Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Omdat we zijn overgestapt op het koken zonder pakjes en zakjes (ivm hoog cholesterol van mijn man), ben ik gaan zoeken naar recepten die lijken op de pakjes die ik voorheen gebruikte. Voor de Japanse noodles bestond er nog niets vervangends...maar aangezien dit het favoriete gerecht is van mijn jongste zoon ben ik zelf gaan uitproberen...met goed resultaat aldus mijn zoon: deze is lekkerder! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Zeer snelle heerlijke maaltijdsoep! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Het pikante notenkorstje maakt de zalm heel bijzonder. Snel genoeg voor doordeweekse dagen, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zalm met een héérlijke Japanse marinade …  Lees verder »

Een combinatie van verschillende recepten. Ik had weinig tijd en wilde een lekkere Aziatische soep maken. Deze heldere kippensoep is het geworden. Heerlijk geurig door de specerijen en de lekkere smaak van de gerookte kipfilet. Hou je niet van gerookte kipfilet doe er dan en at gebakken kipfiletreepjes door. Ook heel lekker. De taugé komt niet in de soep, maar rauw in het borde. De hete soep wordt daar overheen gegoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zin in sushi, maar geen zin om drie uur in de keuken te staan? Dan is dit je nieuwe favo recept. Met maar 5 ingrediënten heb je in 10 minuten een sushidiner op tafel, maar dan met wraps. Ideaal toch? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

De tonijnsteaks heb ik plm. 30 minuten gemarineerd in een heerlijke Aziatische mainade. Daarna snel om en om gegrild. Nooit te lang grillen, de tonijn moet nog rosé zijn van binnen. De ingelegde gember smaakt zo lekker bij de tonijn. Ik heb het recept van internet geplukt, maar wel iets aangepast en natuurlijk zelf een foto gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

De tonijnsteaks heb ik plm. 30 minuten gemarineerd in een heerlijke Aziatische marinade. Daarna snel om en om gegrild. Nooit te lang grillen, de tonijn moet nog rosé zijn van binnen. De ingelegde gember smaakt zo lekker bij de tonijn. Ik heb het recept van internet geplukt, maar wel iets aangepast en natuurlijk zelf een foto gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Sudderkip, kippenbouten of kipfilets in een aromatische Surinaamse Jus …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies