42 kalfsbiefstuk recepten

Kalfsbiefstuk Met Franse Roomsaus lekker simpel hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

100 gram boter, 2 theelepels bloem, 3 dl slagroom, verse peterselie, 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gram, 6 lange plakjes ontbijtspek, 50 gram bakboter. Voor de saus: 2 sjalotjes, 2 theelepels kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 eetlepel tomatenpuree, 1/2 eetlepel fijne mosterd, 1 theelepel Worcestershiresaus, 1 druppel pepersaus, 2 theelepels gemengde groene kruiden (diepvries), 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepels fijngemalen zwarte peper, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gr. Kalfsbiefstuk (polsdikte en heel laten), 100 gr. Cantharellen, 1 x. Sjalotje, 20 gr. Boter, Zout en versgemalen peper, 1½ dcl. Gevogeltefond, 4 eetl. Slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Je kunt dit ook "zambie" noemen.

INGREDIENTEN

*1 bolletje mozzarella, *4 kalfsbiefstukken, *zout en peper, *40 gr boter, *100 gr gerookte noorse zalmfilet, *8 blaadjes basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kalfsbiefstukken van elk ca. 125 gram, 2 eetlepels olie, oregano, thijm, basilicum, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gevulde kalfsbiefstuk

INGREDIENTEN

6 kalfsbiefstukken, 6 plakken rauwe ham, 300 gr. champignons, boter, 1,5 d.l. zure room, 1 glas gognac, 1 glas madeira, pepr en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 500 gr muskaatdruiven, , 3 dl muskaatwijn, , 30 gr boter, , 4 kalfsbiefstukken, , 3 dl kalfsfond (pot), , Zout, , Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

300gr kalfs-kogelbiefstuk (als het vlees gebakken en afgekoeld is, vraag dan aan je slager of hij het voor je snijden wil op de snij machine zodat je mooie dunne plakjes hebt.), 250gr haricotsverts, 25gr gem. paddestoelen, 4el olie, 2 teentjes knoflook, 1 el balsamico azijn, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kalfsbiefstukken * peper * zout * 60 gram boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kalfsbiefstukken * peper * zout * paneermeel * 1 ei * 75 gram boter * 2 schijfjes citroen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsbiefstuk met druivensaus

INGREDIENTEN

500 gram muskaatdruiven, 3 deciliter muskaatwijn, 30 gram boter of margarine, 4 Kalfsbiefstukken, 3 deciliter kalfsfond (pot), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kalfsbiefstukken * peper * zout * 60 gram boter.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram muskaatdruiven, , 3 deciliter muskaatwijn, , 30 gram boter of margarine, , 4 Kalfsbiefstukken, , 3 deciliter kalfsfond (pot), , zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram muskaatdruiven, 3 deciliter muskaatwijn, 30 gram boter of margarine, 4 Kalfsbiefstukken, 3 deciliter kalfsfond (pot), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g kalfskogelbiefstuk, 250 g haricots verts, 250 g gemengde paddestoelen, bijv. oesterzwammen, kastanje-, champignons, trompettes des morts, 4 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel balsamico-azijn, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een gerecht dat uitstekend past in een feestelijke lunch. Ook bij een diner zal het een goede plaats hebben.

INGREDIENTEN

- 4 dikke kalfsbiefstukken a 125 gr., - gemberpoeder, - peper, - zout, - 4-5 eetlepels, - gemberstroop, - 1 sinaasappel, - 80 gr. roomboter, - 1 eetlepel tomatenketchup, - ketjap manis of tamari

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Makkelijk, goedkoop en....lekker !

INGREDIENTEN

-800 g kalfsbiefstuk, -600 g aardappelen, -300 g knolselder, -300 g wortelen, -300 g spinazie, -120 g boter, -2 dl verse room, -peper en zout, -nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpel maar erg lekker.

INGREDIENTEN

4 x 80 gram kalfsbiefstuk., 4 x 80 gram biefstuk van de haas., boter., 1/2 ui, fijn gesnipperd., 50 gram champignons, in plakjes gesneden., Scheut whiskey., 1/4 liter room., zout en versgemalen peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een typisch Engels gerecht uit de tijd van Shakespeare, met een heerlijke saus

INGREDIENTEN

-700 g knolselderij (in reepjes), -1 dl plantaardige olie, -200 g Blue Stilton (in blokjes)= kaas, -3 th lepels mosterd, -1 dl pils bier, -4 kalfsbiefstukjes (of -koteletten) van elk 150 g per stuk, -zout en zwarte peper uit de molen, VOOR DE SAUS:, -25 g boter, -2 gesnipperde sjalotjes, -1 el fijngehakte rozemarijn, -1,5 dl rode wijn, -1/2 l geconcentreerde vleesbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kalfs- varkensbiefstukjes, peper en zout, boter, 1 sjalotje, 1 dl witte port, 1? dl vleesfond, 1 dl slagroom, 50 gr boter, basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijk!!!

INGREDIENTEN

100 gram boter, 2 theelepels bloem, 3 dl slagroom, verse peterselie, 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gram, 6 lange plakjes ontbijtspek, 50 gram bakboter., Voor de saus: 2 sjalotjes, 2 theelepels kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 eetlepel tomatenpuree, 1/2 eetlepel fijne mosterd, 1 theelepel Worcestershiresaus, 1 druppel pepersaus, 2 theelepels gemengde groene kruiden (diepvries), 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepels fijngemalen zwarte peper, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bolletje mozzarella, 4 kalsbiefstukken a 100 gr, zout, peper, 40 gr. boter, 100 gr. Gerookte Noorse zalmfilet, 8 blaadjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 8 kalfsbiefstukken a 200 gram - 2 teentjes knoflook - 125 ml droge witte wijn - 125 ml rundvleesbouillon - 2 eetlepels gehakte peterselie - 50 gram kappertjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bevat p.p. ca.:
450 kcal
1875 kj
eiwit 34 g
vet 34 g
koolhydraten 2 g

INGREDIENTEN

1 bolletje mozzarella, 4 kalfsbiefstukken à 100g, zout, peper (uit de molen), 40g boter, 100g Gerookte Noorse zalmfilet, 8 blaadjes basilicum, extra nodig: keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie - 4 kalfsbiefstukken a 125 gram - 250 ml pastasaus uit een pot - 100 gram fijn geraspte mozzarella - 40 gram fijn geraspte Parmezaansse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker biefstukje met fruit

INGREDIENTEN

4 kalfsbiefstukjes,zout en peper,150gr boter,1theel kerry,2,5dl room,400gr witte druiven,enkele schijven ananas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Overheerlijk

INGREDIENTEN

Lams - kalfsvlees - 100 gram boter - 2 theelepels bloem - 3 dl slagroom - verse peterselie - 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gram - 6 lange plakjes ontbijtspek - 50 gram bakboter. VOOR DE SAUS:, 2 sjalotjes, 2 theelepels kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 eetlepel tomatenpuree, 1/2 eetlepel fijne mosterd, 1 theelepel Worcestershiresaus, 1 druppel pepersaus, 2 theelepels gemengde groene kruiden (diepvries), 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepels fijngemalen zwarte peper, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr witte druiven, 3 dl muscaatwijn, 30 gr boter, 8 kalfsoesters ? ca. 130 g, 3 dl kalfsfond (pot 400 ml), zout, peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr witte druiven, 3 dl muscaatwijn, 30 gr boter, 8 kalfsoesters  a 130 gr, 3 dl kalfsfond (pot 400 ml), zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g witte druiven, 3 dl muscaatwijn, 30 g boter, 8 kalfsoesters ? /- 130 g, 3 dl kalfsfond (pot 400 ml), zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bolletje mozzarella, 4 kalfsbiefstukjes van 125 gram, 100 gram zalmfilet, zout, verse peper, blaadjes bascilicum, 40 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram kalfsbiefstuk, 1 fles Duchesse de Bourgogne, 1 zoetzure appel, 1 theel tijm, 400 gram wit van de prei, 2 eetl zonnebloem- of olijfolie, 2 eetl crème fraîche, 1 eet roomboter, 1 dl kippebouillon, zout, versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kalfsoester is de benaming voor de mooiste stukjes kalfsbiefstuk, akomstig van de zachtste delen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  •  …
  •  0-10 min.

Kalfsvlees met marsala

INGREDIENTEN

400 g kalfshaas of kalfsbiefstuk in dunne plakjes gesneden van 1,5 cm, dikte, bloem, boter1, 3 dl Marsalawijn (verkrijgbaar bij de Gall en Gall), 1dl bouillon (evt. van kalfsvlees bouillonblokje)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bij Chefs in Parijs is de laatste jaren citroengras in zwang geraakt. Bij dit gerecht wordt vermouth gebruikt als additief in de saus. Het oorspronkelijke recept was met een steak, ik vind kalfsvlees beter passen, en heb de sansho toegevoegd om het nog iets rijker aan smaak te maken.
Essentieel is om het citroengras zo fijn mogelijk te snijden, anders worden de stukjes te hard qua textuur.

INGREDIENTEN

Sansho -, 1-2 stengels citroengras, gekneusd, heel fijngehakt -, 300 g kalfsbiefstuk, in dunne plakken-, 1/3 kop droge witte vermouth -, 1/2 kop groentebouillon -, 1/2 kop room -, 2 tl grof gehakte of geslagen peperkorrels -,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kalsvlees met rauwe ham en salie.
traditioneel gerecht

INGREDIENTEN

6 dunne plakken rauwe ham (parmaham), 12 dunne plakjes kalfsbiefstuk a 40-50 gr., zout en peper, 12 kleine verse salieblaadjes, 1-2 el bloem, 2-3 el olijfolie, 1 dl droge witte wijn, 1 dl vleesbouillon (tablet), 40 gram boter of margarine

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Siciliaanse blinde vinken

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 middelgrote ui, fijngesneden, 50 g broodkruim, 15 g pijnboompitten, 25 g krenten, 5 min. geweekt in heet water, 25 g pecorino of caciocavallo, geraspt, 50 g tallegio, in stukjes, 400 g kalfsbiefstuk in plakjes van 5 x 12 cm, 2 grote uien, in kwarten, 8 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker knapperig

INGREDIENTEN

20 witte asperges, 2 el olijfolie, 2 el sesamolie, 2 sjalotjes fijngesneden, 4 oesterzwammen in vieren, 4 shiitake in vieren, 8 cantharellen in vieren, 4 kastanjechampignons in vieren, 8 witte champignons in vieren, 400 g kalfsbiefstuk in reepjes, 1/2 el japanse sojasaus (kikkoman), 1/2 el sukiyakisaus (kikkoman), zout en peper, voor de saus:, 1 el japanse sojasaus, 1 dl runderfond, 3 dl droge witte wijn, 1 dl Noilly Prat, 1 dl slagroom, 1 fijngesneden sjalotje, 250 g roomboter in klontjes, 1 el sukiyakisaus, zout en cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kookclub Karin Koning

INGREDIENTEN

700 gr kalfsbiefstuk, 1 kleine wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 middelgrote ui, 4 flinke takjes platte peterselie, 1 eetl platte peterselie fijngesneden, 1 laurierblad, 100 gr tonijn in olijfolie, uitgelekt, 2-3 ansjovisfilet, 1/2 dl groene olijfolie, 1 1/2 eetl citroensap, 3 eetl kappertjes, 3 dl goede kwaliteit olijfmayonaise, 4 ontpitte zwarte olijven, 1 citroen, in dunne partjes,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Met zo?n recept kunnen ik je feestdagen niet meer stuk. Zorg er alleen wel voor dat de biefstuk mooi rose is. Het is vrij simpel maar waarom zullen we moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

INGREDIENTEN

4 biefstukjes van ca.125/150 gram ? ui gesnipperd 100 gram champignons in plakjes Flinke scheut Whisky ? liter koksroom zout en peper 1 zakje aardappelkroketjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte rijst met citroen

INGREDIENTEN

300g droogkokend rijst - 1 ui gesnipperd - 2 e boter - 1 t kerriepoeder bouillon om rijst in te koken - 2 bolletjes gember

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2005
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies