Kerst recepten

De lekkerste recepten voor kerst

Kerst: dagen vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse met bijvoorbeeld zalm of ossenhaas. Een klassieke garnalencocktail doet het altijd goed maar ook met carpaccio maak je iedereen blij. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle, mousse of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne kerst! Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Meer Amuses recepten »
Meer Kerst voorgerechten recepten »
Meer Kerst tussengerecht recepten »
Meer Kerst hoofdgerechten recepten »
Meer Kerst bijgerechten recepten »
Meer Kerst nagerechten recepten »
Meer Kant-en-klaar kerstmenu recepten »
Meer Kerst koekjes en taarten recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 1 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 2 recepten »
Meer Kerstmenu Pim Haaksman 3 recepten »
Suggesties kookboeken
Nieuwste Kerst recepten

Coquilles met een romige vissaus op een bedje van groene aspergetips … Lees verder »

  • Frans
  •  20-30 min.

Dit brood schijnt van oorsprong Libanees te zijn echter wij kennen het als Turks brood … Lees verder »

  • Arabisch
  •  120 min. <

Het ziet er moeilijker uit dan het in werkelijkheid is, ik tracht het zo goed mogelijk te beschrijven, maar bij twijfel mag u me steeds om raad vragen. … Lees verder »

  • Belgisch
  •  30-60 min.

Hertenstoof … Lees verder »

  • Europees
  •  120 min. <

Ook deze koekjes waren vertegenwoordigd bij mijn serie Kerstkoekjes 2013. Voor het eerst dat ik koekjes met maanzaad heb gebakken en ze waren toch lekker! Zag er ook leuk uit. Ik heb sterretjes en hartjes gemaakt omdat dit zo goed bij de Kerst past. Maar elke andere vorm is mogelijk natuurlijk. Het maanzaad wordt meegekneed met het deeg. Ik heb voor de vulling aalbessengelei gebruikt. Je kunt elke andere soort jam gebruiken, maar verwarm de jam en zorg dat er geen stukjes in zitten (dus zeven!). De koekjes staan op de foto 2e van links. … Lees verder »

  • Duits
  •  20-30 min.

Ook deze koekjes heb ik gebakken tijdens de Kerstperiode 2013. Ik heb de koekjes gevuld met aalbessengelei. Je kunt natuurlijk ook een andere soort jam gebruiken, maar een rode jam doet het wel. De koekjes waren na 2 weken nog lekker. Op de foto zie je deze koekjes rechts bovenin de foto. … Lees verder »

  • Duits
  •  20-30 min.

Pata negra (=zwarte poot) ham uit Spanje is een ware delicatesse en toen ik in de gelegenheid was om die in Spanje te proeven kon ik het niet weerstaan om er wat van mee naar huis te nemen. Wat ik er hier mee gemaakt heb kun je rangschikken onder de categorie tapas maar ook als amuse is het prima geschikt, en natuurlijk kun je het ook als borrelhapje serveren. Het is maar wat je er zelf van maakt. Door de ham een beetje te verwarmen krijg je nog meer smaak. TIP: Als alternatief voor de pata negra ham kun je eventueel de Spaanse serrano ham gebruiken. … Lees verder »

  • Spaans
  •  0-10 min.
Populairste Kerst recepten

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. … Lees verder »

  • Frans
  •  10-20 min.

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! … Lees verder »

  • Frans
  •  20-30 min.

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! … Lees verder »

  • Frans
  •  60-120 min.

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. … Lees verder »

  • Nederlands
  •  120 min. <

Geweldige salade met zoetzure gevulde gemarineerde gedroogde vijgen. Wel aan denken dat de vijgen een dag tevoren in de marinade gaan. Een dergelijk recept eerder gelezen, maar aangepast volgens mijn eigen idee. … Lees verder »

  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een waanzinnig lekkere groenten ovenschotel die ik met kerst heb uitgeprobeerd.Iedereen reageerde erg enthousiast. Ook kan dit gerecht als hoofdgerecht gemaakt worden, met eventueel vlees er door. … Lees verder »

  • Frans
  •  30-60 min.

1 el citroensap *
4 el olijfolie extra vierge *
zout * versgemalen peper *
50 gr rucola *
2 el Parmezaanse kaas, geraspt *
150 gr rundercarpaccio *
2 el pijnboompitten, geroosterd … Lees verder »

  • Italiaans
  •  0-10 min.

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder.
VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:
50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence … Lees verder »

  • Frans
  •  30-60 min.
Populaire Kerst kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies