1. Home
  2. Recepten
  3. Kebab

Kebab recepten (259) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kebab

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om 1 ui, geraspt 1 tl paprika poeder 1 tl gemalen komijn (djinten) 1/2 tl kaneel 1/2 tl cayennepeper 1 tl zout 1 bosje koriander 5-6 blaadjes munt 1/4 - 1/2 bosje platte peterselie 1 teentje knoflook

Voorbereiding

Groene kruiden wassen en de blaadjes fijnhakken. Knoflook fijnhakken. Alle ingredienten door het gehakt kneden en eventueel nog wat slagen zwarte peper uit de molen erover geven. Als je geduld en tijd hebt, zet je het mengsel een uur in de koelkast. De smaken trekken beter in en het gehakt wordt iets steviger. Het wachten schiet er bij mij wel eens in, dan maak ik de spiesen meteen (geen ramp). Van het gehakt porties van circa 50 gram maken en deze tot "worstjes" kneden. Ieder worstje op satéstokje of metalen pen steken. Eventueel tot gebruik afgedekt terugzetten in de koelkast.

Bereidingswijze

Grillplaten verwarmen. Kebabs heel licht bestrijken met olie en tussen de platen gaar grillen. Keer ze telkens een kwartslag, zodat ze aan alle kanten goed doorgaren. Als de spiesjes stevig genoeg geworden zijn, kan de bereiding natuurlijk ook op de bbq.

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2012
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Kebab

INGREDIENTEN

1 doos diepvries kebab van de Lidle - 1 eetlepel olijfolie - 3 pita's - 1 doosje knoflooksaus - 1 doosje rode saus - gemengde sla

  • Joods Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Joods Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kebab

Kruidige kebabs. Zet de afzuigkap wel op stand allerhardst, anders staat je keuken blauw ;-)

INGREDIENTEN

250 g rundergehakt;, 1 volle tl ras-el-hanout;, 1 tl komijn;, 1 tl paprikapoeder;, 1 tl koriander;, 1-2 tl chilivlokken;, 2 geperste knoflooktenen;, 1 el peterselie; peper & zout

  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2008
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

kebab

Simpel,maar erg lekker Kebab gerecht

INGREDIENTEN

-500 gr lamsbout in dobbelsteentjes gesneden, -1 ui in 8 stukken gesneden, -sap van ? citroen, -8 kleine (kers)tomaten, -8 kleine laurierbladeren, -30 gr spek in dunne reepjes, -olijfolie, -1 tl gedroogde marjoraan, -vers gemalen peper en zout, ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  •  
  •  60-120 min.

Kebab

INGREDIENTEN

400 gram lamsschouder in blokjes gesneden., 1 groene peper in ringetjes en zonder zaadjes gesneden., 200 gram uienringen., 2 ontvelde tomaten zonder zaad en in blokjes gesneden., 1 eetl. gehakte peterselie., 25 gram bonenkruid(vers), sap van 1 citroen., schaaltje gehakte munt., 50 gram boter, zout en peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kebab

Turkse gehaktspiezen

INGREDIENTEN

6 takjes peterselie., 1 ui., 600 gr. lammsgehakt., 6 el. vloeibare boter., 1 tl kaneel., 3 tl chilipoeder., zout., versgemalen zwarte peper., 1 flesje knoflooksaus.

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Kebab

Arabisch gekruid gehakt aan een stokje

INGREDIENTEN

1 kg zeer mager rundergehakt2 middelgrote, zeer fijngehakte, uien1 grote bos peterselie, fijngehakt2 theel. zout1/2, theel. kaneel1 theel. zwarte peper1 1/2 theel. allspice1/2, theel. knoflookpoeder1/2 theel. chilipeperspiezen of grote, sateprikkerspitahbroodjes

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Kebab

INGREDIENTEN

500 gram lamsvlees, 5 eetlepels olijfolie, 4 wortelen , 3 kruidnagels, 1 snufje peper, 1 laurierblad , 1 snufje zout , 1 rode paprika , 1 ui , 1 takje tijm , ,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kebab

Een vleesgerecht uit Noord Afrika

INGREDIENTEN

5 ons gehakt ( half om half/ nederlands!), 1/2 bosje peterselie, 4 teentjes knoflook, 1 ui, shoarmakruiden, peper en zout, olijfolie,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

kebab

Lekker sate uit marokko. je krijgt er wel vieze handen van.

INGREDIENTEN

500 gr. lamsvlees., voor de marinade: 1 grote ui, 4 eetl. slaolie, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gemalen komijn, 1-2 theel. zwarte peper, 2 eetl. gesnipperde peterselie, 1 eetl. gesnipperde korianderblad, olie om in te bakken.

  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kebab

Pikant pakistaans voorgerecht. Een oud recept uit flair

INGREDIENTEN

1 tl. gedroogde koriander, 1 tl. komijn, 1 tl. Garam Massala, 1/2 tl. pili-pili, sap van 1/2 citroen, 600 gr. rundergehakt, 3 teentjes knoflook, 3 el. olie, 3 tl. versgehakte koriander

  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kebab

INGREDIENTEN

400 g lamsvlees in blokjes, 1 dl olijfolie, 1/2 dl citroensap, 1 fijngesnipperde ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 ui in parten, 1 groene paprika in stukken, zout, peper

  • Turks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Turks
  •  > 120 min.

KEBAB

Voorgerecht

INGREDIENTEN

500 g kalfsfricandeau of kalfslende, 1 ui, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper, 3 eetlepels olie, satestokjes

  • Marokkaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kebab

INGREDIENTEN

800 gram lamsbout - 2 uien - 20 laurierblaadjes - Marinade : 125 ml olijfolie - 75 ml citroensap - 2 eetlepels oregano - 6 teentjes knoflook - peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kebab

INGREDIENTEN

200 g lamsvlees, 16 sjalotjes, 2 tomaatjes, snufje zout, cayennepeper, margarine, drooggekookte rijst, doperwten

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Adana kebab

INGREDIENTEN

300 a 400 gr lamsgehakt, 1 geraspte ui, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 2 tomaten, 1 tl chilipoeder, 2 kleine Turkse broden, 1 el peterselie, peper en zout

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel Turkse kebab met tomaten-feta saus

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden.

INGREDIENTEN

500 gr kalfs, kip of kalkoenvlees, 2 rode paprika`s, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 tl tijm, 1 tl oregano, Munt (naar smaak), Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , Voor de tomatensaus:, , 1 blik gepelde tomaten óf blokjes, ½ tl Pul Biber (= hele scherpe paprika met chilipoeder), 1 tl honing, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de fetasaus, , 200 gr feta kaas, 200 ml melk, 1-2 tl maizena, 2 teentjes knoflook, ½ bosje verse peterselie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, , overig, , Zwarte olijven, Turks brood, Olijfolie, Vers gesnipperde peterselie

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Durum kebab

Lekkere Turkse fastfood snack

INGREDIENTEN

500 g ongepaneerde schnitzel, Vleesmarinade:, 2 uien, ½ l melk of magere yoghurt, zout, peper, scheutje azijn, Olijfolie, , Vleeskruiden:, 1 el paprikapoeder, 1 el komijnpoeder, 1 el tijm, 1/8 tl cayennepoeder, 1/4 tl uienpoeder, 2 el Olijfolie, , 4 turkse durum, 1 rode ui, 2 tomaten, ½ ijsbergsla, , knoflooksaus:, 125 ml sour cream, 1 tn knoflook (uitgeperst), 2 el fijngesneden bosui, Mespuntje zout en peper, 1/2 tl dille, , Sambalsaus: ( koken en 15 minuten sudderen), 3 kleine blikjes tomatenpuree, 4 el water, 1/2 tl harissa, 2 tn knoflook (uitgeperst), 1 tl citroensap, 1 tl fijngehakte bladpeterselie

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Adana Kebab

Een lekker vleesgerecht uit de Turkse keuken, aanrader voor de culinaire padvinder.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, Voor de kebab:, -600 gram lamsgehakt, -1 kleine fijngesneden ui, zo klein mogelijk., -1 rode paprika, heel fijn, gesneden., -1 eetlepel boter, kleine blokjes., -1/2 eetlepel koriander., -1/2 eetlepel komijn., -2 teelepels cayennepeper of pul biber., -Zout en Peper, , Voor het bijgerecht:, -4 Turkse pitabroden., -2 eetlepels gesmolten boter., -3 grote rode uien, flinterdun gesneden., -1,5 tomaat, in hele kleine blokjes gesneden., -1/2e bosje fijngehakte peterselie., -2 eetlepels citroensap., -2 eetlepels olijfolie., -zout en peper.,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

zoetzure kebab

Potje zoetzure saus wat je normaal voor kip gebruikt kan ook zeker voor rundvlees gebruikt worden!

INGREDIENTEN

250 gram kebab ( bij de lidl verkopen ze dit in de diepvries ), potje zoetzure saus, witte rijst, eventueel een gesnipperd uitje en knoflook

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  •  
  •  0-10 min.

Kebab Bombay

Gehaktspiesjes met salade en basmatirijst

INGREDIENTEN

Sla, gemengde 75 g., Gehakt half-om 125 g., CONIMEX Kebab Bombay, Eieren 0.5 st., ,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kip kebab

Kip kebab, traditioneel voor in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet, 1/4 kopje olijfolie, 1/4 kopje frisse lemon sap, een snufje kaneelpoeder, 2 teentjes geperste knoflook, zout, peper (zwarte), een groene paprika in stukjes, 2 uien, in ringetjes.

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Turks
  •  10-20 min.

Yogurtlu Cop Kebab

STOOFPOT VAN RUNDSVLEES EN YOGHURT Yoghurt is een belangrijk ingredient in de keuken van het oostenlijke Middellands-zeegebied en wordt gebruikt voor zoete en hartige gerechten en voor dranken.Ja hoor dit is m'n favoriete gerecht:-)

INGREDIENTEN

3.eetl.olie1 ui, gesnipperd, zout en versgemalen zwarte peper700gr.rundsvlees om te stoven in blokjes6 tomaten,gepeld en in blokjes2 rode pepertjes1 eetl.paprikapoeder0,5 l. vleesbouillon3 dl. yoghurt3 eieren1 eetl. bloem

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kebab bombay

INGREDIENTEN

- 300 gr gemengde sla, - 250 gr. rundergehakt, - 1 ei, - 1 pak Conimex Asian Selection Kebab Bombay, - water

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

shami kebab

Best bewerkelijke Indiase snack,maar omdat ie zo lekker is,moet ie er gewoon op.Dit recept is voor 10 stuks.Het is een behoorlijk machtig gerecht en wordt dan ook vaak gewoon als maaltijd gegeten met een chutney en dosa`s,waarvan het recept nog zeker gaat volgen. Het recept voor Ghee zal ik ook maar geven,want dat hoor je eigenlijk wel te gebruiken. Week eerst de kikkererwten 1 nacht in 1 liter water!

INGREDIENTEN

Voor 200 gram ghee heb je 250 gram ongezouten roomboter nodig., Voor de shami kebab:, 50 g ghee, 2 fijngesnipperde uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 4 groene chilipepers,zonder zaadjes,fijngesneden, 2 theel versgemalen zwarte peper, 2 theel chilipoeder, 2 theel garam masala, 1 theel ketoembar, 1/2 theel kaneelpoeder, 3 theel zout, 700 g kikkererwten,1 nacht geweekt in 1 liter water, 750 g rundergehakt, 2 eetl versgehakte koriander, 1 losgeklopt ei, zonnebloemolie, uiringen,tomaatpartjes,toefjes koriander en citroenpartjes ter garnering.,

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2009
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  > 120 min.

Turkse Kebab

Heerlijk gerecht om effe snel te maken!!!

INGREDIENTEN

500 gr.(lamsgehakt), 2 uien, shoarmakruiden, zout, peper, olijfolie, 3 dl tomatenpuree, 3 dl biogarde yoghurt, 1 teentje knoflook, 4 shoarmabroodjes, hot peppersauce(tobasco), sateprikkers

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Donner Kebab

INGREDIENTEN

700 g mager lamsvlees of kalfsvlees, 2 uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje verse koriander, l tl zout, l tl paprikapoeder, l tl versgemalen peper, 4 el olijfolie of maiskiemolie, olie om in te bakken.

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dam Kebab

Lekkere kebab

INGREDIENTEN

1 kg rundertartar, 1 el verse gemalen gember, 1 el vers gepersde knoflook, 1 tl venkelzaad grof gemalen, 3 groene pepers, i tl methi blad, I tl grof gemalen koriander zaad, 1 tl grof gemalen zwarte peper korrels, 2 el verse koriander, zout naar smaak, 5 el olie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  •  
  •  0-10 min.

Zuurkoolschotel met kebab

Een lekkere variatie van zuurkool voor mensen die niet van varkensvlees houden.

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool, zakje aardappelpuree, of 1 1/2 kilo aardappelen, 1/2 liter melk, 500 gram kebab, paneermeel,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kebab van lamsgehakt

Kebabs van lamsgehakt zijn de worstjes van de wereld der moslims en hindoes. Door lamsgehakt om een platte, metalen vleespen te vormen, krijg je een gegrilde worst zonder vel.

INGREDIENTEN

- 700 g lamsgehakt, - 3 el gehakte verse koriander, - 2 bosuitjes, geschild en gehakt, - 1 tot 2 jalapeno-pepers, van zaadjes ontdaan en gehakt, - 3 theelepels geschilde, gehakte verse gemberwortel, - 2 teentjes knoflook, geperst, - 1 theelepel korianderpoeder, - 1 theelepel gemalen komijn, - 1 theelepel zwarte peper, of meer, - 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat, - zout naar smaak, , ,

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Kebab met couscous

Door de verse koriander,munt en de geurige specerijen krijgt deze kebab een heerlijke volle smaak.

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 1 ei,losgeklopt, 2 uien,gwsnippwed, 1 bosje koriander,fijngehakt, 1 bosje munt, fijngehakt, 1 theel. kaneelpoeder of iets meer vind ik erg lekker, 1 theel. komijnpoeder(djinten), 1/2 theel. paprikapoeder, 250 g couscous, 4 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook,fijngehakt, 3-4 cm gemberwortel, geschild en geraspt, 1 rode peper,zonder zaadjes,fijngehakt, 1 limoen in partjes.

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Shish Kebab.

INGREDIENTEN

500 gr lamsbout of geitevlees, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel zwarte peper, 1 1/2 theelepel rozemarijn, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels cider-azijn, 4 eetlepels maisolie, 200 gr champignons, 2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, satepennen,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

Surinaamse kebab

Voor op grill of BBQ

INGREDIENTEN

500 g rosbief in grote dobbelstenen gesneden, 2+1/2 e citroensap, 1 ui, geraspt, 1 teentje knoflook, fijn, 1/2 tot 1 t cayennepeper (volgens eigen smaak), 1 t bruine suiker, mespunt kruidnagelpoeder, zout

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Sjish kebab

Turkije; van "vifke"

INGREDIENTEN

500 gr lamsbout of geitenvlees, 1 teentje knoflook, ? tl zwarte peper, 1 ? tl rozemarijn, 2 el mosterd, 2 el cider-azijn, 4 el maisolie, 200 gr champignons, 2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, satepennen, ,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kebab Van Kip.

INGREDIENTEN

1 kg.kipfilet2 uien, 2 teentjes knoflook, 6 el. gesmolten boter, 4 el. Sojasaus, 2 el. Citroensap, 1 el. bruine suiker, 2 el. gehakte korinander, zout, peper. Verder nodig: houten prikkers., ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kebab en Papillote

Kebab, van lamsschouder.

INGREDIENTEN

800 gr. lamsschouder100 gr. boter1 groene peper400 gr. uien200 gr., tomatenpeterselie25 gr. muntblaadjes25 gr bonekruid, vers1 citroenzout, peper

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2003
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Boti kebab

INGREDIENTEN

700 gr uitgebeende lamsbout, 2 gepelde en gesnipperde teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes, 2 eetlepels citroensap, 75 gr Bulgaarse yoghurt, zout, 1/2 theelepel gemalen kurkuma, 2 eetlepels olie, , Voor de garnering:, dunne uiringen, knapperige slablaadjes, wigvormige stukjes komkommer, , Maal in koffiemolen:, 6 groene kardamoms (met de schil), 1 kaneelstokje van 2 1/2 cm, 2-3 gedroogde rode chilipepers, 1 eetlepel korianderzaadjes, , Variatie: U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Boti kebab

Van oudsher wordt voor deze spiesjes zacht,uitgebeend lamsvlees gebruikt. Voor het grillen wordt de kebab gemarineerd in yoghurt met kruiden.

INGREDIENTEN

700gr:uitgebeende lamsbout2 teentjes knoglook,gepeld en gesnipperd2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes2 eetlepels citroensap75gr:Bulgaarse yogurtzout naar smaak1/2 theelepel gemalen kurkuma2 eetlepels olie(MAAL DE VOLGENDE INGREDI?NTEN IN EEN KOFFIEMOLEN:6 groene kardemons (met schil)1kaneelstokje van 2,5cm:2-3 gedroogde rode chilipepertjes1 eetlepel korianderzaadjes.(VOOR DE GARNERING)Dunne uiringenKnapperige slablaadjesWigvormige stukjes komkommer

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Tas Kebab

Zacht gestoofd lamsvlees dat toch betrekkelijk snel klaar is.

INGREDIENTEN

* 2 fijngesnipperde uien * 4 tenen knoflook (of iets meer!) * 2 groene Turkse pepers * 500 gram lamsbout in blokjes van 3x3 gesneden * 2 el olijfolie * 1 el tomatenpuree * 4 tomaten, zaad verwijderd en in stukjes gesneden * 1 el gedroogde grof gemalen rode peper * 1 tl vers gemalen zwarte peper * mespunt kaneelpoeder * 1 el gedroogde oregano * 1 laurierblad * 1 el azijn * halve liter hete runderbouillon van een blokje * allesbinder * fijngeknipte peterselie

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kebab van gehakt

Lekker "mager"Arabisch gerecht

INGREDIENTEN

8 satestokjes, ? citroen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 400 g rundergehakt, 1 ei, peper, (zee)zout, 4 tomaten, 1 rode paprika, 1 courgette, 4 eetlepels olijfolie traditioneel,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kebab koebideh

INGREDIENTEN

1500 gram schapen-/lams- of rundergehakt, 2 grote uien, 1 teen knoflook, Zout en zwarte peper naar smaak

  • Iraans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2011
  • Iraans
  •  0-10 min.
Kebab

Kebab

Kebab is een erg populair gerecht dat bestaat uit gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Een zeer bekend gerecht met kebab is het broodje kebab, wat je in alle döner kebab, wat je in alle shoarma- en kebabzaken in Nederland kunt vinden. In kebabzaken heeft men een grote pin, waaraan een homp kebabvlees hangt. Dit kan zowel schaapsvlees zijn als rund- en kippenvlees. Hier snijdt men plakjes vanaf, die als basis dienen voor het broodje dönder kebab of als wrap in dürüm. Maar er zijn ook een heleboel andere gerechten die je kunt maken met kebab. Hieronder vind je diverse heerlijke kebabgerechten!

Nieuwste kebab recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top