1.362 kaas witlof recepten

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .

INGREDIENTEN

6 struikjes witlof, zout, peper, 250 gram champignons, 1 middelgrote ui, 2 eetlepels zonnebloemolie, 50 + 50 gram belegen geraspte kaas, 200 gram gekookte achterham in kleine reepjes, 2 eidooiers, 50 ml slagroom of melk, 800 gram kruimige aardappelen, 1 pakje boursin (150 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen.
Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past.

Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.

INGREDIENTEN

- 500 gram (runder)gehakt, - 500 gram witlof, - 1 kg vastkokende aardappelen, - 150 gram gerookte spekjes, - 250 gram (kastanje)champignons, - 2 uien, - 3 eieren, - 250 ml kookroom, - 2 tot 3 lepels mosterd, - 200 gram geraspte kaas, - peper (weinig of geen zout i.v.m. de gerookte spekjes)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Witlof met ham en kaas en mosterdpuree uit de oven.

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, 2 stronken witlof, 2 el grove Zaanse mosterd, 25 g boter, 100 ml melk, 2 x 6 plakken kaas, 4 plakken achterham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere luxe quiche met heel veel smaken en vrij snel te maken en op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

200 g Ardenner ham, 5 plakjes bladerdeeg, uitgerold tot een lap van 20-25 cm doorsnee, Broodkruim van 1 snee brood, 25 g roomboter, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijn gesneden, 300 g witlof, twee keer gehalveerd, 150 ml room, 3 eieren, 100 g geraspte Gruyere, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Mmmmmmmmmmm

INGREDIENTEN

Per persoon een a twee stronkjes witlof. Zoek lange, dunne stronkjes witlof uit in de winkel., Verder heb je nog nodig: een pakje schouderham, dunne plakjes en ongeveer een grote plak gesneden jonge kaas per stronk.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlof gegratineerd met mon-chou,geraspte kaas, ham en hardgekookt ei

INGREDIENTEN

6 stronken witlof, mon-chou (voor sauzen), geraspte kaas, ham, ei, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Onze favoriete manier om witlof te eten. Eenvoudig te maken. Goed alternatief voor witloftaarten. Het is eigenlijk meer bladerdeeg met witlof dan andersom. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat onze dochter het zo lekker vindt, en dat zegt echt heel wat!

INGREDIENTEN

Twee vellen bladerdeeg per 'flapje'. Een halve flinke stronk witlof per bladerdeeg-'flapje'. Twee plakken ham per 'flapje'. Wat plakken belegen kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een wat pittige variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist geproeft hebben.

INGREDIENTEN

500 gr. witlof; 750 gr. (geschild gewicht) aardappels; 350 gr. rundergehakt; 1 rode paprika ; 1 kleine ui; 1 groente bouillonblokje; 1 geperst knoflookteentje; 50 gr. geraspte kaas; 1 zongedroogd tomaatje; 4 eetlepels ketjap manis; 1 theelepel sambal oelek; 1,5 eetlepel gehaktkruiden; 3 eetlepels verse bieslook; paneermeel; klontje boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren.
Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ.
Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel met witlof, ham en eierenBron:www.Deen.nl

INGREDIENTEN

Bereidingstijd:, , (60 min., ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter) Ingredienten:, 4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus!

INGREDIENTEN

, , 500 gram witlof, stronkjes in lengte gehalveerd, 500 gram kipfilet, in lange reepjes, 1 el olijfolie, 2 el suiker, 200 gram geraspte Emmentaler, sap van 1 limoen, 2 dl room, 2 el witte wijnazijn, 1 glas witte wijn, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Combinatie van witlof, ham, kaas en....eierragout

INGREDIENTEN

8 stronkjes witlof, 8 plakken ham, 35 g. boter, 35 g. bloem, zout, peper, 1/2 l. melk, 100 g. geraspte oude kaas, 2 hardgekookte eieren, nootmuskaat, boter voor invetten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof *, 8 plakken ham *, boter *, 8 plakken kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wat te doen met restjes kaas? Hier is de oplossing!Het gebeurd wel eens dat je na een verjaardag verschillende soorten kaas over houdt zoals brie, ananaskaas enz.
Natuurlijk kun je de volgende dag gaan kaasfondueen, maar het kan ook in de witlof

INGREDIENTEN

500 gr. Witlof, klein stukje brie, klein stukje ananaskaas, klein stukje jong belegen kaas.(restjes kaas die u over heeft), iets variatiesaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlof met ham en kaas

INGREDIENTEN

6 stronkjes witlof niet te groot,in plakjes gesneden bacon en kaas.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witlof ovenschotel

INGREDIENTEN

6 kleine stronkjes witlof, 6 pittige kaasreepjes, 6 plakjes ontbijtspek, 1 zakje kaassaus van bv maggi, geraspte kaas, aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De bittere smaak van witlof combineert heerlijk met de zoete smaak van room en kruidenkaas.

INGREDIENTEN

Witlof (ca 4 of 5 stuks), 125 ml. slagroom (kookroom kan evt. ook), 1 pakje roomkaas (boursin), 1 zakje geraspte kaas, plakjes ham, champignons (naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

EXOTIC WITLOF / Witlof special

INGREDIENTEN

Witlof, kaas, 3 sjalotjes, 2 hard gekookte eieren, 1 eetlepel honing, 2 appels, slagroom, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  •  …
  •  30-60 min.

Witlof in de oven

INGREDIENTEN

500 g witlof - 1 ui gesn. - 1 teen knoflook, geperst - 3 theel. tijm - 3 eieren - 1 dl melk - 75 g geraspte kaas - versgemalen peper naar smaak - boter voor bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met ham en kaas uit de oven

INGREDIENTEN

8 stronkjes witlof, 8 plakken jong belegen kaas, 8 plakken ham, peper, nootmuskaat en eventueel zout, een beetje boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Perfecte combinatie van scherp en bitter

INGREDIENTEN

Witlof, kwark, blauwe kaas (roquefort is lekkerst)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg witlof, 3 hardgekookte eieren, 400 ml melk, 250 gr oude geraspte kaas, 100 gr boter of margarine, zout, 250 gr achterham

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, 1 gesnipperd uitje, rode paprika in ruitjes, 250 gram kipfilet in blokjes(of blokjes kaas), 5 stronkjes witlof in reepjes, takjes tijm, mosterd naar smaak, scheutje room, peper/zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

~Maar dan gegrild met paddestoelen en balsamicodressing~

INGREDIENTEN

* 2 stronkjes witlof.*4 eetlepels olijfolie.*150 gr oesterzwammen, schoongeveegd en in reepjes.*2 eetlepels balsamicoazijn.*4 gedroogde tomaten, op olie in reepjes.*bieslook.*1 ciabatta in stukken gesneden en geroosterd.*zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Manderijnen witlofsalade met wat kaas

INGREDIENTEN

2 kleine struikjes witlof - 3 liefst vers mandarijn in partjes/ of 1 blikje mandarijnpartjes - 75 gram belegenkaas - 4 eetlepels yoghurt - 2 eetlepels mayonaise ca 1 eetlepel mosterd - wat zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Smaakt net even beter dan de traditionele witlofschotel met ham en kaas vanwege de spekreepjes die er in zitten, die geven een lekkere rooksmaak aan deze schotel!

INGREDIENTEN

5 struikjes witlof;, halve ons ham;, spekreepjes;, kaas;, 1 dl melk;, 1 a 2 eetl. bloem;, boter;, zout;, peper;, aardappelpuree (voor ovenschotels);, paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met peer en kaas

INGREDIENTEN

500 gr. witlof, zout, 1 pakje aardappelpuree, 4 dl. melk, 3 peren (doyenne du Comice), 100 gr. dana blue, 100 gr. mon chou, 1 zakje witte saus, 3 dl. melk, 1 1/2 eetl. boter of margarine, 2 eetl. paneermeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een verrassing in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof; 4 plakken ham; 4 plakjes belegen kaas; 50 gr geraspte kaas; 4 plakjes bladerdeeg; 1 ei.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Witlof, kaas, 2 plakjes ter grote van een half stronkje witlof per stronkje witlof, ham, 1 plak per stronkje, ei, , de hoeveelheid ei is afhankelijk van de hoeveelheid witlof, het ei moet de inhoud van de ovenschaal bedekken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Variant op de witlof met ham en kaas

INGREDIENTEN

8 gelijke witlof struikjes - 1/4 van een glas Cherry - 8 plakjes gerookte zalm - 500 gr geraspte kaas - 150 gr garnalen - melk - water - peper en zout. stuks.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Doordat het bladerdeeg bij het bakken over de vulling heen ligt, blijft het lekker knapperig. Heerlijk de zachte witlof en de zoete uien en de pittige kaas.
Uitstekende combinatie

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof 2 rode uien olijfolie zout en peper 150 gram pittige geraspte kaas 6 plakjes bladerdeeg 25 gram boter 4 tl suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk!

INGREDIENTEN

5 kleine of 3 dikke stronken witlof fijngesneden, 500 gram rundergehakt, 500 gram aardappels vastkokers, ca.250 gram gesnipperde uien, 1 bakje champignons, ½ rode paprika, ½ gele paprika, 2 teentjes knoflook, 125 ml crème fraiche, ca. 60 gram geraspte kaas, 30gr croky bolognese chips, 1 tl paprikapoeder, 40 gr paneermeel, olijfolie, klontjes boter, klontje boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere quiche perfect in een koolhydraatarm dieet

INGREDIENTEN

3 stronken witlof, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 eetl. boter, 100 g spekreepjes, 3-4 eieren, 150-200 ml creme fraiche, 100 g geraspte belegen kaas, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2010
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Schijnbaar heel bekend en simpel recept maar ontvang erg veel positieve reacties

INGREDIENTEN

Ben geen kei in gewichten en doe het meeste op gevoel, dus pas hoeveelheden naar eigen inzicht aan. Houdt wel rekening met de overheersende smaak van de kaas., 500gr Witlof, 1/2 liter bechamelsaus (kan zelf maken, is erg simpel en goed aan te passen op smaak met wat italiaanse kruiden, maar voor het gemak een zakje), 200gr versgeraspte pittige kaas (zaanlander pikant, old amsterdam of iets dergelijks), 200gr plakjes ham (goede rauwe ham heeft uitgesproken smaak mits wel wat dikker gesneden, maar anders kan ook gewoon achterham of zo), beetje olijfolie (of boter), basilicum, 1 teentje verse knoflook, vers gemalen peper en zeezout (is zoveel lekkerder van smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hemelse witlof

INGREDIENTEN

6 struikjes witlof, beenham of andere goede ham, flinke klont roomboter, melk, bloem, 3 0ns gryere kaas geraspt, peper uit de molen,zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2013
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke witlofschotel met romige kaassaus.

INGREDIENTEN

Vastkokende aardappelen 6 middelgrote, witlof 6 tot 8 stronken, ui (2 middelgroot), kruidenbouillonpoeder maggi, rundgehakt of rundertartaar 400gr., olijfolie, (zelfgemaakte) bechamelsaus met kruiden, geraspte kaas 50gr., parmezaanse kaas 2 eetl.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Een heerlijke witlof ovenschotel die snel en eenvoudig klaar te maken is

INGREDIENTEN

Deze schotel is voor 4 personen, , 1 kilo witlof, genoeg aardappelen om aardappelpuree te maken, een halve gekookte worst, 2 uien, 1 bakje champignons, kruiden naar smaak, peper, zout, nootmuskaat, boter, witte sausbinder met bv. tuinkruiden, melk, pittige kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies