Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaasplankje recepten (44) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijk nagerecht na een niet te zwaar hoofdgerecht!!! Hoeveelheden naar wens.

INGREDIENTEN

Tomme au Marc-Frankrijk, Bleu de Wolvega-Friesland, Etivaz-Zwitzerland, Dadels gevuld met Dolce Gorgonzola, Vijgenbrood, Witte druiven zonder pit, Aardbeien in kwarten gesneden, gemarineerd in balsamico-crème en peper melange uit de molen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Verschillende kazen variërend van zacht naar sterk, * Lekkere ruby port, * Kweeperencompote of vijgenbrood

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2008
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Tussendessert

INGREDIENTEN

*stukje oude kaas, *puntje brie, *stukje gorgonzola, *klein trosje blauwe en witte druiven, *2 sneetjes donker roggebrood, *6 sneetjes notenbrood, *12 watercrackertjes.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Stukje oude kaas(ca. 125 g), puntje brie(ca. 125g), stukje gorgonzola(ca. 125g), kleine trosjes blauwe en witte druiven, 2 sneetjes donker roggebrood, 6 sneetjes notenbrood, 12 watercrackertjes (Premium),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heeul lekker kaas de Mècorino

INGREDIENTEN

€ Mècorino kaas, € Morbierkaas, € Roquefort, € Brie, € Druiven, € Walnoten,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2016
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Altijd een succes als aanvulling op een buffet of als dessert met een groot aantal mensen

INGREDIENTEN

1/2 Tete Moine (en een Girolle om hem te snijden), Pecorino kaas, Hollandse blauwschimmel, Kernhemmer, Rucola,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Combineer eens een assortiment lekkere kaasjes met een frissen fruitsalade als nagerecht

INGREDIENTEN

Diverse soorten kaasjes o.a geitenkaas, franse kaas (div), nederlandse kaas (div, o.a. mosterdkaas) .. zie ook recept mbt kaasplankje met noten op mijn pagina .., , daarbij een frisse fruitsalade:, 1 appel, 1 banaan, 1/1 galia meloen, 1 doosje aardbeien, evt pitloze druiven en peer.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Geen idee welke Franse kazen je moet kiezen als nagerecht? Een handig hulpje is om drie kazen te kiezen in de kleuren va de Franse vlag: rood, wit, blauw. Een roodkorstkaas (meestal oranje van kleur), dan een wittekorstkaas en tot slot een pittige blauwaderkaas. Kazen worden altijd in volgorde van de zachte smaak naar de sterke smaak gegeten.

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Roodkorstkaas: Port Salut of chaumes grand caractère, , Wittekorstkaas: brie of camembert, , Blauwaderkaas: fourme d`Ambert of rochebaron., , Eventueel kun je nog een stukje (half)harde kaas als gruyère of emmentaler erbij doen.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Ook een Hollands kaasplankje mag er zijn als nagerecht!

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Een mooie combinatie is:, zachte, verse geitenkaas (bettine blanc, kernhem, lichtzoete, nootachtige Hollandse gatenkaas (of Leerdammer), pikante, karaktervolle kaas als oude boernkaas of overjarige Goudse brokkelkaas

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk kaasplankje na een Italiaanse maaltijd

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Een mooie combinatie is:, zachte mozzarella, mild-pittige magor (een samenstelling van mascarpone en gorgonzola), zilte schapenkaas pecorino Romano, Parmezaanse kaas of grana pardano

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Met blauwgeaderde kazen maak je niet iedereen blij, maar een Mokums Kaasplankje is een hit op iedere borrel.

INGREDIENTEN

Old Amsterdam in blokjes, roggebrood in sneetjes, Amsterdamse mosterd, een pot Amsterdamse uitjes, een paar blaadjes bleekselderij

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 citroen, schoongeboend, 250 g dadels, ontpit, 50 g walnoten, fijngehakt, 2 eetlepels verse basilicum (zakje a 15 g), fijngesneden, 250 g roombrie, 150 g blauwaderkaas (bleu d'Auvergne), 150 g port salut of kernhem kaas, 250 g boerenkaas, oud

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g gorgonzola (kaas), , 100 g pecorino romano (kaas), , 25 g parmezaanse kaas (stukje), , 1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken), , 30 g pijnboompitten, , 150 g geitenkaas (Bettinne Blanc)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 g Provolone, 100 g Ribiola, 100 g Pecorino Sardo, 100 g Taleggio, 100 g Gorgonzola Pikant, 1 st Ciabatta brood, Port, Noten, Druiven, Olijven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 dikke sneetjes boerenroggebrood - 150 gram = 3 dikke plakken Hollandse geitenkaas - 150 gram = 3 dikke plakken Friese nagelkaas - 150 gram =3 dikke plakken Old Amsterdam kaas - blaadjes van bleekselderij - 6 eetlepels rozijnen,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit plankje moet je een keer gegeten hebben het is verrukkelijk.Eerlijk waar.Zelf heb ik het een keer gegeten als hoofdgerecht voor 2 personen.

INGREDIENTEN

Nagerecht voor 4 personen., , 100 gram gorgonzola ( kaas 0, 100 gram verse pecoroni Romano ( kaas ), 25 gram parmezaanse kaas ( stukje ), 1 zak voorgebakken walnootciabatta?s ( 2 stuks a 75 gram ), of een voorgebakken ciabatta con noci, 30 gram pijnboompitten, 150 gram geitenkaas ( bettinne blanc ).,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Je eigen favoriete kaasjes, Witte en blauwe druiven, Bittere kookchocolade, Stokbroodje, Port

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g gorgonzola (kaas), -100 g pecorino romano (kaas), -25 g parmezaanse kaas (stukje), -1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken), -30 g pijnboompitten, -150 g geitenkaas (Bettinne Blanc)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g gorgonzola (kaas), ? 100 g pecorino romano (kaas), ? 25 g parmezaanse kaas (stukje), ? 1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci) (voorgebakken), ? 30 g pijnboompitten, ? 150 g geitenkaas (Bettinne Blanc),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100g gorgonzola,100g verse Pecorino Romana,25g Parmezanse kaas(stukje),1 zak voorgebakken walnootciabatta's(2 stuks a 75g)of 1 voorgebakken ciabatta con noci,30g pijnboompitten,150g geitenkaas.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Kaasplankje met verschillende kaasjes, noten, fruit en vergezeld van een klein glaasje port.

INGREDIENTEN

Diverse kaasjes (bv brie, camembert, roquefort, munster en geitekaasje(s)), druiven en walnoten, port (bv 10 jaar oude tawny port van Noval).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chutneys zijn goed te bewaren in de koelkast.

INGREDIENTEN

1 punt Old Amsterdam, Bake off volkoren stokbrood, Mango, Tomaten, Zwarte kersenjam, Appelstroop, India specerijen als garam masala, gember, kardemom, peper, kruidnagel, Bruine suiker, azijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Maak van een goedkope fles in een weelderige, smeerbare traktatie. Of...Heb je rode wijn over na een feestje of borrel en weet je niet wat je met `t laatste restje moet doen? (Behalve opdrinken, natuurlijk.). Maak dan eens wijn jam. Superleuk op toastjes of bij een kaasplankje.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer vier potjes, , 1 (750 ml) fles rode Iets vol en fruitigige wijn, 3 ¼ kopjes suiker, 1 (3-ounce) vloeibare pectine (van Van Gilse Geleisuiker of bij biowinkel), 3 eetlepels citroensap, ⅛ theelepel boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De vijgen zorgen voor een heerlijke zoete jam die ook nog eens vier keer minder suiker bevat dan gewone jam. Lekker bij een kaasplankje en notenbrood.

INGREDIENTEN

250 g gedroogde vijgen, zonder steel, fijngesneden, 250 ml sinaasappelsap, 65 g gele basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze rijke bonbons van geroosterde noten en gedroogde vruchten geven een luxe touch aan elk kaasplankje.

INGREDIENTEN

, *100 gr gepelde, ongezouten en niet geroosterde pistachenoten, *75 gr blanke amandelen, *75 gr blanke hazelnoten, *75 gr walnoten, *75 gr gedroogde pruimen zonder pit, *75 gr gedroogde abrikozen, *75 gr gedroogde vijgen, *75 gr rozijnen, *3 eetlepels sinaasappel- of mandarijnlikeur, of meer naar smaak,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Deze met balsamico azijn geprofumeerde rode uienjam heeft een bijzondere smaak en is heerlijk bij een kaasplankje, of bij gepocheerd vlees. Weer eens wat anders dan de standaard honing!

INGREDIENTEN

Voor 1 kg jam:, 1 kg rode uien (liefst die uit Tropea, die zijn wat zoeter, maar gewone rode uien zijn ook prima), 200 g suiker, 1 laurierblad, balsamico azijn van goede kwaliteit, olio extravergine d`oliva, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke stroop bij kaasplankje

INGREDIENTEN

2 dl balsamico azijn, 120 gram kristalsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2010
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse vijgen kun je best een tijdje in de koelkast bewaren maar natuurlijk ook weer niet onbeperkt. Mij overkomt het nog wel eens dat ik teveel tegelijk koop als ik ze toevallig tegenkom. Dit komt natuurlijk ook weer omdat ze normaal gesproken nogal moeilijk verkrijgbaar zijn en meestal peperduur. Zo had ik dus deze keer nog enkele vijgen liggen die nog overgebleven waren en die echt nodig verwerkt moesten worden of anders was het TE laat. Ik heb er een heerlijke chutney mee gemaakt zodat ik er later nog profijt van heb. Het is namelijk heerlijk bij een kaasplankje, bij wild, paté en in sauzen. 

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, 1 sinaasappel, 1 sjalot, 4 el Edik Pedro Ximenez (of 2 el rode wijnazijn en 2 el rode port), 1 el pecan noten (of walnoten), 1 el olijfolie, 2 el gelei suiker speciaal (van Gilse), ¼ tl piment, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

CERVELLE DE CANUT IS EEN GERECHT UIT LYON,DAT 'ZIJDEWEVERSHERSENEN'BETEKENT(NAAR VERLUID STONDEN DE ZIJDEWEVERS NIET BEKEND OM HUN INTELLIGENTIE).HET GERECHT KAN ZACHT EN ROMIG ZIJN,OF JUIST GROF VAN STRUCTUUR,AFHANKELIJK VAN DE KAASSOORT DIE JE GEBRUIKT

INGREDIENTEN

500 g verse kaas of cottage cheese2 el olijfolie1 teen knoflook,fijngehakt2 el gehakte kervel4 el gehakte peterselie2 el gehakte bieslook1 el gehakte dragon4 sjalotjes,fijngehaktzout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Zelf inmaken leuk!!

INGREDIENTEN

225 gram groene of zwarte olijven, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel verse oregano, 1/2 theelepel verse rozemarijn, fijngesneden, 1/2 theelepel verse tijm, fijngesneden, 1/2 theelepel venkelzaad, 2 laurierbladen, 4 tenen knoflook, gepeld en gekneusd of fijngesnipperd (evt. meer), 4 eetlepels sherry-azijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg harde peren, in stukjes (ongeschild), , 500 g rode ui, in partjes, , 1 teen knoflook, in plakjes, , 2 limoenen, schoongeboend en in plakjes, , 300 g dadels ontpit, grofgesneden, , 2 cm verse gember, in plakjes, , 2 eetlepels mosterdzaad, , 2 kaneelstokjes, , 250 ml rode-wijnazijn, , 250 g bruine basterdsuiker, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  •  
  •  20-30 min.

Druiven voor bij het kaasplankje. Gemarineerd met Grappa.

INGREDIENTEN

Witte, pitloze druiven-1 dl Grappa (Italiaanse sterke drank)-1 zakje vanillesuiker

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2005
  • Fusion Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke rijke lasagna met vis en witte wijn saus. Ik heb hem voor een italiaanse jongen gemaakt. Hij wilde me bijna aan zijn moeder voorstellen.

INGREDIENTEN

* verse (of uit een pakje), lasagnabladen, * 250 gr. verse zalm, * 250 gr. witte vis, * 4 eieren, * 6 lente uitjes, * 200 gr. kastanje champignons, * 2 bollen mozzarella, * 900 ml. witte wijn saus, * verse peterselie, * olijfolie, zout, peper., * eventueel gedroogde chilli.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kleine koks kunnen er wat van !

INGREDIENTEN

250 gr kaakjes, 115 gr boter of margarine, 4 eetl cacao, ruim 50 gr basterdsuiker, flinke eetl stroop, 2 dikke repen chocola (puur),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Een lekker hapje voor erbij of als hoofdgerecht, we stonden wat te knutselen id keuken en dit was erg lekker bij elkaar!

INGREDIENTEN

1 blikje tomaten-groenten soep, 1 pak verse ravioli/tortellini, blikje tomatenblokjes/gepelde tomaten, ong. 100 gr spekblokjes, eetl basilicum op olie (uit zo'n potje), parmezaanse kaas (geraspt/schilfers)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een beetje appel en het sap van een citroen maken blauwe bessenjam niet alleen heel erg lekker het heeft ook nog eens als voordeel dat het een gelerende werking heeft zodat je minder suiker hoeft toe te voegen Bovendien is deze jam nog voor veel meer doeleinden geschikt dan alleen voor op een boterham. Bijvoorbeeld als basis voor sauzen en dressings, bij een kaasplankje, op pannenkoeken of als vulling voor cupcakes, muffins of scones.

INGREDIENTEN

- 1 kilo blauwe bessen, - 250 gram appel (ik had Jonagold), - 1 citroen, - 400 gram geleisuiker speciaal,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2015
  • Regionaal
  •  10-20 min.

Deze jam kun je serveren bij een kaasplankje, maar ook heel erg lekker bij vlees. Het is zoet met een oosterse bite.

INGREDIENTEN

3 conference peren, 1 citroen, 150 gram geleisuiker, 2 theelepels 5 spices (5 kruidenkruid; specerijmelange van anijs, venkel, peperkorrels, kaneelschors en gember), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2015
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Leuk om eens de gasten voor te schotelen met een verjaardag...,maar ook tijdens een kinderfeestje is dit een geslaagde traktatie... je maakt hem dan alleen op met allerhande snoepgoed.. een succesnummer! (ps: vergt wel enige voorbereiding en uitvoering...houdt hier rekening mee!!)

INGREDIENTEN

150 g bloem + bloem om te bestuiven, , 1 vanillestokje, , 350 g suiker, , 10 eieren, , 100 g maïzena, , 300 g witte chocolade, , 1 1/2 liter slagroom, , 75 ml frambozenlikeur (slijter), , 1 pot frambozenjam (370 g), , 600 g frambozen, , 1 zakje verse munt (15 g), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Laatst had ik veel meer vijgen gekocht dan ik daadwerkelijk nodig had en ze lagen er maar te liggen. Zonde om ze te laten verrotten dus heb ik ze maar in de pan gehakt en er deze lekkere jam mee gemaakt. Behalve op brood of een cracker is deze jam ook uitermate geschikt bij een kaasplankje. Het zoete van de jam is een heerlijke tegenhanger met pittige kazen. Verder is het ook lekker om in sauzen of dressings te gebruiken. Ik gebruik vaker Ediks in mijn gerechten omdat ik ze lekkerder vind dan azijn, maar omdat in deze jam sowieso al genoeg suiker gebruikt wordt is het ook prima te vervangen door rode wijn azijn.

INGREDIENTEN

- 300 gram verse vijgen, - 100 gram gelei suiker speciaal (van Gilse), - 2 borrelglaasjes rode port, - 4 el vijgen Edik (of rode wijnazijn),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top