Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaasterrine recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

100 g zachte kaas (bv. Bouquet des Moines), 100 g blauwe kaas (bv. Chateau d'Arville), 100 g harde kaas met peper en mosterd (bv. Herbies peper-mosterd), 100 g halfharde kaas (bv. Brigand, Corsendonk), 1/8 l room, 1 eetlepel grofgehakte noten, 3 blaadjes gelatine.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Terrine

INGREDIENTEN

300 gr. verse roomkaas - 100 gr. feta - 2 el. fijngehakte walnoten - 4 el. fijngesneden bieslook - 75 gr. geraspte oude kaas - 2 tl. gekneusde komijnzaadjes - 2 tl. gekneusde groene peperkorrels - 100-150 gr. Hollandse schapenkaas (iets dikker gesneden) - 100-150 gr. achterham (iets dikker gesneden) - 4-6 plakjes licht roggebrood (heel dun gesneden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  •  
  •  60-120 min.

Terrine met verschillende soorten kaas, als nagerecht te gebruiken.

INGREDIENTEN

, 50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, = pakje Monchou, = bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke kaasterrine, als lunchgerecht of bij een barbecue

INGREDIENTEN

300 gr. verse roomkaas, 100 gr. feta, 2 el fijngehakte walnoten, 4 el fijngesneden bieslook, 75 gr. geraspte oude kaas, 2 tl komijnzaadjes, gekneusd, 1 tl groene peperkorrels, gekneusd, 150 gr. Hollandse schapenkaas in plakken (iets dikker dan normaal),150 gr. achterham, iets dikker gesneden, 4-6 plakes licht roggebrood, heel dun gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Hartig nagerecht met kaas

INGREDIENTEN

50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, ? pakje Monchou, ? bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 dl melk, 4 el creme fraiche, 5 blaadjes gelatine (10 g), 250 g Kernhemkaas, 200 g Goudse kaas met kruiden, 100 g jonge Edammer, 250 g verse geitenkaas, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekker feestelijk gerecht, ook te gebruiken bij een picknick!

INGREDIENTEN

Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lekker "cakeje" voor een zonnig dagje buiten

INGREDIENTEN

5 blaadjes witte gelatine, 300 gram mosterdkaas, 300 gram belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 el. zoetzure paprikareepjes, 2 el. sinaasappelsap, 2 bakjes selderijsalade (a 300 gram), 150 gram creme fraiche, 2-3 el. fijngehakte basilicum of peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gram veldsla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gram feta, 100 gram verse roomkaas (MonChou), 2 blaadjes gelatine, 1 dl melk, 2 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, peper, 4 plakken voorgesneden Maaslander, 1 dl slagroom, 1 zakje Finesse lente-uisaus (Knorr), 1 eetlepel (grove) mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), 100 g verse geitenkaas, 100 g Boerenboeketje kaas, 100 g Pas de Bleu-kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), -100 g geitenkaas (vers), -100 g Boerenboeketje (kaas), -100 g Pas de Bleu-kaas,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommers, 1 theelepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 1/2 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 personen; buffet of voorgerecht

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar**, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Maak `m een dag van tevoren.

INGREDIENTEN

2 bosjes verse basilicum, 60 gr. pijnboompitten, 3 rode paprika`s, 250 gr. zachte schapenkaas, 250 gr. verse roomkaas, 1 onbehandelde citroen, 1 knoflookteentje, 125 gr. boter of margarine, peper & zout, suiker, 50 gr. zwarte olijven

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 1000 g verse geitenkaas, , 12 preiwitten, , 8 rode bieten, , 10 cl hazelnootolie, , 5 cl balsamicoazijn, , peper, , 4 sneetjes boerenbrood,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), -12 preiwitten, -8 rode bieten, -10 cl hazelnootolie, -5 cl balsamicoazijn, -peper, -4 sneetjes boerenbrood,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 dl. Room, 400 gr. Port Salut, 200 gr. Bleu d'Auvergne, 200 gr. Verse geitenkaas (rol), 200 gr. Rode cheddar (in plakken), Shiso Purple (blad), 1 tl. mosterd, 1 mespunt nootmuskaat en 6 blaadjes witte gelatine.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Een super lekker Brussels (koud) voorgerecht

INGREDIENTEN

-500 gr Brusselse kaas, -200 gr roomboter, -1 stuk peperkoek in repen, -1 tomaat, -gemengde sla, -geroosterde pijnappelpitten, -1 scheut Kriek -Lambiek -, -azijn, -olie, -peper en zout, -versgehakte peterselie, - bieslook, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr Brusselse kaas- 200 gr roomboter- 1 stuk peperkoek in repen- 1 tomaat- gemengde sla- geroosterde pijnappelpitten- 1 scheut Kriek -Lambiek - azijn- olie- peper- zout- versgehakte peterselie en bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 dl. bier, zwaar, -400 gr. roggebrood, donker, -8 trosjes druiven, -1.5 bladen gelatine, -2 handperen, rijpe, -300 gr. kernhem, -Paprikapoeder, -200 gr. roomkaas, verse, -Zout,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top