Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst bijgerechten

De lekkerste bijgerechten voor kerst

Een bijgerecht mag op de kersttafel niet ontbreken. Met een schaaltje zelf gebakken aardappels zit je al snel goed. Een aardappelgratin of pommes duchesse zijn echte klassiekers. En maak ook je mayonaise en cranberrysaus zelf! Hier vind je inspiratie voor je kerst voorgerechten, kerst hoofdgerechten, kerst nagerechten, en de kerst tussengerechten. Ook voor amuses vind je op Smulweb de lekkerste recepten. Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Aardappelgratin recepten »
Meer Klassiekers recepten »
Meer Groente recepten »
Meer Brood recepten »
Meer Salade recepten »
Meer Sauzen recepten »

4 kleine of 2 grote eendenborsten250 gr. spruitjes200 gr. groene linzenzout 1 scheutje balsamico-azijnVoor de saus:500 gr. gedroogde pruimen zonder pit2 1/2 dl. vers geperst sinaasappelsap1 kaneelstokjeVoor de bijgerechten:500 gr. schoon gekrabde krieltjessap van 1/2 citroen2 theel. gedroogde tijm50 gr. boter …  Lees verder »

150-200 g dungesneden rauwe ham 2 teentjes knoflook, geperst 3 el fijngesneden peterselie 1 tl fijngesneden rozemarijn 1-2 tl mosterd 50 g boter zout peper 4 dikke stukken reefilet a 150 g 1 el olijfolie 2 sjalotjes, fijngesneden 2 dl rode wijn 1-2 dl kalfsfond (pot a 4 dl) 2 el slagroom …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

4 kleine of 2 grote eendenborsten -250 g spruitjes -200 g groene linzen -zout -1 scheutje balsamico-azijn -Voor de saus: -500 g gedroogde pruimen zonder pit -2.5 dl vers geperst sinaasappelsap -1 kaneelstokje -Voor de bijgerechten: -500 g schoon gekrabde krielen -sap van 0.5 citroen -2 theel. gedroogde tijm -50 g boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 kleine of 2 grote eendenborsten -250 g spruitjes -200 g groene linzen -zout -1 scheutje balsamico-azijn -Voor de saus: -500 g gedroogde pruimen zonder pit -2.5 dl vers geperst sinaasappelsap -1 kaneelstokje -Voor de bijgerechten: -500 g schoon gekrabde krielen -sap van 0.5 citroen -2 theel. gedroogde tijm -50 g boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Recept voor 12 personen (maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen voor minder personen. Echt iets voor de Kerst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Recept voor 12 personen (maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen voor minder personen. Echt iets voor de Kerst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een klassiek kerstgerecht …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Slank gerecht 360 kcal: Speciaal voor de kerstdagen …  Lees verder »

4 kleine of 2 grote eendenborsten250 gr. spruitjes200 gr. groene linzenzout 1 scheutje balsamico-azijnVoor de saus:500 gr. gedroogde pruimen zonder pit2 1/2 dl. vers geperst sinaasappelsap1 kaneelstokjeVoor de bijgerechten:500 gr. schoon gekrabde krieltjessap van 1/2 citroen2 theel. gedroogde tijm50 gr. boter …  Lees verder »

150-200 g dungesneden rauwe ham 2 teentjes knoflook, geperst 3 el fijngesneden peterselie 1 tl fijngesneden rozemarijn 1-2 tl mosterd 50 g boter zout peper 4 dikke stukken reefilet a 150 g 1 el olijfolie 2 sjalotjes, fijngesneden 2 dl rode wijn 1-2 dl kalfsfond (pot a 4 dl) 2 el slagroom …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

4 kleine of 2 grote eendenborsten -250 g spruitjes -200 g groene linzen -zout -1 scheutje balsamico-azijn -Voor de saus: -500 g gedroogde pruimen zonder pit -2.5 dl vers geperst sinaasappelsap -1 kaneelstokje -Voor de bijgerechten: -500 g schoon gekrabde krielen -sap van 0.5 citroen -2 theel. gedroogde tijm -50 g boter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top