Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst recepten (7.898) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

50g boter of margarine, mespunt zout, 60g bloem, 2 eieren, 4 blaadjes witte gelatine, 2 sinaasappelen, 250 m1 slagroom, 2 el suiker, 1 dl vanillevla, poedersuiker uit strooibus, zilverpillen, spuitzak met grote gladde spuitmond, bakpapier,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Een van de populairste Kerstgerechten is de gevulde kalkoen. In dit ovenrecept worden onder andere voor de vulling kastanjes, bleekselderij, appels en salie gebruikt.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ca 21/2 kg, 150 g verse kastanjes, 1 flinke ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 100 g 1 el boter, 1 losgeklopt ei, 150 g witbrood verkruimeld (zonder korst), 4 stengels bleekselderij, 1 appel in stukjes, 1 el fijngesneden salieblaadjes, geraspte schil van 1 sinaasappel, 3 el sinaasappelsap, 1/2 dl slankroom, zout, peper, worcestershiresaus, 2 el olie, 3 dl kippebouillon.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Proef hoe lekker dit gerecht is en verras ze met kerst!!!

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, 5 sjalotjes, 2 el. olijfolie, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 dl melk, 2 dl blue band finesse voor te koken, 1 eierdooier, versgemalen peper, gemalen nootmuskaat, ongeveer 150 gram roombrie 60 +, 2 el gehakte peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Het mooiste feestelijkste nagerecht wat je ooit gezien hebt. En gemakkelijker dan het lijkt.

INGREDIENTEN

Voor het eiwitschuim: 4 eiwitten, mespunt zout, 230 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena, 1-2 theelepels cacaopoeder, Voor de vulling: 2 dl creme fraiche, 100 gram pure chocolade, 2,5 dl salgroom, 2 el poedersuiker, 100 gram melkchocolade., Voor het serveren: 30 gram geroosterde hazelnoten, pedersuiker en cacaopoeder.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 theel. mosterd, 100 gr. gepelde en gehakte casewnoten, 2 eetl. mandarijnpartjes, 2 eetl. ananasstukjes, 2 kiwi's in schijfjes, 250 gr. bleekselderij in plakjes kort voorgekookt, 2 gerookte kipfilets, 6 eetl. groene olijfolie, suiker, div, slasoorten, 2 eetl. limoensap of citroensap, 100 gr. ontpitte blauwe druiven, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2006
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hapje 1:Crème van zalm en pesto van raketsla Hapje 2: Glaasje met gerookte Noorse zalm Hapje 3: Guacamole met een duo van zalm

INGREDIENTEN

1 . 6 sneetjes gerookte zalm . 30 cl vloeibare room . 1 eetlepel citroensap . 50 g raketsla . 2 eetlepels pijnboompitten . 10 cl olijfolie, . zout en versgemalen peper. 2 tomaten, , 2. 4 sneetjes gerookte zalm. 10 cl vloeibare room . 1 potje zalmeitjes . 1 tuiltje dille . 1 citroen. 2 rijpe tomaten. zout en peper, , 3. 125 g rauwe zalm . 4 sneetjes gerookte zalm . 1 koffielepel fijngehakte bieslook. 3 rijpe avocado`s . 1 limoen . 10 fijngehakte korianderblaadjes . 1 eetlepel olijfolie. zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2007
  • Vis
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels walnotenolie, 2 theelepels honing, zout, versgemalen peper, 4 hertenbiefstukken (a 100g), 2 kleine rode appeltjes, 3 eetlepels citroensap, 30g boter, 400g paddestoelen seizoensmelange, 2 zakken Jonge Bladsla.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr. kreeftenvlees, 1 eiwit, Peper, Zout, 2 el. room, 12 tongfilet (vis), 10 asperges, groene, Visbouillon, 1 klontje boter, Water, kokend, Dille, 3 eierdooiers, 2 el. azijn, 4 el. wijn, 40 gr. boter, gesmolten

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Toen ik als tiener op de Middelbare Zeevaartschool (machinistenschool) in Harlingen zat, had ik een stotterende klasgenoot die regelmatig met mij in een groepje tussen de middag door het centrum van Harlingen trok. Tijdens deze wandeling kreeg Lieuwe trek in een puddingbroodje. Bij de banketbakker kwam hij evenwel wederom niet uit zijn woorden. Een pu-pu-pu....., gaf vervolgens een harde schop tegen de toonbank en jawel hoor..., een PUDDINGBROODJE klonk het luid door de winkel. Tijdens het plaatsen van dit recept moest ik weer even aan hem denken. Dit recept is eerder verschenen in een kerstfolder uit 2005 van Super-de Boer en is oorspronkelijk afkomstig van Rika Tepper uit Slochteren. De titel van het recept was toen Gronninger Eiervla maar feitelijk betreft het hier dus echt de originele puddingbroodjes uit mijn jeugd.

INGREDIENTEN

Lees werkende weg onderstaande bereidingswijze voor de ingredienten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker makkelijk te maken, maar met een bijzonder luxueze uitstraling!

INGREDIENTEN

4 enkele kipfilets - 150 gr. gerookte zalm - zout - versgemalen peper - blikje kreeftensoep - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook uit de knijper - 1 borrelglas cognac - 3/4 dl. slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Alle essentiele kerstsmaken als borrelhapje gepresenteerd.

INGREDIENTEN

Voor ca. 32 borrelhapjes:, ca. 400 gram kalkoenfilet (3 flinke filets), 75 gram wittebroodkruim, geraspte schil van 1 citroen, 1 el. gehakte verse peterselie, 1 losgeklopt ei, 1 fijngehakt sjalotje, 50 gram boter, onsje cranberries, 225 gram ontbijtspek (lange plakjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Amuse

INGREDIENTEN

Roquefort 100 gr., zure room 3 el., walnoten(fijn gehakt) 2 el., halve walnoten 10a15 st., witte port 1 el., bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  •  
  •  0-10 min.

Een heel mooi groente gerecht

INGREDIENTEN

500 gr. broccoli, 1 dl droge witte wijn, 8 stevige tomaten, peper, 1/2 el boter, 75 gr. Danish blue, 2 el Parmezaanse kaas, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een klassiek gerecht voor het kerstdiner

INGREDIENTEN

Halve el. sjalot, gesnipperd, 1 wortel, fijngehakt, 1 el. bleekselderij, fijngehakt, 1 laurierblad, 300 ml. rode wijn, 150 ml. runderbouillon of fond, 1 el. slagroom, 100 gram koude roomboter, in blokjes, 300 gram paddestoelen (liefst verschillende soorten), 4 hertenbiefstukken van ca. 150 gram elk, 80 gram boter, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nagerecht voor 6-8 personen

INGREDIENTEN

3 schoongeboende sinaasappels - 3 dl melk - 225 gr suiker - 4 eidooiers - 12 blaadjes gelatine - 5 dl lobbig geklopte slagroom.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit toetje is ontstaan nadat ik voor de verhuizing al een groot deel van mijn kookboeken had ingepakt en nu juist zin had om eens dat taartje uit te proberen dat in een inmiddels al diep in een doos opgeborgen kookboekje stond. In dat taartje zat nootmuskaat en laurier. Het taartje nog steeds niet gemaakt, maar een opgeborgen kookboek levert soms lekkere toetjes op

INGREDIENTEN

* 300 gr witte chocolade, * 4 eierdooiers, * 1 el fijne kristalsuiker, * 4 el kokend water, * 2 blaadjes gelatine, * iets minder dan een halve bol nootmuskaat, * 400 ml slagroom, * 4 eiwitten, * snuf zout, , siroop:, , * 200 ml water, * 5 gedroogde laurierblaadjes, * 125 gr fijne kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2007
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Wil jij een keer echt chic jou gasten een ontbijt of brunch of lunch aanbieden, dan is deze een ideaal gerechtje ervoor. Romige roerei wat in gerookte zalm is toegedraaid en op Engelse geroosterde muffins of rondjes beboterde toast word geserveerd. Een goede vervanger voor zalm is kwaliteit achterham.

INGREDIENTEN

500 g gerookte zalm, 8 eieren, 1 e bieslook, fijn, zout, zwarte peper, 30 g koud boter in blokjes gesneden, 2 Engelse muffins horizontaal doorgesneden of wittebrood geroosterd rondjes zo groot als een beschuit, 100 g rucola, 1 e olijfolie, 1 t rode wijnazijn, bieslook of kaviaar voor garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2010
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

De panettone moet op kamertemperatuur of iets warmer worden geserveerd. Daarom wordt het kerstbrood in veel families een half uurtje voor het serveren op de verwarming gelegd. Bij het brood wordt soms een warme vanillesaus of banketbakkersroom geserveerd

INGREDIENTEN

* 700 gr bloem, * 250 gr suiker, * 200 gr boter, * 200 gr rozijnen, * 70 gr gekonfijte sinaasappel, * 20 gr gist, * 6 eieren, * zout, * amandelen, * 2 citroenen, * eventueel 50 gr gehakte chocolade of 50 gr sucade

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Leuk voor de kerst! Een super snel te breiden toetje waar je eindeloos op kunt varieren. Neem in plaats van sinaasappellikeur eens peren- of perziklikeur.

INGREDIENTEN

2 eiwitten, , 2 eierdooiers, , 200 gr. chocolade, witte, , 2 dl. slagroom, , 1 el. sinaasappellikeur, , 1 vel gelatine, witte,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Confit de canard of d'oie (gans) is een specialiteit in Zuidwest-Frankrijk. Het is een ouderwetse manier van conserveren, die in Frankrijk nog op grote schaal wordt toegepast. Het meest geschikt hiervoor zijn de bouten, maar je kunt ook andere delen van eend of gans konfijten. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet. Het is belangrijk dat de temperatuur daarbij niet boven de 85?C komt. Controleer dit eventueel met een temperatuurmeter. Gekonfijt vlees kun je onder vet bewaard 1 maand in de koelkast bewaren. Als je het vlees langer wilt bewaren kun je dit het beste invriezen. Voor het gebruik moet je het gekonfijte vlees nog ca. 25 minuten verwarmen in de oven op 200? C. Het vel wordt dan croquant gebakken. Ganzenvet is in potten of blikken te koop bij de goede poeliers en delicatessenwinkels. Het ganzenvet dat na het maken van confit overblijft, kun je gebruiken voor het bakken van aardappels of voor het bereiden van stoofschotels.

INGREDIENTEN

25 gr grof zeezout, 10 gr witte peperkorrels, gekneusd, 1 el verse tijmblaadjes, 1 verkruimeld laurierblaadje, 4 eendenbouten van tamme eend (1200 gr), ca. 2 liter ganzenvet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Luchtige chocolade pudding.

INGREDIENTEN

* 8 gram gelatine ( 4 blaadjes ), * 5 stuks milky way, * 1 dl hete melk, * 3 eieren, * 100 gram suiker, * 3/4 liter slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke zalm voorgerechtje met een bijzonder en pikante vinaigrette saus.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado`s, citroensap, 250 g roze zalm uit blik, uitgelekt, 3 middel-groot augurken, in heel kleine blokjes, 1 rode ui, fijn, slabladeren, ontbijtspek in kleine stukjes gesneden en krokant uitgebakken en op keukenpapier ontvet, 2 hardgekookt eidooier, verkruimeld of door zeef gedrukt, , VOOR VINAIGRETTE-SAUS, 1 e Dijon mosterd, 60 ml appelazijn, 2+1/2 e verziersuiker (strooisuiker), 60 ml olijfolie, zout, peper, tabasco saus naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voor sinterklaas.

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, 125 gr donkerbruine basterdsuiker, 2 tl speculaaskruiden, snuf zout, 1/2 tl kaneel, 2 el gestampte muisjes, 150 gr boter, 3-4 el melk, 250 gr couverture-chocolade of bittere chocolade (extra puur)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

JE HOEFT ECHT NIET LANG IN DE KEUKEN TE STAAN VOOR EEN HEERLIJK GERECHT

INGREDIENTEN

3 stuks avocado\\\'s, , 1 stuk citroen, , 1 l. kippenbouillon, , 3 el. gembersiroop, , 1 bosje koriander, , 1 bosje waterkers, , 200 ml. creme fraiche, , 5 stuks garnalen, grote, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Een beslag roeren van 2 eieren, 1,5 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en wat zout. 1,5 dl bier en 30 gram gesmolten boter erdoor roeren. Het beslag zeven en 2 uur laten rusten. Van het beslag 4 flensjes bakken. 100 gram gerookte zalm, 75 gr gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes verdelen. De lensjes tot buideltje vormen, dichtbinden met een in kokend water slap geworden preireepje en op een ingevette bakplaat zetten. In het midden van de op 180 graden C voorverwarmde oven ongeveer 7 minuten verwarmen. Voor de saus 125 ml creme fraiche, 1/3 dl witte wijn, 0,5 dl visfond, 0,5 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht mengen en op de, borden scheppen. De buideltjes op de saus zetten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-1998
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram bosvruchten, 150 gram aardbeien, 9 el suiker, 3 el citroensap, 2 flessen champagne brut

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  > 120 min.

Rijke Indonesische laagjes cake, voor speciale gelegenheden, een echte verwennerij!

INGREDIENTEN

12 grote eieren, 500 gr boter, 100 gr gesmolten boter(om te smeren per laag!), 400 gr suiker, 2 zakjes vanille suiker, 150 gr bloem/meel, 100 gr bloem/meel, mespuntje zout, , Voor de bruine laag:, 10 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaatpoeder, 3 theelepels kruidnagelpoeder, 2 theelepels cardamonpoeder, 1/2 dopje/1 theelepel anijsextract,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Indonesisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 575 kCal - Eiwit 7 g - Vet 44 g - Koolhydraten 37 g

INGREDIENTEN

200 g extra bittere chocolade 200 g roomboter 2-3 eetlepels bloem 3 eieren 3 eierdooiers 100 g suiker cacaopoeder boter om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Ontzettend lekker voorgerecht. Gemakkelijk te maken. Ideaal als je gasten hebt, want alles is van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

4 portabello's, 2 el. balsamicoazijn, 3 eetl. sojasaus, 5 eetl. olijfolie met truffelaroma, 1 el. tijm, zwarte peper, 1 venkelknol, 1 el. citroensap, 5 eetl. olijfolie, rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rosbief krijgt extra allure met een goede wijnsaus.

INGREDIENTEN

Saus:, stukje winterwortel, 1 ui, 150 gr dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel tijm, 2 laurierblaadjes, 25 gr bloem, 1/2 theelepel tomatenpuree, 1/2 theelepel suiker, 1/2 literrode wijn (Bordeaux, Cotes du Rhone), 1/2 vleesbouillontablet, 50 gr koude boter, zout en peper,, Vlees:, 750 gr rosbief, 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, 75 gr boter of margarine, zout en (vers)gemalen peper, 2 laurierblaadjes, 2 takjes peterselie, 1 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze worst maakt jij zelf en het is helemaal niet moeilijk te maken. Zo krijgt jij een unieke smaak die jij nergens anders geproefd heeft. Gaan zelf experimenteren met kruiden combinaties, is leuk te doen en schijf jou bevindingen allemaal op met elk kruiden combinatie een cijfer voor smaak erbij.

INGREDIENTEN

400 g varkensgehakt (ik maak het zelf met varkenslappen in de molen), 200 g gerookte spek in heel kleine blokjes en als jij het niet klein kunt snijden gewoon met gehakt erna in molen gemalen, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e koriander poeder, 1+1/2 e droge oregano, zout (kijk uit met zout, want de spek is ook zout), zwarte peper, Eigengemaakte bladerdeeg of bladerdeeg uit de winkel, eidooier vermengd met beetje koffiemelk, tomatenketchup of een Tomaten chutney

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2010
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Ingredienten: 200 gram konijnenbouten 500 gram Zuurkool 50 gram uien 10 mm 50 gram wortelblokjes 10 mm 1 dl rode wijn 2.5 el ketjap manis 2 tel sambal 5 gram gemalen verse peper 5 gram zout 20 gram boter of margarine Marineer de konijnenbouten met de sambal en de ketjap peper zout .Laat boter of margarine smelten en braad hierin de konijnenbouten goudbruin, blus af met de rode wijn, voeg de uien, wortelblokjes en de zuurkool toe laat, deksel op de pan.Op laag vuur garen. Bereidingstijd ongeveer 1 uur. Serveren met aardappelkroket of amandelaardappel, en als groente, rode kool of sajur van chinese kool met uien

INGREDIENTEN

4 stuks konijnenbouten, 500 gram Zuurkool, 50 gram uien, 25 gram wortelblokjes 10 mm, 1 dl rode wijn, 2.5 el ketjap manis, 2 tel sambal, 5 gram gemalen verse peper, 5 gram zout, 20 gram boter of margarine, Voor de smaakstoffen geldt:, Uiteraard zijn dit indicatie gewichten afhankelijk van hoe je eigen smaak is voeg je meer of minder kruiden zout of ketjap toe.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept is super leuk om te maken met kinderen!

INGREDIENTEN

3 eieren, 150 gram suiker, groene kleurstof

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2014
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijke verfrissende spoom

INGREDIENTEN

Suiker, een paar dl water, 4,5 dl verse limoensap, limoenschil, champagne

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 dl olijfolie - 250 gr ossehaas - 2 eetlepels pijnboompitten - 100 gr rucola (raketkruid) of waterkers - 2 eetlepels kappertjes (potje) - 125 gr stukje parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Met de vleeswaren uit het assortiment van uw slager bent u in staat om vele tientallen verschillende snacks en andere hapjes te bereiden.Vleeswaren horen erbij.Bij het ontbeit,bij de koffietafel, en heel vaak als lekker tussendoortje of als hapje bij de buis en bij de borrel.Of het nu gaat om een stukje rookworst met mosterd.een rolletje ham met een augurkje of een toastje met fijn aangemaakte tartaar,het is de slager die het u allemaal leveren kan.Hier volgt een aantal suggesties voor kleine en grote hapjes.Voor snacks tydens een gezellige avond en met een borrel bij de openhaard.of kerstboom.

INGREDIENTEN

Hamrolletjes met ananas voor 12 stuks, 3 dikke plakken achterham,ca. 250 gram. 3 schijven ananas uit blik, 1 theelp. (franse) mosterd, 1 theelp.cognac., ---------------------------------------------, Gevulde augurken, voor 6 stuks., 3 grote augurken uit het zoetzuur 50 gram salami,dunne plakjes, 1 eetlp.paprikasliertjes uit het zoetzuur, 1 eetlp mayonaise., ---------------------------------------------, spitjes met ananas en lever, 20 stuks., 300 gram kalfs of varkens lever.150 a 200 gram bacon,in dunne plakken,3 ringen ananas uit blik goed uitgelekt., _____________________________________________, Engeltjes te paard, 16 stuks, 1 blikje borrelwostjes,(cocktailworstjes), 4 of 5 plakjes kaas,150 gram bacon,dunne plakjes.1.1/2 eetlp.mosterd., _____________________________________________, , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  0-10 min.

Soort saucijsjes, maar dan gevuld met chorizo, pistichenoten en kaas

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries-rooboter-bladerdeeg, ontdooid, 1-2 eieren, losgeklopt, 200 gr choriso, zeer fijn gesneden, 100 gr gepelde pistachenoten, fijngehakt, 100 gr geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 1/4 zoetzure appel, ? dl Calvados, 50 gram roompate, 8 kappertjes, stervormig uitsteekvormpje van 3 cm, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een luxe versie waarvan je de hele avond kunt eten, en net zo makkelijk als de normale gourmet! met zelf-gegrillde creme bruleetjes op het eind!

INGREDIENTEN

Voorgerecht: (rode) witlofstruikjes, 1 ons Hollandse garnaaltjes, ons gerookte zalm, ons paling, cocktailsaus (mengsel van mayonaise, ketchup, beetje whiskey, paprikapoeder/cayennepeper), rucola, kerstomaatjes, citroen., , Hoofdgerecht:, 2 grote varkenshaasjes in stukjes gesneden, 2 kalfsschnitzels in stukken gesneden, 2 ons pancetta of gerookt ontbijtspek, pondje ossehaas in stukjes gesneden, 2 eendeborstfilets, cocktailworstjes, onsje bacon, salie, gorgonzola, fles rode wijn, 1 ui, 1 wortel, 2 stengels bleekselderij, knoflook, tijm, roomboter, zout en peper, tijm, 1 krop Romeinse sla, 2 sneetjes oud witbrood in blokjes, olijfolie, citroen, mosterd, Parmezaanse kaas, worcestershiresaus 4 afgespoelde ansjovisfilets, ei, mini-krieltjes., , nagerecht:, halve liter room, 3 eidooiers, 2 eieren, 125 gr suiker,1 steranijs,1 kaneelstokje,1 vanillestokje(uitgeschraapt), bruine basterd suiker of rietsuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes roomboter bladerdeeg, 1 bosuitje, 1/2 zakje verse koriander, 2 eieren, 3 el slagroom, 1 tl milde currypasta, 75 gram roombrie, 75 gram lichtgezouten cashewnoten, 1/2 bakje tuinkers, 1/2 el olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top