1.981 kalkoen recepten

INGREDIENTEN

Kalkoen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Kalkoen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Kalkoen uit de oven. Ook op mijn pagina: kalkoen vulling en cranberrysaus!!

INGREDIENTEN

*Kalkoen van 6 kilo *Boter *Vulling (bv 1 ui, 1 selderijstengel, 1 wortel) *peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Simpel

INGREDIENTEN

Kalkoen ongeveer 2 kg, 1 kg gehakt, 1/2 kg vet spek (reepjes), peper,zout, en bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van 5 kilo - zout en peper - Voor de vulling : 2 plakjes bacon - 1 ui - 240 gram vers broodkruim - 2 eetlepels rode wijn - 1 ei - 1 eetlepel rozijnen - Voor de marinade : 125 ml rode wijn - 40 gram bruine basterdsuiker - 2 teentjes knoflook - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalkoen die niet droog is

INGREDIENTEN

Kalkoen, ketjap, marinade kruiden, braadboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Kaloen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Een kalkoen, , Circa 250 g kleingesneden ui en 250 g kleingesneden wortel, , 2 eetlepels mayonaise, , Bonenkruid, , 125 g boter, , 1/2 liter droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met uitjes en rozemarijn

INGREDIENTEN

150 gram tagliatelle, 200 gram kalkoenfile in stukken, 1 en een halve eetlepel olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, half kaneelstokje, 1 kruidnagel, 3 takjes rozemarijn, halve deciliter rode wijn, 2 deciliter kippenbouillon, 250 gram gepelde kleine uitjes of sjalotjes, 250 gram kerstomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoen met ham en kaas

INGREDIENTEN

500 g. kalkoenfilet., 75 g. boter., 150 g. champignons., 40 g. rauwe ham., 1 uitje., 1 glas sherry., 5 plakken jonge kaas., zout & peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel lekker Kerst recept

INGREDIENTEN

4,5 kg Kalkoen, 50 gr boter, 1 ui gesnipperd, rasp van 1 citroen en limoen, 4 thl gekleurde peperkorrels, 10 plakjes bacon, Voor de vulling:, 50 gr boter, 2 gesneden uien, 450 gr. saucijsjesgehakt( fijne verse worst), 450 gr vers broodkruim wit, 100 gr gesneden pruimen, 75 gr cranberries, rasp van 2 limoenen, sap van 1 citroen, 3 thl gesneden verse thijm, 1 losgeslagen ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gr kalkoen,1 verse ananas,2 citroenen, olie,zout,peper,komijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  •  
  •  30-60 min.

Traditioneel kerst gerecht.

INGREDIENTEN

, 1 kalkoen ca. 4 kg, kruiden, 100 gr zachte boter, peper/zout, 200 gr vetspek, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.


Lekker snel voor doordeweeks:
een eenpansgerecht met voorgekookte krieltjes,
tuinboontjes uit de diepvries en blokjes kalkoenfilet!

INGREDIENTEN

400 g kalkoenfilet, in blokjes, 3 el vloeibare margarine, 450 g voorgekookte krieltjes, 450 g tuinbonen (diepvries), 6 sjalotjes, in vieren, 1 el mosterd, 100 ml kippenbouillon, 1 doosje MAGGI Kaas Saus, 2-3 el peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met dank aan Ellen, voor toezending van het recept.

INGREDIENTEN

1 jonge kalkoen, zout, 5 dl water, 2 uien, 1 blaadje laurier, 6 peperkorrels, versgemalen witte peper, 50 gr boter, peterselie, 3 sneetjes witbrood, 300 gr saucijzenvulling, 1 theelepel gedroogde salie, versgemalen nootmuskaat, 50 gr boter, 2 theelepels maizena, 1 theelepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met dank aan Ellen, voor het recept

INGREDIENTEN

1 kalkoen van 3 kg, zout, peper, 50 gr boter, 1 ui, 1 wortel, 125 gr niet te dun gesneden spek, 1 liter bouillon, 7/8 liter droge witte wijn, 1 theelepel aardappelmeel, , Vulling:, 375 gr champignons, 50 gr doorregen spek, 2 uien, peterselie, 250 gr saucijsjesvlees, zout, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met de speciale bakplaat voor de magnetron klaar in 5 minuten.

INGREDIENTEN

1 ons kalkoen in plakjes1 el. gembersiroop1 el. zoete ketjappeper en zoutchili poeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van ongeveer 2,5 kilo Sjalotjes, Ui, Halve paprika, selderij, bieslook, kastanjechampignons, ontbijtspek, peper en zout en 2dl rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een traditioneel kerstgerecht, eenvoudig in de oven te bereiden.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ong. 5 kilo, 250 gr. gehakt, 400 gr. vers broodkruim, 1 ui, 2 appelen, 1 struikje bleekselderij, zout, peper en wat nootmuskaat, 2 dl. melk, 250 gr. boter.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  •  
  •  > 120 min.

Hollandse pot, maar dan net even anders

INGREDIENTEN

750 gr. aardappels, 1 kg andijvie, 300 gr. kalkoen, 50 gr. boter, blikje tomatenpuree, gembersiroop, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 verse kalkoen a 1800 gr, Zout, Peper, 100 gr boter, 100 gr ontbijtspek, Haakkatoen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Prima recept voor de kerst: Gevulde kalkoen. Een Canadees recept.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ca. 3,5 a 4 kg., Voor de vulling: 1 wittebrood zonder korst - 300 ml. slagroom - 3 uien - 3 zoetzure appelen - 1/2 selderijknol - 1/2 bos selderij - 1 bos peterselie - 50 gr. boter - 4 eieren - enkele plakken bardeerspek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

233 Kcal / 930 KJ p.p.

INGREDIENTEN

225 gr gedroogde abrikozen, 2 - 4 theel gemberpoeder, 4 porties kalkoen- of kipfilet van elk 100 gr,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Vulling naar keuze (zie recepten) - 1 kalkoen - zout - peper - 100-200 g boter - 100 g plakjes vers vet spek of ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Uit Joegoslavie

INGREDIENTEN

250 gr in plakjes gesneden champignons, 150 gr in kleine blokjes gesneden ontbijtspek, 50 gr gehakte walnoten, zout, peper, 1 jonge kalkoen van ca. 2 kg,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2002
  • Joegoslavisch
  •  > 120 min.

Traditioneel gevulde kalkoen met idiase pit.
Zeer feestelijk voor uitgebreid diner

INGREDIENTEN

1 stevige appel (Elstar, Jonagold), 2 bosuitjes, 100 g pecannoten, 1 bakje verse basilicum, ca. 200 g saucijsjes, zout, peper (vers gemalen), 1 kalkoen (ca 3 kg), 1 eetlepel milde currypasta (potje Pataks), 100 g zachte boter of margarine, 100 g ontbijtspek (plakjes)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.


Een smakelijk idee voor de kerst: kalkoen gevuld met kalfsgehakt, paddestoelen en truffel.

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 truffel, 100 gr. boter, koude, 300 gr. paddestoel, 2 el. tijm, verse, 2 el. peterselie, verse, gehakte, 4.5 kg. kalkoen, 1.5 kg. kalfsgehakt, 3 tl. zout, 3 tl. peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik weet het. Dit is nou niet bepaald een recept voor dagelijks gebruik. Meer iets voor de feestdagen of een bijzon-dere gelegenheid.

INGREDIENTEN

250 gram chorizo (aan een stuk), , 2 sjalotten., 2 sneetjes volkorenbrood, , 3 takjes tijm, 4 blaadjes salie, 200 gram pecannoten, , 125 gram boter, peper en zout, 1 kalkoen van ca. 2 kilo.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevulde Feestkalkoen Voor Jong en oud Het is ideaal met kerst of andere feestdagen omdat de gevulde kalkoen 3 soorten vlees bevat. (gehakt, rollade en kalkoen). Ideaal met kinderen, Om bijv. wie graag kalkoen heeft te wisselen met een kind dat alleen maar gehakt lust. Je geeft jouw gehakt aan het kind en pakt er de kalkoen voor terug, En zo kan het ook met de rollade, gehakt of kalkoen geruild worden. Klik voor het recept hier links boven op (puk200). Klik dan op die pagina (Bookmarks en Links) aan. En klik dan op Theo's recepten.

INGREDIENTEN

1 kalkoen geslacht gewogen van ? 4? kg, 1 Varkensrollade van 2 kg, 2 kg half om half gehakt., 1 pakje Roomboter van 250 gram., 4 theelepels gehaktkruiden, 150 gram paneermeel, 1 bekertje zure room van 250 ml., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Tratitioneel kerstgerecht

INGREDIENTEN

1 kalkoen ca. 6 kg, zout, peper, 2 ? dl sherry, stuk bardeerspek van 40 x 40 cm, 125 g boter of margarine, gesmolten, Voor de vulling: 250 g ui gesnipperd, 200 g bleekselderij fijngehakt, 3 el boter, 500 g kalfsgehakt, 2 el fijngehakte salieblaadjes, 150 g broodcroutons met tuinkruiden fijngemalen, zout, peper, 350 g voorgekookte kastanjes (evtl uit blik) in grove stukken verkruimeld,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  •  
  •  > 120 min.

Als kind kreeg ik dit altijd met kerst. Ik vond het zo lekker, dat ik ooit tussendoor stiekem een alkeselzer heb genomen om maar meer te kunnen eten. En nu heb ik kinderen ouder dan 20 jaar en zij eisen het min of meer ook weer ieder jaar.

INGREDIENTEN

Een kalkoen van ca. 6 kilo (ik reken bijna 1 kilo p.p), 750 gram kastanjes of 500 gram gedroogde kastanjes, 350 gram kalfsgehakt en 350 gram varkensgehakt., kippenlever, bouillonblokje, etc.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Dit is echt om te smullen.

INGREDIENTEN

-1 ui, -2 rode en 1 groene paprika, -1 teentje knoflook, -400 gr. gekookte krielaardappeltjes, -200 gr. kalkoenfilet (of eventueel kip), -1/5 eetlepel paprikapoeder, -1/5 theelepel djintan, -1 laurierblad, -1 dl gezeefde tomaten (blik), -1 theelepel bouillonpoeder, -zout, peper, -2 eetlepels zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalkoen gevuld met gehakt en kruiden, met portosaus

INGREDIENTEN

1 Kalkoen ong. 3 kg, boter, 1 kg gehakt (half en half), 1 el fijn gehakte sjalotten, 2 el gemengde fijn gehakte rode en groene paprika, 1 eigeel, 3 el paneermeel, 5 cl grand marnier, peper, zout, 1 tl worchestersaus, mosterd, currypoeder, paprikapoeder kippenkruiden, 1 glas porto

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van 2 a 10 kilo -, zout -, 1/2 % van het gewicht van de kalkoen, ongeveer 3/4 kilo tamme kastanjes of 1 1/2 kilo Bellefleuren of Jonathans -, 1 theelepel salieblaadjes -, 300 a 750 grram boter -, suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 1 truffel, 100 gr. boter, koude, 300 gr. paddestoel, 2 el. tijm, verse, 2 el. peterselie, verse, gehakte, 4.5 kg. kalkoen, 1.5 kg. kalfsgehakt, 3 tl. zout, 3 tl. peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

370 kcal per portie

INGREDIENTEN

500 gram aardappels, 3 laurierblaadjes, 2 stukjes foelie, 300 gr kalkoen (voor nasi en bami), 1 theelepel kruidnagel poeder, 50 gr. boter, klein blikje tomatenpuree, struik paksoi, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kleine kalkoen of 6 dijen of poten, 2 uien, 1 citroen in schijfjes, 1 pot kappertjes, 1 zakje pruimen, 1 zakje rozijnen, 250 g boter, peper, zout, djinten, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kerstkalkoen van ca. 4 kg met een zeer smaakvolle stuffing.

INGREDIENTEN

Kalkoen van ca. 4 kg, 1,5 kg Kalfsgehakt, 4 eieren, 1 zwarte truffel, 300 gram paddestoelen, 2 el verse tijm, 2 el verse peterselie, borrelglaasje cognac, peper, zout, Kruim van paar sneetjes (bruin)brood.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heel afwisselde wok schotel

INGREDIENTEN

250 gr kalkoen, 150 gr mais ( uit blik ), 100 gr komkommer, 100 gr ananas of perzik (vers of uit blik), halve paprika, 100 gr doperwten, olie, kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr kalkoen, 30 gr boter, 2 uien, 2-3 takjes rozemarijn, 1/8 ltr vleesbouillon, 1/8 ltr witte wijn, 500 gr tomaten, 20 gr pijnboompitten, Peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  •  
  •  0-10 min.
Kalkoen

Kalkoen

Probeer eens kip in plaats van kalkoen. Kalkoen is net iets verfijnder en heeft een iets andere smaak. In gerechten waarin je normaal kip gebruikt kun je eens kalkoen gebruiken om te proeven hoe dat smaakt. Ook kun je hieronder kiezen uit recepten die speciaal bij kalkoenfilet aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor de Amerikaanse manier en vul een kalkoen met de heerlijkste dingen. Braad de kalkoen daarna gaar in de oven en je hebt een bijzondere en heerlijke maaltijd. De hele kalkoen die je hiervoor nodig heeft kun je kopen bij de poelier, verstandig is om deze wel van tevoren te bestellen zodat je zeker weet dat hij er eentje voor je heeft.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies