Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Karakollen recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept

INGREDIENTEN

Karakolln of zeeslakken of wulken (is allemaal hetzelfde)in schelp of diepvries zonder schelp.De meeste karakollen zijn al gekookt, water, selder, knoflook(facultatief), bouillonblokje (groenten- of tuinkuiden), tabasco of cayennepeper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een vergeten topper uit de Vlaamse keuken, 'karakollen' of wulken, die bijna uitsluitend nog te degusteren zijn op de Vlaamse kermissen !!!!!

INGREDIENTEN

-2 kg karakollen, -2 liter water, -30 g zeezout, -2 el geplette zwarte peper, -1 witte selder, -4 wortelen, -1 ui, -1 prei, -5 laurierblaadjes, -zeste van 1 sinaasappel en een citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top