Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer kerst voorgerechten
Meer kerst tussengerechten
Meer kerst hoofdgerechten
Meer kerst bijgerechten
Meer kerst nagerechten
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst koekjes en taarten recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 1 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 2 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 3 recepten »
Suggesties kookboeken

Vroeger onder de rijke families van Portugal een verplichte aanwezigheid op feestdagen. Vandaar de bijnaam €arroz-de-festa€. En nog steeds, geen kerstavond in Portugal zonder arroz doce. Dit nagerecht staat standaard op tafel. Zoals van alle traditionele Portugese gerechten, bestaan ook hier vele varianten van. Elke familie maakt het net even anders. Met of zonder eidooiers, gewone melk of gecondenseerde melk, etc€ Hier volgt een van die varianten. Liefhebber van dit gerecht? Experimenteer de volgende keer dan en probeer een andere variant! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Lekker en gezond! De varkensoester wordt snel en kort gegrild in arachideolie. Deze olie bevat veel onverzadigde vetzuren en is heel geschikt voor hoge temperaturen. Groenten roerbakken betekent dat er minder vitamines verloren gaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Man en zoon een BBQ winter workshop cadeau gadaan€Met de gedachte dat ik met Kerst verwend zou worden.Nou dat is prima gelukt,Winter BBQen is geweldig lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

In de zomer van 2015 heb ik rode bessen jam gemaakt met zeer weinig suiker, wat het ook heel geschikt maakt om te experimenteren met vlees.We hebben ook nog een potje boshoning die we in het najaar ergens in de Vogezen in Frankrijk kochten. Een ware smaak sensatie en in niets vergelijkbaar met de huis-tuin-keuken honing van de supermarkt. Toch kun je dit recept ook met gewone bessenjam maken en dan bijvoorbeeld geen honing, want anders wordt het te zoet. kwwestie van inschatten hoe jou ingredienten met elkaar samenwerken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Veel broodstollen met kerst, pasen, pinksteren uit de supermarkt vinden wij vies. Vooral door de kleine groene, rode, oranje stukjes "fruit" die er doorheen gaan. Die vieze smaak gaat door het hele brood zitten en het spijs houdt ook meestal niet over......de eerste en laatste drie sneetjes brood zijn meestal zonder!! Dat moest anders, tijd om zelf maar eens in de keuken te duiken en een eigen stol fabriseren. Ik speur het internet af en vind een grappig recept om een ronde krans te maken. Het zag er grappig uit, maar weer die ingrediënten die ik absoluut niet wil vinden...... Ok even creatief denken......ik kan natuurlijk wel de basis gebruiken en wat ingrediënten hier en daar aanpassen En ik mag zeggen, dat is gelukt!!! Ik heb het zelf nu drie keer gemaakt, een keer weggegeven aan zuslief die destijds gastvrouw was voor het familie kerstdineer en twee keer voor ons eigen gezin.  Elke keer is het smullen, het is makkelijk te maken en door de vorm kun je het ook extra feestelijk opmaken. En je kunt het invriezen!!! Ook fijn, want het is alles bij elkaar een flink brood! Kun je er zelfs tijdens de kerst én met oud en nieuw van genieten!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke trifle met verschillende lagen. Grotendeels een dag tevoren voor te bereiden. Succes verzekerd! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een heerlijk sausje voor bij vis. Ik heb deze saus gemaakt en geserveerd  bij gebakken zeebaars voor ons Kerstdiner 2015. Deze , toch wel een tikkeltje, exclusieve saus lijkt misschien erg moeilijk maar is verbazingwekkend makkelijk te maken. Het vergt alleen een beetje geduld omdat de saus moet inkoken. Je kunt de saus eventueel al voorbereiden en op het laatste moment nog even verwarmen voordat je de boter en de garnalen toevoegt.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Ik heb dit gerecht zelf een keer gelezen in een blad, ik maak er zelf altijd iets van, recreatief hoe kan ik nog verfijnen etc.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top