1. Home
  2. Recepten
  3. Keksi

Keksi recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Keksi

Surinaamse cake

INGREDIENTEN

8 eieren 8 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter 8 eetlepels suiker 9 eetlepels bloem 2 theelepels kaneel 100 gram rozijnen 50 gram amandelen (geschaafd) suikermuisjes 16 gram vanillesuiker 1 eetlepel rum 100 gram krenten 50 gram sukade 1-2 dl. bruine bier

Voorbereiding

De oven 10 min. voorverwarmen. De krenten en rozijnen wassen, drogen en enkele dagen van te voren in het bruine bier laten trekken. De eieren in de mixer klutsen en de vanillesuiker en de suiker toevoegen; de bloem met een eetlepel een voor een luchtig door de eiermassa doen, waarna de krenten, rozijnen, sukade, rum, amandelschaafsel en kaneel hieraan toegevoegd kunnen worden; vervolgens de boter toevoegen en voorzichtig met de massa vermengen. Let erop dat de luchtigheid van het beslag niet verloren gaat.

Bereidingswijze

Het beslag snel in een beboterde vorm doen en in de oven 60-70 minuten op 175-200 graden gaar bakken; de oven de eerste 20 minuten niet openen. Prik met een satestok in het midden, dat droog moet zijn als de keksie gaar is. De keksi laten afkoelen en suikermuisjes er bovenop strooien

  • Surinaams Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Surinaams Nagerecht
  •  10-20 min.

keksi

Heerlijkse Surinaamse cake

INGREDIENTEN

8 eieren;; 8 eetlepels gesmolten en afgekoelde boeter; 8 eetlepels suiker; 9 eetlepels bloem; 50 gr zoete amandelen; 2 theelepels kaneel, vanille, 110 gr krenten; 10 gr rozijnen, 50 gr gesnipperde sukade, 2 dl rum (1 glas)

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Keksi

Een luchtige Surinaamse taart

INGREDIENTEN

8 eieren/8 el suiker/1 tl vanille-extract/1 tl amandelextract/1 el gem kaneel/8 el zelfrijzend bakmeel/8 el gesmolten en afgekoelde boter/150 gr rozijnen op rum (pot,slijter)

  • Surinaams
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Surinaams
  •  > 120 min.

keksi

INGREDIENTEN

8 eieren, 8 el suiker, 1 tl vanille-extract, 1 tl amandelextract, 1 el gemalen kaneel, 8 el zelfrijzend bakmeel, 8 el gesmolten en afgekoelde boter, 150 g rozijnen op rum (pot, slijter)

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  •  
  •  60-120 min.

Keksi

(Surinaams-Creoolse rumrozijnentaart) (Surinaams koken-Ilse Marie Dorff) van "M."

INGREDIENTEN

8 eieren, vanille-essence, 8 lepels suiker, 8 lepels bloem, 100 g rozijnen, 100 g krenten, 50 g sukade, 3 theelepel kaneel, 8 lepels boter (gesmolten en afgekoeld), poedersuiker, rum,

  • Surinaams Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Surinaams Nagerecht
  •  0-10 min.

Keksi, Surinaamse cake

Keksi wordt in Suriname beschouwd als de beste en fijnste cake. Ervaar zelf de fijne smaak.

INGREDIENTEN

8 el gesmolten en afgekoelde boter, 9 el bloem, 2 tl kaneel, 100 g krenten, suikermuisjes, 1-2 dl bruin bier (of bokbier), 8 eieren, 8 el suiker, 50 g geschaafde amandelen, 16 g vanillesuiker, 100 g rozijnen, 50 g sukade,

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Surinaams
  •  60-120 min.

Keksi (Surinaamse cake)

INGREDIENTEN

8 eieren, -8 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter, -8 eetlepels suiker, -9 eetlepels bloem, -2 theelepels kaneel, -100 gram rozijnen, -50 gram amandelen (geschaafd), -suikermuisjes, -16 gram vanillesuiker, -1 eetlepel rum, -100 gram krenten, -50 gram sukade, -1-2 dl. bruine bier (stout of bokbier)

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Surinaamse Cake

Recept van www.snelklaar.nl en leek me errug lekker

INGREDIENTEN

Ingredienten (6 pers.):, 8 eieren, 8 eetlepels gesmolten, en afgekoelde boter, 8 eetl suiker, 9 eetl bloem, 100gram rozijnen, 50 gram amandelen (geschaafd, 16 gram vannille suiker, suiker muisjes, 1eetl rum, 100 gr krenten, 50 gr sukade, 1-2 dl bruine bier ( stout of bok-, bier)

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Surinaams
  •  60-120 min.
Nieuwste keksi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top