: stoom de couscous boven een couscouspan of neem snel-klaar couscous uit een pakje waar je alleen kokend water overheen hoeft te gieten., , Je kunt dit gerecht ook eten zonder couscous; dien het dan kokendheet op met daarbij lekker warm Marokkaans brood en salades., , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk pikante groenteschotel die zowel bij vlees als bij rijst of brood kan gegeten worden;

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, 2 thellepels garam masala, 1/2 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel komijn en 1/2 theelepel koriander (gemalen), 1 theelepel zout, 1 stuk verse gember, 1 grote ui, 4 tomaten of een blik gepelde tomaten

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

INGREDIENTEN

1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Arabisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 blikken kikkererwten, 2 teentjes knoflook, zout, 1 tl gemalen komijn (djinten), paprikapoeder, nootmuskaat, 200 g pompoenmoes, 4 sneetjes volkoren brood, 1 bosje stoneleeks of lente-uitjes, 2 tl olijfolie, wat verse koriander en muntblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarisch Indiaas hoofgerecht

INGREDIENTEN

2 blikken kikkererwten (netto 250 g per blik), 1 flinke ui, 3 tomaten, 2 el zonnebloemolie, zout, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, cayennepeper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-1999
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Een maaltijdsalade

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, 150 gr. Gerookte kipfilet, 1 ui, 2 vleestomaten, 2 theel. suiker, 2 eetl. citroensap, 2 theel. kerrie, 2 eetl. fijngesneden basilicum, 2 dl. Yoghurt, zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het bijzondere aan een Marokkaanse tajine is dat je er niet alleen gerechten mee bereid, maar dat je het er ook in serveert. Een echte blikvanger op een mooi gedekte tafel!

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Kikkererwten à 425 ml, 1-2 eetlepels Râs al hânout (Marokkaans kruidenmengsel), 1 ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 600 gram lamslappen (of runderlappen), in stukken van 5 cm, 4 eetlepels olijfolie, 1 blik tomatenstukjes, 100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes, 250 gram champignons, in vieren, 100 gram groene olijven zonder pit, in plakjes, 2-3 eetlepels fijngehakte koriander, 1 Turks brood of 300 gram rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gerecht uit de tajine met lamsvlees, râs el hânout en kikkererwten.

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Kikkererwten à 425 ml, 1-2 eetlepels Râs al hânout (Marokkaans kruidenmengsel), 1 ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 600 gram lamslappen (of runderlappen), in stukken van 5 cm, 4 eetlepels olijfolie, 1 blik tomatenstukjes, 100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes, 250 gram champignons, in vieren, 100 gram groene olijven zonder pit, in plakjes, 2-3 eetlepels fijngehakte koriander, 1 Turks brood of 300 gram rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg spinazie, 2 teentjes knoflook, een bokaal kekkererwten, 3 sneedjes wit brood, gerookte kipfilets,olijfolie, peper, zout en muskaatnoot

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote ui,dun gesneden]1 teentje knof, look,gehakt]1 kleine rode paprika,in dunne reepjes]200 gr.parmaham,in blokjes gesneden], 400 gr.kikkererwten uit blik,uitgelekt en af, gespoeld]1 el.olijfolie]1 el.gehakte peterselie]

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

* Dschadsch *Een dag van tevoren beginnen, want de kikkererwten moeten een nacht weken. Een eenvoudige, doch voedzame maaltijd.

INGREDIENTEN

1 kip, 200 g kikkererwten, 500 g uien, 250 g boter, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

7 el olijfolie 2 el sherry-azijn 250 gram verse chorizo aan een stuk 1 kleine ui, fijngesnipperd 400 gram kikkererwten (blik) peper en zout peterselie, fijngehakt lekker brood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Echt lekker! Pan op tafel, Turks brood erbij en genieten maar!

INGREDIENTEN

325 g gedroogde kikkererwten, 2 el olie, 1 grote ui, gehakt, 1 teentje knoflook, uit de pers, 3 tl gemalen komijn, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl piment, 425 g gepelde tomaten, uit blik, gekneusd, 4 dl groentebouillon, 300 g pompoen, in blokjes, 150 g sperziebonen, schoongemaakt, 200 g boterpompoen, in stukken, 2 el tomatenpuree, 1 tl gedroogde oregano

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 1 blik kikkererwten[400 g],uitgelekt, * 60 ml extra vierge olijfolie, * 1 grote fijngehakte ui, * 1 blik tomaten op sap[400 g],uitgelekt en gehakt, * 1 theel suiker, * snuf saffraandraadjes, * 3 grote tenen knoflook,grofgehakt, * 50 g lichtgeroosterde amandelen, * handvol gehakte bladpeterselie, * 325 ml kippen- of groentenbouillon, * zout, * sap van 1/2 citroen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik hou van de smaak van kikkererwten en ze combineren zo mooi met lamsvlees.....

INGREDIENTEN

1 kilo lamsvlees;, 200 gram kikkererwten die je een hele nacht laat weken;, 4 grote uien;, 1/2 bosje platte peterselie;, 1/2 bosje verse koriander;, 1 pijpje kaneel;, 1 koffielepel vol gemberpoeder;, 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1/2 koffielepel kurkuma;, een paar draadjes saffraan (of goedkoper poeder);, zout naar smaak;, olie.,  

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op24-08-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
INGREDIENTEN

2 stuks voorgebakken witte baguettes, 3 el olijfolie, 2 rode uien in halve ringen, 2 teentjes knoflook in plakjes, ½ spitskool gesneden, 1 blik (400 g) gepelde tomaten, 800 g kikkererwten uitgelekt, 1 zakje Kruidenkick Provencaals,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze salade heb ik gemaakt met bieten uit de tuin van mijn vriendin Thérèse. Zelf bietjes koken is altijd het lekkerst vinden wij. (De erwtjes ook maar daar was deze keer geen tijd voor)

INGREDIENTEN

2 kipfilets 5 el olijfolie ( ik gebruikte koolzaadolie) 1 blikje kikkererwten ( afgespoeld en uitgelekt) 1 kleine ui 400 gram gekookte rode biet enkele takjes (blad)peterselie of peterselieolie 2 flinke handen rucola 3 el witte wijnazijn ½ tl komijnpoeder 75 gram ricotta of verse schapen- of geitenkaas peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

225 g chorizo, ontveld en in plakken van 5 mm, 2 grote uien fijgesneden, 6 grote tenen knoflook geperst, 900 g lamsvlees zonder bot in blokjes van 5 cm, 250 ml lamsbouillon, 125 ml rode spaanse wijn, 2 el sherryazijn, 800 g tomatenstukjes uit blik met sap, zout en peper, 4 takjes verse tijm, 2 laurierblaadjes, 1/2 tl spaanse paprikapoeder zoet, 800 g kikkererwten uit blik afgespoeld en uitgelekt, wat takjes verse tijm voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 500 gram in grove stukken gesneden vlees naar keuze;, 1 grote ui;, olijfolie;, 3 geperste tenen knoflook;, 1 blik tomaten op sap;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 koffielepel harissa (rode peperpasta, te koop bij de Marokkaanse winkel of maak het anders zelf; zie daarvoor de link onder dit recept);, 1 kommetje vol gekookte kikkererwten (mag ook uit blik);, 1 koffielepel "ras el hanout";, 1 koffielepel kurkuma;, 1 koffielepel paprikapoeder;, zout en peper naar smaak;, 750 gram pompoen, geschild en in niet al te kleine stukken gesneden;, , Voor de decoratie: partjes hardgekookte eieren.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2009
  •  
  •  0-10 min.

Goddelijk lekker, het vlees valt van de botten en deze gerecht plaatst je direct midden in de mediterrane gebied. Vooral de groene olijven, maakt het gerecht qua smaak, helemaal af!

INGREDIENTEN

1500 g varkenskrabbetjes (ik had dit voor een gedeelte met hamlappen vervangen voor die krabbetjes te vet vind) -zout -zwarte peper -2 e olijfolie -250 g chorizo in dikke blokjes (ik had een verse van mijn slager) -1 grote ui, fijn -3 teentjes knoflook, fijn -2 t korianderpoeder -2 t komijnpoeder -1/4 t kaneelpoeder -sap en geraspte schil van 1 citroen -400 g blik tomaten -375 ml witte wijn -genoeg water voor voldoende saus (voor later lekker op soppen) -400 g blik kikkererwten of 800 g als je niet brood bij het gerecht eten -150 g ontpitten groene olijven -zout en peper naar smaak (het gerecht word pittig op smaak gebracht)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een prima alternatief voor brood. Ik neem deze salade vaak mee naar mijn werk. Ik was op zoek nasr een recept met kikkererwten en ik kwam al snel uit bij dit simpele en heerlijke recept....uiteraard van mijn idool Jamie Oliver! 

INGREDIENTEN

1 kleine rode ui, in ringen, 1€"2 rode chilipepers, in plakjes, 2 handenvol rijpe tomaten, grof gesneden, 1 ½ citroen, geperst, extra vergine olijfolie, 400 g kikkererwten uit blik, handvol munt, gehakt, handvol basilicum, in reepjes, 200 g feta,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2016
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Een hartig prutje van Anja Anker.

INGREDIENTEN

Blik kikkererwten of gedroogde kikkererwten, laat die eerste weken., Halve ui of hele sjalot, Beetje sambal, Sojasaus (zonder suiker) bijvoorbeeld kikkomansaus, Japanse sojasaus, eventueel teentje knoflook.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Een lekker idee op basis van kikkererwten.kan zowel voor de lunch als voor een makkelijke avondmaaltijd gebruikt worden.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten van 400 gr.1/2 komkommer,beetje olijfolie,handje olijfjes,1 teen knoflook,1/2 rode paprika,1/2 groene paprika,1 lente uitje.1 turks brood.lekker met een gemengde salade en knoflooksaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Lekkere vegetarische stoofpot met veel groenten.

INGREDIENTEN

500 g pompoen of courgette, 200 g winterwortel, 1 rode paprika, 1 aubergine, 4 tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 dl kruidenbouillon, 100 g rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 kleine Turkse broden of 1 groot Turks brood(pide), 2 aubergines, 3 rode paprikas, 1 kleine rode ui, in dunne ringen, sap van 2 citroenen, 3 tenen knoflook, geperst, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 150 ml olijfolie, versgemalen zwarte peper, zout, eetlepel pikante paprikapoeder, 1 blik kikkererwten, uitgelekt, 2-3 eetlepels tahin, 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt, 2-3 eetlepels kleine zwarte olijven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram meel van harde tarwe, 1 thl zout, 1 thl suiker, 1 thl gist, 310 ml water., Vulling: 1 thl koriander, 1 thl komijn, 125 g fijngemaakte gekookte kikkererwten.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  •  
  •  60-120 min.

Heerlijke maaltijdsoep, lekker met plat brood of een salade

INGREDIENTEN

250 g chorizo (worst), 2 uien, 1 zak paprikamix (3 stuks), 1 tl gemalen komijn (djinten), 800 g kikkererwten (blik), 350 g tomatensaus (tomato frito, pakje), 1 rundvleesbouillontablet, 750 ml kokend water, 1 stokbrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2015
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram kikkererwten -, - 8 bosuitjes, - 1 teentje knoflook, - 2 eetlepels bloem, - 1 theelepel bakpoeder, - 1/2 eetlepel komijn, - 1 eetlepel korianderpoeder, - 1 theelepel chilipoeder, - 1/2 theelepel zout, - 1/2 bosje peterselie, - 1/2 bosje koriander, - sesamzaad, - frituurolie, - pitabrood of Turks brood, , , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kalfsvlees uit de tajine

INGREDIENTEN

500 gram kalfspoulet, 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 eetlepel karwijzaad, 1 eetlepel korianderkorrels, 1 blikje tomatenpuree, 400 gram trostomaten, 5 dl kalfsfond, 400 gram kikkererwten gekookt, 175 gram pruimen zonder pit, Schil van 1 sinaasappel, 300 gram couscous, 6 dl kalfsfond, 30 gram verse koriander, grof gesneden, Zout, peper, Sap ½ limoen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  •  
  •  60-120 min.

Heerlijk bijzonder gekruid marokaans recept. Hartig maar toch zoet van smaak

INGREDIENTEN

2 kg lamsvlees (van de nek of schouder), 1 tl gemberpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 el ras el hanout, , 1¼ dl water, 2 st uien, 2 tn knoflook, 2 st kaneelpijpjes, 300 gr rozijnen (ongezwaveld), 125 gr amandelen (wit), 175gr honing, 1½ tl kaneelpoeder, 100 gr boter, Peper en zout, , Brood, 600 gr bloem, 2 tl venkelzaad, 11 gr gedroogde gist ( 1 zakje), 1 kl honing, 5 dl melk, 30 gr eigeel, 1 el melk, 5 gr zout, Olijfolie, , Hummus, 1 blik kikkererwten (400-450 gr), 75 gr tahin (sesampasta), 2 tn knoflook, 1 st citroen, Zeezout, cayennepeper, , garnering, Takjes koriander voor de, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

  Super-fastfood! Knapperig van buiten, smeuïg en kruidig van binnen. 

INGREDIENTEN

, 1 kg kikkererwten (géén blikerwten), 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt, 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, olie om te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2015
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gezien bij Life & Cooking

INGREDIENTEN

300 gram kikkererwten, 8 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 el. bloem, 1 theelepel bakpoeder, ? el. komijn, 1 el. korianderzaadjes, 1 tl. chilipoeder, ? tl. zout, ? bosje peterselie, ? bosje koriander, sesamzaad en frituurolie, pitabrood of Turks brood

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , Falafel is een vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten., , Deze lekkernij wordt in het westen in veel shoarmazaken verkocht als een soort fastfood. Antwerpen heeft een grote Joodse wijk, met veel Joodse eetgelegenheden. Je kunt hier naar hartelust koosjer eten proeven, waaronder heerlijke falafel., Bereidingswijze, , , , , , , , * 225 g kikkererwten, * 2 tenen knoflook, * 1 chillipeper, * 1 tl komijnpoeder, * 50 g peterselie, * 50 g koriander, * 1 tl zout, * 3 sneedtjes oud brood, , * 3 el tahini, * 1 limoen, * 4 el yoghurt, * 4 pitabroodjes, * sla, * 2 tomaten, * 1 komkommer, * 4 radijsjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Falafel zoals ik die momenteel het lekkerst vindt

INGREDIENTEN

1 groot blik kikkererwten of gedroogde erwten die een nacht geweekt zijn en daarna gaar gekookt zijn, 1 ui, 2 teentjes knoflook, wat oud brood of paneermeel, half bosje peterselie en een half bosje koriander, 1 tl cayennepeper, 1tl zout, 1 tl zwarte peper, 1 tl komijn, 4 el bloem, 50 ml water, olie om in te frituren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2008
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Heerlijke soep

INGREDIENTEN

1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 2 aubergines, olijfolie, 1.4 l water, 500 ml gezeefde tomaten, 2 groentebouillonblokjes, 1 kaneelstokje, 400 g kikkererwten, 1 tl harissa, 1 bosje koriander, 1 Turks brood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 600 gram kikkererwten uit blik, * 4 teentjes knoflook, uitgeperst, * sap van 5 citroenen, * bosje peterselie, fijngehakt, * 4 tomaten, in blokjes, * scheut olijfolie, * Turks brood

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2008
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 blikje kikkererwten (400 g), 3 eetl. mayonaise of halvanaise of yoghurt2 eetl. gehakte koriander, (vers of diepvries)2 teentjes knoflook, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1/2 theel. cayennepeperzout, 1 turks brood of ander brood naar keuze

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top