Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer Kerst voorgerechten recepten »
Meer Kerst tussengerecht recepten »
Meer Kerst hoofdgerechten recepten »
Meer Kerst bijgerechten recepten »
Meer Kerst nagerechten recepten »
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst koekjes en taarten recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 1 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 2 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 3 recepten »
Suggesties kookboeken

Als ik een top 3 van beste voorgerechten zou mogen maken staat deze misschien wel op nummer 1. Er gaan "maar" vier ingrediënten en het is in 5min. klaar maar het is een echte smaakbom. Maken dus! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Heb het gekregen van een vriendin omdat zij vindt dat ik lekker kan koken. Voor haar heb ik dit recept gemaakt.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik vond dit recept op vertruffelijk.nl en het smaakt zeker verrukkelijk. Dagmar en Daisy hebben een heerlijk gerechtje gemaakt. Kost wel even wat tijd maar dan heb je ook wat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit recept is ontstaan als logisch gevolg na het aanschaffen van grote hoeveelheden ui alsmede satésaus. Mocht je van deze beide producten teveel hebben dan is dit het ideale recept om de voorraad terug te dringen en zo te voorkomen dat de houdbaarheidsdatum van ui en/of saté saus verstrijkt. Hiernaast staat er natuurlijk ook een kostelijke maaltijd op tafel. Na vele probeersels durf ik dit recept na ongeveer 2 jaar na uitvinding geperfectioneerd te noemen. Ik ben nu helaas door zowel mijn uien als satésaus heen. Allergieinformatie: Mocht je allergisch zijn voor ui en/of saté saus, dan is dit recept niet zo geschikt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Ik had een paté recept maar het was wel lekker maar niet hoe ik het wilde dus begon ik uit te proberen met andere smaken en toevoegingen en dit is het geworden  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Heerlijke stukjes wild, niet in olie maar in bouillon gegaard …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

My homemade Carrément Chocolat Cake. A sinfully decadent chocolate cake. Recipe is included on …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Feestelijk gerecht om op tafel te zetten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top