Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

19 japanse noedelsoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze lekkere Japanse noedelsoep met peultjes en paddestoelen is een komplete maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

100 gram shii-take, 50 gram peultjes, 1 lente-uitje, 150 gram tahoe, 0.5 liter groentebouillon, 75 gram eiermie, 2 eetlepels rijstwijn of dry sherry, 2 eetlepels Japanse sojasaus, zout, (versgemalen) peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

125 g. eiermie, 125 g. champignons of shiitake, 3/4 ltr. groetenbouillon, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels medium dry sherry, 125 g. tahoe of tofu, 100 g. peultjes, 1/2 eetlepel Japanse ketjap, 3 lente-uitjes diagonaal in ringetjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Japans
  •  10-20 min.

Met teriyakitofu en peultjes

INGREDIENTEN

*1 pak tofu(a 370 gram).*4~6 eetlepels teriyakimarinade.*200 gram mie.*4 bosuitjes.*2 groentebouillontabletten.*300 gram panklare peultjes.*2 eetlepels gembersiroop.*2 eetlepels japanse sojasaus.*2 eetlepels sesamolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr gedroogde of bevroren udon (Japanse tarwenoedels), zout, 480 ml dashi, 40 ml lichte Japanse sojasaus, 40 ml mirin (zoete Japanse rijstwijn), 1 lente-ui (het bovenste gedeelte in dunne reepjes)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

175 gram brede mie, 250 gram kalkoenfilet, 4 shii-take, 2 bosuitjes, 1 dikke wortel, 1/4 struik paksoi, 100 gram tofu, 1? liter visbouillon, 1 eetlepel versgeraspte gemberwortel, 2 eetlepels droge sherry, 4 eetlepels japanse sojasaus,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Chinees
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

175 gr brede mie -250 kalkoenfilets of kip -4 shi-take paddestoelen -2 bosuitjes - 4 worteljes 1/4 struik paksoi - 100.gr,tofu -1 1/2 l. vis bouillon van tabletten -1 eetl versgeraspte gemberwortel -2 eetl droge sherry -4 eetl. japanse sojasaus - 1 eetl. chilisaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Chinees
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 stuk kelpwier van 10 cm, toko, natuurwinkel, 1 rode peper, 30 gr verse koriander, 1 hele kip, in stukken, 4 teentjes knoflook, zout, 6 grote shii-take paddestoelen, 6 lente-uitjes, 300 gr winterspinazie, 250 gr tofu, 3 eieren, 5 eetl japanse rijstwijn, mirin, olie, 250 ? 300 gr japanse platte noedels, toko, 6 eetl japanse sojasaus, 2 cm verse gember,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*1 liter kippenbouillon, *100 gram eiernoedels, *18 kleine gepelde scampie of gewone garnalen, *1 bosje waterkers, *2 preien, *? Chilipepertje, *1 eetlepel fijngehakte koriander, *100 gram sojascheuten, *4 sjalotjes, *1 eetlepel fijngehakte bieslook, *peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Japans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

375-400 gram tahoe naturel, blok, 4 el. teriyakimarinade (Kikkoman), 3 cm verse gember, 2 el. miso (of 3 kruidenbouillontabletten), 1 struik paksoi, 100 gram peultjes, ? gele paprika, 12 kastanjechampignons, 2 bosuitjes, 1 pak chinese eiermie (250 gram), zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Japans
  •  10-20 min.

Vegetarisch Japans kerstmenu

INGREDIENTEN

Voor de (vegetarische) dashi: 6 gedroogde shiitake paddestoelen, 1 liter koud water, 2 el sake (rijstwijn), 1 el mirin (zoete rijstkookwijn), 2 el su (rijstazijn). Voor de noedelsoep: 1 l dashi, 3 el shoyu (Japanse sojasaus), 1 el mirin (zoete rijstkookwijn), 200 g udon (Japanse tarwenoedels), 125 g tofu in kleine blokjes, 75 g tauge, 3 lente-uitjes in dunne reepjes., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 2 eetlepels olie, ? 1 schaal Japanse wokgroenten (400 g), ? 1 cm verse gemberwortel, geschild, ? 500 ml kippenbouillon (van tablet), ? 1 zak straight to wok noodles (2 x 150 g), ? 1 bakje roze garnalen (125 g), ? 50 g ongezouten pinda's, fijngehakt,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2004
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke soep.Lekker als lunch of als een voorgerecht aan het begin van een oosterse maaltijd.

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 1 kleine gerookte kipfilet, 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), 125 g mihoen, 8 dl kippenbouillon (van tablet), 2 eetlepels Japanse sojasaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2007
  • Chinees
  •  10-20 min.

Dit is eigenlijk een ontbijtsoepje, maar kan ook gewoon lekker tussendoor gegeten worden!

INGREDIENTEN

? 2 bosuitjes, ? 1 kleine gerookte kipfilet, ? 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), ? 125 g mihoen (pak a 250 g), ? 8 dl kippenbouillon (van tablet), ? 2 eetlepels Japanse sojasaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Een echte heerlijke super snelle soep met een oosters tintje. De soep is binnen 10-15 minuten klaar. Uit de Allerhande van april 2003.

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 1 kleine gerookte kipfilet, half zakje verse koriander (a 15 gr), 125 gr mihoen, 8 dl kippenbouillon, 2 el japanse sojasaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g biefstuk, ? 2 rode pepers, ? 3 bosuitjes, ? 1 stengel sereh (citroengras), ? 3 vleesbouillontabletten, ? zout, ? 250 g udon-noedels (of 8 mienestjes), ? 3 struikjes Shanghai paksoi, ? Japanse sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g biefstuk, ? 2 rode pepers, ? 3 bosuitjes, ? 1 stengel sereh (citroengras), ? 3 vleesbouillontabletten, ? zout, ? 250 g udon-noedels (of 8 mienestjes), ? 3 struikjes Shanghai paksoi, ? Japanse sojasaus,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Japans
  •  30-60 min.

P.P. 455 kcal.

INGREDIENTEN

2 kipfilets a 150 g , 1 dl teriyakisaus (kikkoman), 300 g chinese eiernoedels , 12 shii-take, steeltjes verwijderd , 1 el olie , 16 grote spinaziebladeren , 3 lente-uitjes, ragfijn gesneden , 2-3 rode chilipepers, in dunne schuine ringen , stukje gemberwortel van 4 cm, in dunne reepjes , Voor de bouillon: , 1 1/4 l kippebouillon (van tablet) , 2-3 el chilisaus , 2 el lichte japanse sojasaus , 1 el azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Japans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gr shii-take of kastanjechampignons, 3 bosuitjes, 1 preitje, 2 visbouillontabletten, 100 gr sugarsnaps of peultjes, 200 gr victoriabaarsfilet, 80-100 gr chinese eiermie, 50 gr tauge, 2 el japanse sojasaus, 2 el rijstwijn of droge sherry, zout en peper, 200 gr grote gepelde garnalen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top