Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Karbonade recepten (706) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gemarineerde lamskoteletjes of schouderkarbonades.Minstens 2 uur laten marineren, veel langer mag ook.

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonades of 8 lamskoteletjes, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel rozemarijnstaafjes, 1 theelepel gemalen zwarte peper, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Marineertijd: minimaal 30 minuten,, 4 schouderkarbonades, Voor de marinade:, 1 eetl. gembersnippers op siroop, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. bruine suiker, 2 eetl. zonnebloemolie, mespuntje cayennepeper, 2 eetl. rum (of whisky of vieux), 2 eetl. gembersiroop,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een gemarimeerde karbonaat

INGREDIENTEN

4 karbonaatjes,1dl olijfolie,1eetl.tijm,1eetl rozemarijn,2teentjes knoflook,1eetl mosterd,zout,peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk Spaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Één van mijn favorieten. Wil je alles weten over het bakken van de perfecte karbonade? Kijk dan eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

1 kopje olijfolie, 4 groene paprikas, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 8 kleine rijpe tomaten, 1 kopje rode wijn (rioja), 4 stuks karbonade (rib of haas), zout, versgemalen peper, olijfolie om te braden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 75 g basmatirijst, ? 1 karbonade, ? 1 theelepel vijfkruidenpoeder (Chinees), ? 1 eetlepel honing, ? 1 eetlepel sojasaus, ? 2 eetlepels olie, ? 1 zak Chinese groentemix (250 g), ? zoete chilisaus (flesje), , ? wok,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eerst enkele uren marineren en dan in 15 minuten op tafel, lekker met gebakken aardappels en groene groenten

INGREDIENTEN

Meng door elkaar:, 1 el ketjap, 2 el chilisaus, 1 el honing, 1 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn of citroensap, 1 ui gesnipperd, 1 tl gembersnippers of verse gember, , Leg ?n karbonade voor minstens 2 uur in deze marinade.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Is lekker anders

INGREDIENTEN

4 karbonade 4 eetl. pittige franse mosterd, 2 uien 1 klein bosje bladselderij, 50g boter 1/4 l slagroom zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 steel of hals karbonade, 1 middelgrote tomaat, 1 el. kruidenazijn, 2 tl. gedroogde oregano, 1 tl. parikapoeder, groentebouillon, zwarte peper uit de molen, 4 pimentkorrels, 1 laurierblad, zout, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een geweldig recept en wordt eigelijk alleen in twente gegeten. en blijf wel 4 weken houdbaar in de koelkast

INGREDIENTEN

8 dikken nek karbonade von ongeveer 3 ons, blaatjes selatine kijk op de verpaking hoeveel blaatjes ligt er namelijk aan hoeveel water en azijn er wordt gebruikt., 1/3 deel water, 2/3 deel azijn, 3 eetlepels honig, schuurt ketjap, 1 eetlepel sambal, 8 blaatjes lulier, 8 kruinagel, 5 dikke uien, zout naar smaak, peper naar smaak, , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gemarineerd door de karbonade te paneren met peterselie en ui..

INGREDIENTEN

4 hals karbonades, 1/2 bos peterselie, 2 grote uien, 2 eieren, 4 eetl. bloem, 400 g. gekookte krieltjes, 100 g. ontbijtspek, 100 g. zilveruitjes, 50 g. champignons, 100 g. gekookte doperwten, 100 g. winterwortel, olijfolie, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , , , , Recept voor karbonade in het zuur, , , , , Lang geleden, dat wil zeggen voor de oorlog, maakte ik vaak karbonade in het zuur., Helaas ben ik later het recept kwijt geraakt, maar mijn dochters die inmiddels al lang getrouwd zijn, vragen er nog regelmatig naar. Ik weet nog wel dat ik eerste klas vlees gebruikte en niet van die dunne flinterdingen. De karbonades werden bewaard in een Keulse pot, maar hadden geen lang leven., Kunt u mij helpen aan dit recept., , , , , , , Het recept voor karbonade in het zuur past aardig in dit jaargetijde. In vroeger jaren gold het in deze contreien als een lekkernij die wel werd gegeten op oudejaarsavond en misschien is dat hier en daar nog wel zo., In het boekje ?Nederlandse Streekrecepten?van Cecile Thijssen vonden wij het, volgende recept, dat volgens de schrijfster afkomstig is uit Overijssel., U heeft nodig: 4 ribkarbonades, zout, peper, ? liter azijn, 4 dl. Bouillon, 1 flinke ui, ongeveer 15 witte peperkorrels, 5 blaadjes laurier, 6 kruidnagels, 5 blaadjes witte gelatine., Bestrooi de karbonade met zout en peper en laat deze afgedekt op een koele plaats staan., Breng de azijn met de bouillon, de gesneden ui, de peperkorrels, de blaadjes laurier en de kruidnagels aan de kook., Laat dit mengsel even trekken., , Leg nu de karbonades erin en laat ze ongeveer een kwartier zachtjes meekoken. Mochten de karbonades wat dik zijn uitgevallen, neem dan 5 minuten extra., Haal de karbonades uit het vocht. Los in het vocht de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine op en leg de karbonade er weer in. Laat de karbonades in het vocht koud worden., Serveer ze koud met iets van het gebonden vocht erbij., Over bewaren in een Keulse pot vertelt Cecile Thijssen niets, maar het klopt zeker dat men vroeger vlees in het zuur bewaarde, onder azijn in een Keulse pot., De houdbaarheid werd daardoor zo?n acht weken verlengd. Bij langer bewaren raakt het vlees door het zuur aangetast en wordt het onsmakelijk.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

30 g boter, 4 schouderkarbonades, peper, zout, 1 sjalot, gesnipperd, 1 sinaasappel, uitgeperst, 1 dl rundvleesbouillon (van een tablet), 1 dl Finesse voor koken, 2 el Groninger mosterd (Marne),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wij hebben dit recept gegeten en ik kan u verzekeren dat het overheerlijk is.

INGREDIENTEN

B] 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gesnipperde gember op stroop, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels zonnebloemolie, mespunt cayennepeper, 2 eetlepels rum, 4 schouderkarbonades.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Karbonade en groenten in alupakketjes op de bbq.

INGREDIENTEN

4 grote vellen alu folie (Ongeveer 30x50)(dikke folie anders een dubbele laag doen), 4 karbonaadjes, liefste zonder bot., 1 ui heel dun gesneden, 1/4 tl knoflook zout, 200 gram broccoli in kleine roosjes gesneden., 2 wortels heel dun gesneden, 1 zucchine in dunne reepjes gesneden, 1/2 tl gedroogde thym blaadjes, 1/2 tl rosemarijn, fijn gewreven, 2 el boter of margarine in blokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met mozarella, basilicum en gedroogde tomaten gevulde karbonade

INGREDIENTEN

P.p. een flinke karbonade(rib).Laat er door de slager een 'zakje' in snijden,( of doe dat zelf), 1 bol mozzarella, een bosje verse basilicum en 8 gedroogde tomaatjes op olie., Italiaanse knoflookkruiden naar wens

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een romertopf gerecht

INGREDIENTEN

2 eetleepels rozijnen, 1 dl. witte wijn, 1 eetlepel bruin suiker, thijm, nootmuskaat, 12 kleine uitjes, 3 a 4 appeltjes, 4 karbonades

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Schouder karbonade in pittige saus, snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

? dl worcestersaus, ? dl azijn, 3 volle eetl honing, ? dl zoete sojasaus, 2 teentjes knoflook udk, 1 bouillontablet, 1? dl tomatenketchup, 1 ? dl water, 1 eetl (bruine) suiker, 10 druppels tabasco, 4 (6) magere schouderkarbonades, 1 eetl geroosterde sesamzaadjes, allesbinder of maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig gerecht dat zowel op de barbeque als op de grill gelegd kan worden

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonade*8 eetl. appelstroop*2 eetl. mosterd*3 eetl.cajunkruiden*1 eetl.olie* 1 grote moesappel*1 theel.citroenrasp*2 eetl.citroensap*1 eetl.suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 ribkarbonades, 2 eetl. pesto, 1 eetl. olijfolie, peper uit de molen, 1 bolletje Mozzarella, 2 tomaten, , Voor de saus:, 150 g spekblokjes, kookroom, 1/2 glas witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker pittig

INGREDIENTEN

4 Karbonade,vleeskruiden,knoflookpoeder, maggie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 50 g boter, * 125 g magere spekreepjes, * 1 zak gesneden spitskool (300 g), * 4 ribkarbonades, op kamertemperatuur, * 1 ui, gesnipperd, * 1 teen knoflook, fijngesneden, * 1 tl karwijzaad (kummel), * 100 ml droge witte wijn, * 1 tl geraspte mierikswortel, * 1 el verse bieslook, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 ribkarbonade,mosterd,65 gr boter,2 plakjes ham,paneermeel,1 ei,houten prikkers,2 plakjes kaas,zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 karbonades, zout en peper, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 2 el ketjap, 4 el olie, 2 el boter, 4 tomaten, 2 uien, 1 bouillonblokje, 1 vingerlengte gember, madam jeanette peper, 1 tl suiker, 4 dl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 scharreleieren, 2 tl paprikapoeder, peper, zout, 50 g paneermeel (c1000), 4 haaskarbonades, 3-4 el Bak & Braad vloeibaar,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel van karbonade met plakken appel

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonade's, 2 goudreinetten, boter, kaneel.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde karbonade, zondags recept van mijn moeder

INGREDIENTEN

4 ribkarbonade, zout en rozemarijn, 4 plakken jonge kaas, mosterd, bloem, 1 ei, paneermeel of broodkruim, 75 gr. boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zoet-zure karbonadebron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonades, peper, zout, 2 el olie, 1 dl barbecuesaus, 2 el ketjap manis, 2 tl sambal oelek, 1/2 el donkere basterdsuiker, 2 el versgeperst citroensap, 1 teentje knoflook, gepeld, 2 el grof gesneden korianderblad, 1 zak McCain rosti rondjes a 600 g

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron AH

INGREDIENTEN

4 rib- of haaskarbonades, , 25 g boter, , 1 blik ananasstukjes op eigen sap (227 g), , 1 gele paprika, in stukjes, , 1/2 eetlepel milde kerriepoeder, , 125 ml creme fraiche, , 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zo lekker heb je nog nooit karbonades gegeten denk ik. Of het moeten die Chinese karbonades van Deon zijn geweest. Ze smaken lekker pittig en ook wat zoet. Door het laagje paneermeel krijgen ze een heerlijk krokant korstje. Probeer maar eens.

INGREDIENTEN

500 g verse schouderkarbonade, ½ t chilipoeder, 1 t zeezout, 1 t kurkuma, 2 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 el ketjap manis, 1 t zwarte peper, 1 ei, Paneermeel, 1 el roomboter, 2 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Macaroni van vroeger.

INGREDIENTEN

+-400 gram macaroni, 4 karbonades, 4 grote uien, Knoflook, Peper, Zout, Groot blik tomatenpuree, Ketjap manis, Worchestersaus, Geraspte kaas, Olie, Water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepaneerde karbonade met mosterd-honingsaus

INGREDIENTEN

- 1 scharrelei (M), , - 1 theel. mosterd, , - peper, , - zout, , - 5 eetl. paneermeel, , - 30 gram cornflakes, , - 4 schouderkarbonades, , - 20 gram boter, , - 1 ? eetl. olijfolie traditioneel, , - 1 pot calve today mosterd honingsaus a 285 ml,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Karbonade van de bbq met met parika

INGREDIENTEN

4 karbonades, naar keuze, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepel sherry (medium dry), 6 eetlepel olijfolie, 2 rode paprikas, 2 gele paprikas, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepel peterselie, verse, fijngeknipt, zout, versgemalen, zwarte peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2010
  •  
  •  0-10 min.

Karbonade uit de oven.

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, een of twee teentjes knoflook, klein blikje tomatenpuree, 2 karbonades uit de reclame van c1000, olijf olie, 125 cc witte wijn -zout -- peper, Kruiden melange / italiaans of Hollands of meditarane of provenciaals.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram schouderkarbonade zonder bot, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 kleine rode peper, 2 vleestomaten, 120 gram Chorizo aan een stukje, 1 eetlepel bloem, 1 pot vleesfont (rund), 2 theelepel Chilipoeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel oregano, maizena, 300 gram aardappels (vastkokend), laurierblad en bladselderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 citroen, schoongeboend en gehalveerd, 4 schouderkarbonades, 50 g boter, 2 tenen knoflook, geperst, 1 takje rozemarijn,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2011
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een vrij simpel vleesgerecht,maar overheerlijk

INGREDIENTEN

2 ribkarbonades, 1 appel (goudrenet), 1 borrelglas calvados of zoete witte wijn, 50 gram margarine, 1.5 dl.warm water of zoete witte wijn, 1 dl.crème fraiche, peper en zout, mespunt gemberpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 kleine plakjes kaas, 4 dikke haaskarbonades (elk minstens 200 gram), zout, peper, 8 plakjes salami, majoraan, 50 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk Noors gerecht.

INGREDIENTEN

4 KARBONADES, 3 DECILITER APPELSAP, 1 DECILITER ROOM, 200 GRAM CHAMPIGNONS, in plakjes, 1 UI, gesnipperd, 2 TEENTJES KNOFLOOK, uitgeperst, 1 EETLEPEL TIJM

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 haaskarbonades, 6 tomaten, 3 tenen knoflook, 10 takjes tijm, 10 takjes rozemarijn, 10 takjes oregano, ? verse rode peper, 2 theelepels paprika poeder, zout, peper, 1 dl olijfolie, 4 eetlepel balsamico azijn/

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Karbonade

Karbonade

Een karbonade is altijd lekker. Of je het nu bij een maaltijd met aardappelen en groente eet of lekker in de zomer op de barbecue hebt liggen en met een sausje naar binnen werkt. Karbonades worden nog lekkerder als je ze smakelijk marineert, hieronder staan daarvoor een aantal recepten die je zeker even moeten bekijken als je karbonades wilt gaan eten. Ook staan er recepten waarin de karbonade versneden wordt en wordt toegevoegd aan een ander gerecht, deze zijn zeker ook de moeite waard om even te bekijken. De karbonade is hier slechts een kleiner deel van het geheel maar voegt zeker wat toe aan het karakter van het gerecht.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top