1. Home
  2. Recepten
  3. Kerstmenu

Kerstmenu recepten (167) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kerstmenu

Kerstmenu "groot-schuylenburg" in apeldoorn.

INGREDIENTEN

Kerstavond: kerstsalade.

Voorbereiding

Kerstmenu 2e kerstdag: wildragout, hongaarse zuurkool, aardappelpuree met peterselie.

Bereidingswijze

Extra's: kerstgebak.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kerstmenu (voorgerecht)

Ik weet dat het nog geen Kerstdagen is, maar ze komen er wel aan. Daarom heb ik voor U al het een en ander opgezocht. Dit is een voorgerecht: Deense schotel met Zalm

INGREDIENTEN

400 gram gefileerde zalm. 1 1/2 tablet voor visbouillon. 4 tomaten ontveld. 1.1/2 eetlepel (kruiden) azijn;zout;witte peper; 5 eetlepels (zonnenbloem) olie; 4 hard gekookte eieren; ca.16 zwarte olijven; 3 eetlepels mayoniase; 3 eetlepels creme fraiche; 1 eetlepel fijn gesneden dille;250 gram gemengde slasoorten.

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

kerstmenu 4

Glace aux noix. Notenijs:

INGREDIENTEN

80 gram gehakte walnoten. 6 eierdooiers. 120 gram honing. 5 dl volle melk.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Kerstmenu 3 (hoofdgerecht)

Noix de veau au romarin. Kalfsfricandeau met rozemarijn

INGREDIENTEN

1 kilo kalfsfricandeau, 100 gram boter, 1 mespunt fijne Marne mosterd, 2 kleine takjes rozemarijn, 1 potje van ca. 4 dl kalfsvleesfond, 4 dl rode wijn bv. Cotes du Rhone, 1 kruidenboeketje (4 kleine takjes peterselie. 2 takjes bladselderij, 1 takje tijm, en 1 klein blaadje laurier).

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kerstmenu 2 (tussengerecht)

Veloute aux morilles. Licht gebonden soep met morieljes

INGREDIENTEN

12 gram gedroogde morieljes. Zelfgetrokken en ontvette kippenbouillon. 35 gram boter; 30 gram bloem; 2 eierdooiers; 5 eetlepels slagroom; 1 eetlepel fijn gehakte verse koriander of peterselie.,

  • Scandinavisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Scandinavisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kerstmenu met stoofvlees en parijzer aardappeltjes.

Dit recept heb ik bedacht, toen ik niet kon slapen, omdat ik de poes nog niet binnen kreeg, en het koud was, ha ha . zo ineens kwamen de idee,en vanzelf, en wil dat graag met jullie delen.

INGREDIENTEN

6 sjalotten, 2 laurierblaadjes, half pakje roomboter, dikke plak peperkoek naturel,750 gram magere runderstooflappen, beetje zwarte peper uit molen, zout naar smaak, 3 eetlepels zoete ketjab, kopje rode wijn, bindmiddel voor de jus., , erbij, gefrituurde diepvries-aardappelbolletjes, sfoofpeertjes ui de pot, met geweekte rozijnen en scheutje rum-essence,rodekool, ontdooid met extra zelfgebakken appelschijfjes, en kaneel., , als toetje, caramelijs, met schocoladesaus en bonbon, ernaast slagroom mooi opgespoten,

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2016
  • Europees
  •  > 120 min.

Kerstgroenten

Margriet Kerstmenu 2002

INGREDIENTEN

200 g snijbonen; 200 g haricots verts; 1 courgette ;1 rode paprika; 1 e1 olijfolie; 1 tl balsamico azijn versgemalen zeezout en peper; een paar takjes verse basilicum.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Rode-Uientaart Met Pijnboompitten

Zo'n heerlijke uientaart staat bijna overal op de kaart. Dit gerecht uit de Elzas stond op ons Kerstmenu en iedereen wilde het recept hebben na afloop!

INGREDIENTEN

1 eetlepel boter, 2 eieren, 125 gram magere spekreepjes, 4 rode uien, Deeg voor hartige taart (Diepvries AH, 450 gram van Koopmans), 1 bekertje creme fraiche (125 ml), Handjevol pijnboompitten, 100 gr geraspte gruyere,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kerst Menu drie gangen.

INGREDIENTEN

Kerstdiner a la Frantzen., Voor 4 personen., Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs., , Briesoep met tamme gerookte eendenborst., 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

ossenstaartsoep

Deze soep staat al jaren op mijn kerstmenu en is altijd een groot succes. Meestal maak ik de soep ruim vantevoren en vries hem in. Op de dag zelf kun je de soep langzaam opwarmen.

INGREDIENTEN

? 1? kilo ossenstaart, ? 1 winterwortel, ? 1 ui, ? 3 ? 4 eetl. (zonnebloem)olie, ? 40 gram boter, ? 50 gram bloem, ? ? dl madera, ? ca. 8 peperkorrels, ? 2 kruidnagels, ? l blaadje laurier, ? 2 stukjes foelie, ? 6-8 takjes bladselderij, ? 100 gram oesterzwammen, ? 1 dl slagroom,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen

Hoofdgerecht uit het derde Vrouw Online kerstmenu. Uit Noord Afrika, bron: voorlichtingsbureau vlees.

INGREDIENTEN

Snufje peper snufje zout citroensap 2 uien gesnipperd2 theelepels kaneel 1 eetlepel tomatenpuree 150 g dadels 2 eetlepels kerriepoeder 75 g boter 750 g lamslappen 150 g amandelen (hele geroosterde)

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolsoepje

Dit recept is onderdeel van het Gezonde Kerstmenu 2010 van Mathijs Vrieze. Samen met het hoofdgerecht Kiprolletjes met jonge kaas en het nagerecht Fruitcompote met eiwitschuim heb je een compleet kerstmenu dat lekker én gezond is!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 1 prei, 1 ui, 1 wortel, 5 teentjes knoflook, 3 laurierblaadjes, 1 eetl. olijfolie, 1 liter halfvolle melk, 100 ml demi crème fraîche, 2 eetlepels amandelschaafsel, 2 eetlepels verse peterselie, snufje peper en zout

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk

Kerstmenu voor 2

INGREDIENTEN

1/2 el boter, 1/2 el olijfolie, peper uit de molen, 2 struisvogelbiefstukjes, 2 el droge sherry, 1 dl kookroom, 1/2 dl kippenbouillon, 1 el veenbessen- of cranberrycompote.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kerst diner a la frantzen.

DIT KERST-DINER IS VAN DE CHEFKOK VAN RESTAURANT VIVALDE. DIT WORDT TEVENS MIJN KERST-DINER VOOR DE EERSTE KERST-DAG.

INGREDIENTEN

Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs., , Briesoep met tamme gerookte eendenborst., 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Indische hamburgertjes

Proef het heerlijke oosten met deze bijzondere Indische hamburgertjes met pindakaas en zoete saus. Ideaal als bijgerecht voor het kerstmenu of tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond. Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda's. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door Dr. John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda's.

INGREDIENTEN

500 gram gemengd gehakt, 3 eetlepels pindakaas, 2 theelepels sambal, 3 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel paprikapoeder, zoete chilisaus

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2014
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

ganzenlever ravioli met reductie van port en truffel

Ongelooflijk lekker gerecht. Creatie: Hermes Vanliefde (Rock-Fort, Brugge). Op het familiaal kerstdiner 2004 heb ik dit geserveerd als amuse. Ieder een ravioli dus...Ganse familie vroeg zich af waarom ik hier niet wat meer van had bereid. Staat op het Kerstmenu 2005: als voorgerecht!

INGREDIENTEN

- 1 pakje wontonvellen, - 3 l kippenbouillon, - 1 ei, - 250 g ganzenlever, - 100 g truffel, - basilicum, - 1 dl kalfsfond, - 1 dl port, - truffelsap, - 50 g sjalotten, - 1 dl syrahazijn (of gewone wijnazijn), - grof zeezout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gnocchi van Zoete Aardappel met Gepofte Knoflook

Kerstmenu Potatoes

INGREDIENTEN

3 grote (oranje) zoete aardappels (750g) , 2 bollen knoflook , 24 blaadjes salie , 250 g bloem , stukje parmezaanse kaas (50g) , 50 g boter , 2 el olijfolie , peper en zout uit de molen , snuf gemalen nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Varkenshaas met port-mosterd-saus

Varkenshaasjes uit de oven met een port-mosterdsaus.

INGREDIENTEN

1 varkenshaas voor twee personen, glaasje port, bakboter (half olie half boter), 1 eetlepel mosterd, peper en zout, 1 doosje room culinair, vloebare monchou of koksroom., 4 sateprikkers, 4 kerstomaten, basilicum.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fruitcompote met eiwitschuim

Dit recept is onderdeel van het Gezonde Kerstmenu 2010 van Mathijs Vrieze. Samen met het voorgerecht Bloemkoolsoepje en het nagerecht Fruitcompote met eiwitschuim heb je een compleet kerstmenu dat lekker én gezond is!

INGREDIENTEN

4 appels, 1 mango, 100 gram rozijnen, 2 theel. kaneelpoeder, 4 biscuitjes, 2 eetl. honing, 200 ml appelsap, 3 eiwitten, 50 gram suiker, 1 eetl. pompoenpitten

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kiprolletjes met jong kaas

Dit recept is onderdeel van het Gezonde Kerstmenu 2010 van Mathijs Vrieze. Samen met het voorgerecht Bloemkoolsoepje en het nagerecht Fruitcompote met eiwitschuim heb je een compleet kerstmenu dat lekker én gezond is!

INGREDIENTEN

4 kleine kipfilets, 4 plakken jonge 30+ kaas, 4 takjes verse peterselie, 2 theel. kerriepoeder, 1 eetl. olijfolie, 2 prei, 2 bollen knoflook, snufje peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

chique zalmtaart

Een zalmtaart, die je kunt gebruiken voor een etentje met vrienden, als onderdeel van het kerstmenu e.d. Erg lekker.

INGREDIENTEN

Rechthoekige plak zalmfilet van ong. 7 ons, vel eraf, 10 plakjes roomboterbladerdeeg, kilo prei in ringen, bekertje slankroom, zout, peper.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus en puree

Hoofdgerecht uit het eerste Vrouw Online kerstmenu

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook uitgeperst2 el olijfolie2 dubbele of 4 halve lamskoteletjes1 sjalotje gesnipperd2 el boter2 dl runderbouillon (blokje)1 tl gedroogde tijm2 tl dunne honing1 doosje Maggi Puree a la Minute

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fruitsalade

Gordon's Kerstmenu 2, nagerecht

INGREDIENTEN

1 bakje verse aardbeien, 1 banaan, 1 grapefruit, 1 sinaasappel, 1 kiwi, 1 peer,

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Salade met Sesamdressing

Bijgerecht Japans Kerstmenu, P.P. 75 kcal. De bijzondere dressing geeft de salade direct een oosterse smaak.

INGREDIENTEN

75 g veldsla, steeltjes verwijderd , halve gele komkommer in plakjes , 1 lente-uitje, in ringen , 6 el sesamzaadjes , 3-4 el japanse sojasaus , 1 el suiker

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Japans
  •  20-30 min.

Crostini met tomaat en garnalen

Recept uit het eerste kerstmenu van Vrouw Online.

INGREDIENTEN

- 1 trostomaat- 75 g roze garnalen- 1 eetlepel fijngehakte basilicum- zout- hot peppersauce- half voorgebakken stokbrood- 1 teen knoflook- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge- versgemalen vierkleuren peper

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse ravioli met spinazie en ricotta

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 250 gram bloem, - 1 groot of 2 kleine eieren, - 300 gram spinazie, - 150 gram ricotta, - 2 teentjes knoflook, - zout en peper, - 100 ml room, - Parmezaanse kaas, - Jonge hollandse kaas, - 2 eetlepels olijfolie, - evt. 3 blaadjes verse basilicum

  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Tournedos Met Rode Wijnsaus

Kerstmenu

INGREDIENTEN

4 tournedos elk van 100gr., zout en peper, 15 gr. boter + 1 eetlepel olie, , saus: 1 kleine ui, 15 gram boter, 1 laurierblaadje, 2takjes verse peterselie, 1/4 liter rode wijn, 1/4liter bouillon of runderfond, 50 gram harde boter.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Avocadosoep

Gordon's Kerstmenu 1, de soep

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 2 sjalotjes, 1/2 l biogarde, 1/2 l kippenbouillon, peper en zout, 1 eetl fijngehakte peterselie, 1 eetl fijngehakte bieslook, 1 theel versgeraspte nootmuskaat,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Salade van Avocado, Gerookte Kip, Munt en Granaatappel

Voorgerecht Kerstmenu Spicy & Spectaculair, P.P. 300 kcal.

INGREDIENTEN

200 g gerookte kip , 1 klein kropje radicchiosla , 1 avocado , 1 granaatappel , 4 takjes munt , 4 el arachide olie , anderhalf el verse sinaasappelsap , 1 el citroensap , half el verse limoensap , 1 tl groene dijonmosterd , zeezout, groene peper uit de molen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  •  
  •  10-20 min.

kerst 2013

Kerstmenu

INGREDIENTEN

Salade met gerookte kip, Gegratineerde provencaalse groentesoep, spoom met meloenijs, chateaubriand met rode wijsaus stoofperen en roseval aardappelen, tagliatelle van pure en witte chocolade, koffie met likeur

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  •  
  •  > 120 min.

Pannenkoekjes met gemarineerde zalm en roomkaas

Voorgerecht uit het derde Vrouw Online kerstmenu. Uit Scandinavie.Bron: Libelle levend Licht.

INGREDIENTEN

6 pannenkoekjes (kant-en-klaar) 300 g verse roomkaas3 eetlepels fijngehakte dillepeper300 g gemarineerde zalm in dunne plakjes (= gravlax en bij de meeste viswinkels en supermarkten te koop)

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rundertong

Gordon's Kerstmenu 2, hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 rundertong, 1 winterwortel, 1 ui, 1 eetl herbes de Provence, 1 bosje peterselie, 1 bosje selderie, 4 kruidnagelen, ruim water, peper en zout, , Voor de saus:, 1 l van het kooknat van de tong, 1 glas madeira, 1 dl sojaroom, arrowroot, ,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aardappelkoek met Lente-Uitjes en Zalm

Amuse Kerstmenu Mediterraan & Mondain P.P.115 kcal. Heerlijk zo'n hapje dat zet de smaakpapillen in werking.

INGREDIENTEN

50 g gerookte zalm (ongeveer 1 plak) , 4 kwarteleitjes , 2 kleine vastkokende aardappels , 1 lente-uitje , 1 el olijfolie , grof zeezout

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Witlofsalade met Blue Stilton

Deze salade is heerlijk als voorgerecht en gemakkelijk te maken. Vorig jaar maakte dit gerecht deel uit van ons kerstmenu.

INGREDIENTEN

* 2 Granny Smith appels * 2 struikjes witlof * 1 sjalotje * 2 el witte azijn * 1 el balsamico azijn * 1 tl dyonmosterd * 2 el olijfolie * 3 el walnoten * 1/2 el boter * 1 tl suiker * 3 el blue stiltonkaas * peper en zout uit de molen naar smaak

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Venkelsoep

Warm voorgerecht in bv. een Italiaans kerstmenu. Venkel smaakt nogal sterk anijs-achtig, deze soep is omdat de venkel een half uur gekookt wordt echter heerlijk zacht van smaak.

INGREDIENTEN

1 venkelknol in stukjes van 1 cm gesneden, bewaar eventueel het groene loof, als garnering bij het opdienen, 1 geperste teen knoflook, 1 kleine ui, fijngesneden, oregano, 1 liter groentebouillon, tabasco, peper, zout,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Poffertjes met geitenkaas en honing

Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

- 2 poffertjes per persoon (zelfgemaakt of kant en klaar), - een pakje geitenkaasrondjes, - rucola-sla, - walnoten, - honing, - olijfolie, - zout en peper

  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.

Knolselderij velouté met uitgebakken kaantjes

Deze hemelse culinaire knolselderijsoep maakt deel uit van het kerstmenu van chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks in Amsterdam. Deze is zo lekker dat je met dit fraaie tussengerecht met de feestdagen prima voor de dag kunt komen. Niet moeilijk en snel te maken en past prima binnen het seizoen.

INGREDIENTEN

500 gr verse knolselderij in blokjes, 50 gr boeren roomboter, 3 takjes verse tijm, 3 teentjes knoflook in plakjes, 2 blaadjes laurier, 250 gr biologisch gerookte magere spekblokjes, handje verse platte peterselie, 200 ml crème fraîche, 1.75 liter gevogelte bouillon, snufje nootmuskaat, 1 plus 1 el olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Frans
  •  20-30 min.

Hertenbiefstuk met couscous

Eigentijdse kerstmenu

INGREDIENTEN

25g rozijnen, 25g garneelamandelen, 125g couscous, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, snufje cayenepeper,zout, 1 bosje coriander, 75g diepvries doperwten, 4 eetlepels boter, 2 hertenbiefstukken(a 200g), 1 limoen.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Parelhoenfilet

Kerstmenu voor 4

INGREDIENTEN

750 gr rode uien, 2 takjes rozemarijn, 1 sinaasappel, 4 parelhoenfilets, 40 gr boter, 1 1/2 dl gevogeltefond, 1 dl slagroom, 2 tl groene mosterd.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Garnalencocktail

Gordon's Kerstmenu 1, voorgerecht

INGREDIENTEN

Slabladeren, 150 gr Hollandse garnalen, 3 eetl reformmayonaise, sap van 1 sinaasappel, 1 eetl ma?smout stroop, 2 eetl tomatenpuree, beetje peper en zout, 1 theel citroensap, paprikapoeder,

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste kerstmenu recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top