Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jus veau recepten (72) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mooie basissaus voor vele sausjes en hij is goedhoudbaar in de koeling of diepvriezer

INGREDIENTEN

RECEPT voor circa 3 liter, 3 kg Kalfsbeenderen, 400 gram Prei, 300 gram wortel, 2 grote uien, 1/3 bos blaadselderij, 3 gram gekneusde zwarte peperkorels, 4 blaadjes laurier, 5 takjes verse tijm, 5 dl rode wijn, 4.1/2 liter water, 2 eetlepels tomatenpuree,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Frans
  •  > 120 min.

Sterk ingedikte kalfsbouillon als basis voor sauzen.

INGREDIENTEN

Bouquet:, 375 gram prei, 375 gram wortelen, 1200 gram rijpe tomaten, 50 gram bleekselderij, 1 mespuntje gemalen tijn, 2 gram gekneusde zwarte peperkorrels, 1 foelieblaadje, 3 laurierblaadjes., 2,5 kg kalfsbenen en 4,5 liter water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  •  
  •  > 120 min.

Basis bruine saus

INGREDIENTEN

2 kg kalfsschenkels, 2 ui, 2 prei, 1 kleine knolselderij, 1/2 bosje selderij, 2 laurierblad, 1/2 theel. tijm, 1/2 theelepel peperkorrels, 3 eetl tomatenpuree, 2 glazen rode wijn, 2 glazen rode port.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2003
  • Frans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Kalfsbotten,prie,winterwortel uien,tomatenpuree, rode wijn.peterseliestelen laurierblaaden tijm

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijk gerecht gemaakt bij een workshop in de Kookfabriek

INGREDIENTEN

Receptuur voor 10 personen, , ingrediënten, , 1.2 kg diamanthaas, 24 plakken katenspek, 400 gram kalfsgehakt, 2 eieren, 50ml geklaarde boter, , Jus de veau, , 1 sjalot, 2 dl jus de veau, 30gram koude boter, 2 takjes tijm, 1.5 dl rode wijn,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2015
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Begin met de jus de veau minimaal 2 dagen van te voren.

INGREDIENTEN

1 kg kalfsbeenderen (officieel moet het van kalf zijn, maar het kan ook prima met rund), 2 tenen knoflook, ongepeld, 1 winterwortel, 2 a 3 uien, met schil en al in stukken, 2 a 3 tomaten, in stukken gesneden, 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree, 1 liter runderbouillon, ½ liter rode wijn, , Cote de Boeuf, 2 kg cote de boeuf, aan een stuk, met bot, peper en zout naar smaak, 100 gram boter, 100 ml olijfolie, 3 tenen knoflook (optioneel),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zwezerik met pruimen

INGREDIENTEN

250 g pruimen zonder pit, 5 dl sinaasappelthee, 4 x 200 g hartzwerik, 1 sinaasappel, 1 citroen, 25 g boter, 1 el arachide olie, 50 g bloem, 1 el honing, 1 dl witte wijn, 1 dl jus de veau, 1/5 dl sinaasappellikeur, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wie met de Franse keuken op een gemakkelijke wijze wil kennismaken, moet deze "biefstuk" van kalfshart beslist eens proberen.

INGREDIENTEN

- 4 plakken kalfshart van 125 gram, - peper, - zout, - 1/2 eetlepel olie, - 80 gram roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pate van zwezerik

INGREDIENTEN

1) 500 gr zwezerik in blokjes, 1) 30 gr. boter, 2) 2 gehakte sjalotten, 2) 2 dl jus de veau, 2) 1 laurierblad, 2) 3 gehakte basilicumblaadjes, cognac naar smaak, 3) 300 gr. kalfspoulet, 3) 100 gr. varkenspoulet, 3) 1 eiwit, 4) 1,5 dl slagroom, 5) 100 gr. gekookte ham brunoise, 5) 20 gr. gehakte truffel

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 ons Hertenrugfilet, 2 ons Cantharellen, 4 Truffelaardappelen, 8 Groene asperges, 1 Kleine ontbijtkoek, 2 dl Jus de veau, 1 dl Rode port, Peper en zout, Olijfolie, Roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

800 gr. Kalfslende, 500 gr. Savooienkool ragfijn gesneden, 1½ kg Nicola aardappelen, 200 gr. Katenspek, 1 Ui of 2 sjalotten gesnipperd, 3 Eetlepels maïzena, 2 dl. Jus des veau, 2 el. Grove mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebakken kalfszwezerik en ganzenlever met portsaus (recept Gerrit Greveling, destijds chefkok, Rest. De Bokkedoorns, Overveen)

INGREDIENTEN

600g gepocheerde kalfszwezerik, 25g roomboter, 180g ganzenlever (goed gekoeld), zout en versgemalen peper, , Voor de saus:, 60g roomboter (ongezouten), 1 rood sjalotje, 4 dl rode port, 1 dl jus de veau, zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, -1 truffel, -0.5 dl. jus de veau, -0.5 dl. truffeljus, -Aardappelmeel

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hazenrug met Portsaus

INGREDIENTEN

4 hazenruggen, zout,peper, 2 el gemalen jeneverbessen, 100 gram boter, voor de saus: 1 dl jus de veau, 2 dl wildfond, 1 dl rode port, 2 dl rode wijn, 1 el mosterd, 100 gram koude boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het sjalotje hakken en 10 gr. boter glazig laten worden. De morieltjes toevoegen en op hoog vuur 3 min.laten meebakken.De ossehaas voor tweederde insnijden en de binnenkant met peper en zout bestrooien.De ossehaas met het morieltjesmengsel vullen, zorgvuldig dicht vouwen en dicht binden met keukentouw. 50 gr.boter in braadpan verhitten en de ossehaas hierin rondom dicht schroeien.De rest van de boter toevoegen en de deksel schuin op de pan zetten.De ossehaas op een matig vuur braden en het vlees met peper en zout bestrooien en af en toe keren.Een vleesthermometer in het vlees steken.Als de kerntemperatuur 50 graden is, het vlees uit de pan nemen en afgedekt met aluminiumfolie 10 min.laten rusten.Het braadvet uit de pan schenken.Het weekvocht door een doekje of koffiefilter zeven en samen met de port in de pan schenken, de aanbaksels losroeren.De jus de veau toevoegen en het geheel tot de helft in laten koken.De saus zeven.Het vlees in plakken snijden en met de saus serveren.

INGREDIENTEN

1200 gram ossehaas, 30 gram gedroogde morieltjes,4 dl rode port, 1 sjalot, 70 gram boter, 3 dl jus de veau ( kalfsfond).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel apart om zo iets te serveren!

INGREDIENTEN

24 sneetjes gerookte eendenborst 4 grote struiken witlof honing naar keuze 1 el bruine suiker 4 el whisky 2 el balsamico 3 el basilicum 4 el olijfolie 1 el jus de veau

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bij lamsvlees en kip

INGREDIENTEN

DRAGONSAUS*1 sjalotje,gesnipperd*25 cc rode port*25cc rode wijn*200cc jus de veau*50gr koude boter*1 el gesneden verse dragon*zout*peper*

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram knolselderij in dunne plakken, 200 gram grote kastanjechampignons in dunne plakken (steeltjes gebruiken, voor iets anders), 2 dl. slagroom, 1 dl jus de veau, 2 eidooiers, 150 gram pancetta of bacon in dunne plakken, peper en (matig)zout, ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lekker bij paddestoelen gerechten,vis,fazant,haas,zwezerik,kalfssuccade..En natuurlijk onze tomaten-kruidencake.

INGREDIENTEN

-1 liter jus de veau-2 stengels bleekselderij,in stukjes-3 sjalotten,gesnipperd-2 tenen knoflook,gesnipperd-3 flinke bossen lavas,fijngesneden-2 dl olijfolie-peper en zout-1/2dl room op 1 dl lavasjus.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Tamme eendeborstfilet met saus van sinaasappel en asperges

INGREDIENTEN

4 tamme eendeborst filets (? 180 gr.), 3 dl jus d?orange, zestes van sinaasappel, jus de veau 1dl (basis saus), 4 asperges AAI

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1,2 kg ossenhaas, -30 g gedroogde morieljes, -2 dl rode port, -1 sjalotje, -peper en zout, -70 g boter, -keukentouw, -vleesthermometer, -Voor de saus:, -2 dl rode port, -3 dl jus de veau, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere aardse smaken

INGREDIENTEN

600 gram kalfszwezerik, 600 gram cepes (andere paddestoelen mogen ook, echter cepes maken de smaak), 12 truffelworstjes (verkrijgbaar bij slagerij de Leeuw, Utrechtsestraat 92, Amsterdam), 3 dl jus de veau, 2 dl slagroom (tot yoghurtdikte opgeslagen), peper-zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

TOP RECEPT, VOOR TOPPERS!!!!!!!

INGREDIENTEN

- 1 kg rib-eye, - 0,2 ltolijfolie, - peper uit molen, - zout, - 5 rundermerg in plakjes, , VOOR DE SAUS:, - 3 sjarlotjes gesnipperd, - 2 rundermerg in plakjes, - 0,2 lt rode wijn, - halve dl rode port, - 0,3 lt jus de veau, -75 gr boter, - zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1,2 kg ossenhaas, -30 g gedroogde morieljes, -2 dl rode port, -1 sjalotje, -peper en zout, -70 g boter, -keukentouw, -vleesthermometer, -Voor de saus:, -2 dl rode port, -3 dl jus de veau, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Echt een waanzinnig voorgerecht als je echt is zegt. Ik ga nu is lekker uit mijn dak en ga nu is ECHT eclusief koken (af en toen gewoon doen). Dit is een recept van MARIO, de grote kok uit Italie

INGREDIENTEN

4 nieuwe aardappels schoongeboend 1 tl groentebouillon 20 gr zwarte truffel, fijngehakt 2 el extra vergine olijfolie 20 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 1/2 el zwarte of witte truffelolie fijn zeezout en versgemalen peper olijfolie om in te vettenscheutje olijfolie 1 knoflookteentje, fijngehakt 100 gr boleten, (soort champignons)fijngehakt 1 dl jus de veau scheutje melk

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk sausje bij een biefstukje

INGREDIENTEN

1/2 paprika, borrel wodka, scheutje tomatenketchup, 1/2 bakje champignons, 1 uitje, blikje tomatenpuree, koksroom, peper/zout, augurken, jus de veau

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  • Russisch
  •  20-30 min.

Lekkere saus bij Hazenbout of Hertenracks.

INGREDIENTEN

100 gr fijngehakte ui; 1 el maisolie; 1 cl rode port; 2 cl Noillly Prat; 3 dl rode wijn (Beaujolais of Bourgogne); 3 dl jus de veau; 75 gr boter; peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lamsbiefstukjes met drie soorten mosterd

INGREDIENTEN

600 gram lamsfilet, zonder vet., Zout, peper, 100 gram peper., Saus:, 0,5 eetlepel fijne mosterd, 0,5 eetlepel Moutarde de Meaux, 1 theelepel Dyonmosterd, 5 eetlepels Cognac, 3 dl Jus de veau, 50 gram koude boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze eend is familie van de peking-eend maar heeft minder vlieguren en heeft een drankprobleem

INGREDIENTEN

4 tamme eendenborsten (ingesneden op het vet), 1/2 liter sake(japanse rijstwijn), 1/2 liter light soya saus, 1 teentje knoflook geplet, 5 druppels sesamolie (PAS OP overheerst snel), 40 gram gesneden koriander, 4 dl mirin, 1 klein vers pepertje gesneden, 10 gram vers reaspte vers gember, 4 dl jus de veau

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-12-1998
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram lever, 1/2 liter jus de veau, 1/2 liter fond blanc, 2 dl. witte port, 2 dl. armagnac, 1/2 dl. jus de truffe, peper, zout., verschillende slasoorten, vinaigrette de truffe.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Is wel een heel werk maar echt erg lekkerrrrrrrr

INGREDIENTEN

800 gram kalfslende, 500 gram savooienkool (ragfijn gesneden), 1 1/2 kg Nicola aardappelen, 200 gram katenspek, 1 ui of 2 sjalotjes (gesnipperd), 3 eetl maizena, 2 dl jus des veau, 2 eetl grove mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 tamme eenden borsten, 2 banaan, 1 teentje knoflook, 1 klein rood pepertje, 5 dl olijf olie, 2 dl jus de veau, 50 gr spagettini

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk licht zout stukje varkensvlees met die typische ierse smaak door de guinness

INGREDIENTEN

Een varkenscreb van 2 kg (kan ook met ham of andere stukken vlees die geschikt zijn voor langere bereidingen), 2 ons ontbijtspek (gesneden), , kruidnagels, 2 stuks laurierblad, 4 Dl jus de veau (gebonden kalfsjus), 1 flesje guinness, 2 grote uien in ringen gesneden, water, 4 tomaten, , aardappelpure voor 8 personen (liefst vers)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Iers
  •  30-60 min.

Met balsamicocaramel

INGREDIENTEN

Confijtvloeistof:, 1/2 liter jus de veau, 1/4 liter fond blanc, 2 dl. witte port, 2 dl. armagnac, 2 dl. sauternes, 1/2 dl. jus de truffe, , 300 gram schoongemaakte ganzelever, 4 schijven bloedworst, 3/4 cm. dik, 100 gram kristalsuiker, 2 dl. balsamicoazijn, boter om in te bakken, rietsuiker om te branden.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 g pruneaux zonder pit, -5 dl sinaasappelthee, -4 x 200 g hartzwezerik, -1 sinaasappel, -1 citroen, -25 g boter, -1 el arachide-olie, -50 g bloem, -1 el honing, -1 dl witte wijn, -1 dl jus de veau, -0,5 dl sinaasappellikeur, -zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze lasagne van aardappel en truffel is briljant in al z n eenvoud en verfijning. De beproefde combinatie van aardappel en truffel wordt in dit gerechtje aangevuld met gorgonzola en verpakt in een luchtig deegje. De royale spiegel van fonduta en truffeljus maakt het geheel perfect af.

INGREDIENTEN

TRUFFELJUS 0.75 dl jus de veau 10 gr zwarte truffel, fijngehakt ROZEMARIJN - KNOFLOOKSAUS 1 dl extra vergine olijfolie 3 knoflookteentjes, fijngehakt fijngehakt naalden van 1 takje rozemarijn (10 cm) LASAGNE 1.5 kilo aardappels in de schil fijn zeezout halve bol knoflook (overlangs, doorgesneden) olijfolie om in te vetten 4 lasagnebellen van 25 x 20 cm. (beetgaar) 300 gr pittige gorgonzola in blokjes 50 gr rucula 250 gr versgeraspte Parmezaanse kaas AFWERKING 1 dl fonduta 10 gr truffel bladpeterselie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere warme borrelhap

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 6 coteletjes, 1 lamsrack uit Nieuw Zeeland, 50 ml jus de veau, 1 eetlepel fluffy (250 g roomboter met 30 ml witte wijnazijn mixen tot het wit is), 1 dessertlepel honing, 1 theelepel verse tijm, peper, zout en olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Gebraden ganzenborst met ganzenleversaus

INGREDIENTEN

- 2 ganzenborsten, , - peper, , - zout, , - 2 sjalotjes, , - 100 ml cognac, , - 300 ml jus de veau, , - 300 ml kippenbouillon, , - 100 gram eendenlever, , - 200 gram bloem, , - 2 eieren, , - 150 ml melk, , - spatzlitang (te koop bij een goede kookshop), , - 15 kastanjes, , - 200 gram spruiten, , - wat takjes kervel, , - handje gekonfijte cranberry's (te koop bij de goede notenzaak), , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top