Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kalfswang recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfswang is een van de lekkerste, goedkoopste en ook nog eens makkelijk klaar te maken delen van het kalf. Wel even bestellen bij de slager.

INGREDIENTEN

1kg kalfswang, wat laurierblaadjes, vers gemalen peper, zout, 125 gr. boter, 1000 ml. kalfsfond, 2 middelgrote preien, een halve citroen, olijfolie en balsamico-azijn, en eventueel 200 gr rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke stoofpot voor de herfst. Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Alleen wel even geduld hebben wanneer de stoofpot de oven in gaat.

INGREDIENTEN

- 500 gram kalfswang, - 300 ml donker bier, - 2 el boter of olijfolie, - 1 ui, - 1 teen knoflook, - 1 blik tomatenstukjes (400 gram), - 1 laurierblaadje

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een luxe hoofdgerecht ideaal als u eters krijgt!

INGREDIENTEN

400 gr. kalfsvlees, 5 dl. kalfsfond, 2 sinaasappelen, 4 el. azijn, 2 dl. grand marnier, 1 potje peper, roze, 4 takjes munt, Peper, Zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Fusion
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr. kalfsvlees, -5 dl. kalfsfond, -2 sinaasappelen, -4 el. azijn, -2 dl. grand marnier, -1 potje peper, roze, -4 takjes munt, -Peper, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gram kalfsvlees -, 5 dl. kalfsfond -, 2 sinaasappelen -, 4 eetlepels azijn -, 2 dl grand marnier -, 1 potje roze peper -, 4 takjes munt -, peper en zout, , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gram kalfsvlees -, 5 dl. kalfsfond -, 2 sinaasappelen -, 4 eetlepels azijn -, 2 dl. grand marnier -, 1 potje roze peper -, 4 takjes munt -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gram kalfsvlees -, 5 dl. kalfsfond -, 2 sinaasappelen -, 4 eetlepels azijn -, 2 dl. grand marnier -, 1 potje roze peper -, 4 takjes munt -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gerecht met super malse Kalfswangen

INGREDIENTEN

Bloem, Ingrediënten:, 1 dl Cortijo Suerte Alta olijfolie 600 gram kalfswangen 200 gram eekhoorntjesbrood 200 gram kervelwortel 2 dl melk 2 dl room 1 liter kalfsfond peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.

Echt heeeel erg lekker, daarom toch even hier toegevoegd. Kalfs- of runderwang is echt superlekker stoofvlees, je moet er alleen wel even tijd voor nemen... Ik heb overigens wel verschillende slagers moeten bellen voor ik er een vond die op bestelling kalfswang levert, maar dat vond ik wel de moeite waard.

INGREDIENTEN

- 1,5 tot 2 kilo kalfswangen, - 2 tenen knoflook, geperst, - 5 flinke sjalotten, gesnipperd, - klont boter of een flinke scheut olijfolie, - evt el bloem, - 4 stengels bleekselderij, in kleine schijfjes, - zout en peper, - 3 tl komijn, - 1 tl gedroogde rozemarijn, - 1/2 tl gedroogde dille, - 1 tl paprikapoeder, - 4 takjes verse tijm, - 4 stengels verse peterselie, - top van de bos bleekselderij, - 1/2 l droge witte wijn, - 10 gedroogde abrikozen, - 2 winterpenen in schijfjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Eenvoudig recept voor gestoofde runderwang. Kalfswang kan ook, dat is zachter, maar bevat minder vet (collageen)

INGREDIENTEN

1 Kg runderwang, 2 St. wortels, 2 St. prei, 2 St. uien, 1 Fles rode wijn, Laurier, peper, zout, Roomboter, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfswangen konfijten en afmaken met oestersaus

INGREDIENTEN

4 st kalfswang, Arachide olie, 1 t Knoflook, Paar takjes tijm, Takje rozemarijn, Peper, zout, 1 eetl Oestersaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g geschilde, vastkokende aardappelen, 100 g Panco(Chinees paneermeel), iets basilicum, tijm, rozemarijn en peterselie, 250 g boter, 2 eieren, stokjes citroengras en zonnebloemolie. Ronde houten lollystokjes, van ca 4 mm doorsnee..

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had lamswangen gekocht en die wilde ik stoven. Je denkt tegenwoordig dat je op internet/google alles kunt vinden, maar gestoofde lamswangen gaf geen enkele match. In het Engels zoeken leverde ook niet veel meer op (alleen dat je, zoals ik al wist, de wangetjes 2,5-3 uur moet stoven). Ik vind dat je zoveel mogelijk van een al geslacht dier moet proberen te gebruiken en dat heb ik met veel succes alsnog gedaan, naar eigen recept, we vonden het allemaal erg lekker. Vandaar ook dat ik mijn eigen recept toch even hier neer zet, want het is wederom ( net als de eerder geplaatste kalfswangen) zeer de moeite van het bereiden waard, echt heel erg lekker. Voor de lamswang heb ik min of meer hetzelfde gebruikt als bij de kalfswang, maar in iets andere verhoudingen, dat laat de lamssmaak iets meer uitkomen. Botermals vlees, ik vond het de moeite van het bereiden ervan meer dan waard, ga ik zeker nog eens doen! Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

- 1 kilo lamswangen, - 2 tenen knoflook, geperst, - 1 kleine sjalot, gesnipperd, - 1 kleine ui, gesnipperd, - 1 el paprikapoeder, - Een klont boter en/of een scheut olijfolie, - 2 stengels bleekselderij, in kleine schijfjes, - 3 tomaten, ontveld en in stukjes, - zout en peper, - 1 tl komijn, - 3 tl gedroogde en gekneusde rozemarijn (mag even meer zijn), evt een vers takje rozemarijn, - 1 tl gedroogde dille (verse werkt hier niet), - (4) takjes verse tijm, - (4) stengels verse peterselie, - 300 cl droge witte wijn, - 10 gedroogde abrikozen (of ander gedroogd fruit bijv. appeltjes), - 2 winterpenen in schijfjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kijk voor dit verrassende en heerliojke recept op: http://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gestoofde-kalfswangen-met-hutspot/

INGREDIENTEN

800 gram kalfswangen (vliezen en vet verwijderd), 400 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 100 ml melk, 100 ml witte wijn, 2 uien, gesnipperd, 4 hele uien, , 3 tenen knoflook, fijngehakt, 8 hele tenen ongepelde knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 grote winterpeen, 2 pastinaken, 100 gram gorgonzola, 2 plakken ontbijtkoek, Peper, Zout, Boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top