Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

37 kerstpudding recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Recept gekregen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

Mokka- of chocolade bavarois (zie recept onder kerstpudding), 2 ? dl.slagroom, 2 el. suiker, 8 chocoladeschuimpjes, 50 g. zilver en goud dragee?s, 4 sterretjes, Recept chocoladebavarois., , Voor 6 personen, , 4 el. cacao, 75 g. suiker, 3 ? dl. melk, 2 eieren, gesplitst, 6 blaadjes gelatine (12 g.), 2 ? dl. slagroom, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gram witbrood, zonder korst, 100 gram ontbijtkoek, 200 milliliter warme melk, 2 eetlepels honing of bruine suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneel, 3 eieren, losgeklopt, 100 gram gedroogde dadels, zonder pit, in stukjes, 50 gram gedroogde vijgen, in stukjes, 50 gram gedroogde cranberry`s, 6 eetlepels cranberrycompote (pot), glazen schaal van 1 l, ingevet, evt. aluminiumfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1/2 liter slagroom, 150 gr bitterkoekjes, zakje vanillesuiker, 22 gram gelatine, 50 gram suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Aantal personen 8 Bereidingstijd langer dan 2 uur

INGREDIENTEN

3 perssinaasappelen, 1 limoen, 5 blaadjes witte gelatine, 4 dl volle melk, 5 eidooiers, 75 gr suiker, 3 el sinaasappellikeur, 2 1/2 dl slagroom, 4 carambola's (stervruchten), extra nodig: ronde schaal met opstaande rand (inh. 1 liter), zesteur

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

LET OP:EEN WEEK VAN TEVOREN BEREIDEN.

INGREDIENTEN

100 gr blanke rozijnen *, 100 gr donkere rozijnen *, 90 gr bloem *, 90 gr boter *, 75 gr donkerbruine basterdsuiker *, 1/2 theel nootmuskaatpoeder *, 1 theel kaneelpoeder *, 1/2 theel gemberpoeder *, 2 sneetjes oud brood *, 45 gr witte amandelen *, 50 gr oranjesnippers *, 1 sinaasappel *, 1 citroen *, 2 eieren *, 3/4 dl melk *, 3 el rum *, 1 appel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , , , , , , 100 gram blanke rozijnen, 100 gram donkere rozijnen, 90 gram bloem, 90 gram boter, 75 gram donkerbruine basterdsuiker, 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 2 sneetjes oud brood, 45 gram witte amandelen, 50 gram oranjesnippers, 1 sinaasappel, 1 citroen, 2 eieren, 3/4 deciliter melk, 3 eetlepels rum, 1 appel, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Zelfs als u het in de tijd voor Kerstmis razend druk hebt, zult u kans zien zonder al te veel inspanning deze mooie taart op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

Een chocolade, vruchten of naturel cake, gebakken in een puddingvorm van 1 liter, 90 ml gezeefde abrikozenjam, 450 gram marsepein,(alleen voor vruchtencake) 800 gram fondant, levenmiddelenkleurstof in pastavorm, bruin, geel, groen en rood, poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 plakken cake, 4 eetlepels. rode jam, 1 potje rode kersen op marasquin, 1 blik ananas (circa 400 g), ¼ l slagroom, 1 beker kwark (225 g), 4 eetlepels. suiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 plakken cake, 4 eetl. rode jam, 1 pot rode kersen op marasquin, 1 blik ananas (circa 400 g), 0.25 l slagroom, 225. gram kwark (1 beker), 4 eetl. suiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Bron: Boodschappen.

INGREDIENTEN

8 plakken cake, 4 eetl. rode jam, 1 pot rode kersen op marasquin, 1 blik ananas (circa 400 g), 0.25 l slagroom, 225. gram kwark (1 beker), 4 eetl. suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Zelfs als u het in de tijd voor Kerstmis razend druk hebt, zult u kans zien zonder al te veel inspanning deze mooie taart op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

Een chocolade - vruchten of naturel cake, gebakken in een puddingvorm van 1 liter - 90 ml gezeefde abrikozenjam - 450 gram marsepein - 800 gram fondant - levenmiddelenkleurstof in pastavorm, bruin, geel, groen en rood, poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de chocobavarois heeft u nodig:, 4 el cacao, 75 gr suiker, 3.5dl melk, 2 eieren,gesplitst, 6 blaadjes gelatine(12gram), 2,5 dl slagroom, , Daarnaast heeft u nodig:, 2,5 dl slagroom, 2 el suiker, 8 chocolade schuimpjes, 50 gr zilver en goud dagees, 4 sterretjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-1998
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 plakken cake, voor 8 personen, 4 eet l. rode jam, 1 potje rode kersen op marasquin, 1 blik ananas (circa 400 g), ¼ l slagroom, 1 beker kwark (225 g), 4 eet l. suiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

20 gram oranjesnippers, 20 gram gesnipperde gember, 25 gram bitterkoekjes, 25 gram lange vingers, boter om in te vetten, 1 appel, 1 peer, 1 klontje boter, citroensap, 3 dl melk, 3 eieren, rum, 30 gram suiker, , Maak de oranjesnippers en gembersnippers nog fijner., Verkruimel de koekjes of snijd deze in stukjes., Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in stukjes., Bak de appel en peer in de boter goudbruin en laat het merendeel van het vocht verdampen., Besprenkel de vruchten met citroensap en meng snippers, koekjes en vruchtenstukjes door elkaar., Klop melk, eieren en suiker door elkaar., Beboter een hoge schaal van ca. 1 liter inhoud en leg het vruchtenmengsel erin., Giet het eimengsel erop en sluit de schaal met een deksel., Zet de schaal in een pan met zacht kokend water en laat de pudding in ca. 1 a 1/2 uur stollen., Stort de pudding dan op een schaal., Verwarm wat rum en steek deze aan., Giet de brandende rum over de hete pudding en serveer deze onmiddellijk., Eet de pudding warm.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Kerstpudding

INGREDIENTEN

20 gram oranjesnippers, 20 gram gesnipperde gember, 25 gram bitterkoekjes, 25 gram lange vingers, boter om in te vetten, 1 appel, 1 peer, 1 klontje boter, citroensap, 3 dl melk, 3 eieren, rum, 30 gram suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Zelfs als u het in de tijd voor Kerstmis razend druk hebt, zult u kans zien zonder al te veel inspanning deze mooie taart op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

Een chocolade * vruchten of naturel cake * gebakken in een puddingvorm van 1 liter * 90 ml gezeefde abrikozenjam * 450 gram marsepein * (alleen voor vruchtencake) 800 gram fondant * levenmiddelenkleurstof in pastavorm * (bruin, geel, groen en rood) * poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Bron:Veganismen nr. 0

INGREDIENTEN

250 gr gedroogd fruit (agar-agar tutti-frutti) ? ltr vocht (water of vruchtensap) 1 geraspte citroenschil 1 theel kaneel ? theel gemberpoeder 1 theel vanillepoeder 1 staaf (7 gr)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 plakken cake/4 el.rode jam/1 potje rode kersen op marasquin/1 blik ananas(circa 400g), 1/4 liter slagroom/1 beker kwark(225g) 4 el.suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 plakken cake, -4 eetl. rode jam, -1 pot rode kersen op marasquin, -1 blik ananas (circa 400 g), -0.25 l slagroom, -225. gram kwark (1 beker), -4 eetl. suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

20 gram oranjesnippers -, 20 gram gesnipperde gember -, 25 gram bitterkoekjes -, 25 gram lange vingers -, boter om in te vetten -, 1 appel -, 1 peer -, 1 klontje boter -, citroensap -, 3 dl melk -, 3 eieren -, rum -, 30 gram suiker, , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker toetje als nagerecht met kerst

INGREDIENTEN

4,5 dl melk, 8 eetlepels maizena, 4 eetlepels zuiker, 2eetlepels marasquin, 8 franse vruchtjes (4 rood 4 groen), stijfgeslagen slagroom,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Speciale stoompudding, die net iets anders is als de gebruikelijke kerstpuddingen. (Niet te verwarren met de Engelse Plumpudding)

INGREDIENTEN

500 gram gemengde sulatana's* 300 gram gedroogd fruit* 50 gram gemengde schil* 2 eetlepels Strohrum* sap en schil van 1 sinaasappel* sap en schil van 1 citroen* 225 gram niervet* 250 gram bruine basterdsuiker* 3 losgeklopte eieren* 200 gram witbroodkruim* 90 gram zelfrijzend bakmeel* 1 theelepel gemengde specerijen* 1 1/2 dl bruin bier* 1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat* 60 gram grof gehakte amandelen*.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Grieks Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

20 g oranjesnippers, 20 g gesnipperde gember, 25 g bitterkoekjes, 25 g lange vingers, 1 appel, 1 peer, 1 klontje boter, citroensap, 3 dl melk, 3 eieren, 30 g suiker, boter om in te vetten, rum, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 perssinaasappelen, 1 limoen, 5 blaadjes witte gelatine, 4 deciliter volle melk, 5 eierdooiers, 75 gr suiker, 3 eetlepels Licor 43, 21 deciliter slagroom, 4 carambola`s

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  
INGREDIENTEN

3 perssinaasappelen, 1 limoen, 5 blaadjes witte gelatine, 4 dl volle melk, 5 eidooiers, 75 gr suiker, 3 el sinaasappellikeur, 2 1/2 dl slagroom, 4 carambola's (stervruchten), extra nodig: ronde schaal met opstaande rand (inh. 1 liter), zesteur,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Recept gekregen van Cisca Romijn, waarvoor heel erg bedankt. Voorbereidingstijd 49 min laten staan bereidingstijd 7-10 uur voor 2x 5,75 dl

INGREDIENTEN

500 gr gemengde sultana's,krenten en rozijnen, 300 gr gemengd gedroogd fruit - gehakt, 50 gr gemengde schil, 1,25 dl bruin bier, 2 el rum of brandewijn, sap en schil van 1 sinaasappel, sap en schil van 1 citroen, 225 gr niervet geraspt, 245 gr bruine basterdsuiker, 3 eieren losgeklopt, 200 gr vers witbroodkruim, 90 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl gemengde specerijen, 1/4 tl nootmuskat, 60 gr gepelde amandelen grof gehakt, , ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk ouderwets feestelijk nagerecht. Wil je nu eens geen ijs na met kerst....dit gerecht is heel byzonder. het recept is zeker al 30 jaar oud. LET OP: dit recept moet een dag van te voren gemaakt worden.!

INGREDIENTEN

1 kg bananen (net rijp); wat suiker; 1 zakje vanillesuiker; boter om in te vetten; 500 gr. lange vingers; rum om te besprenkelen. VOOR HET CHOCOLADEGLAZUUR: 2 grote repen chocolade; 6 eetlepels warm (tot heet) water, 4 eetlepels poedersuiker; 50-60 gr. boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1/2 liter slagroom, 1 vanillestokje, 10 blaadjes witte gelantine, 60 gram suiker, 5 el Amaretto, 2 el poedersuiker, 2 tl kaneel, puddingvorm (1 liter),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Voor bij het kerstdiner.(NB:opstijven niet meegerekent)

INGREDIENTEN

1/2 l. melk, 1 vanillestokje, 10 blaadjes gelatine, 60 gr. suiker, 5 eetl. Amaretto, 1/2 l. slagroom, 2 eetl. poedersuiker, 2 theelepels en eventueel garnering.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke Engelse kerstpudding.Die je van te voren kunt maken.

INGREDIENTEN

30 gr ontpitte pruimen, fijngehakt, 30 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt, 30 gr gekonfijte kersen, fijngehakt, 30 gr sultana rozijnen, heel, 30 gr krenten, 30 gr gedroogd fruit, 60 gr rozijnen, in stukjes, 1/2 theelepel piment, 1/2 theelepel kaneel, 2 sinaasappelen, schil geraspt en het sap, 3 eetlepels cognac, 30 gr amandelen, grof gemalen, 30 gr hazelnoten, grof gemalen, 30 gr walnoten, grof gemalen, 600 ml slagroom, 3 eiwitten, 3 eetlepels basterdsuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2013
  •  
  •  > 120 min.

Een lekker en echt Engels nagerecht.

INGREDIENTEN

375 g vers niervet, 6 koppen witbroodkruim, 4 1/2 kop rozijnen, 1 2/3 kop krenten, 1 1/2 kop sukade, 8 losgeklopte eieren, 1.75 dl cognac, extra cognac voor het flamberen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Engels
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

240 gr. boter of margerine, 240 gr. suiker, 4eieren,240 gr. zelfrijzend bakmeel, creme, voor de creme: 120 gr. boter 1 eetlepel citroensap en 240 gr. gezeefde poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 perssinaasappels1 limoen5 blaadjes witte gelatine4 dl. volle melk5, eidooiers75 gr. suiker3 eetl. sinaasappellikeur2 1/2 dl. slagroom4 carambola?s, (stervruchten)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gr tarwebloem, 25 gr broodkruimels, ? theel koekkruiden, ? theel kaneel, ? theel nootmuskaat, 1 geraspte kleine appel, 100 gr geraspte wortel, 50 gr geweekte krenten, 50 gr geweekte rozijnen, 75 gr geweekte abrikozen, 50 gr gehakte amandelen, ? geraspte citroenschil, ? geraspte sinaasappelschil, snufje zout, 1 eetl appel- of perenstroop, Voor later:, ? l vruchtensap, 1 staaf agar-agar,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heerlijk Kerstpudding met Bitterkoekjes

INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1/2 liter slagroom, 150 gr bitterkoekjes, zakje vanillesuiker, 22 gram gelatine, 50 gram suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Warme gekookte pudding, van eieren, oud wittebrood, boter en honing. Familie van de Engelse kerstpudding.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram bloem, 150 gram wittebrood zonder korst, 1 eetlepel gembersiroop, 4 eieren, 200 gram honing

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Recept gepubliceerd in de decemberbijlage van het Rotterdams Dagblad.

INGREDIENTEN

100 gr rundvet, 100 gr bloem, 150 gr broodkruim, 100 gr bruine suiker, 150 gr krenten, 150 gr rozijnen, 50 gr sukade (evt. fijngehakt), 50 gr oranjesnippers, 100 gr gepelde amandelen, 100 gr gekonfijte kersen, geraspte schil en sap van 1 citroen, sap van 1 sinaasappel, 2 mespunten kaneel, 2 mespunten kruidnagelpoeder, 2 mespunten piment, ? theelepel zout, 1 dl melk, 3 eieren, 3 el cognac, rum, olie voor het invetten van de puddingvorm., ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top