Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer kerst voorgerechten
Meer kerst tussengerechten
Meer kerst hoofdgerechten
Meer kerst bijgerechten
Meer kerst nagerechten
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst baksels recepten »
Meer Smulweb Kerstmenu recepten »
Suggesties kookboeken

Waarom alleen met kerstmis eten, voor elk gezellig etentje is dit geschikt. Heerlijk ouderwets, warm pasteitje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke cranberry koekjes, lactose- en notenvrij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Vandaag is het boxxing day in engeland , dat betekent shopp till you drop vanwege de sail . maar ook wandelingen maken , na het beruchte kerst dinner met vooral kalkoen , spruiten  en drank. uitwaaien . een vriend van mij vroeg ik " whats on for dinner tonight m8 " Bubble & squeak en toen was ik de weg kwijt , was het nou champagne met inktvis?  , het blijkt reuze simpel , en zij gebruiken het als de/het ultieme anti verspillings maaltijd. roerbak restjes english style   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Een heerlijke cranberrysaus. Zo gemaakt en lekker bij varkensvlees, kalkoen en wild! Of bv bij pate. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Lekkere peertjes zonder alcohol …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een klassieker, helemaal gemaakt zoals hij volgens Robin van Smulweb hoort te zijn! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een potje cranberrycompote is snel gehaald, maar echt veeeeeeel minder smakelijk dan zelf even maken. Supermakkelijk, trouwens. Ook erg leuk om een potje weg te geven, ik maak hier drie potjes. Je kunt het lang voor het kerstdiner maken, dus geen stress.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Kalkoen is dus echt HEEL gemakkelijk om te maken, je moet het alleen even aandurven! Met dit recept kom je er wel! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

50g boter of margarine mespunt zout 60g bloem 2 eieren 4 blaadjes witte gelatine 2 sinaasappelen 250 m1 slagroom 2 el suiker 1 dl vanillevla poedersuiker uit strooibus zilverpillen spuitzak met grote gladde spuitmond bakpapier …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een van de populairste Kerstgerechten is de gevulde kalkoen. In dit ovenrecept worden onder andere voor de vulling kastanjes, bleekselderij, appels en salie gebruikt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Proef hoe lekker dit gerecht is en verras ze met kerst!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het mooiste feestelijkste nagerecht wat je ooit gezien hebt. En gemakkelijker dan het lijkt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 theel. mosterd, 100 gr. gepelde en gehakte casewnoten, 2 eetl. mandarijnpartjes, 2 eetl. ananasstukjes, 2 kiwi's in schijfjes, 250 gr. bleekselderij in plakjes kort voorgekookt, 2 gerookte kipfilets, 6 eetl. groene olijfolie, suiker, div, slasoorten, 2 eetl. limoensap of citroensap, 100 gr. ontpitte blauwe druiven, zout en peper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Hapje 1:Crème van zalm en pesto van raketsla Hapje 2: Glaasje met gerookte Noorse zalm Hapje 3: Guacamole met een duo van zalm …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels walnotenolie, 2 theelepels honing, zout, versgemalen peper, 4 hertenbiefstukken (a 100g), 2 kleine rode appeltjes, 3 eetlepels citroensap, 30g boter, 400g paddestoelen seizoensmelange, 2 zakken Jonge Bladsla. …  Lees verder »

Toen ik als tiener op de Middelbare Zeevaartschool (machinistenschool) in Harlingen zat, had ik een stotterende klasgenoot die regelmatig met mij in een groepje tussen de middag door het centrum van Harlingen trok. Tijdens deze wandeling kreeg Lieuwe trek in een puddingbroodje. Bij de banketbakker kwam hij evenwel wederom niet uit zijn woorden. Een pu-pu-pu....., gaf vervolgens een harde schop tegen de toonbank en jawel hoor..., een PUDDINGBROODJE klonk het luid door de winkel. Tijdens het plaatsen van dit recept moest ik weer even aan hem denken. Dit recept is eerder verschenen in een kerstfolder uit 2005 van Super-de Boer en is oorspronkelijk afkomstig van Rika Tepper uit Slochteren. De titel van het recept was toen Gronninger Eiervla maar feitelijk betreft het hier dus echt de originele puddingbroodjes uit mijn jeugd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

200 gr. kreeftenvlees 1 eiwit Peper Zout 2 el. room 12 tongfilet (vis) 10 asperges, groene Visbouillon 1 klontje boter Water, kokend Dille 3 eierdooiers 2 el. azijn 4 el. wijn 40 gr. boter, gesmolten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Populaire Kerst kookboeken:
Top