Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer Kerst voorgerechten recepten »
Meer Kerst tussengerecht recepten »
Meer Kerst hoofdgerechten recepten »
Meer Kerst bijgerechten recepten »
Meer Kerst nagerechten recepten »
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst koekjes en taarten recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 1 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 2 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 3 recepten »
Suggesties kookboeken

Dit is een meer dan voortreffelijk gerecht voor bij de kerst. De sinasappelen geven een lekkere frisse smaak aan het lamsvlees. …  Lees verder »

Ik weet, het is nog maar begin oktober. Maar, we beginnen toch al aan kerst te denken. Ik tenminste wel. Een speciaal brood alleen voor kerst met noten en gedroogd fruit gemarineerd in rum en een deeg van rogge en tarwe. Vroeger maakte iedere familie in Zuid-Tirol het thuis met een eigen familierecept. Je hebt wat geduld nodig dus ga er op tijd mee aan de slag als je met kerst dit brood wilt eten. ca. 1 uur en 10 minuten + 18 uur wachttijd, Het is voor veel personen. Maar dit blijft heel lang vers ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijk kerstrecept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Coquilles met een romige vissaus op een bedje van groene aspergetips …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit brood schijnt van oorsprong Libanees te zijn echter wij kennen het als Turks brood …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Het ziet er moeilijker uit dan het in werkelijkheid is, ik tracht het zo goed mogelijk te beschrijven, maar bij twijfel mag u me steeds om raad vragen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een waanzinnig lekkere groenten ovenschotel die ik met kerst heb uitgeprobeerd.Iedereen reageerde erg enthousiast. Ook kan dit gerecht als hoofdgerecht gemaakt worden, met eventueel vlees er door. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

1 el citroensap * 4 el olijfolie extra vierge * zout * versgemalen peper * 50 gr rucola * 2 el Parmezaanse kaas, geraspt * 150 gr rundercarpaccio * 2 el pijnboompitten, geroosterd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies