334 joods recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk, makkelijk te maken gehaktbrood.
Verrassende smaak, die afhankelijk van je eigen accent, pittig of juist zoet zal smaken.

INGREDIENTEN

800 gram gehakt (rund of lam), 1 ei, 1 bosje peterselie, 5 tenen knoflook, 3 uien, 1 grote winterwortel, 4 tomaten, 4 eetl. paneermeel, 4-5 eetl. tomatenketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Joods Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Origineel recept om te proberen in de broodmachine !

INGREDIENTEN

, , , -180 ml melk (kamertemp), -2 eieren, -40 gram margarine -, -410 gram tarwebloem, -50 gram witte suiker, -10 gram zout, -5 gram droge gist, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Joods
  •  30-60 min.

Nieuwjaarsbrood

INGREDIENTEN

200 ml water, 3 eieren, 25 gr. boter, 3 eetl. suiker, 1 1/2 theel zout, 360 broodbloem, 1 1/2 theel. gist (15 gr. verse gist),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Geschikt voor een brunch of een koud buffet.

INGREDIENTEN

Olie. Pond diepvries tuinbonen. Zout-zwarte peper.1 theelepel gedroogde thijm.750 gram rundergehakt.Anderhalve theelepel nootmuskaat-kaneel-caijennepeper-gemalen kruidnagel. 3 eieren. Sap van halve citroen naar keuze.Water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Joods
  •  20-30 min.

Polen, voor 4 personen

INGREDIENTEN

200 g groenten (wortel, peterseliewortel, selderijknol, prei), 250 g uien, 2 laurierblaadjes, 4 peperkorrels, 3 pimentkorrels, 2 l water, 800 g karper, zout, 15 g witte gelatine, suiker, , GARNERING, hardgekookt ei (in plakjes), gekookte wortel (in plakjes), een paar takjes peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 200 ml water, * 0.5 theel zout, * 4 eetl honing, * 2 eieren, * 50 gr gesmolten boter, * 500 gr bloem, * 1 dessertlepel bakkersgist

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2010
  • Joods
  •  60-120 min.

Goddelijke lamsbout - erg eenvoudig - ideaal als je bij je gasten wilt zijn terwijl het lekkers 3 uur in de oven staat!

INGREDIENTEN

Lamsbout met bot (gewicht ca. 1300 gram) - 8 aardappelen - 26 tenen knoflook - 1 takje rozemarijn - 1 takje tijm - boter - peper - zout - honing

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Joods
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Maak deze paascracker eens zelf!

INGREDIENTEN

500 gram meel (hetzij tarwemeel of gerstemeel of een mengsel daarvan), 200 ml water,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.

Snel, makkelijk en de kinderen vinden het heerlijk

INGREDIENTEN

-2 hele matses (Joods paasbrood), -1,25 dl melk, -2 losgeklopte eieren, -zout, peper, -1/4 th lepel kaneel, -30 g boter, -suiker en kaneel om te bestrooien, -appelmoes en zure room

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Joods Nagerecht
  •  10-20 min.

Super lekkere vegetarische balletjes voor in een pita... komt uit de Joodse keuken.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten of 500 gr. geweekte kikkerwerwten(ca. 2oo gr. rauw)... bosje peterselie... 2 tenen knoflook... 4 eetlepels bloem... 2 theelepels bakpoeder... 2 theelepels gemalen komijn(djinten)... 1.5 theelepel gemalen koriander... chilipoeder... citroensap...zout... (kruiden en specerijen kunnen naar smaak worden toegevoegd)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze zoetzure Atjar-Tjampoer is veel lekkerder dan uit een potje.

INGREDIENTEN

250 g Kool., 200 g Wortel., 3 Uien., 2 tl Kurkuma., 2 Kopjes azijn., 2 Rode Pepers., 1 teentje Knoflook., 1 el Suiker.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Joods Bijgerecht
  •  0-10 min.

Het leuke van echte bagels is dat je het deeg eerst moet koken en dan zijn ze nog eens heerlijk ook!

INGREDIENTEN

600 g patentbloem, 2 zakjes droge gist, 50 g suiker, 1 tl zout, 2,5 dl lauw water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Joods
  •  0-10 min.

Recept voor Chanoeka
Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

INGREDIENTEN

6 grote geschilde aardappelen, 1 ui, 3 eieren, 0.5 kop meel, zout en peper, olie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods Bijgerecht
  •  10-20 min.

Het is niet mijn gewoonte om te "lenen" maar dit recept wilde ik erg graag delen, ookal heb ik het uit een kookboek gehaald...."Jeruzalem" van Yotam Ottolenghi en Sami Tamini en is het een kwestie van overschrijven..... Het is een heerlijke dipsaus voor Naan brood, Turks Brood of Pitabrood !

INGREDIENTEN

6 schoongemaakte rode bieten (niet geschild!), , 2 kleine knoflooktenen geperst, , 1 kleine rode chili/spaanse peper, zaadlijst verwijderd en klein gesneden, , 1,5 liter Griekse yoghurt, , 3 eetlepels extra-virgin olijfolie, , 1,5 eetlepel pure maple syrup (ahornsiroop), , 1 eetlepel Za`atar (te koop in Marokaanse winkel of via internet: www.kruidenkaravaan.com), , zout, , handje fijngehakte hazelnoten (ongezouten en liefst zonder "velletje)., , stukje verkruimelde geitenkaas, , 2 gesnipperde lente uitjes, , Lekker warm brood

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  • Joods
  •  60-120 min.

Dit gerecht van de Bene Israel-gemeenschap wordt ook 'kruidige pulao' genoemd. De grote hoeveelheid knoflook en gember die met uien en kurkuma tot een gladde pasta worden gedraaid zorgt voor een rijstgerecht zoals je waarschijnlijk nog nooit geproefd hebt. Het recept is van een mevrouw Joseph, en zij gebruikt maar liefst 8 of 9 knoflooktenen. Laat het aantal afhangen van je smaak en de grootte van de tenen. Dit is een vrij droog rijstgerecht, dat prima past bij stoofschotels.

INGREDIENTEN

500 g basmatirijst, 1 middelgrote ui, 5-8 knoflooktenen, 4 cm gemberwortel (geschild), 1/2 tl kurkuma, 3 el arachide- of andere neutrale plantaardige olie, 8 peperkorrels, 5 kruidnagels, 6 kardemoms, 3 kaneelstokjes, ongeveer 1.1/4 tl zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

* Poisson hraymi *
Noord-Afrikaanse Joden, en vooral die uit Libie, zijn hier gek op. In 1941, tijdens de Italiaanse bezetting die al sinds 1911 duurde, was 25% van de bevolking van Tripoli Joods. Tegenwoordig woont het grootste deel van de Joodse gemeenschap in Italie. In de Libisch-Joodse keuken vind je zowel pasta als couscous. De keuken kent Italiaanse, Noord-Afrikaanse en zelfs Spaanse invloeden. Begin met een klein beetje harissa of cayennepeper en voeg later naar smaak meer toe.
Dit recept heb ik uitgeprobeerd en het is een werkelijk verrukkelijke manier om bijvoorbeeld kabeljauw te bereiden (mits je van knoflook houdt)!

INGREDIENTEN

6-8 uitgeperste knoflooktenen, 5 el extra virgin olijfolie, 1-2 tl paprikapoeder, 1/2-2 tl harissa of 1/4-1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl gemalen korianderzaad, 2 el tomatenpuree, sap van 1 citroen, zout, 4 moten (ongeveer 1 kilo) witvis of filets zonder vel, 4 el gehakte verse (of diepvries) koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Waarom een sjalot?
De ui-achtige smaak van een sjalot past goed bij gerookte zalm. Sjalotten zijn rauw niet zo scherp van smaak als een ui en ook de ietwat zoetige smaak komt goed tot zijn recht bij de bagel.

INGREDIENTEN

4 bagels, 150 g gerookte zalmplakken, 100 g roomkaas, 2 sjalotten (50 g), ½ teentje knoflook, 5 g verse kervel, 1 theelepel citroensap, 25 g rucola, Versgemalen zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2007
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

15 gram gist of 2 theelepels gedroogde gist, 2 deciliter lauwe melk, 1 theelepels fijne witte suiker, 400 gram bakkersbloem, ? theelepel zout, 1 ei gesplitst, 50 gram afgekoelde gesmolten boter.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Joods
  •  30-60 min.

Van dit gerecht wordt gezegd dat het romantiek-bevorderende krachten heeft, en dus zeer geschikt is voor een speciale avond met je geliefde. Of het waar is, durf ik niet te zeggen, maar het is in elk geval erg lekker en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

250 g lamsvlees, 1/2 aubergine, 1/2 courgette, 1 rode uien, 1/2 broccoli, 2 tomaten, 150 g verse spinazie, 125 g zwarte olijven, 100 g gedroogde dadels, 100 g gedroogde vijgen, 50 g gedroogde pruimen, 1/2 rode peper, 125 g amandelen, 1 eetlepel sesamzaadjes, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel ketjap manis, 4 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel kaneel, kerriepoeder, cayennepeper, bieslook, peterselie, eventueel tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Joods Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De Nederlandse variant van haringsalade wordt met ingelegde haring en bietjes gemaakt. Deze Zweedse variant is heerlijk fris en tegelijkertijd traditioneel. Echt een gerecht voor een maaltijd met veel mensen zoals Pesach of Jom Kippoer

INGREDIENTEN

3 haringen, 1 grote appel, bijvoorbeeld Goudrenet, 1 kleine ui, gehakt, 2 hardgekookte eieren, 2 eetlepels natuurazijn, 2 flinke eetlepels mayonaise, 1 flinke eetlepel suiker, Snijd de haringen in kleine stukjes, rasp de appel grof en snijd de eieren in kleine stukjes. Doe de haringstukjes, appel, eieren en ui in een schaal en meng met de mayonaise, azijn en suiker. Maak naar smaak af met zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2001
  • Joods
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 avocado's, 1 blikje tonijn (210 gr), 2 gekneusde teentjes knoflook, 1 kleine fijngehakte ui, 4 theelepels kappertjes of 1 ingelegde zure komkommer, in blokjes gesneden, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 1 kleine ui in dunne plakjes, 6 gevulde olijven, slabladeren, 6 ontpitte zwarte olijven

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Joods Voorgerecht
  •  0-10 min.

De meeste mensen kopen pekelvlees dat al door de slager gebruiksklaar is gemaakt, maar het is niet moeilijk om het zelf te doen.

INGREDIENTEN

Voor 2 kg runderborststuk:, 2-4 uitgeknepen knoflooktenen, 3 tl gemengde inmaakkruiden, 2 verkruimelde laurierblaadjes, 1 tl gekneusde peperkorrels, 75 g bruine suiker, 175 g grof zout, 2 tl salpeter (dit is natriumnitraat, dat zorgt voor de roze kleur van het vlees), Verder:, 2 uien, 2 wortelen, 2 laurierblaadjes en desgewenst 10 jeneverbessen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Joods Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor Sjabbat.

Twee gevlochten (maanzaad-)broden stellen de dubbele portie manna voor, die voor het joodse volk tijdens hun tocht door de woestijn op vrijdag uit de hemel viel. De twee challes worden met een kleedje bedekt, als symbool van het beschermende laagje dauw waarmee het manna bedekt was.

INGREDIENTEN

750 gram meel, 3,5 dl warm water, 2 eieren, 1 dessertlepel suiker, 1 theelepel zout, 1 eetlepel boter of margarine, 50 gram gist, maanzaad,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods
  •  60-120 min.

Pak uit met dit culinaire hoogstandje op basis van aardappel, ajuin en bloem dat bovendien even lekker smaakt als het er uit ziet.

INGREDIENTEN

8 middelgrote, vastkokende aardappelen, 1 ei, 1 grote ui, 2 el olijfolie, zout, 3 tl bloem, vers gemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2006
  • Joods Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk gerecht om van te voren te maken. Na een dag werken is de maaltijd dan binnen een half uur gereed (opwarmen in de oven 25 minuten 175 graden celsius). Nog even een geurige basmatirijst erbij koken en smullen maar. (Naam in de Joodse keuken: Holishkes)

INGREDIENTEN

1 spitskool, 400 gr rundergehakt, 1 middelgroot gesnipperde ui, 100 gr. champignons, fijngesneden, 100 gr. gekookte witte rijst, 1 tl. Rode peperpuree of ½ rode peper, 1 tl. Gedroogde provencaalse kruiden, 1 kop bouillon (150 cc), 1 blikje gepelde tomaten, Zout en peper (naar smaak),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Joods
  •  > 120 min.

Deze traditionele manier van kool klaarmaken geeft de groente een verfijnde smaak.

INGREDIENTEN

1 kleine witte kool van ongeveer 750 gram, 4 el plantaardige olie, zout, witte peper, sap van 1/2 citroen, 1 ei, 250 ml zure room

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Van mijn moeder

INGREDIENTEN

750 gram zelfr. bakmeel, 150 gram basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram boter, 1 theel. kaneel, snuifje zout, 1/2 potje gesneden gember, 125 gram gewelde rozijnen, 50 gram geschaafde amandelen, 3 kilo stoofperen, 1 volle theel. kaneel, 75 gram basterdsuiker

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Joods Tussengerecht
  •  > 120 min.

Gerecht uit de Joods-Russische keuken

INGREDIENTEN

Ca 500 gr. gekookte vis, bijvoorbeeld kabeljauw, botervis of schelvis, zonder graten, ca 700 gr aardappels, gekookt en, in dunne reepjes gesneden (gebruik vastkokende aardappels), 100 gr. lente-ui, in ringetjes, 2 eetl., boter, 3 eieren, 3 1/2 dl. slagroom, 1 1/2 theel. zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze Iraakse versie van een gerecht dat oorspronkelijk uit India kwam (er is een zeker verband met kedgeree) werd elke donderdagavond door Joodse families in Bagdad gegeten. Het was onderdeel van een licht zuivelmaal dat de maag even rust moet gunnen ter voorbereiding op de zware sabbatmaaltijd. Het is een gerecht dat iedereen op een iets andere manier maakt. De verhouding rijst en linzen varieert, sommigen gebruiken wat kurkuma voor de kleur waar anderen tomatenpuree gebruiken en er zijn verschillende manieren om het gerecht te serveren. Veel mensen eten het met gesmolten kaas of met yoghurt. Elk type langkorrelige rijst is geschikt, maar gebruik geen kortkorrelige rijst want die wordt op een gegeven moment papperig.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, uitgeperst of fijngehakt, 3 eetl. neutrale plantaardige olie, 2 tl komijn, 2 eetl. tomatenpuree, 200 gr. langkorrelige rijst (bijvoorbeeld basmati), 200 gr. rode linzen, peper, ongeveer 1 tl zout, 75 g boter, in stukjes gesneden, , Voor wie er gesmolten kaas bij wil eten:, 1 grote ui in halve ringen, 3 el olie, 350 g halumikaas of mozzarella (in plakken)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr bloem, 1 eetl suiker, 1 theel zout, 2 theel gist, 1 eetl olie, sesamzaadjes/grof zeezout/maanzaad {optioneel], 1.5 deciliter water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Joods
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 600 gram sperziebonen, zout en peper, 2 uien, 4 eetlepels olijfolie, 600 gram diepvries rosti, 150 gram geraspte kaas, 500 gram shoarmareepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2007
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk joods gerecht geinspireerd op Rebekka's stoofpot uit Genesis 27:6-9

INGREDIENTEN

1,5 kilo dobbelstenen lamsvlees (of geit, hert, rund), 3 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, 500 ml. rode wijn, 300 ml. water, 2 theelepels mosterdpoeder, 2 theelepels koriander, 2 theelepels komijnpoeder, 250 gram gedroogde gehalveerde vijgen (of abrikozen), zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Joods Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 bosuitjes -, 1 rode paprika -, 2 eieren -, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 10 stuks, van 10 x 10 cm -, 250 gram shoarmavlees -, 2 eetlepels zonnebloemolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Joods
  •  30-60 min.

Je zou het niet denken maar boterkoek is misschien wel het meest nederlands-joodse recept dat er is.

INGREDIENTEN

150 gr witte bastersuiker, 150 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr bloem, 250 gr roomboter, snufje zout, 50 gr gekonfijte gember, in stukjes gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Joods
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voorgerecht uit de Joodse keuken

INGREDIENTEN

750 gr. Kabeljauwfilet, 2-3 aardappels, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 ei, 3 eetl. bladpeterselie, fijngehakt, 2 tl. nootmuskaat, zout en vers gemalen peper, bloem, arachideolie om in te bakken

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Joods Voorgerecht
  •  20-30 min.


Recept voor Jom ha Atsmaoet

Dit (voor-)gerecht van kikkererwten en sesampasta wordt niet alleen in Israël maar in het hele Midden-Oosten veelvuldig gegeten. Meestal in combinatie met zuur, rauwkostsalade en pita's (plat rond broodje).

INGREDIENTEN

Voor CHOEMOES:, - 2 teentjes knoflook, - mespunt zout, - mespunt peper, - mespunt cayennepeper, - mespunt scherpe paprikapoeder, - 2 kopjes gekookte kikkererwten, - 1 kop nat van kikkererwten, - 1/2 kop techina (zie recept hieronder), - 3 eetlepels citroensap, - 1 eetlepel olijfolie,, voor de garnering:, - 1 eetlepel olijfolie, - 1/2 theelepel paprikapoeder, - 1 eetlepel gehakte peterselie,, Voor de TECHINA:, - 150 gram gemalen sesamzaad, - 1 kopje water, - 2 teentjes uitgeperste knoflook, - sap van 2 citroenen, - 1 theelepel zout, - 1 theelepel cayennepeper, - mespunt peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Honingcake en de vergelijkbare gembercake zijn al sinds de vroege Middeleeuwen Joodse favoriete gerechten in Duitsland. Ondanks dat de vroegst opgeschreven recepten voor Lebkuchen uit de zestiende eeuw dateren, wordt er al veel langer melding van gemaakt in Joodse geschriften. Al in het begin van de twaalfde eeuw was het de gewoonte dat jongens die voor het eerst naar 'heder' (Joodse school) gingen, een stukje honingcake meenamen. In Oost-Europa werd hij gegeten bij feestelijke gelegenheden zoals verlovingen en trouwerijen. Honingcake wordt traditioneel gegeten op Rosj Hasjana en op het Poerim-feest, waar hij symbool staat voor de hoop dat het nieuwe jaar zoet zal zijn. Dit recept is heerlijk met een grote rijkdom aan smaken. De cake moet 3 dagen van tevoren klaargemaakt worden blijft heel lang goed.

INGREDIENTEN

2 eieren, 200 g suiker, 125 ml plantaardige olie, 250 g donkere vloeibare honing, 2 el rum of cognac, 125 ml warme sterke koffie, 2.1/2 tl bakpoeder, een snufje zout, 1 tl kaneel, 1/4 tl gemalen kruidnagels, geraspte schil van 1 sinaasappel, 300 g bloem plus wat extra voor over het gedroogde fruit en de noten, 40 g gele rozijnen, 50 g grofgehakte walnoten of amandelen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Joods
  •  60-120 min.

Met olie bereide appeltaart

INGREDIENTEN

1kg zure appelen,250 gram suiker,5 eieren,2,5 dl zonnebloemolie,en 250gram bloem,beetje bakpoeder,suiker en kanneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Joods
  •  60-120 min.

Een traditioneel joods gerecht. Hier worden alleen runderlappen gebruikt, maar er kunne ook kippenpootjes of -vleugeltjes bij, stukjes runderworst of balletjes rundergehakt.

INGREDIENTEN

125 gr. uien, 300 gr. aardappels 2 eetl. olie, 400 gr. runderlappen, 1/2 eetl. paprikapoeder, zout, peper, 1 potje witte bonen ( 370ml) 1 potje bruine bonen (370ml) 200 gr vluggort (Lassie), 1/2 blikje tomatenpuree (a 70 gr.), 1/2 eetl. vloeibare honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Joods Hoofdgerecht
  •  > 120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies