Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

4 kenkey recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

8 kopjes maïsmeeldeeg, (zie recept)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2011
  • Ghanees Bijgerecht
  •  60-120 min.

* Otwe nkakra *Het antilopevlees kan vervangen worden door ree- of hertenvlees.

INGREDIENTEN

500 g antilopevlees (of ree- of hertenvlees), 125 g gedroogd vlees, 4 tomaten, 2 aubergines, 4 okra's, 2 laurierbladeren, 2 fijngehakte uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 3 fijngehakte chilipepers, 2 el tomatenpuree, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

* Otwe stuul *Antilopenvlees zal bij ons wel niet verkrijgbaar zijn; het kan vervangen worden door herten- of reevlees.

INGREDIENTEN

500 g antilopenvlees (of herten- of reevlees), 2 aubergines, 1/2 l vleesbouillon, 4 fijngehakte uien, bloem, 2 el tomatenpuree, paprikapoeder, 1/2 tl cayennepeper, geraspte nootmuskaat, arachide-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pinda-palmsoep eet je niet als soep zoals in het Westen. Het is eigenlijk een soort dunne saus die je met bv `fufu` eet.

INGREDIENTEN

1 soepkip, 125 g gedroogd vlees, 6 tomaten, 6 okra`s, 1 aubergine, 2 laurierbladeren, 2 uien, fijngehakt, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 chilipepers, fijngehakt, 250 g pindakaas, heet water, 2 kopjes palmvocht, 2 el tomatenpuree, malaguetta (soort peper)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  • Ghanees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top