Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

49 kaasdressing recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een topdressing

INGREDIENTEN

100 gram Umer, 100 gram Danablu-kaas, 1 dl. melk, zout, peper, ? el. citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Voor bij de pastasalade

INGREDIENTEN

150 gr ouse kaas, 4 bolletjes stemgember, 4 el gembersiroop, 4 el citroensap, 1 1/2 dl wortelsap, 1/8 ltr creme fraiche, zout,peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 el citroensap *, 4 el olijfolie extra vierge *, zout * versgemalen peper *, 50 gr rucola *, 2 el Parmezaanse kaas, geraspt *, 150 gr rundercarpaccio *, 2 el pijnboompitten, geroosterd

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

En romige dressing van "schimmel"kaas.

INGREDIENTEN

-1 dl. appelcider., -1 tl. mosterd., -1 tl. suiker., -1 dl. olie., 25 gram. blauwe kaas., -2 el. citroensap., -peper., -zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere,volle ,hartige dressing.

INGREDIENTEN

6 voll eetl biogarde yoghurt, 40 gr roquefort,verkruimeld[lekker,plakhanden!], 3 zoetzure cocktailaugurkjes,fijngehakt, 1 dessetlepel kappertjes[fijn], scheutje olijfolie,extra vierge, versgemalen witte peper, eventueel zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 el witte wijnazijn of citroensap, 4 el olijfolie extra vierge, mespunt mosterd, zout, versgemalen peper, 1 tl fijngehakte (verse) Italiaanse kruiden, 25 gr blauwe schimmelkaas (Gorgonzola), 1 el volle stevige yoghurt, 1 el fijngehakte bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Weer zo'n heerlijke salade uit Spanje

INGREDIENTEN

3 schoongemaakte en in reepjes geneden struikjes witlof, 1 dl mayonaise, 100 gr verkruimelde blauwschimmelkaas (gorgonzola, roquefort of calabras), 1 ? el fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Bij gekookte asperges, aardappelen(gekookt of gepoft) of bij een groene salade. voor 2,5 dl.

INGREDIENTEN

1,25 dl mayonaise, 60 ml creme fraiche, 1 tl witte-wijnazijn, 1 el fijngeknipte bieslook, 50 g blauwe kaas, zout, witte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

125 ml slagroom halfstijf, 100 g Roquefort, 1 lepel balsamico-azijn of wijnazijn, zout, peper, 1 lepel bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Witte-koolsalade met kaasdressing

INGREDIENTEN

- 300 gram witte kool, - 1 uitje, - een stukje prei, - 50 gram rozijnen, - 50 gram abrikozen, - 1 klein blikje ananas, - 50 gram gemengde noten, - 50 gram belegen kaas, - 100 gram kwark, - 1 ei, - 1 eetlepel olijfolie, - 2 eetlepels roomkaas, - 1 theelepel herbamare, - een snufje kerrie, - een scheutje ananassap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gr. oude kaas, 4 bolletjes stemgember, 4 el gembersiroop, 4 el citroensap, 1 ? dl wortelsap, 1/8 liter creme fraiche, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Kaas geeft een dressing een romige en lichtpittige smaak

INGREDIENTEN

3 eetlepels wijnazijn, 12 eetlepels olijfolie, 50 gr. blauwschimmelkaas, bijvoorbeeld gorgonzola, 3 eetlepels volle stevige yoghurt, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, zout, vers gemalen peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Bewaar recept vor me zelf misschien ook wat voor jullie?

INGREDIENTEN

300 g gekookte ham, 1 blik palmharten, 2 trostomaten, 1 krop groene eikenbladsla, 50 g ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels groene olijven, 4 sneetjes witbrood., Voor de dressing:, 150 g geitenkaas (type Chavroux), 1 eetlepel lichte sojasus, 1 theelepel wasabipasta, lichte room (facultatief), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2006
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 80 gram Danish blue, - 1 eetlepel azijn of citroensap, - 50 cc (ml) olijfolie, - 1 eetlepel walnootolie, - peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Voor circa 350 ml van "vifke"

INGREDIENTEN

125 ml mayonaise; 125 ml zure room; 100 g verkruimelde blauwe kaas; zwarte peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  •  
  •  0-10 min.

Serveren over gekookte asperges, aardappelen (gekookt of gepoft) of bij een groene salade.Voor 2,5 dl

INGREDIENTEN

1,25 dl mayonaise, 60 ml creme fraiche, 1 tl witte-wijnazijn, 1 el fijngeknipte bieslook, 50 gram blauwe kaas, zout en witte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Salades

INGREDIENTEN

150 gr. oude kaas, 4 bolletjes stemgember, 4 el. gember siroop, 4 el. citroensap, 1 1/2 dl wortelsap, 1/8 lt. creme fraiche, zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  •  
  •  0-10 min.

De romige dressing met roquefort combineert niet alleen perfect met de salade, óók met de zalm.

INGREDIENTEN

* 100 g sperziebonen, gehalveerd, * 100 g peultjes, * zout / peper, * 150 g voorgekookte kleine krieltjes (koelvak), * 150 g gemengde sla (bijv. rucola, lollo rosso,veldsla, waterkers), * 100 g kerstomaatjes, gehalveerd, * 1 el kappertjes, uitgelekt, * 100 g roquefort, * 3 el slagroom, * 2 el mayonaise, * 2 el yoghurt, * 4 zalmmoten à 150 g, * 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 2 zakjes rucolasla (a 30 g), , , 1 rijpe avocado, , , 1 tomaat, , , 1 pakje Tsar filet (zalmhaasje 150 g), , , 2 eetlepels kappertjes (potje), , , 5 eetlepels mayonaise, , , 50 g geraspte pittige kaas, , , 3 eetlepels citroensap,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Rundercarpaccio met Parmezaanse kaasdressingwww.dekamarkt.nl

INGREDIENTEN

1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, zout, versgemalen peper, 50 g rucola, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt, 150 g rundercarpaccio, 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kg stevige aardappels met rode schil, 1 dl droge witte wijn, zout en versgemalen zwarte peper, 0,5 dl mayonnaise, 2,5 dl sour cream (zure room), 2,5 eetlepels Dijon mosterd, 2,5 eetlepel ciderazijn, 250 gr blauwe kaas, verkruimeld, 5 bosuitjes, gehakt, 1 bos selderij, fijngehakt,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2003
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Voorgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: 15 minuten; Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

2 zakjes rucolasla a 30 gram, 1 rijpe avocado, 1 tomaat, 1 pakje tsar filet (zalmhaasje 150 gram), 2 eetlepels kappertjes (potje), 5 eetlepels mayonaise, 50 gram geraspte pittige kaas, 3 eetlepels citroensap,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

In een wip klaar

INGREDIENTEN

1 eetlepel (wijn)azijn of citroensap, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 1/2 theelepels mosterd, zout, versgemalen peper, 1 theelepel fijngehakte (verse) Italiaanse kruiden, 25 gr blauwschimmelkaas (Gorgonzola), 1 eetlepel volle stevige yoghurt, 1 eetlepel vers of gedroogde bieslook, 4 struikjes witlof,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 2 zakjes rucolasla (a 30 g), ? 1 rijpe avocado, ? 1 tomaat, ? 1 pakje Tsar filet (zalmhaasje 150 g), ? 2 eetlepels kappertjes (potje), ? 5 eetlepels mayonaise, ? 50 g geraspte pittige kaas, ? 3 eetlepels citroensap, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Moet je geprobeerd hebben.

INGREDIENTEN

1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, zout, versgemalen peper, 50 g rucola, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 150 g rundercarpaccio, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De saus die hierbij gebruikt wordt smaakt ook heerlijk over avocado's met tomaat.

INGREDIENTEN

4 grote of 8 kleine trostomaten,in plakken gesneden1/2 komkommer,in dunne plakken gesneden., 100g schimmelkaas(roquefort,stilton of danisch bleu)125g creme fraiche.LI>, 1el gehakte peterselie 1 lente-ui,in ringen gesneden peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g gemengde groene sla -, 1 rijpe avocado -, 2 eetl maiskorrels -, 1 peer -, 40 g roquefort of gorgonzola -, 5 eetl magere yoghurt -, 2 eetl fijngesneden bieslook -, citroensap -, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2003
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Groen met Pit.

INGREDIENTEN

125 ml zure room , 100 g waterkers , 100 g gorgonzola , 12 sprietjes bieslook , 4 mandarijntjes , 2 el geroosterde pijnboompitten , 2 el citroensap , 1 krop lollo blondo / bianco sla , 1 rijpe avocado , 1 el honing , peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 kropjes sla, 2 avocado's, rijpe, Crouton, 40 gr. blauwschimmelkaas, 160 ml. vinaigrette, zelfgemaakte, 2 el. room, zure, Bieslook, verse, fijngeknipte, Peper, zwarte, gemalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Een salade die ook 's winters de zomer binnenhaalt

INGREDIENTEN

Gemengde sla-knoflook-ui-tomaten-mais-olijven, belegen kaas-dressing van olie,wijnazijn en, peper uit de molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-1998
  •  
  •  10-20 min.

Een makkelijke snelle slade

INGREDIENTEN

* 1 tomaat, , * 1 worteltje, , * 1/2 zakje kant-en klare gemengde sla, , * 2 eetl maiskorrels, , * 4 olijven, , * 3 eetl blauwe kaasdressing (kant en klaar)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 gr. hazelnoten, 2 stengels bleekselderij, 2 bosuitjes, 1 verse perzik, 150 gr. gerookte kipfilet, 1 kropje lollo rosso, 30 gr. rucola, 4 eetlepels italiaanse blauwe kaasdressing,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 g spruitjes, 1 zakje gemengde sla, 3 el rozijntjes, 1 stevige handpeer, 1 el citroensap, 100 g Hollandse blauwe kaas, 1 bakje blauwe kaasdressing,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- Pitabroodjes, , Salade:, , - Halve krop ijsbergsla, - 2 lekkere tomaten (bv trostomaten), - 50 gram feta kaas, , Dressing:, , - 1 eetlepel mayonaise (of halvanaise), - mespuntje mosterd, - scheutje gembersiroop, - zout, - peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Rijkgevulde Italiaanse salade

INGREDIENTEN

200 gr. Rucolasla, 50 gr zwarte pitloze olijven, 1 rode ui, 50 gr. Magere spekblokjes, 50 gr. Pijnboompitten, 2 eetl. Olijfolie, versgemalen peper, zeezout, 50 gr. Geschaafde parmezaanse kaas., Dressing: 4 eetl. Olijfolie, 2 eetl. Wijnazijn, 2 eetl. Magere yoghurt, 2 eetl. Halvanaise, 1 eetl. Gembersiroop, 1 a 2 teentjes knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1el olijfolie, 450 g ossenhaas, in stukjes van 4 cm, versgemalen peper, zout, 275 g sla naar keuze, , Kaascroutons:, 1/4 stokbrood of ciabatta, 1,5 el olijfolie extra vierge, 1 knoflookteentje, geperst, 15 g geraspte Parmezaanse kaas, , Dressing:, 1 dl olijfolie, 0,5 dl dijonmosterd, 0,5 dl balsamicoazijn, 1 knoflookteentje, geperst, 1 tl suiker, versgemalen peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Prachtige salade

INGREDIENTEN

-450 g mager rundvlees (in blokjes), -1 eetlepel olijfolie, -zout en versgemalen peper, -250 g gewassen en drooggedepte slablaadjes, CROUTONS:, -1/4 stokbrood (zonder korst in blokjes van 1 cm), -1,5 eetlepel olijfolie (eerste pressing), -1 fijngesnipperd knoflookteentje, -20 g geraspte Parmezaanse kaas, DRESSING:, -1 dl olijfolie, -50 ml dijonmosterd en 50 ml balsamico azijn, -1 uitgeperste knoflook teen, -1 th lepel suiker, -zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Met GORGONZOLA en PIJNBOOMPITTEN.

INGREDIENTEN

*250 gr jonge Spinazieblaadjes.*150gr.verkruimelde Gorgonzola.*Dressing:1 lepel Azijn(balsamico).*1theelepeltje Mosterd.*Honing.*1 teentje Knoflook(fijngemaakt).*Peper,zout.*5 lepels Olijfolie.*50gr.Pijnboompitten.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 200 gr pasta, bv farfalle, 150 gr Ardenner ham, 250 gr aardbeien, 1/2 krop ijsbergsla, 100 gr magor of Gorgonzola, 1 dl slagroom of zure room, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Heerlijk om te serveren op een zomers buffet of als zoet en hartig dessert.

INGREDIENTEN

-250 g kruisbessen (schoongemaakt), -1 th lepel suiker, -120 g slablaadjes, -4 th lepels olijfolie, -50 g Roquefort, -4 el slagroom, -2 el citroensap, -versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top