Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer kerst voorgerechten
Meer kerst tussengerechten
Meer kerst hoofdgerechten
Meer kerst bijgerechten
Meer kerst nagerechten
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst baksels recepten »
Meer Smulweb Kerstmenu recepten »
Suggesties kookboeken

Waarom alleen met kerstmis eten, voor elk gezellig etentje is dit geschikt. Heerlijk ouderwets, warm pasteitje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Na lang zoeken vond ik eindelijk een goed recept om zelf wildpeper te maken. Het basisrecept is van Rudolph van Veen, maar inmiddels heb ik het recept naar eigen smaak aangepast. Zo heb ik de hoeveelheid kruiden in de marinade verhoogd, de rode peper verminderd en tot slot laat ik de zilveruitjes en winterpeen mee stoven in plaats van apart aanbakken.  Een heerlijk recept voor Kerst of het najaar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit was de Grande Finale tijdens ons kerstdiner 2016 gemaakt door onze zoon. Sinds enkele jaren hebben wij de gangen van het kerstdiner verdeeld en maakt ieder een gang, zo hebben we minder stress in de keuken en je kunt merken dat na een paar jaar de lat steeds hoger komt te liggen. Dit dessert was daar een goed voorbeeld van De credits hiervoor gaan dus naar Joris …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke cranberry koekjes, lactose- en notenvrij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Vandaag is het boxxing day in engeland , dat betekent shopp till you drop vanwege de sail . maar ook wandelingen maken , na het beruchte kerst dinner met vooral kalkoen , spruiten  en drank. uitwaaien . een vriend van mij vroeg ik " whats on for dinner tonight m8 " Bubble & squeak en toen was ik de weg kwijt , was het nou champagne met inktvis?  , het blijkt reuze simpel , en zij gebruiken het als de/het ultieme anti verspillings maaltijd. roerbak restjes english style   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Zelf vind ik de luchtige kerstkransjes ieder jaar weer een must-have voor in de kerstboom of om lekker op tafel te zetten in een schaaltje. Met dit recept kan ik steeds weer ongeveer 15 stuks maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een heerlijke cranberrysaus. Zo gemaakt en lekker bij varkensvlees, kalkoen en wild! Of bv bij pate. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Lekkere peertjes zonder alcohol …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zoek je nog een supermakkelijk voorgerechtje voor de kerst? Denk hier eens aan. Heel simpel om te maken en een echt succes. De hoeveelheden zijn gemakkelijk te verdubbelen al je het voor meer personen wilt maken. …  Lees verder »

Gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocado-mousse. …  Lees verder »

Margriet Kerstmenu 2002 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

50g boter of margarine mespunt zout 60g bloem 2 eieren 4 blaadjes witte gelatine 2 sinaasappelen 250 m1 slagroom 2 el suiker 1 dl vanillevla poedersuiker uit strooibus zilverpillen spuitzak met grote gladde spuitmond bakpapier …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een SUPER nagerecht die bij ons op het menu staat voor de kerst!! Een echte traktatie!! De saus is helemaal TOP! De suiker in deze saus wordt gecaramaliseerd wat echt een heerlijke smaak geeft aan de saus die er naast of overheen geserveerd wordt. Deze pudding/bavarois wordt gemaakt met Amaretto en vanille. Je kan dit in een coupe serveren maar natuurlijk ook in een vorm. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een eenvoudig te bereiden bijgerecht/groentegerecht met een chique uitstraling …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een van de populairste Kerstgerechten is de gevulde kalkoen. In dit ovenrecept worden onder andere voor de vulling kastanjes, bleekselderij, appels en salie gebruikt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch
Populaire Kerst kookboeken:
Top