Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kabeljauw duglere recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Visje met een lekker sausje

INGREDIENTEN

Kabeljauw, Sjalot, Sap van een halve citroen, 2 dl droge witte wijn, 2 grote ontvelde tomaten, tomaten puree of tomaten ketchup, creme fraiche (125 ml), cayenne peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In heel wat Parijse brasseries zul je wijting, kabeljauw, zalm, zeebaars, schol of een andere vissoort 'A la Duglere' zien staan. De term betekent dat de vis is bereid met witte wijn, boter, sjalotjes, fijne tuinkruiden en tomaat.

INGREDIENTEN

600 gr. kabeljauwfilet4 tomaten100 gr. sjalotten2 1/2 dl. witte wijn5 dl., visfumet150 gr. boter1 bosje peterselie, fijngesnedenpeperzout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In heel wat Parijse brasseries zul je wijting, kabeljauw, zalm, zeebaars, pladijs of een andere vissoort 'A la Duglere' zien staan. De term betekent dat de vis is bereid met witte wijn, boter, sjalotjes, fijne tuinkruiden en tomaten.

INGREDIENTEN

600 g kabeljauwfilet * 4 tomaten * 100 g sjalotten * 2,5 dl witte wijn * 5 dl visfumet * 150 g boter * 1 bosje peterselie, fijngesneden * peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 30 minuten In heel wat Parijse brasseries zul je wijting, kabeljauw, zalm, zeebaars, pladijs of een ander vissoort 'a la Duglere' zien staan. De term betekent dat de vis is bereid met witte wijn, boter, sjalotjes, fijne tuinkruiden en tomaten. Het is een klassieke maar vrij eenvoudige en smakelijke bereidingswijze uit de Franse keuken die in de 19 de eeuw werd gecreeerd door de kok Adolphe Duglere. In dit hoofdgerecht wordt de saus gebruikt voor een snoekbaars, een zoetwatervis met stevig en smakelijk vlees die de jongste jaren zeer in trek is.

INGREDIENTEN

600 g snoekbaarsfilet, 4 tomaten, 100 g sjalotten, 2,5 dl witte wijn, 5 dl visfumet, 150 g boter, 1 bosje peterselie, fijngesneden, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis is gezond.

INGREDIENTEN

600 g tongfilets-, 50 g boter (bakboter)-, 2 sjalotten-, 400 g champignons-, 1 dl wijn (wit/droog)-, 8 dl visfond-, 4 dl room-, 3 eetlepels peterselie (fijngehakt).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top