Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ketjap recepten (15.154) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!

INGREDIENTEN

500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram Witte rijst, 2 stuk Komkommers, 2 eetlepel Witte wijnazijn, 500 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Olie, 100 ml Ketjap manis, 50 ml Ketchup, 4 eetlepel Pindakaas, 2 eetlepel Sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima., 2 eetlepels Ketjap Manis, Ietsje uitschieten mag ook hoor, 1 eetlepels grove mosterd, Dit mag best een flinke grote lepel zijn, ½ eetlepel zout, Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout, 1 eetlepel mosterd, Dit is dus de gewone franse mosterd, 1 theelepel cayennepeper, En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé, 2 eieren, Groot of kleine eieren, maakt niet uit, 100 gram paneermeel, Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed., 1 pot vleesfond, Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml., 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 5 el zonnebloemolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder) , 2 el (keuken)azijn , 9 el ketjap manis, 4 el ketchup , 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker, 2 el sambal (oelek), 4 el pindakaas, 300 gram tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is het lievelingsgerecht van ons allemaal, probeer het ook maar eens dan snap je wel waarom!Ik heb dit recept al meer dan 20 jaar(ooit eens van een vriendin gekregen)en heb er al meerdere prijzen mee gewonnen.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, of kalkoenfilets, 1 blik perzikken, 1 blik gepelde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, 1 kippebouillontablet, 5 eetl ketjap Manis, 3 tl sambal Badjak, klein beetje worcestersaus, 1 ui, 2 tenen knoflook, beetje maizena, 1 bakje champignons, 1 rode paprika in blokjes gesneden, boter, rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

INGREDIENTEN

# 1 liter water, # 1 liter tomatensap, # 2 kipfilets, # 2 kippenbouillonblokjes, # 1 ui, # 2 tenen knoflook, # blikje tomatenpuree, # 6 el suiker, # 4 el ketjap (manis), # 2 el azijn, # 1 borrellepeltje sambal, # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder), # 1 borrellepeltje sereh (citroengras), # 2 el ma?zena, # Handje vol mihoen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-)

INGREDIENTEN

Voor het Kipmengsel:, * 750 gr. Kipfilet, * 1 (rode) Ui, * 2 teentjes Knoflook, * 5 eetlepels Ketjap Manis, * 2 eetlepels Sojasaus, * 1 eetlepel zoete Chilisaus, * 1 eetlepel Olijfolie, * 1 theelepel Knoflookpoeder, * 1 theelepel Paprikapoeder, * 1 theelepel Massala, * Peper en Zout, Voor de Saus:, * 100 gr. Bakboter, * 100 gr. Bloem, * 6 ruime theelepels Kerriepoeder (gebruik Massala!), * +/- 1 liter Water, * 2 Runderbouillon blokjes, Extra:, * 1 Rode Puntpaprika in stukjes, * 1 bakje Kastanje Champignons (250 gr.) in stukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De lekkerste gehaktbal dié ik ken! Hoe simpel kan het zijn...

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout (hoeveelheid naar smaak), 1 theelepel cayennepeper, 1 ei, 80 g paneermeel, 3 eetlepels boter, 1 pot vleesfond (380 ml)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail"

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 1/2 zakje gebakken uitjes, 3 eetlepels(el) bruine basterdsuiker, 2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el tomatenketchup, 2 el sambal, 1 klein blikje perziken,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

INGREDIENTEN

- ui, - teentje knoflook, - pepertje (optioneel), -1 stukje kipfilet, - een hand boontjes, - plak mihoen, - scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak), - 1,5 el sojasaus, - 1 el honing, - peper, - (kokos)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Eeenvoudig, heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet (of meer, ligt aan het aantal personen), 1 dl ketjap, 1 pakje bladerdeeg, 1 blik perziken (of ananas), 2 uien, 2 el olie, 1 bakje kruidenroomkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.

INGREDIENTEN

- 1,5 pond spareribs p.p, - 2 bouillonblokjes, - 1 grote ui, - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblad, - 2 d.l ketjap A, - 1 t.l djahe, - 1 t.l djinten, - snufje zout, , Ingredienten voor marinade:, - 2 d.l ketjap A, - 4 e.l bruine suiker, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 1 t.l sambal, - 3 t.l djahe of versgeraspte gember, - 2 e.l honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  •  
  •  60-120 min.

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 grote sparerib stukken, , Voor de marinade:, 5 el ketjap manis, 2 el honing, ½ mespunt cayennepeper, 1 teen knoflook (geperst), 1 el tomatenpuree, 1 el bruine suiker, , Voor de saus:, 2 el honing, 2 el ketjap manis, ½ teentje knoflook (geperst), 1 grote lepel kerriepoeder, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Voor bij een oosterse tafel en of buffet

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 tomaat, 6 eieren, 3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 1 eetl. sambal_trassi of oelek, 1/2 theel gemberpoeder, 1 theel. gula_djawa (Javaanse suiker), of 1 eetl. bruine suiker, 4 eetl. ketjap_manis, snufje zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees!

INGREDIENTEN

, *1 liter water, *2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk, *2 grote kippenbouten, *2 kippenbouillonblokjes, *1 ui, *2 tenen knoflook, *6 eetlepels suiker, *4 eetlepels zoete ketjap, *2 eetlepels azijn, *1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak), *1 theelepel djahe, *1 theelepel sereh, *2 eetlepels maizena, *1 handje vol mihoen, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Chinees
  •  60-120 min.

Iedereen die dit bij ons eet likt zijn vingers er bij af.

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen,250 gram speklappen,500 gram rode ui,3 tl. ketoembar,11/2 tl. djinten,stukje djahe,gembersiroop 3 eetlpels,2 tl. sambal oelek,5 eetlepels bruine basterdsuiker,citroensap,2 kopjes ketjap manis,en 2 teentjes knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!

INGREDIENTEN

- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee), - 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven), - Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen), - Een rode ui, - Een bosje verse(!) koriander, - Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover), - Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2011
  • Thais
  •  10-20 min.

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!!

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets in kleine blokjes, 2 grote rode paprika`s in reepjes, 2 grote basilicum plantjes, Als je ze bij de aldi koopt dan 2 potjes gebruiken., koop je ze bij Albert Heijn dan is 1 grote bloempot voldoende., 1 (of naar smaak 2, als je van echt scherp houdt) rode pepertjes, , Marinade:, 1 rood pepertje (of 2 als je van heel scherp houdt), 2 of meer teentjes knoflook, 2 El. sherry(liefst droge sherry), 2 EL ketjap manis (zoet), 1 El. suiker, , voor de paprika`s, 1 El. suiker, 1 Theel. vloeibare honing, peper en zout, 1 teentje knoflook, olie om te bakken,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)

INGREDIENTEN

4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent...

INGREDIENTEN

Kleine Spitskool, 1½ tl kerriepoeder, beetje peper en zout, 1 ui, scheutje ketjap (zoet), grote lepel pindakaas, groente bouillonblokje en een beetje water. Om te bereiden heb ik Blue Band vloeibaar gebruikt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr. langkorrel rijst, 150 gr. spercieboontjes, 2 diepvries zalmmoot, 4 eetlepels ketjap bentang manis, 1 teen koflook, 1/2 theelepel kerrie, 1 eetlepel chillisaus, 1/2 theelepel sambal badjak, 1 theelepel suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top