Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer kerst voorgerechten
Meer kerst tussengerechten
Meer kerst hoofdgerechten
Meer kerst bijgerechten
Meer kerst nagerechten
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst baksels recepten »
Meer Smulweb Kerstmenu recepten »
Suggesties kookboeken

Waarom alleen met kerstmis eten, voor elk gezellig etentje is dit geschikt. Heerlijk ouderwets, warm pasteitje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In deze heerlijk luchtige amandelmakronen is geen bloem verwerkt, maar zijn gemalen amandelen (amandelmeel) gebruikt. Ik maak deze koekjes meestal met Kerstmis. Zo leuk omdat ze helemaal wit zijn. Gemakkelijk te maken en ze eten zo lekker weg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Ik had er eentje gebakken voor de kerstdagen, maar hij bleek zo lekker dat er twee dagen voor kerst nog maar een klein stukje over was....dus nog snel een nieuwe gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Na lang zoeken vond ik eindelijk een goed recept om zelf wildpeper te maken. Het basisrecept is van Rudolph van Veen, maar inmiddels heb ik het recept naar eigen smaak aangepast. Zo heb ik de hoeveelheid kruiden in de marinade verhoogd, de rode peper verminderd en tot slot laat ik de zilveruitjes en winterpeen mee stoven in plaats van apart aanbakken.  Een heerlijk recept voor Kerst of het najaar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het recept van deze heerlijke brosse koekjes vond ik op internet. Beetje van het ene recept en een beetje van het andere recept wat ik vond. Deze koekjes zijn favoriet met Kerstmis in Noord Duitsland. En ook favoriet bij mijn nichtjes die er niet vanaf kunnen blijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Deze saus is een tikkeltje zoet en dat is een perfecte match met ree of hertenbief.   De saus is makkelijk voor te bereiden en op het laatste moment af te maken. Wij hebben het gegeten bij het hoofdgerecht van ons kerstdiner 2016.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit was de Grande Finale tijdens ons kerstdiner 2016 gemaakt door onze zoon. Sinds enkele jaren hebben wij de gangen van het kerstdiner verdeeld en maakt ieder een gang, zo hebben we minder stress in de keuken en je kunt merken dat na een paar jaar de lat steeds hoger komt te liggen. Dit dessert was daar een goed voorbeeld van De credits hiervoor gaan dus naar Joris …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Kaasjes over van kerst? Geen zorgen, lekker een hartige taart van knutselen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top