Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer Kerst voorgerechten recepten »
Meer Kerst tussengerecht recepten »
Meer Kerst hoofdgerechten recepten »
Meer Kerst bijgerechten recepten »
Meer Kerst nagerechten recepten »
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst koekjes en taarten recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 1 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 2 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 3 recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijke stukjes wild, niet in olie maar in bouillon gegaard …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

My homemade Carrément Chocolat Cake. A sinfully decadent chocolate cake. Recipe is included on …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Feestelijk gerecht om op tafel te zetten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke stoofpot was een onderdeel van het hoofdgerecht tijdens ons kerstdiner 2014. Samen met een hertenbiefstukje en heleboel bijgerechten zoals; een stamppotje van pastinaak, rode kool met cranberry, paddenstoelen garnituur, stoofpeertje in zoete witte wijn en witlof met ham en kaas hebben we hier van zitten smullen. Natuurlijk hoeft het niet altijd zo uitgebreid en kun je ook een keuze maken uit de bijgerechten. En natuurlijk maak je deze stoofpot niet alleen met kerst maar gedurende het hele wildseizoen want het is jammer om alleen met kerst zo lekker te eten.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Dit was bij ons thuis jaarlijks het vlees dat we met.kerst aten. Mijn moeder had het recept niet genoteerd of doorgegeven dus ben ik zelf aan het experimenteren gegaan. En het is goed gelukt!  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit recept is heel lekker voor de echte zoetekauw of de chocolade liefhebbers! …  Lees verder »

Eigen variatie, was echt een lekkere combi, maar bak de tonijn vooral maar heel even aan, die moet van binnen echt nog rauw zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Klassiek recept van opa …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Kerstmenu 2014: Een veganistische Chinese kerst menu en daar hoort als basis natuurlijk gebakken mie of rijst bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een waanzinnig lekkere groenten ovenschotel die ik met kerst heb uitgeprobeerd.Iedereen reageerde erg enthousiast. Ook kan dit gerecht als hoofdgerecht gemaakt worden, met eventueel vlees er door. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies