Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

265 kaastaart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

- 2 eieren, - 100 g boter, - 250 g feta, - 100 g geraspte gruyere, , - 200 g kwark, - 50 g zelfrijzend bakmeel, - boter om in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoals mijn moeder kaastaart kan maken vind ik hem het lekkerst. Heel simpel, maar wel heel erg lekker!

INGREDIENTEN

, 7 plakjes bladerdeeg, beetje boter om in te vetten, beetje paneermeel om over de boter te strooien, 500 gram belegen kaas (geen jonge en geen geraspte kaas!), 300 gram dun gesneden ontbijtspek, 4 eieren, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker met een groene salade erbij.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, anderhalf ons emmenthaler kaas,anderhalf ons extra belegen kaas,1doos champions,2 middel grote uien,3 teentjes knoflook,1 ons ontbijtspek,1 ons ham,3 eieren en een scheutje koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarisch, vet en machtig!!!! Ook lekker voor niet vegetariers

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg, panneermeel, 2 middelgrote uien, 200 gr geraspte kaas, 3/4 bekertje slagroom, 3 eieren, zout, peper, verse bieslook en peterselie, olijfolie, pijnboompitten, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lunch- of voorgerecht voor 6 personen

INGREDIENTEN

Voor het deeg:250 gram bloem, zout, 150 gram koude boter, Voor de vulling:200 gram verse roomkaas (Mon Chou of Rederijkertje), 200 gram geraspte oude Goudse kaas, 4 eieren, 1 1/2 dl melk, 1 el maizena, zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Engels
  •  60-120 min.

Met broccoli.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gr bloem, 125 gr boter, 1 ei, mespuntje zout, 2 eetl koud water, , Voor de vulling:, 3 eieren, 2,5 dl creme fraiche, 150 gr Friese nagelkaas, 500 gr broccoli,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Recept van Margriet gekregen

INGREDIENTEN

*5 a 6 plakjes hartige taartdeeg (A,H.), *flesje schenkroom , *3 eieren, *zakje geraspte kaas, *gerookte spekjes, *2 uien, *peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Eenvoudige maar lekkere plattekaastaart

INGREDIENTEN

Korstdeeg (vb van Herta of van GB)of je maakt het deeg zelf, ingredienten korstdeeg (indien zelf maken), 25o g bloem, 125 gr. boter, 100 gr. suiker, 1 eidooier- 30 gr. water, 1 pakje vanillesuiker, , ingredienten vulling, 250 gr. vette platte kaas, 2 eieren, klein blikje gecondenseerde melk, 1 volle soeplepel vanillebloem (puddingpoeder), 1 pakje vanillesuiker, 150 gr. fijne suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Voor verjaardagen waarop je niet zeker weet of iedereen gegeten heeft.

INGREDIENTEN

* 6 lapjes filodeeg, * 60 gr. gesmolten boter, VULLING:, * 30 gr. geraspte belegen kaas, * 60 gr. geraspte rookkaas, * 65 gr. geraspte gruyere, * 3 eieren, * 1,25 dl. melk, * 2 dl. room, * 1 el. gehakte verse bieslook, * 2 el. gehakte verse peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

Kruimeldeeg voor en vorm van 24cm diameter, 2 eieren, 50gr fijne suiker, 50gr vloeiende bloem, 1/2dl room, 250gr verse kaas(ricotta,Brabantse plattekaas of cottage cheese), zakje vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Hartige taart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg*150 gram roomkaas*75 gram danish bleu*75 gram walnoten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-1999
  •  
  •  10-20 min.

Mmm, lekker (verder commentaar overbodig)

INGREDIENTEN

200 gr speculaas, 75 g boter, 200 ? 250 g verse roomkaas (type Philadelphia), 1 citroen, 1 pakje vanillesuiker, 10 eetl fijne suiker, ? l room, 10 g gelatineblaadjes, fruit naar keuze om te garneren., ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram volkorenmeel, 150 gram kwark, 4 eetlepels melk, 150 gram jongbelegen kaas, 100 gram belegen komijnekaas, 3 eieren, 1 dl koffieroom, 2 eetlepels droge witte wijn of sherry, 2 eetlepels gehakte peterselie, cayennepeper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voor 4 personen ; Een lichte en smeuige taart, die echter niet zo vet is. Maar overdaad schaadt...per portie: 300 kcal/1256 kJ

INGREDIENTEN

Licht zanddeeg:, , 200 g tarwemeel, , 100 g minarine, , 1 ei, , 3 eetlepels water, , 30 g fijne suiker, , Garnituur:, 250 g magere verse kaas, , 125 g fijne suiker, , 3 eieren, , 200 g compote van gemixte appelen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  30-60 min.

Koolhydratenarm - Fase 1

INGREDIENTEN

1,5 dl room, 100 gr zwitserse kaas, gruyere, parmezaanse of cheddar (geraspt of in stukjes), 2 thl fijn gesneden uitjes, 4 eieren, zout, zwarte peper, kerrie- of paprikapoeder, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Hartige taart, geschikt als voorgerecht of bij aperitef

INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg : 200 gram bloem, 15 gram gist, 1 dl lauw water, olie, zout, beleg : 150 gram gerookte bacon, 250 gram gemalen Emmental, 2 dl room, 2 dl melk, 2 eieren, 30 gram bloem, peper, zout, muskaatnoot

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Per punt ca. 1000 Joule, 240 Kcal

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 150 gr. meel, 50 gr. suiker, 100 gr. boter, 1 eidooier, extra meel om uit te rollen, bakpapier, 750 gr. spliterwten,om blind te bakken., , Nodig voor kwarkmengsel:, 1 blikje mandarijntjes (314 ml), 30 gr. boter, 5 eieren, 1 eiwit, 175 gr. suiker, 500 gr. magere kwark, 1 pakje puddingpoeder vanillesmaak (voor ? liter melk), 100 gr chocoladeblaadjes.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Duits
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

200 gr. bloem -, 14 gr. gist -, 25 gr. boter -, 50 ml melk -, snufje suiker -, snufje zout -, Voor de vulling:, , 400 gr. opsterlandse roomkaas, 7 eierdooiers -, 300 gr. halfgeslagen room -, peper -, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Het deeg : bloem -, harde boter -, water -, zout -, , de vulling :, , 150 grram Gruyere -, 100 grram oude kaas -, 4 eieren -, 4 eetlepels creme fraiche -, 1 prei -, 3 sjalotjes -, peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een overheerlijke taart om je vinger erbij af te likken

INGREDIENTEN

450 gram mager kwark, 90 gram suiker, pakje vanillepudding poeder, 1 pakje vanillesuiker, 300 ml slagroom, 4 eieren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g suiker , 3 eieren , 1 dl melk, 2 dl room , 500 g roomkaas , 15 droge koekjes(maria-biscuits), 50 g boter , 4 blaadjes gelatine , 1 citroen ( sap), ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Met 3 soorten kaas.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesbladerdeeg(ontdooid), 3 eieren, 2 1/2 dl creme fraiche, 1/4 tl nootmuskaat, zout, peper, 60 gr emmentaler(geraspt), 60 gr roquefort(stukjes) en 60 gr verse geitenkaas.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke kaastaart

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 1 ons ham, 1 ons ontbijtspek, 1 1/2 ons geraspte kaas, 1 bekertje zure room, 3 eieren, 1/4 dl melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Makkelijke hartige taart kan koud of warm gegeten worden

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 100 gr geraspte gruyere kaas, 2 eieren, 2 koppen melk, 1 eetlepel maizena, snufje zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Geef deze taart, die sowel warm als koud smaakt, eens met een frisse salade op een drukke dag als er voor koken weinig tijd is.

INGREDIENTEN

1/2 inhoud van 1 pak(500 gram)kant-en-klare broodmix,60 gram margarine of boter,zout,50 gram bloem,2 1/2 deciliter melk,3 eieren,150 gram geraspte pikante Goudse kaas,1 eetl.brandewijn of cognac,1 mespunt geraspte nootmuskaat,peper,worcestersaus,eventueel 2eetl.maanzaad.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten:, bladerdeeg, 300 gram kaas, 1,5 deciliter slagroom, zout en peper, 1 eetlepel bloem, 5 eieren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kaastaart voor bij de borrel.

INGREDIENTEN

Pakje bladerdeeg, 1 1/2a2 zakjes oude geraspte kaas, 1 groot ei, bekertje zure room 125gr. veel oregano, middel grote ui.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg:, , 200 g bloem, 14 g gist, 25 g boter, 50 ml melk, snufje suiker, snufje zout, Voor de vulling:, , 400 g opsterlandse roomkaas, 7 eierdooiers, 300 g halfgeslagen room, peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 pakjes bladerdeeg, 1 ui, 10 gram boter, 250 gram oude geraspte kaas, 2 bekertjes sour cream, zout, peper, nootmuskaat en 4 eieren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

120 g tarwebloem + extra om uit te rollen, 60 g boter, 2 uien, in dunne ringen, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 el olijfolie traditioneel (C1000), 4 scharreleieren, 1 dl kookroom, peper, zout, 250 g Slankie licht pittig, stuk ? 400 g, grof geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

VOOR DE BODEM:, 60 gr boter in kleine stukjes, 125 gr tarwebloem, 60 gr geraspte kaas, 1 theel zout, 1 eierdooier, 2 theel water., VOOR DE VULLING:, 1 gesnipperde ui, 1 eetl boter, 2 ontvelde tomaten in plakken gesneden, 3 eieren, 90 gr geraspte kaas, 125 ml melk, 100 ml room, 1 geraspte wortel, 1 theel gedroogde gemengde kruiden, beetje zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 2 EL bloem, 2 EL boter, 100 gr. gesneden ontbijtspek, 250 gr. Saint Morgonkaas (of andere franse kaas), 6 eieren, 1/4 ltr slagroom, 14 sprietjes bieslook, zout/peper, 2 EL paneermeel, 8 kers tomaatjes, toefjes peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke kaastaart die warm of koud als lichte lunch tijdens de warme zomerdagen kan worden gegeten met een frisse salade, òf als hapje bij de borrel. Ook kinderen zijn over het algemeen verzot op deze lekkernij.

INGREDIENTEN

½ hoeveelheid zanddeeg (zie basisrecept zanddeeg op mijn pagina), , voor de vulling:, 150 gram kaas (Gruyère) geraspt, 3 eieren, 2 dl. crème fraîche, snufje nootmuskaat (vers geraspt geeft de meeste smaak), ¼ theelepel dijonmosterd, zout en (versgemalen) peper naar smaak, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gram kant en klare broodmix, 60 gram margarine of boter, zout, 50 gram bloem, 2,5 dl melk, 3 eieren, 150 gram geraspte pikante goudse kaas, 1 eetlepel brandewijn of cognac, 1 mespunt geraspte nootmuskaat, peper, worcestersaus, eventueel 2 eetlepels maanzaad,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:200gr. meel 75gr.suiker 75gr.margarin 1ei 1tl.bakpoeder voor de room:500gr.quark of platte kaas 2eieren 140gr.suiker 1pakje vanillepudding 1/2bekertje zure room 1/2tas olie 11/2tas melk 1 kleine potje mandarijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blikje croisant, 1zakje belegen kaas, 1zakje oude kaas, 1zakje ander soort kaas, 1 ei, 1 klein bekertje slagroom, peper zout nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

550 gr. verse kaas philadelphia,- 2 zakjes vanillesuiker,- 5 eieren,- 250 gr. suiker,- 125 gr. boter,- 500 gr. zure room,- 250 gr. petit-beurre koekjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 bosje waterkers, Zout, 2 blaadjes witte gelatine, 500 gr verse roomkaas (bijv. Monchou), 1 dl slagroom, 200 gr oranje Edammerkaas, in blokjes, 300 gr Kernhemkaas, in plakjes, 6 sneetjes donker roggebrood, Pate of cakevorm, inhoud 1 liter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g Anco Patisseriebloem, 1 1/2 koffielepel bakpoeder, een snufje zout, 125 g in blokjes verdeelde harde boter, 750 g platte kaas, 125 g griessuiker, kaneel, 200 g vloeibare Meli honing, 5 eieren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Waterkers en 3 soorten kaas zorgen voor een heel bijzondere taart!

INGREDIENTEN

1 bosje waterkers, Zout, 2 blaadjes witte gelatine, 500 gr verse roomkaas (bijv. Monchou), 1 dl slagroom, 200 gr oranje Edammerkaas, in blokjes, 300 gr Kernhemkaas, in plakjes, 6 sneetjes donker roggebrood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top