Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaassoep recepten (226) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

een heerlijke kaassoep waar je geen genoeg van krijgt!

INGREDIENTEN

30 gr. boter, 1 ui fijgehakt, 30 gr. meel, 800 ml. vleesbouillon, 100 ml. witte wijn, 1 kleine prei in ringen gesneden, zout en peper, 200 gr. prima donna extra gerijpt, 100 gr. creme fraische, 100 gr. doorregen rookspek in kleine dobbelsteentjes, een scheutje olie, 4 sneetjes geroosterd brood.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaassoep

INGREDIENTEN

30 gr. boter, 1 ui, 30 gr. bloem, 8 dl. bouillon of water met 2 bouillon tabletten, 1 dl. koffieroom, 100 gr. oude kaas of gruérekaas, zout, peper, enkele druppels worcestershire saus, 1-2 theelepels gehakte peterselie, warm knapperig stokbrood,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere soep voor alle dag is wel een beetje machtig.

INGREDIENTEN

1ui - 25 gr. boter - 25 gr. bloem - 3/4 l. groentebouillon - 1 dl. koffie- of garderoom - 100 gr. geraspte oude kaas - zout en peper - 2 tl. kerrie - 1 el.fijngehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-01-1999
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijke kaassoep met bier!

INGREDIENTEN

150g gruyaire,150g goudse extra belegen, ong.50g abdijkaas,80g bloem,80g boter,2 liter hete vleesbouillon, 150cl bier, bv. la chouffe ,zout,peper,nootmuskaat,1/4, l melk, 2 eidooier, peterselie,bieslook,4 sneetjes witbrood, 20 g boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Vegatarische voorgerecht

INGREDIENTEN

20 gr boter, 25 gr bloem, 1 flesje witte wijn (250 ml), 1 1/2 groentebouillontablet, 1 zakje gemalen kaas, pittig!!, 1 bekertje slagroom (125), gemalen nootmuskaat, 2 bosuitjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 fijngesnipperde ui, 1 eetl boter, 1 eetl bloem, 4 dl bouillon, 3 dl melk, 300 gram geraspte kaas, zout, paprikapoeder, scheutje sherry of witte wijn, tijm, basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Maaltijdsoep http://youtu.be/hPJhVcr2UNo

INGREDIENTEN

Geconcentreerde rundvleesbouillon, 1,5 liter bouillon, klontje boter,4 bakjes smeerkaas, 4 uien, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 pond gehakt, gehaktkruiden, 3 ons preireepjes, bosui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2006
  • Duits
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 prei, 2 grote aardappel, 50g boter, 1 eetlepel bloem, 150ml droge witte Huiswijn, 1 blokje kippenbouillon, 100g cheddarkaas(plakken), 100g belegen kaas(Wapenaer, aan een stuk), 275ml melk, zout, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 flinke ui, 25 gram boter, 25 gram bloem, 750 ml groentebouillon, 1 dl garderoom, 100 gram geraspte oude kaas, 1 eetl. verse peterselie, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Romige kaassoep, voorgerecht, 4 personen, ? 20 g boter of margarine, ? 25 g bloem, ? 1 flesje witte wijn (250 ml), ? 1 1/2 groentebouillontablet, ? 1 zakje geraspte pittige kaas (150 g), ? 1 bekertje slagroom (125 ml), ? nootmuskaat, ? 2 bosuitjes, , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

, * 2 sneetjes brood, * 1 eetlepel boter, * versgemalen peper, * 40 g boter, * 40 g bloem, * 1 l bouillon (van 1 bouillonblokje), * 1 eierdooier, * 1? dl slagroom, * 150 g geraspte oude Goudse kaas, * 2 eetlepels fijngehakte peterselie, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 rode ui, fijngesneden, 30 gram boter of margarine, 30 gram bloem, 1 liter tuinkruidenbouillon (van tablet), 150 gram Blue d'Auvergne, 2 dunne preien, soepstengels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een supersnelle, echt wel lekkere en niet zomaar een soepje

INGREDIENTEN

6 dl kruidenbouillon, 2 kuipjes magere smeerkaas, 1 prei, paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Zeer snelle soep

INGREDIENTEN

0,5 l. bouillon, 2 eieren, fijngehakte peterselie, 0,5 dl. koffieroom, 6 eetlepels geraspte oude kaas, stokbrood,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-1999
  •  
  •  0-10 min.

Eenvoudig en snel te maken kaassoep. Wij vonden hem heerlijk!!!

INGREDIENTEN

500 gr oud wittebrood, in kleine blokjes gesneden, 500 grharde kaas (Emmentaler), in kleine blokjes gesneden, 1 liter bouillon, 1/4 liter droge witte wijn, 4 eetlepels gehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie en kervel), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 2 eetl suiker, * 3 eetl bloem, * 8 dl bouillon, * 1 uitje, * 1 dl koffieroom, * 100 gr oude kaas, * 1 eetl peterselie, * eventueel wat gesnipperde paprika

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, 25 gr bloem, 25 gr boter, 1 lt groentebouillon, 250 gr geraspte oude kaas, 100 ml droge witte wijn, 100 ml crème fraîche, Bladpeterselie, Bieslook, Zout, Peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kaassoep met prei en amandelen Errug lekker !

INGREDIENTEN

600 gram prei150 gram rookkaas2 eetlepels geschaafde amandelen25 gram boter25 gram bloem1 kippenbouillontablet3 eetlepels creme fraichezout, peper en nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  •  
  •  20-30 min.

Heerlijke vegetarische soep

INGREDIENTEN

*500 gr prei*1 ltr groentebouillion*11/2 dl slagroom*150 gr belegen kaas*boter*zout/peper*fijngehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 voorgebakken, breekbrood (C1000), 50 g boter, 1 ui, gesnipperd, 50 g tarwebloem, 1½ l groentenbouillon (van tabletten), 250 g mosterdkaas, grof geraspt, peper, zout, 1 zak panklare prei fijn à 250 g (C1000)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  •  
  •  20-30 min.

Een romige en makkelijke te bereiden soepje

INGREDIENTEN

1 ui,gesnipperd]100 gr.geraspte kaas,gerijpt, oud]1 dl.koffie-of slankroom]25 gr.boter], 25 gr.bloem]750 ml.groentebouillon]zout]peper]1 el.peterselie,fijngehakt]

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een maaltijd soep die gemakkelijk is om klaar te maken als je niet in de hele tijd in de keuken wilt staan als er visite is. Ik denk dat het een Duits recept is maar zeker weet ik dat niet.

INGREDIENTEN

2 kuipjes roomkaas 200 G, 2 kuipjes kruiden roomkaas 200 G, 2 preien, 2 uien, 250 G gehakt (of meer), 1,5 liter bouillon, peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  •  
  •  30-60 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 dl sterke bouillon - 1 dl koffieroom - 2 eierdooiers - 1 1/2 theelepel sojasaus - 1 dl geraspte oude kaas - 2 eetlepels droge vermouth - 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kaassoep met wijn en spekjes, ontzettend lekker en niet moeilijk

INGREDIENTEN

1 aardappel, 1 ui, 150 g (savooie) kool, fijn geschaafd, 1 liter vleesbouillon, 2 dl droge witte wijn, 100 g ontbijtspek in smalle reepjes, zout en zwarte peper, 100 g (of meer naar smaak) goudse kaas in blokjes, 2 el bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*50 gram walnoten.*200 gram jong belegen kaas zonder korst.*6 dl kippenbouillon.*2 grote gekookte aardappelen.*1 dl Room culinair.*1 eetlepel fijngehakte peterselie.*klein klontje boter.*Nootmuskaat.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

40 gr margarine,40 gr bloem,1 ltr water,4 bouilonbl,100 gr belegenkaas,60 gr katenspek,2 stuks knoflook,4 el gehakte bieslook,zout,peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote uien, 50 gr. boter, takje tijm. 2 laurierblaadjes, 2 dl droge witte wijn, 3/4 l. instantkippebouillon, 1/2 doosje camembert, bosje peterselie, peper, eventueel zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2001
  •  
  •  20-30 min.

Een erg makkelijke, stevige, verrukkelijke kaassoep. Makkelijk te vermeerderen voor grotere hoeveelheden.

INGREDIENTEN

50 gr.boter, 50 gr.bloem, 1 ltr.water, 1 kippenbouillontablet, 200 gr. Monchou, 2 kuipjes Pikantje sambal, preitje.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

40 gr boter, 1 fijngesnipperde ui, 35 gr bloem, 1 liter halfvolle melk, 1 groentebouillontablet, 150 gr geraspte gruyere kaas, peper uit de molen, zout, sojasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ui, 25 gram boter, 25 gram bloem, 3/4 liter groentebouillon, 1 dl koffie- of slankroom, 100 gram geraspte Oude Beemster kaas, zout, peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie (eventueel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Stevige soep als complete maaltijd

INGREDIENTEN

400 gr. wortelen, geschrapt en in plakjes; 1 bloemkool, in roosjes; 1 kg. aardappelen, geschild en in blokjes; 4 stengels bleekselderij, in plakjes; 1 grote ui, gesnipperd; teentje knoflook; 2 lt. groentenbouillon; 400 gr. geraspte kaas (naar keuze jong of oud); zout en peper., paar boterhammen; peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere soep met lente uitjes

INGREDIENTEN

200 gr belegen kaas; 100 gram gerapste belegen kaas; 40 gram boter; 40 gram bloem; 1 liter tuinkruidenbouillon; 2 eetlepels creme fraiche; zout, peper, nootmuskaat; 1 bosje lente-uitjes; 1 eetlepel boter; croutons; 1 rode paprika

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 boursin kruiden,3 kippenbouillonbolkjes knorr,1l.water, 2dl.room,peper, 1 tomaat, peterseliesnippers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2005
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 liter runderbouillon * 1 ui * 50 gram boter * geroosterd brood * 50 gram geraspte kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pittige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

2 bouillonblokjes, 2 smeerkaasjes sambalsmaak, 1 smeerkaas naturel, 250 gram gehakt, 1 ui, 1 prei, stokbrood, kruidenboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 dl. krachtige vleesbouillon, 2 dl (koffie) room, 125 gr. geraspte Maasdammer of Goudse belegen kaas, 1 kleine rode ui, 1 eidooier, peper, snufje nootmuskaat, 2 takjes dille.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pot rundvleesbouillon (± 340 g)2 eieren1 dl. koffieroom2 theel. ketjap manis2 eetl. sherry100 g geraspte oude kaaszoutpeper1 eetl. diepvries peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes brood, , 1 eetlepel boter, , versgemalen peper, , 40 g boter, , 40 g bloem, , 1 l bouillon (van 1 bouillonblokje), , 1 eierdooier, , 1? dl slagroom, , 150 g geraspte oude Goudse kaas, , 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top