1. Home
  2. Recepten
  3. Kalfswang

Kalfswang recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kalfswang met gewokte citroen-prei

Kalfswang is een van de lekkerste, goedkoopste en ook nog eens makkelijk klaar te maken delen van het kalf. Wel even bestellen bij de slager.

INGREDIENTEN

1kg kalfswang, wat laurierblaadjes, vers gemalen peper, zout, 125 gr. boter, 1000 ml. kalfsfond, 2 middelgrote preien, een halve citroen, olijfolie en balsamico-azijn, en eventueel 200 gr rijst.

Voorbereiding

Van de kalfswang het meeste vet afsnijden (met een heel scherp mes). Stevig met peper en zout bestrooien. De boter in een braadpan laten smelten tot het schuim wegtrekt, het vlees erin aanbraden tot het rondom mooi bruin is. Daarna afblussen met het fond. De laurierblaadjes toevoegen en dit gedurende 15-20 minuten op een flink hoog vuur zonder deksel laten koken (het mag bubbelen). Daarna ca. 1,5 -2 uur zachtjes laten pruttelen met een halve deksel op de pan totdat het vlees helemaal zacht is. Dat weet je door er even op te duwen. Als je vinger nog teveel terugveert is het nog niet gaar. Als je hem er doorheen steekt, is het te gaar. Het kan zijn dat het vocht teveel inkookt of dat het vlees gaar is voor het vocht voldoende is ingekookt. In het eerste geval vul je het aan met extra fond of eventueel water. In het tweede geval neem je het vlees apart en zet je de saus even op een hoog vuur. Je zult zien dat het snel inkookt. Er ontstaat op het laatst een bijna stroperige saus. Bij het opdienen eventueel overtollige vet dat niet is gesmolten even wegsnijden. Als je het jezelf heel makkelijk wilt maken: laat dan alle vet zitten en doe de wangen zo in de pan. Bij het opdienen het resterende vet wegsnijden.

Bereidingswijze

De preien wassen, in stukken van ca. 5 centimer snijden en dan in de lengte in dunne reepjes snijden. De wok verhitten, een scheutje olie er in doen en de preireepjes onder voortdurend roeren 2 minuten laten bakken. De citroen goed wassen, er dunne schijfjes van snijden, deze in vieren snijden en toevoegen in de wok. Nog een minuutje bakken en op de borden scheppen.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Langzaam gegaarde kalfswang met bokbier

Heerlijke stoofpot voor de herfst. Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Alleen wel even geduld hebben wanneer de stoofpot de oven in gaat.

INGREDIENTEN

- 500 gram kalfswang, - 300 ml donker bier, - 2 el boter of olijfolie, - 1 ui, - 1 teen knoflook, - 1 blik tomatenstukjes (400 gram), - 1 laurierblaadje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Taartje van kalfswang en sinaasappel

Een luxe hoofdgerecht ideaal als u eters krijgt!

INGREDIENTEN

400 gr. kalfsvlees, 5 dl. kalfsfond, 2 sinaasappelen, 4 el. azijn, 2 dl. grand marnier, 1 potje peper, roze, 4 takjes munt, Peper, Zout

  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Fusion
  •  20-30 min.

Taartje van kalfswang en sinaasappel

INGREDIENTEN

400 gr. kalfsvlees, -5 dl. kalfsfond, -2 sinaasappelen, -4 el. azijn, -2 dl. grand marnier, -1 potje peper, roze, -4 takjes munt, -Peper, -Zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Taartje van kalfswang en sinaasappel

INGREDIENTEN

400 gram kalfsvlees -, 5 dl. kalfsfond -, 2 sinaasappelen -, 4 eetlepels azijn -, 2 dl. grand marnier -, 1 potje roze peper -, 4 takjes munt -, zout en peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Taartje kalfswang en sinaasappel

INGREDIENTEN

400 gram kalfsvlees -, 5 dl. kalfsfond -, 2 sinaasappelen -, 4 eetlepels azijn -, 2 dl grand marnier -, 1 potje roze peper -, 4 takjes munt -, peper en zout, , , , , , , , , , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Taartje van kalfswang en sinaasappel

INGREDIENTEN

400 gram kalfsvlees -, 5 dl. kalfsfond -, 2 sinaasappelen -, 4 eetlepels azijn -, 2 dl. grand marnier -, 1 potje roze peper -, 4 takjes munt -, zout en peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gestoofde kalfswang met eekhoorntjesbrood en een crèm

Heerlijk gerecht met super malse Kalfswangen

INGREDIENTEN

Bloem, Ingrediënten:, 1 dl Cortijo Suerte Alta olijfolie 600 gram kalfswangen 200 gram eekhoorntjesbrood 200 gram kervelwortel 2 dl melk 2 dl room 1 liter kalfsfond peper en zout

  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-02-2011
  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde kalfswangetjes

Echt heeeel erg lekker, daarom toch even hier toegevoegd. Kalfs- of runderwang is echt superlekker stoofvlees, je moet er alleen wel even tijd voor nemen... Ik heb overigens wel verschillende slagers moeten bellen voor ik er een vond die op bestelling kalfswang levert, maar dat vond ik wel de moeite waard.

INGREDIENTEN

- 1,5 tot 2 kilo kalfswangen, - 2 tenen knoflook, geperst, - 5 flinke sjalotten, gesnipperd, - klont boter of een flinke scheut olijfolie, - evt el bloem, - 4 stengels bleekselderij, in kleine schijfjes, - zout en peper, - 3 tl komijn, - 1 tl gedroogde rozemarijn, - 1/2 tl gedroogde dille, - 1 tl paprikapoeder, - 4 takjes verse tijm, - 4 stengels verse peterselie, - top van de bos bleekselderij, - 1/2 l droge witte wijn, - 10 gedroogde abrikozen, - 2 winterpenen in schijfjes

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gekonfijte kalfswangen

Kalfswangen konfijten en afmaken met oestersaus

INGREDIENTEN

4 st kalfswang, Arachide olie, 1 t Knoflook, Paar takjes tijm, Takje rozemarijn, Peper, zout, 1 eetl Oestersaus,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde runderwang

Eenvoudig recept voor gestoofde runderwang. Kalfswang kan ook, dat is zachter, maar bevat minder vet (collageen)

INGREDIENTEN

1 Kg runderwang, 2 St. wortels, 2 St. prei, 2 St. uien, 1 Fles rode wijn, Laurier, peper, zout, Roomboter, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aardappel

INGREDIENTEN

500 g geschilde, vastkokende aardappelen, 100 g Panco(Chinees paneermeel), iets basilicum, tijm, rozemarijn en peterselie, 250 g boter, 2 eieren, stokjes citroengras en zonnebloemolie. Ronde houten lollystokjes, van ca 4 mm doorsnee..

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gestoofde lamswangetjes

Ik had lamswangen gekocht en die wilde ik stoven. Je denkt tegenwoordig dat je op internet/google alles kunt vinden, maar gestoofde lamswangen gaf geen enkele match. In het Engels zoeken leverde ook niet veel meer op (alleen dat je, zoals ik al wist, de wangetjes 2,5-3 uur moet stoven). Ik vind dat je zoveel mogelijk van een al geslacht dier moet proberen te gebruiken en dat heb ik met veel succes alsnog gedaan, naar eigen recept, we vonden het allemaal erg lekker. Vandaar ook dat ik mijn eigen recept toch even hier neer zet, want het is wederom ( net als de eerder geplaatste kalfswangen) zeer de moeite van het bereiden waard, echt heel erg lekker. Voor de lamswang heb ik min of meer hetzelfde gebruikt als bij de kalfswang, maar in iets andere verhoudingen, dat laat de lamssmaak iets meer uitkomen. Botermals vlees, ik vond het de moeite van het bereiden ervan meer dan waard, ga ik zeker nog eens doen! Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

- 1 kilo lamswangen, - 2 tenen knoflook, geperst, - 1 kleine sjalot, gesnipperd, - 1 kleine ui, gesnipperd, - 1 el paprikapoeder, - Een klont boter en/of een scheut olijfolie, - 2 stengels bleekselderij, in kleine schijfjes, - 3 tomaten, ontveld en in stukjes, - zout en peper, - 1 tl komijn, - 3 tl gedroogde en gekneusde rozemarijn (mag even meer zijn), evt een vers takje rozemarijn, - 1 tl gedroogde dille (verse werkt hier niet), - (4) takjes verse tijm, - (4) stengels verse peterselie, - 300 cl droge witte wijn, - 10 gedroogde abrikozen (of ander gedroogd fruit bijv. appeltjes), - 2 winterpenen in schijfjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gestoofde kalfswangen met hutspot

Kijk voor dit verrassende en heerliojke recept op: http://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gestoofde-kalfswangen-met-hutspot/

INGREDIENTEN

800 gram kalfswangen (vliezen en vet verwijderd), 400 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 100 ml melk, 100 ml witte wijn, 2 uien, gesnipperd, 4 hele uien, , 3 tenen knoflook, fijngehakt, 8 hele tenen ongepelde knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 grote winterpeen, 2 pastinaken, 100 gram gorgonzola, 2 plakken ontbijtkoek, Peper, Zout, Boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste kalfswang recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top