Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer kerst voorgerechten
Meer kerst tussengerechten
Meer kerst hoofdgerechten
Meer kerst bijgerechten
Meer kerst nagerechten
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst koekjes en taarten recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 1 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 2 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 3 recepten »
Suggesties kookboeken

Ideale (super lekkere) cocktail om eens te serveren met de kerst of met nieuwjaar, altijd succes bij Uw gasten  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Heel rijk en kruidig. Deze cake maken de Britten minstens een maand voor kerst, en voeden de cake dan iedere twee weken met alcohol. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dit hapje met kerst moet je echt proberen dit is een heel aparte beleving van gevulde eieren. Dit recept heb ik uit de allerhande van Albert hein . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een subliem lekkere soep , ideaal om te bereiden op feestdagen , succes garantie ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit ooit een keer bij een goede kennis gegeten. Smaakt heerlijk, maak dit geregeld en kost niet heel veel tijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk drankje om tijdens Kerstmis te schenken: bijzonder geslaagd in combinatie met blini's, gerookte zalm en gerookte paling. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Vlees vullen vinden veel mensen te bewerkelijk. Maar wie dit gerecht een keer heeft gemaakt zal niet alleen ontdekken hoe snel en gemakkelijk dit gaat, maar ook dat de kastanjevulling van een gewoon stuk vlees iets bijzonders maakt. Pas de ingrediënten zelf aan voor het aantal personen waarvoor u het wilt maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Kerst kookboeken:
Top