Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Eén van mijn favoriete gerechten in Japanse restaurants is 'yakimeshi': een kommetje gebakken rijst met wat groenten erdoor. In eerste instantie denk je aan nasi, maar zo smaakt het niet. Waarnaar dan wel? Het is zo'n gerecht dat ondanks zijn eenvoud een mysterie blijft: hoe doen die Japanse koks dat toch?Tegenwoordig is gebakken rijst mijn meest gemaakte doordeweekse maaltijd. Niet alleen vanwege de snelheid en de eenvoudige basisingrediënten die ik altijd op voorraad heb, maar ook omdat het ideaal is om restjes in te verwerken. De basis bestaat uit roerei, fijngehakte groenten (niet grof!), gekookte rijst met een stevige korrel en sojasaus als smaakmaker.Vervang gerust de genoemde groenten door wat je toevallig in huis hebt. Ik maak dit gerecht geregeld met courgette, prei, witte ui, champignons en doperwtjes (niet persé in die combinatie). Als ik extra lui of haastig ben, trek ik zelfs een zak voorgesneden Italiaanse groentenmix open. Wil je vlees toevoegen dan is kip of ham me een goede toevoeging. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Penne met groente, op smaak gebracht met curry, jamaicaanse kruiden en japanse sojasaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Afgelopen zaterdag aten we een verrukkelijke zalm in een restaurant. Zoiets wilde ik ook maken. Via internet kwam ik op een dit recept. Natuurlijk heb ik het aangepast naar eigen smaak. Een heerlijke gemarineerde zalm met knapperige groenten. Heerlijk SLANKgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Geen zin om lang in de keuken te staan om sushi te maken? Doe dan lekker makkelijk en maak een salade van de ingrediënten! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Kan zowel warm als koud geserveerd worden. Als je gamba's op de bbq legt, kun je ze het best aan - in water geweekte! - satéstokjes rijgen om te voorkomen dat ze tussen de richels vallen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Hoisinsaus kocht ik altijd in een potje maar is ook goed zelf te maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies