1. Home
  2. Recepten
  3. Kaassouffle

Kaassouffle recepten (82) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kaassouffle

INGREDIENTEN

4 eetl.bloem, 3 1/2 dl melk, 5 eieren,450 gr fijn geraspte Gruyere, 20 gr grof gehakte gruyere, 2 dl room, zout, peper, nootmuskaat, boter voor de vorm

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220?C

Bereidingswijze

Klop de bloem, melk en eieren dooreen. Der er de fijne gruyere bij, breng op smaak. Doe het mengsel in een bebeoterde vuurvaste schotel. Zet 40 a 45 min. in een voorverwarmde oven van 220?C. Bestrooi 5 min. voor het einde van de kooktijd met de groffe Gruyere en zet weer in de oven. Dien onmiddellijk op

  • Multi-cultureel Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Multi-cultureel Tussengerecht
  •  30-60 min.

KAASSOUFFLE

Een kaassouffle smaakt heerlijk bij gebakken aardappelen en salade. Vandaag ga ik het eens proberen in kleine pastei bakjes

INGREDIENTEN

25 gram boter,25 gram bloem, 2 1/2 dl melk, 3 eieren, zout en peper, 150 gram gerasptekaas

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  •  
  •  60-120 min.

Kaassouffle

Kaassouffle Wil je het ook eens proberen ? Dan is hier het recept.

INGREDIENTEN

30 g margarine *, 35 g bloem *, 3 dl melk(warm), 2 eieren *, 150 g geraspte oude kaas *,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kaassouffle

Lekkere snack

INGREDIENTEN

*30 gram boter, *30 gram bloem, *3 dl melk, *zout & peper, *3 eieren, *100 gram geraspte oude kaas, *2 eetlepels gehakte peterselie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

3 eieren, 30 g boter, 30 g bloem', 3 dl melk, 100 g geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat

  • Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2007
  • Tussengerecht
  •  30-60 min.

kaassouffle.

Niet de souffle uit de cafetaria,maar.......

INGREDIENTEN

-1,5 dl.melk,-50 g.boter,-30 g.gezeefde bloem,-2 eidooiers,-75 g.geraspte oude kaas,-smaakstoffen,-2 stijfgeslagen eiwitten.

  • Frans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Frans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Kaassouffle

395 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

1 eetl. dieetmargarine, 1 eetl. fijngehakte ui, 2 eetl. bloem, 3 dl. karnemelk, 60 gr. grof gemalen pittige kaas, 1/4 theel. mosterdpoeder, 1/4 theel. zout, 2 gesplitste eieren, cayennepeper, 2 theel. gehakte bieslook

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Kaassouffle.*

Lekker met salade en brood.

INGREDIENTEN

100 gr geraspte gruyere., 50 gr geraspte parmezaan, 3 dl melk, 50 gr boter, 40 gr bloem, boter om vormpjes in te vetten., 4 eieren gesplitst., 1 el dyon mosterd, versgemalen peper, snuf zout en cayennepeper., , ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Kaassouffle

Een beproefd recept, niet moeilijk, een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

30 gr. boter, 30 gr. bloem, 3 dl. melk, 200 gr. geraspte oude kaas, 4 eieren, 1/2 eetlepel gehakte verse basilicum of peterselie of bieslook, peper, zout, boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

4 eieren, 50 g boter, 40 g tarwebloem, 5 dl melk, 100 g kaas (gemalen), peper, zout, nootmuskaat

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

kaassouffle

Zoutarm voorjaarsmenu 3, bijgerecht 1.

INGREDIENTEN

1 sneetje wit zoutarm brood, 25 gr boter, 1 eetl bloem, ruim 1 dl zoutarme melk, 1 ei, 50 gr geraspte zoutarme kaas, 1 eetl fijngesneden bieslook, msp cayennepeper, msp nootmuskaat,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kaassoufflé

Lekker klassiek vegetarisch gerecht.

INGREDIENTEN

60 gram boter, 30 gram bloem, 1/4 liter melk, 150 gram geraspte goudse kaas naar keuze, 5 eidooiers, 5 stijfgeklopte eiwitten, versgeraspte nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

1/4 ltr melk, 50 gr boter, 50 gr bloem, nootmuskaat, zout en peper, 4 eidooiers, 100 gr gruyerre, 5 eiwitten

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kaassouffle.

INGREDIENTEN

Witte saus gemaakt door: 1/2 liter melk, 50 gr. boter, 50 gr. bloem; Voor de souffle: 3 grote eieren, 100 gr. geraspte kaas, mosterd, nootmuskaat, zout en peper.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kaassoufflé

INGREDIENTEN

*5 eieren, *80 gr boter, *30 gr bloem, *250 ml melk, *150 gr geraspte kaas (gruyère of belegen Goudse), *zout, peper, nootmuskaat, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2007
  •  
  •  30-60 min.

kaassouffle

Favoriet van de familie

INGREDIENTEN

150 g geraspte belegen kaas, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl verse nootmuskaat, 3 el bloem, 50 margarine, 2,5 dl melk, 2 eieren, 1 el olie, 1 tl zout,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

kaassouffle

Een stap-voor-stap uitleg voor een luchtige souffle!

INGREDIENTEN

3 el boter of margarine, 3 el bloem, 2 1/2 dl hete melk, 4 eieren, gesplitst, zout, peper, nootmuskaat, 1 eiwit, 100 gram Goudse belegen kaas, grof geraspt

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

5 plakjes diepvries bladerdeeg, bloem voor bestrooien, 60g boter + voor invetten, 30g bloem, 250ml melk, 5 eieren(M), 150g graskaas,2 eetlepels creme fraiche, zout, peper, 2 theelepels komijnzaad, nootmuskaat.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  •  
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

85 gram gemalen kaas *

  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  30-60 min.

kaassouffle.

Niet veganistisch.

INGREDIENTEN

-1,5 dl.melk,-50 g.boter,-30 g.gezeefde bloem,-2 eidooiers,-75 g.geraspte oude kaas,-smaakstoffen,-2 stijfgeslagen eiwitten.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

kaassouffle !!

INGREDIENTEN

80gr.boter, 60 gr. bloem, 4 dl melk, 4 eieren, 50 gr. geraspe gruyere kaas, zout &peper, 15 g boter voor de vuurvaste schotel

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

kaassouffle

In kleine porties ook als voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 eieren, 50 g boter, 40 g bloem, 1/2 l melk, 100 g geraspte kaas, zout peper, snuifje muskaatnoot., ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

KAASSOUFFLE

INGREDIENTEN

3 el boter of margarine, 3 el bloem, 2? dl hete melk, 4 eieren, gesplitst, zout, peper, nootmuskaat, 1 eiwit, 100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt

  • Kinderkeuken Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Kinderkeuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

4 eieren, , 50 g boter (bakboter), , 40 g bloem (tarwebloem), , 5 dl melk (halfvol), , 100 g kaas, , peper, , zout, , nootmuskaat

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kaassoufflé

INGREDIENTEN

, , , , 25gram boter-25gram bloem-1,25dl melk-2 eieren-100 gram geraspte oude kaas-peper,zout,knoflook.{eventueel salamie]

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kaassouffle

INGREDIENTEN

100 gram boter ;110 gram bloem ;0,5 liter melk ;8 eidooiers ;50 gram geraspte kaas ;5 gram aardappelmeel ;zout en peper ;8 eiwitten

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

4 eetlepels bloem, 3 1/2 dl melk, 5 eieren, 450 g geraspte Gruyere SWITZERLAND, 2 dl room, zout, peper, nootmuskaat, boter voor de vorm, 20 g grof geraspte Gruyere SWITZERLAND.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

kaassouffle

INGREDIENTEN

3 eieren, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 3 dl melk, 100 gr. geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  •  
  •  30-60 min.

kaassouffle

INGREDIENTEN

4 eieren, 50 g boter, 40 g bloem, 1/2 l melk, 100 g geraspte kaas, zout peper, snuifje muskaatnoot.,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

3 eieren, 40 g boter, 40 g bloem, 4 dl. melk, 150 g geraspte oude kaas, zout, peper, snufje nootmuskaat, snufje cayennepeper.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kaassouffle

Een voorgerecht,een snack of waarom niet als hoofdgerecht?

INGREDIENTEN

30 gr boter, 30 gr bloem, 100 gr geraspte belegen gouda, 3 eieren, zout, peper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

4 eieren, -50 g boter (bakboter), -40 g bloem (tarwebloem), -5 dl melk (halfvol), -100 g kaas (gemalen), -peper, -zout, -nootmuskaat,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaassouffle

Lekkere souffle voor 2 personen. 500 kcal per persoon

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 2 dl halfvolle melk, zout, peper, paprikapoeder, 2 eieren, 1/2 el maizena, 75 gr geraspte pittige kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

4 dl melk, 150 g bloem, 4 eieren, 150 g parmezaan, 30 g boter, nootmuskaat, peper en zout, vetstof voor de vormpjes.

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

kaassouffle

Heel erg lekker en niet echt moeilijk.

INGREDIENTEN

45g boter of margarine, 1uitje, ca.30g bloem,3 dl. melk, 4 eieren, 150-200g (jong) belegen kaas, flink wat peterselie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kaassouffle

INGREDIENTEN

65 gram boter, 180180 geraspte belegen kaas, 40 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel Dijonmosterd, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat, 250 ml melk, 6 eieren.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kaassouffle

INGREDIENTEN

3 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 2 1/2 dl hete melk, 4 eieren, gesplitst, zout, peper, nootmuskaat, 1 eiwit, 100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt, extra nodig: soufflevorm, i 16-18 cm, ingevet,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Broodje kaassoufflé

Eigen foto. Heerlijk knapperige broodjes met een luchtige kaasvulling. De broodjes mogen best oudbakken zijn.

INGREDIENTEN

3 witte (maanzaad- of sesam-)bolletjes of kadetjes, 60 g geraspte gruyere kaas (of extra belegen goudse), 50 g crème fraîche, 1 flink ei, snufje zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2007
  •  
  •  0-10 min.

Tomaten gevuld met kaassouffle

INGREDIENTEN

4 tomaten. peper en zout, kaassouffle van 1/4 liter melk.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Formaggi kaassoufflé

Met dit recept maak je de lekkerste kaassoufflé zelf! Gebruik Diamant Frituur Chef Vlees, Vis en Groente voor het lekkerste resultaat. 

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg, 100 g geraspte mozzarella, 100 g blauwe kaas, verkruimeld, 10 plakjes jong belegen kaas, 100 g Tallegio, in kleine blokjes gesneden, 2 eieren, los geklopt, 200 g paneermeel, Diamant Frituur Chef Vlees, Vis en Groente

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2019
  • Wereld
  •  20-30 min.

Zuricher Kaas-Souffle

Om deze souffle niet te laten mislukken: Lees het artikel van mij over: Tips om een souffle niet te laten mislukken.

INGREDIENTEN

*100 rg geraspte Sbrinz, *100 gr gekookte ham of 100 rg garnalen, *paneermeel, *80 gr boter, *? theel selderijzout, *nootmuskaat, * 6 eieren, *50 gr bloem, *1? dl melk, *zout en peterselie.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste kaassouffle recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top