1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasterrine

Kaasterrine recepten (25) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

kaasterrine

Een heerlijke kaasterrine, als lunchgerecht of bij een barbecue

INGREDIENTEN

300 gr. verse roomkaas, 100 gr. feta, 2 el fijngehakte walnoten, 4 el fijngesneden bieslook, 75 gr. geraspte oude kaas, 2 tl komijnzaadjes, gekneusd, 1 tl groene peperkorrels, gekneusd, 150 gr. Hollandse schapenkaas in plakken (iets dikker dan normaal),150 gr. achterham, iets dikker gesneden, 4-6 plakes licht roggebrood, heel dun gesneden

Voorbereiding

Roomkaas pureren, feta pureren en mengen met de helft van de gepureerde roomkaas, noten en 2 el bieslook. Andere helft van roomkaas mengen met oude kaas, komijn en groene peper.

Bereidingswijze

Bodem van vorm beleggen met laag schapenkaas, kaasmengsel met groene peper hierop uitstrijken, daarop plakken ham leggen, hierop bieslookmengsel uitstrijken en dit bedekken met dun laagje roggebrood. Terrine in koelkast 2 uur laten opstijven en storten. Op kamertemperatuur serveren, bestrooid met 2 el bieslook

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Kaasterrine

Terrine met verschillende soorten kaas, als nagerecht te gebruiken.

INGREDIENTEN

, 50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, = pakje Monchou, = bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Kaasterrine

INGREDIENTEN

100 g zachte kaas (bv. Bouquet des Moines), 100 g blauwe kaas (bv. Chateau d'Arville), 100 g harde kaas met peper en mosterd (bv. Herbies peper-mosterd), 100 g halfharde kaas (bv. Brigand, Corsendonk), 1/8 l room, 1 eetlepel grofgehakte noten, 3 blaadjes gelatine.

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Kaasterrine

Terrine

INGREDIENTEN

300 gr. verse roomkaas - 100 gr. feta - 2 el. fijngehakte walnoten - 4 el. fijngesneden bieslook - 75 gr. geraspte oude kaas - 2 tl. gekneusde komijnzaadjes - 2 tl. gekneusde groene peperkorrels - 100-150 gr. Hollandse schapenkaas (iets dikker gesneden) - 100-150 gr. achterham (iets dikker gesneden) - 4-6 plakjes licht roggebrood (heel dun gesneden)

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  •  
  •  60-120 min.

Kaasterrine

Hartig nagerecht met kaas

INGREDIENTEN

50 g verse kruidenkaas, 4 blaadjes gelatine, 30 g blue stilton, 20 g Esrom, ? pakje Monchou, ? bosje peterselie, 6 g zout, 1 th kerrie, 3.5 dl slagroom,

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Kaasterrine

INGREDIENTEN

2 dl melk, 4 el creme fraiche, 5 blaadjes gelatine (10 g), 250 g Kernhemkaas, 200 g Goudse kaas met kruiden, 100 g jonge Edammer, 250 g verse geitenkaas, zout, versgemalen peper,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kaasterrine

Lekker feestelijk gerecht, ook te gebruiken bij een picknick!

INGREDIENTEN

Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  •  
  •  10-20 min.

Kaasterrine

INGREDIENTEN

Wachttijd ca. 2 uur, 5 blaadjes witte gelatine, 300 gr. mosterdkaas, 300 gr. belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 eetl. zoetzure paprikareepjes, 2 eetl. sinaasappelsap, 2 bakjes a 300 gr. selderiesalade, 150 gr. creme fraiche, 2-3 eetl. fijngehakte peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gr. veldsla,

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Kaasterrine

Lekker "cakeje" voor een zonnig dagje buiten

INGREDIENTEN

5 blaadjes witte gelatine, 300 gram mosterdkaas, 300 gram belegen kaas, 3 bosuitjes, 2 el. zoetzure paprikareepjes, 2 el. sinaasappelsap, 2 bakjes selderijsalade (a 300 gram), 150 gram creme fraiche, 2-3 el. fijngehakte basilicum of peterselie, versgemalen peper, zout, 75 gram veldsla

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Kaasterrine Met Mosterdsaus

INGREDIENTEN

100 gram feta, 100 gram verse roomkaas (MonChou), 2 blaadjes gelatine, 1 dl melk, 2 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, peper, 4 plakken voorgesneden Maaslander, 1 dl slagroom, 1 zakje Finesse lente-uisaus (Knorr), 1 eetlepel (grove) mosterd

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Belgische kaasterrine

INGREDIENTEN

100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), -100 g geitenkaas (vers), -100 g Boerenboeketje (kaas), -100 g Pas de Bleu-kaas,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Belgische kaasterrine

INGREDIENTEN

100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas), 100 g verse geitenkaas, 100 g Boerenboeketje kaas, 100 g Pas de Bleu-kaas

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, ,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommers, 1 theelepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Kaasterrine met basilicum & paprika

Maak `m een dag van tevoren.

INGREDIENTEN

2 bosjes verse basilicum, 60 gr. pijnboompitten, 3 rode paprika`s, 250 gr. zachte schapenkaas, 250 gr. verse roomkaas, 1 onbehandelde citroen, 1 knoflookteentje, 125 gr. boter of margarine, peper & zout, suiker, 50 gr. zwarte olijven

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 1/2 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie, , , , , , ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Blauwe kaasterrine met rode ui

Voor 4 personen; buffet of voorgerecht

INGREDIENTEN

1 ui (rood), 1 cl porto (rood), 0.5 komkommer, 1 eetlepel citroensap, 150 g blauwschimmelkaas, 1 eetlepel agar-agar**, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 75 g verse kaas (halfvet), zout, peper, 1 dl room, 2 cl arachideolie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), -12 preiwitten, -8 rode bieten, -10 cl hazelnootolie, -5 cl balsamicoazijn, -peper, -4 sneetjes boerenbrood,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

, 1000 g verse geitenkaas, , 12 preiwitten, , 8 rode bieten, , 10 cl hazelnootolie, , 5 cl balsamicoazijn, , peper, , 4 sneetjes boerenbrood,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Terrine van Port Salut, Bleu d'Auverge en geitenkaas

INGREDIENTEN

1 dl. Room, 400 gr. Port Salut, 200 gr. Bleu d'Auvergne, 200 gr. Verse geitenkaas (rol), 200 gr. Rode cheddar (in plakken), Shiso Purple (blad), 1 tl. mosterd, 1 mespunt nootmuskaat en 6 blaadjes witte gelatine.

  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Terrine van Brusselse kaas met peperkoek en kriek - lambiek

Een super lekker Brussels (koud) voorgerecht

INGREDIENTEN

-500 gr Brusselse kaas, -200 gr roomboter, -1 stuk peperkoek in repen, -1 tomaat, -gemengde sla, -geroosterde pijnappelpitten, -1 scheut Kriek -Lambiek -, -azijn, -olie, -peper en zout, -versgehakte peterselie, - bieslook, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

INGREDIENTEN

1000 g geitenkaas (vers), 12 preiwitten, 8 rode bieten, 10 cl hazelnootolie, 5 cl balsamicoazijn, peper, 4 sneetjes boerenbrood

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kernhem-roggebroodterrine

INGREDIENTEN

1 dl. bier, zwaar, -400 gr. roggebrood, donker, -8 trosjes druiven, -1.5 bladen gelatine, -2 handperen, rijpe, -300 gr. kernhem, -Paprikapoeder, -200 gr. roomkaas, verse, -Zout,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste kaasterrine recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top