Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 kataifi recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Gevulde bladerdeegrol met siroop

INGREDIENTEN

300gr. ingevroren bladerdeeg., , Voor de vulling:, 200gr. gepelde amandelen of hazelnoten,1 beschuit, 4 afgestreken eetl. suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 afgestreken theel. kaneel, 2 eieren., , Voor het bestijken:, gesmolten boter, Voor de siroop:, 75gr. suiker, 1/3 kopje water, 1 kaneelstokje (stukje), 1 theel. citoensap., , Voor de garnering:, 30gr. geschaafde amandelen,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Een lekkernij Van de Oude Grieken.. Erg lekker..

INGREDIENTEN

750 gr. deeg voor kadaifi (draadjes), 1 kop boter, , voor de vulling:, 2,5 kop amandelen, 2 eieren, 3 eetlepels suiker, 0,5 eetlepel kaneel, , voor de siroop:, 2,5 kop water, 3,25 kop suiker, 1 stokje kaneel, 0,5 eetlepel citroensap, schil van 1 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

425 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 4 eetlepels suiker * 3 eetlepels roomboter * 12 verse bijgen * kataifideeg (oosterse winkel) * arachideolie voor frituren * 11/2 eetlepel poedersuiker * 4 bollen yoghurtijs *

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Toprecept !

INGREDIENTEN

75-80 gram dessertrijst, 0.75 liter melk, 0.2 liter slagroom, 150 gram suiker, 1 vanillestokje, 0.1 liter rozenwater,, Voor de mangosaus :, 30 gr boter, 0.2 liter mangosap, 350 gram mangoschijfjes uit blik, 40 gram honing, 1 cl frambozenazijn, 5 cl Grand marnier, 10 gr aardappelzetmeel.,, Voor de garnering:, 100 gram amandelspijs, 50 gram kataifi ( zoet gebak van draadjesdeeg )Kopen of zelf maken, of neem wat kletskoppen, 10 gram pistachenootjes, 25 gram boter,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor 8 stuks:, 250 g kataifi engelenhaardeeg, verkrijgbaar in Turkse en Griekse winkels, 150 g gemalen groene pistachenoten of amandelen of walnoten, 280 g suiker, 1 TL kaneel, 0,1 l olijfolie of gesmolten boter, sap van 1 citroen, 1 el rozenwater uit de apotheek.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top