Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuses

De lekkerste amuses voor kerst

Een amuse mag niet ontbreken bij je kerstdiner. Je kunt het zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf wilt. Hou je meer van vlees of van vis? Of maak je een mousse? Een amuse soepje in een glaasje is vaak simpel om te maken maar staat erg leuk! Hier vind je inspiratie voor je kerst voorgerechten, kerst hoofdgerechten, kerst nagerechten, kerst bijgerechten en de kerst tussengerechten. Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Kaas amuses recepten »
Meer Fruit amuse recepten »
Meer Groente amuses recepten »
Meer Vlees amuse recepten »
Meer Vis amuse recepten »
Meer Amusesoepjes recepten »
Meer Mousse recepten »

Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis) Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes: * foie gras op appel en met confit de figues * foie gras op gedroogde gemberkoek * foie gras met zomertruffel 1.Foie gras met appel en confit de figues Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later  dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel. 2. Foie gras op gemberkoek Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker! 3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ook al is deze amuse snel een eenvoudig om te maken, de smaak is absoluut niet eenvoudig. Een combinatie van smaken die bij elk type diner past. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

1 blikje tonijn in water (160 g), uitgelekt 3 eetl mayonaise 2 eetl droge witte wijn 1 ansjovisfilet (blikje) 2 theel kappertjes + extra 10 plakjes fricandeau 25 g rucola …  Lees verder »

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan. …  Lees verder »

Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

200 gr. gemengde noten 110 gr. ongezouten boter 90 gr. harde geitenkaas zonder korst 95 gr. panko (japans paneermeel) …  Lees verder »

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

De recepten van deze amuses zijn van de hand van Constant Fonk, hij is eigenaar en chef-kok van De Oude Rosmolen in Hoorn. De amuses zijn: gefrituurde visreepjes, gevulde druiven met levermousse en gegrilde gamba's met gember. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Simpel, lekker en ziet er leuk uit als borrelhapje! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Klein kaashapje met walnoot …  Lees verder »

1 blikje tonijn in water (160 g), uitgelekt 3 eetl mayonaise 2 eetl droge witte wijn 1 ansjovisfilet (blikje) 2 theel kappertjes + extra 10 plakjes fricandeau 25 g rucola …  Lees verder »

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan. …  Lees verder »

Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams
Top