Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Ook een lekker snel klaar gerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Okonomiyaki is een gevulde pannenkoek uit Japan, geen traditioneel gerecht maar moderne Japanse junkfood. De basis bestaat uit bloem, nagaimo (Japanese mountain yam), ei, dashi en gesneden kool. De verdere ingrediten voor de vulling kunnen nogal verschillen, de letterlijke vertaling voor okonomi is namelijk wat je maar wilt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

100 ml Droge sherry 100 ml Sojasaus 3 eetlepels Suiker 3 eetlepels Zonnebloemolie 600 gram Kipfilet - in stukjes 1 cm Gemberpoeder - geraspt 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

? 400 gr Varkenshaas ? 1 dl ketjap manis ? 5 el bruine basterdsuiker ? 1 el gemberwortel (verse, geraspt) ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1 lenteuitje (in dunne ringen) ? 1 el sesamolie ? 1 el peterselie (verse, fijngehakt) ? snufje peper (versgemalen) ? 75 gr boter …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Kip met een oosters tintje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

500 g. garnalen 600 g. warme gekookte rijst 4 eieren 300 g. roerbakgroenten 1 teentje knoflook (uitgeperst) 1 eetlepel chilisaus 3 eetlepels Japanse sojasaus 2 eetlepels maïsolie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

600 g. ossenhaas of kogelbiefstuk (in reepjes) 200 g. oosterse roerbakgroenten 100 g. taugé 2 dl. Japanse ketjap 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel chilisaus 3, in ringetjes gesneden, bosuitjes 1 fijngesneden teen knoflook versgemalen peper en zout olie om in te bakken  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Dit is een heel gemakkelijk, maar toch smakelijk recept en het is echt japans! Het belangrijkst is dat de saus wat dik wordt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt) 100 ml Japanse sojasaus 3 eetlepels suiker 3 eetlepels zonnebloemolie 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes 1 cm verse gember, geraspt 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd 1 bosuitje, in kleine ringetjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Superlekker voorgerechtje of borrelhapje met (scherpe!) wasabi …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Volgens mij is dit de manier om de biefstuk te maken die ze in Japanse restaurants serveren. Meestal wordt die nog geflambeerd, maar volgens mij geeft dat weinig smaak! Het belangrijkst is dat de sojasaus pas helemaal op het einde wordt toegevoegd.... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies