Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Khoresh recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

STOOFSCHOTEL VAN LAMSVLEES EN AUBERGINEDit feestelijke gerecht werd naar verluid dikwijls aan het Perzische hof gegeten.

INGREDIENTEN

2 middelgrote aubergines1 eetlepel zout50 g boter2 grote uien, in ringen1 groene paprika, in ringen450 g magere lams- of runderlappen, in blokjes200 g tomaten uit bliksap van 1/2 citroenzout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 600 g doorregen runderlappen, 3 zure appels, sap van 1 citroen, 150 g verse dadels, 75 g boter, zout, peper, 5 draadjes saffraan

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een gerecht geinspireerd door de oude Perzische traditie

INGREDIENTEN

750 gr runder-,lams of kalfsgehakt, 1 fijngehakte ui, zout en zwarte peper, olie, 120gr (een nacht) geweekte kikkererwten, 500 gr verse spinazie, 1 eetlepel boter, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 theelepel gemalen koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top