Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kefta recepten (25) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Marokkaans vleesgerecht bereid op de barbeque.

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt rundvlees ~ 2 grote uien (fijngehakt) ~ 2 teentjes knoflook (fijngehakt) ~ 1 tuiltje koriander (of korianderpoeder) ~ 1 tuiltje peterselie en 4 of muntblaadjes (fijngehakt) ~ 1 snufje zout, peper, kaneel en eventueel ook gember

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr. lams- of rundergehakt -, 1 grote ui -, 1 theel. komijn (Djinten) -, 1 theel. paprikapoeder -, 1 eetl. fijngeknipte peterselie -, 1 eetl. fijngeknipte koriander.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kleine rode ui, in dunne ringen, 2 handenvol kerstomaatjes in vieren, sap van 1/2 citroen, olijfolie, pitabroden of ander plat brood, harissa en yoghurt, , KEFTA:, 500g runder- of lamsgehakt, 1 kleine rode ui, gesnipperd, 1 tl. komijnpoeder, 1 tl. korianderpoeder, 1 tl. paprikapoeder, stukje gemberwortel ter grootte van 1/2 duim, geraspt, klein bosje verse koriander,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2011
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Lekker gegrilld gehakt op Marokkaanse wijze

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, klein bosje verse koriander (gehakt), klein bos platte peterselie (gehakt), 1 ui (fijngesnipperd), zwarte peper en zout naar smaak, 1 dessertlepel komijnpoeder, 1 dessertlepel paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Marokkaanse worstjes

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 4 eetlepels, fijngeknipte verse, koriander, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, 2 eetlepels olie, zout, een, half tot 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 mespunt, kaneelpoeder, 500-600 gram rundergehakt of tartaar

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Libanees gerecht

INGREDIENTEN

1/2 kilo rundergehakt, aardappelen, 1 blikje tomatenpuree, 1 blikje gepelde tomaten, 1 bosje peterselie, 1 bouillonblok, peper,zout,komijn, 2 uien, zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heel eenvoudig,maar zeer gelieft gerecht in marokko.

INGREDIENTEN

1 ui,4 eetlepels gehakte vers koriander, 2 eetlepels gehakte peperselie,2 eetlepels, olie,zout 0,5 theelepel peper,1theelepel, paprikapoeder,550 gr rundergehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze Marokkaanse gehaktworstjes zijn het lekkerst als ze op de BBQ worden gebakken. 7.5 WW-points

INGREDIENTEN

* 500 gram mager rundergehakt * 1 fijngehakte ui * 3 el fijngehakt korianderblad * 2 el fijngehakte peterselie * 1 tl paprikapoeder * 1/2 tl kaneel * peper en zout * scheutje olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Een oorspronkelijk recept uit marokko voor tajine met gehaktballetjes... hij was indrukwekkend, erg lekker en de bereiding is snel en eenvoudig.

INGREDIENTEN

750 g lamsgehakt (gebruik evt. rund), 2 uien, fijngesneden, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 blikken gepelde tomaat, 1 kl gemalen komijn, 1 kl gemberpoeder, 1 kl paprika, 1/2 kl kaneel, 1 snufje saffraan, 1 bosje verse koriander, fijngehakt, 3 kl ras-el-hanout, 1(runder)bouillonblokje, 3 eieren, olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(Algerije) het smaakt heerlijk. Echt een aanrader! In Noord-Afrika eten ze ook soortgelijke gerechten van gebakken paprikaringen en/of merguez-worstjes waarover op het laatst een ei gebroken en net aan gaar gestoofd wordt.4 personen land : Algerije gerechtsoort : vleesgerecht bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesie en Algerije / Mourad Mazouz van "Esther "

INGREDIENTEN

KEFTA, 450 g rund- of lamsvlees zonder been, gehakt, 50 g rund- of lamsvet, gehakt, 3 el gehakte verse koriander, 3 el gehakte verse bladpeterselie, 1 ui, fijn geraspt, 1 tl gemalen komijn, 1? tl paprikapoeder, ? tl cayennepeper, ? tl gemalen witte peper, 1 kleine tl zout, 1 el zonnebloemolie, 2 el water, , EIEREN, 75 g boter, ongezouten, 4 eieren, ? tl paprikapoeder, een snufje cayennepeper, ? tl zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballen aan spitjes

INGREDIENTEN

750 gr. lamspoelet, 3 uitjes, takje kruizemunt, takje peterselie, takje majoraan, mespuntje cayennepeper, mespuntje zout, mespuntje kaneel, mespuntje gemberpoeder, 85 gr.boter, bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Gehaktballes in tomatensaus op Marrokaanse wijze

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:,, - 400 g lams- of rundergehakt,, - 1 kleine ui, gesnipperd,, - 2 tenen knoflook, fijngehakt,, - 2 el fijngehakte bladpeterselie,, - 2 el fijngehakte korianderblaadjes,, - 1 tl ras el-hanout,, - 1/2 tl cayennepeper,, - 1/2 tl gemberpoeder,, - 1 tl gemalen komijn,, - 1 tl paprikapoeder,, - 2 el olijfolie,, Voor de saus:,, - 1 ui, gesnipperd,, - 2 tenen knoflook, fijngehakt,, - 2 tl ras el-hanout,, - 2 tl gemalen komijn,, - 1/2 tl kaneel,, - 1 tl paprikapoeder,, - 2 blikken tomatenblokjes 400 g,, - 2 tl harissa,, - 4 el korianderblaadjes,, - 4 eieren

  •  …
  •  
  • Geplaatst op08-03-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kefta:, * 500 gram gehakt runder/lams, * 2 theelepels ras al-hanout, * 1 theelepel gemalen komijn, * 2 theelepels paprikapoeder, * 2 eetlepels fijngehakte peterselie en koriander, * 1 snufje scherpe peper, * zout, , Tajine:, * 2 uien, * 4 teentjes knoflook, * 100 gram boter, * 2 grote blikken gepelde tomaten, * ¼ theelepel kurkuma, * 2 theelepels suiker, * 2-3 mespuntjes scherpe peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt;, 1 zeer fijn gesnipperde ui;, twee eetlepels gemengde verse fijngehakte kruiden (platte peterselie en verse koriander);, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1/2 koffielepel kurkumapoeder;, 1 koffielepel zout;, 1/2 koffielepel witte gemalen peper;, 1 koffielepel gemalen komijn;, 2 eetlepels olijfolie.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktballetjes in uiensaus (Marokaans)

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 7 ons lamsgehakt, 1 ui geraspt, 1 teen knoflook uit de pers, 1/2 bosje peterselie en koriander fijn geknipt, 2 t.l. milde paprikapoeder, klein beetje cayennepeper, 1/4 t.l. komijn en zout naar smaak., VOOR DE SAUS:, 50 gr boter, 2 uien fijn gehakt, 1/4 t.l. gemberpoeder, mespuntje saffraan, 1/4 t.l. paprikapoeder, mespuntje cayennepeper, 1 e.l. gehakte peterselie en koriander, sap van 1 citroen en wat zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tagine van gehaktballetjes in peterselie/uiensaus

INGREDIENTEN

Voor het gehakt: 500 gram gemengd gehakt(kalf/lam),1ui,2 teentjes knoflook, 1/2 bosje platte peterselie, 1/2 bosje verse koriander, 1/4 koffielepel paprikapoeder, 1/2 koffielepel gemalen komijn, 1 ei, flinke eetlepel vol paneermeel of griesmeel, olijfolie, zwarte peper en zout naar smaak.---, Voor de Saus:, 3 grote zoete uien, mespunt saffraanpoeder of 1 draadje, zwarte peper en zou naar smaak, 1/2 suikerklontje, 1 bosje platte peterselie, sap van 1 citroen, 1/2 koffielepel gemberpoeder, boter of olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt;, 1 zeer fijn gesnipperde ui;, twee eetlepels gemengde verse fijngehakte kruiden (platte peterselie en verse koriander);, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1/2 koffielepel kurkumapoeder;, 1 koffielepel zout;, 1/2 koffielepel witte gemalen peper;, 1 koffielepel gemalen komijn;, 2 eetlepels olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere balletjes.!

INGREDIENTEN

600 gr lams- of rundergehakt, 4 eieren, 12 verse muntblaadjes, 10 verse korianderblaadjes, 2 grote uien, 1 koffielepel gemalen komijnzaad, 1/2 koffielepel gemalen zachtgekruide, Spaanse peper, 1/2 koffielepel gemalen sterk gekruide Spaanse peper, 1/2 koffielepel kaneel, 1/2 doos gepelde tomaten, 1 dl olijfolie, zout en peper van de molen, 1 teentje look,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg doorregen gemalen schapenvlees, 1/2 el gehakte peterselie, 1/2 el fijngehakte kervel, 200 gr boter, 1 fijngehakte ui, 1/2 tl van elk: saffraanpoeder, peper, gemberpoeder, komijn, 1 tl cayennepeper, 1/4 tl zout, 2 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oorspronelijk komt kefta uit Marokko, maar dit recept heeft wel 'n Nederlandse inslag. Is snel klaar en niet moeielijk om te maken en bovendien boordevol met kruiden en andere gezonde ingrediënten.

INGREDIENTEN

500 gram Gehakt of 350 gram Gehakt, 1 vers rood Pepertje (klein gesneden), 2 teentjes Knoflook (klein gesneden), 100 gram Roomkaas (Aldi), 50 gram geraspte Kaas, 1 á 2 theelepels Gehakt kruidenmix (zie recept Ouwerwetse Hollandse Gehakt Kruidenmix), 1 á 2 eetlepels Provinciaalse kruidenmix (zie recept Zelf Provinciaalse Kruidenmix maken), 1 eetlepel Paprikapoeder, 1 theelepel Kerriepoeder, 3 eetlepels Panneermeel of 5 eetlepels als het te nat is, 1/2 bosje Koreander (klein gehakt), 3 Eieren, 1 Ui (klein gesneden), 1 stukje Gember (fijn gesneden), 1 theelepel Harissa  (zie recept Zelfgemaakte Harissa) of 1 Bouillonblokje, 1 á 2 theelepel Ras El Hanout (zie recept Ras El Hanout), 1 blikje Tomatenstukjes met of zonder kruiden, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijsttulband met pittig gehakt

INGREDIENTEN

400 gram snelkookrijst, scheutje zonnebloemolie, 250 gram (lams)gehakt),1 ui (gesnipperd), 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden, 1/2 bosje fijngehakte verse koriander, 3 flinke gepelde tomaten met sap uit blik, 1 klein blikje tomatenpuree, versgemalen peper en zout, 1/2 envelopje saffraan, 2 Spaanse pepers in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Basisrecept briouates, 350 g mager gehakt, 1/2 gesnipperd ui, 1 bosje gehakte koriander, 1 bosje gehakte peterselie, 1 theelepel kaneel, 1 snufje gemberwortel, zout, 1 snufje cayennepeper, 3 lepels zonnebloemolie, 4 losgeklopte eieren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Deegrolletjes gevuld met gehakt

INGREDIENTEN

Voor de Kefta (=gehaktmengsel):, 500 gram rundergehakt, 1 1/2 theelepel kaneel, 1 1/2 theelepel gemalen komijn, 3 theelepels paprikapoeder, 1 mespunt scherpe rode peper, 1 grote bos peterselie, 1 grote bos koriander, 1 ui, zout., Voor de rolletjes:, loempiavellen(diepvries), 6 eieren, klont boter, 3 theelepels kaneel, Zonnebloemolie om te frituren.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Marokkaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor marinade:, 4 of 5 teentjes knoflook (mag ook meer), half bosje koriander, half bosje peterselie, 1,5 theelepel paprika, 1,5 theelepel komijn, 1,5 theelepel peper, evt. hete peper of chilivlokken, zout, 1 eetlepel water, , Overige ingredienten:, 2 hele brasem of andere witvis, 3 of 4 tomaten, 4 aardappels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kefta Ghan MI BEL

INGREDIENTEN

VOOR DE KEFTA:1 kg lamsgehakt, 1 ui fijngesneden, 2 teentjes knoflook uitgeperstm 1/2 tl gember, 1/2 tl gemalen kardemom, 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, 2 el fijgehakte peterselie, 2 el fijngehakte verse koriander, 2 el gedroogde broodkruimels, zout en peper naar wensVOOR DE TOMATENSAUS:1 el olijfolie, 1 ui fijngesneden, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 2 rl komijn, 1 tl paparikapoeder, 1/2 tl gemalen kaneel, 800 g tomaten uit blijk in blokjes gesneden, 125 ml water, 1 tl harissa (staat in mijn recepten lijst), 1/2 tl gedroogde chili, 10 g versgehakte (blad) peterselie, 10 g fijgehakte verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2006
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top