Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kalkoen amerikaans recepten (98) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

Kalkoen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalkoen uit de oven. Ook op mijn pagina: kalkoen vulling en cranberrysaus!!

INGREDIENTEN

*Kalkoen van 6 kilo *Boter *Vulling (bv 1 ui, 1 selderijstengel, 1 wortel) *peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van 5 kilo - zout en peper - Voor de vulling : 2 plakjes bacon - 1 ui - 240 gram vers broodkruim - 2 eetlepels rode wijn - 1 ei - 1 eetlepel rozijnen - Voor de marinade : 125 ml rode wijn - 40 gram bruine basterdsuiker - 2 teentjes knoflook - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met dank aan Ellen, voor toezending van het recept.

INGREDIENTEN

1 jonge kalkoen, zout, 5 dl water, 2 uien, 1 blaadje laurier, 6 peperkorrels, versgemalen witte peper, 50 gr boter, peterselie, 3 sneetjes witbrood, 300 gr saucijzenvulling, 1 theelepel gedroogde salie, versgemalen nootmuskaat, 50 gr boter, 2 theelepels maizena, 1 theelepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 verse kalkoen van ongeveer 2 kilogram, zout, peper, 100 gram boter, 100 gr ontbijtspek, haakkatoe., , Gehakt-champignonvulling, 100 gram champignons, 1 ui, 2 sneetjes witbrood, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, 250 gram half-om-halfgehakt, zout, peper, nootmuskaat, 10 takjes selderij, 10 takjes peterselie, 1 ei, 4 eetlepels slagroom., , Maak de champignons schoon en hak ze grof (bewaar er een paar voor de garnering). Pel en snipper de ui., Verkruimel het brood. Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en bak die ongeveer 3 minuten mee. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het gehakt hierin rul. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen. Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn. Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel. Vul de kalkoen hiermee. Halveer de gebraden kalkoen en garneer met de achtergehouden gebakken champignons.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kalkoen is dus echt HEEL gemakkelijk om te maken, je moet het alleen even aandurven! Met dit recept kom je er wel!

INGREDIENTEN

1 kalkoen van 2,5 kilo, 100g ontbijtspek in plakjes, 200g gemengde paddenstoelen, 1 el tijm, 2 witte boterhammen, 3 el olijfolie, 200g roomboter, 1 bol knoflook en 2 losse tenen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen (panklaar) van 2-10 kg - zout, 1/2 % van het gewicht van de kalkoen - ongeveer 3/4 kg tamme kastanjes of 1 1/2 kg Bellefleuren of Jonathans - (1 theelepel salieblaadjes) - 300-750 gr boter - suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Overheerlijke gevulde kalkoen voor bijzondere gelegenhede

INGREDIENTEN

Kalkoen - 3-5 kg., 250 - 500 gm vetspek, 250 gm boter, cherry tomaten, vulling:, wit casino brood - geroosterd - verkruimeld, 3 winterpeen - in kleine stukjes gesneden, 3 uien - in kleine stukjes gesneden, 500 gm gepelde walnoten, 2 grote appels - in stukjes gesneden, bleekselderij - in kleine schijfjes gesneden, abrikozen - gedroogde - in kleine stukjes gesneden, peper, zout, kaneel, kipkruiden,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-12-2002
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van 5-6 kilo * 3/4 theel witte peper * 1 1/2 theel zout * 1 ui * 4 stengels bleekselderij * 750 gram oud witbrood * hart en lever van de kalkoen * 500 gram gekruid kalfsgehakt * 2 eieren * 100 gram boter * 6 el sinaasappelsap * 3 theel geraspte sinaasappelschil * 3/4 theel geraspte citroenschil * 4 el fijngehakte peterselie * 1 1/2 theel gedroogde tijm * 1/2 theel gedroogde marjoraan * 1/2 theel gedroogde salie * 1/2 theel witte peper * 1 1/2 theel zout * 1 1/2 dl olie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Van"vifke"

INGREDIENTEN

1 jonge kalkoen, zout, 5 deciliter water, 2 uien, 1 blaadje laurier, 6 peperkorrels versgemalen witte peper, 50 gram boter, peterselie, 3 sneetjes witbrood, 300 gram saucijzenvulling, 1 theelepel gedroogde salie, versgemalen nootmuskaat, 50 gram boter, 2 theelepels maizena, 1 theelepel citroensap.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 jonge kalkoen, zout, 5 dl water, 2 uien, 1 blaadje laurier, 6 peperkorrels, versgemalen witte peper, 50 gr boter, peterselie, 3 sneetjes witbrood, 300 gr saucijzenvulling, 1 theelepel gedroogde salie, versgemalen nootmuskaat, 50 gr boter, 2 theelepels maizena, 1 theelepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Variatie op het Traditioneel Recept voor Thanksgiving (2de maandag in oktober) of met kerst

INGREDIENTEN

4 tot 5 kg kalkoen, zout en peper (1 1/2 tl van elk), 1el gedroogde rozemarijn, 1 ui in 4en gesneden, 1 el bloem, 1 sinaasappel, ontpit en in 4en gesneden, 2 el margarine of canola olie, 1 1/2 -2 l maizena, 75 ml jus d'orange

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De baby-kalkoen wordt voorzien van een vulling die voor een groot deel uit broodkruim bestaat. De vulling neemt op het bord de plaats in van andere begeleiders zoals aardappelen, rijst en pasta.

INGREDIENTEN

1 kalkoenkuiken, ca. 2 kg (panklaar), - 2 bleekselderijstengels, - 1 kleine ui of sjalot, - 1 zachtzure appel (goudrenet), - 200 gram kruim van oudbakken witbrood (zonder korsten), - 1 dl melk, - 150 gram varkensgehakt of half-om-half, - zout, - zwarte peper uit de molen, - nootmuskaat, - ca. 150 gram boter, - 100 gram vet spek, dunne plakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Om zo in te bijten...

INGREDIENTEN

6 sneetjes wit casinobrood, boter om te smeren, ? 150 gr. gebraden kalkoen(zonder vel, vet of bot), 2 eetl. cranberriecompote(zelfgemaakt of uit een potje), 2 plakken rauwe of gekookte ham, 1 vleestomaat, 2 augurken of een stukje komkommer, zout, peper, 2 eetl. mayonaise of cocktailsaus en 4 lange houten cocktailprikkers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Een kalkoen roken is niet alleen een actieve en gezellige invulling van een feestelijke avond, deze winter barbecue levert ook nog eens een absoluut heerlijke en sappige gegrilde kalkoen op. Met dit gepekelde kalkoen recept, is een kalkoen grillen vrij gemakkelijk. Volg dit barbecue kalkoen recept voor de lekkerste geroosterde kalkoen die je ooit geproefd hebt!

INGREDIENTEN

1,25 kop zout, 1 liter heet water, 0,5 citroen (of limoen), in dunne schijfjes of uitgeknepen, 1 kop schenkstroop, 1 ui, middelgroot, in dunne plakjes, 4 tenen knoflook, in dunne plakjes, 1 eetlepel Zwarte Peper korrels, 5 Laurier Blaadjes, 4 Kruidnagelen, 4 liter koud water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-2011
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kleine gele paprika, - 1 mango a 450 gram, - 1/2 dl sinaasappelsap, - 1 eetlepel fijngeknipte bieslook, - 3 eetlepels witte port, - zout, - peper, - 1 1/2 theelepel kerriepoeder, - 1 theelepel oregano, - 1 babykalkoen a 2 kilo, - 150 cc Blue Band Vloeibaar, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Magere kalkoen uit de oven met een amerikaans korstje

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets, broodkruim van 3 boterhammen, beetje gesmolten boter, 3 theelepels gedroogde salie, een bosje verse peterselie, peper, zout, olijfolie, franse mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke bereiding; gevuld met een pittige farce

INGREDIENTEN

-1 babaykalkoen van 2 kg, -zout; 5 dl water, -2 uien, -1 laurierblaadje, -6 peperkorrels, -witte peper uit de molen, -50 g boter, -peterselie, -3 sneetjes wit brood, -300 g saucijzenvulling, -1 th lepel gedroogde salie, -vers geraspte nootmuskaat, -50 g boter, -2 th lepels maizena en 1 th lepel citroensap

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*150 gram mix voor pannenkoeken, *3? deciliter melk, *1 eetlepel gembersiroop, *1 ei, *olie, *50 gram rucola, *150 gram gerookte kalkoenfilet in dunne reepjes, *1 papaja in dunne reepjes, *1 eetlepel geroosterd sesamzaad,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Frisse salade met kalkoenreepjes

INGREDIENTEN

Verse peterselie (bosje) Verse basilicum (bosje) Verse knoflook (3 teentjes) Verse bieslook (half bosje) Knoflookpasta ( 2 theelepels) Veldsla ( voor 4 personen) 3 eetl. kruidenazijn krop rode sla 4 eetl. olijfolie Gemalen zwarte peper 4 tomaten 50 gram pijnboompitten Gerookte kalkoenfilet (4 ons) 1 rode peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

"Turkey with all the trimmings" is een traditioneel Kerst diner in Canada. Met grote gezelschappen wordt er vaak ook een groot stuk rundvlees geroosterd in de oven, maar voor het familie diner richt men zich op een (grote) kalkoen met cranberrie saus, en verschillende bijgerechten. Voor de vulling van de kalkoen wordt een broodvulling gebruikt welke er later apart bij gegeten wordt. De recepten voor deze vulling zijn meestal persoonlijke en/of familie recepten. Het recept dat ik hier geef is een richtlijn, waarbij de hoeveelheid ingredienten niet precies hoeven te zijn. Voeg toe naar eigen ervaring en gevoel.

INGREDIENTEN

Voor 8 personen rekenen we een kalkoen van ongeveer 5 kilo., Roomboter, ongev. een half pakje. ZEER zacht!, Kipkruiden of een eigen mengsel van specerijen., 1 1/2 a 2 litermaten (losjes)vol met de broodvulling, voor IN de kalkoen., Bouillon voor de gebonden jus., Ingredienten voor de broodvulling:, 1/2 tot 3/4 brood (mag oud zijn) in dobbelstenen gesneden., 1 fijngehakte ui, 1 steel bleekselderij, fijn gehakt, Champignons, klein gesneden, (Wal)noten, fijn gehakt, Ananas, rozijnen, Salie blaadjes (in dit recept een belangrijke smaakmaker), 250 ml kippenbouillon (van blokje), 50 gr. zachte (room)boter, Zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2008
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze kalkoen smaakt ook heerlijk met de kerst.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , 1 kalkoen ( 2 kg), zout en peper, 100 g boter, 100 g ontbijtspek of bacon, haakkatoen, , Voor de vulling:, , 100 g champignons, 1 ui, 2 sneetjes oud witbrood, 1 teentje knoflook, 25 g boter, 250 g gehakt, zout en peper, nootmuskaat, 10 takjes selderij, 10 takjes peterselie, 1 ei, 3 el slagroom, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Kalkoen met appel of kastanjes

INGREDIENTEN

1 kalkoen, 20 gr zout, 3/4 kg kastanjes, of 1.5 kg bellefleur of jonathanappels, 400 gr boter, (suiker)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

In de USA is het elk jaar op de derde donderdag van november "Thanksgiving day". Traditioneel wordt dan gebraden kalkoen met gegratineerde zoete aardappelen gegeten !!!

INGREDIENTEN

-1 kalkoen van circa 4,5 kg (met ingewanden), -zout en peper, VOOR DE VULLING:, -9 sneden casinobrood, -200 ml hete melk, -1 grote wortel, -1/4 knolselderij, -1 ui, -50 g boter, -3 tot 4 eieren, -2 el gehakte peterselie, -een beetje paneermeel, OM TE BRADEN :, -40 g boter, -1 bos soepgroenten, -1/2 liter droge witte wijn, -14/4 liter kippebouillon, VOOR DE GARNITUUR:, -1,5 kg zoete aardappelen(bataten), -zout, -50 g boter, -3 el bruine suiker, -1 pakje marshmallows (spekken)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Smakelijke vulling voor gevogelte

INGREDIENTEN

750 ml kopjes gare rijst of 250 mlongekookte rijst., 750 ml water, 250 ml rozijnen, 250 ml klein gesneden gedroogde abrikozen, 250 ml noten fijn gehakt, zelf gebruik ik meestal pijnboom pitten, 250 ml in kleine blokjes gesneden selderij stengel, zout en peper naar smaak, of een bouillon blokje en peper.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kalkoenbouten op de wijze zoals in California

INGREDIENTEN

-4 kalkoenbouten, -beetje olijfolie, -zout en peper, -1 flink borrelglas Port, -1 kopje gedroogde abrikozen, -1 kopje gedroogde pruimen, -1/2 kopje rozijnen, -1/2 kopje suiker, -1/2 kopje azijn, -1/2 afgestrelen eetlepel kaneel, -1/2 afgestreken eetlepel cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Toastje voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

Voor 30 stuks:30ronde toastjes-150g kalkoenvlees in stukjes-3eetlepels mayonaise-3eetlepels cranberrycompote-3hardgekookte eieren in plakjes-60g alfafa of waterkers om te versieren.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kalkoen-"tournedos" elk a 100 gram* peper en zout* 1 mespunt kerriepoeder* 35 gram boter* 1 1/2 theelepel bloem* 2 dl kippenbouillon van tablet* 2 eetlepels droge sherry* 2 eetlepels mangochutney*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 st. aardappels, , 600 gr. prei, , 1 dl. Tomatensaus, , ? dl. Wittewijn, , 1 tl. Gedroogde tijm, , 400 gr. Kabeljauwfilet, , 2 el. Citroensap, 100 gram gerookte kalkoenfilet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Bij de barbecue mogen geen sausjes ontbreken. Hier heb ik vijf hemelse barbecue sauzen die snel klaar zijn, houdbaar zijn en heerlijk smaken. Veel beter, lekkerder en goedkoper dan uit zo'n fles van Calvé, huismerk of andere merken die in de supers te krijgen zijn. In de loop der jaren gevonden, doorontwikkeld, vaak gemaakt en geproefd. Stuk voor stuk verse topsausjes en je barbecue wordt deze en volgende zomers een waar feest.

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2015
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

DIT WORDT VAAK IN MIJN KEUKEN GEMAAKT DOOR MIJN DOCHTER.ZE NEEMT HET TEGENWOORDIG OOK MEE VOOR LUNCH OP HAAR WERK EN HEEFT ER AL EEN PAAR BESTELLINGEN VOOR. DUS OOK MISSCHIEN WAT VOOR JOU?

INGREDIENTEN

, , , , , 12 sneetjes brood, 2 ons bacon, 4 tomaten, 1 avocado, citroensap, mayonaise, sla, 2 ons gerookte kip, grove mosterd, , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Dit is heerlijk en heel snel klaar!

INGREDIENTEN

350 gr snelkookrijst* zout, peper* 1/2 theel saffraanpoeder of koenjit* 400 gr kalkoen- of varkensschnitzel* 4 stengels bleekselderij* 150 gr verse of diepvriespeultjes* 25 gr boter* 3 eetl olie* 50 gr gele rozijnen* 1 blik (ca 400 gr) mangoschijfjes* ca. 1 mespunt kaneel* 50 gr cashewnoten of 25 gr zonnebloempitten*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een magere versie dan normaal.

INGREDIENTEN

300 g rundergehakt, 300 g kip of kalkoen gehakt, 300 ml vers paneer meel, 80 ml magere melk, 250 g champignons, gewassen en fijn gehakt, 1 grote ui fijn gesnipperd, 125 ml selderij fijn gehakt, 1/2 tl peper, 2x 1/2 tl zout, 2 el water, 1 tl olijf olie, 200 ml chili saus, 2 el verse basilicum fijn gehakt, 2 eiwitten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes zuurdesembrood sandwichbrood, Olijfolie, 1 eetlepel yogonaise, 4 plakjes kalkoen, 2 plakjes kaas, 2 basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 2 sinaasappels, - 1 kalkoen van ca. 3 1/2 kg, - 250 gram boter, - 6 laurierblaadjes, - zout, (versgemalen) peper, - 100 gram ganzenvet*, - aluminiumfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De kalkoen voor het Amerikaanse thanksgiving-diner

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ca. 8 kg., 300 gram roomboter of margarine, 1 fles droge witte wijn, 1? teenjes knoflook, gehalveerd, 2 tl. zout, 2 tl. peper, 1 portie classic stuffing, 2? dl. rode wijn, 5 dl. kippenfond

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*8 el olie*750 gr aardappelen, in blokjes*2 el cajunkruiden*200 gr bleekselderij, in kleine stukjes*1 rode paprika, in kleine stukjes*1 ui, fijngesneden*zout*peper*2 el citroensap*200 gr gerookte kip(of kalkoen), in blokjes*200 gr grote garnalen(gamba's)*1 rode peper, heel klein gesneden*1 teentje knoflook, geperst*100 gr cashewnoten*2-3 el fijngesneden verse kruiden(selderij, peterselie en/of oregano)*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sinaasappels, - 1 kalkoen van ca. 3 1/2 kg, - 250 gram boter, - 6 laurierblaadjes, - zout en versgemalen peper, - 100 gram ganzenvet, - aluminiumfolie, , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top