1. Home
  2. Recepten
  3. Khoresh

Khoresh recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Khoresh Bademjan uit Iran

STOOFSCHOTEL VAN LAMSVLEES EN AUBERGINEDit feestelijke gerecht werd naar verluid dikwijls aan het Perzische hof gegeten.

INGREDIENTEN

2 middelgrote aubergines1 eetlepel zout50 g boter2 grote uien, in ringen1 groene paprika, in ringen450 g magere lams- of runderlappen, in blokjes200 g tomaten uit bliksap van 1/2 citroenzout

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in langwerpige plakken, Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met zout, dek ze af met een bord en laat ze een half uur staan om het bittere vocht eruit te laten lopen.Smelt de boter in een grote koekepan en bak hierin vlug uien, paprika en vlees. Voeg tomaten, citroensap, peper en zout naar smaak toe. Laat alles 40 minuten zachtjes pruttelen boven een zacht vuur.Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog. Verhit wat olie in een pan en bak de plakken auberginne aan iedere zijde 5 tot 7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Schik de plakken over de stukken vlees en laat alles nog 10 tot 15 minuten doorkoken zonder deksel zodat het vocht indikt en een bruine saus ontstaat. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen tot het vlees gaar is. Geef er gewone rijst of Chelo (zie mijn recepten) bij.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KHORESH VAN RUNDVLEES MET DADELS EN APPEL

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 600 g doorregen runderlappen, 3 zure appels, sap van 1 citroen, 150 g verse dadels, 75 g boter, zout, peper, 5 draadjes saffraan

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gehaktballetjes met spinazie en kikkererwten

Een gerecht geinspireerd door de oude Perzische traditie

INGREDIENTEN

750 gr runder-,lams of kalfsgehakt, 1 fijngehakte ui, zout en zwarte peper, olie, 120gr (een nacht) geweekte kikkererwten, 500 gr verse spinazie, 1 eetlepel boter, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 theelepel gemalen koriander

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste khoresh recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top