Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer Kerst voorgerechten recepten »
Meer Kerst tussengerecht recepten »
Meer Kerst hoofdgerechten recepten »
Meer Kerst bijgerechten recepten »
Meer Kerst nagerechten recepten »
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst koekjes en taarten recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 1 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 2 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 3 recepten »
Suggesties kookboeken

Lamskotteletten aan een stokje voor een uitbundig feest festijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Dit zijn stevige, smeuïge muffins met heerlijke kerstsmaken zoal gember en kaneel. Door de parelsuiker zul je je vingers aflikken en de roomkaasglazuur maakt deze Kerstige muffins helemaal af : ) Je huis zal naar Kerstmis ruiken terwijl deze muffins in de oven staan. …  Lees verder »

Met kerstmis hoeven we even niet aan de lijn te denken! En dit is een heerlijk, maar ook absoluut geen moeilijk recept om te maken. …  Lees verder »

De smaak van pure boter en goede olijfolie in combinatie met knoflook en oregano, past goed bij gebraad vlees of vis. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit is een super lekker, romig kerst bijgerecht en weer eens wat anders dan de klassieke geroosterde roseval aardappeltjes met rozemarijn, olijfolie en grof zeezout. Dit bijgerecht heeft veel meer smaken en past wel bij elk hoofdgerecht. Presenteer het leuk in 2 terracotta 2 persoons ovenschaaltjes. Nog een leuke variatietip: vervang de rozemarijn eens door rijkelijk oregano want is ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Er staan al verschillende spooms op smulweb, maar ik wil u deze niet onthouden. Deze spoom is een traditie met Kerstmis bij ons en smaakt heerlijk fris. Ik serveer deze tussen het laatste voorgerecht en de hoofdmaaltijd in. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit recept stond 2012 op de cover van de allerhande, heb daarna alles afgezocht om het te vinden en hier is het dus voor iedereen die dit gemist had net zoals ik. Het recept is de moeite waard het is overheerlijk.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Proef het heerlijke oosten met deze bijzondere Indische hamburgertjes met pindakaas en zoete saus. Ideaal als bijgerecht voor het kerstmenu of tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond. Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda's. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door Dr. John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda's. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze tonijnsteak is een prima voorgerecht voor kerst. Snel gemaakt en extra smaakvol door de sesam! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een waanzinnig lekkere groenten ovenschotel die ik met kerst heb uitgeprobeerd.Iedereen reageerde erg enthousiast. Ook kan dit gerecht als hoofdgerecht gemaakt worden, met eventueel vlees er door. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies