Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Variatie op sushi …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Een heerlijk licht visgerecht, bomvol smaak. Ideaal voor een etentje op een warme zomeravond.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit heerlijke recept heb ik een keer bij Wagamama gegeten. Dit gerecht viel zo erg in de smaak dat ik het grotendeels na heb weten te maken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Een erg lekker recept als je sushi wil eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Zeer geschikt als hoofdgerecht, maar ook als lunchgerecht of als onderdeel van een buffet. Met het recept kan eindeloos gevarieerd worden naar smaak, naar dieet, of met wat je in huis hebt. Van de kieskeurige kinderen tot de kritische opa, iedereen heeft hiervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Ook een lekker snel klaar gerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Okonomiyaki is een gevulde pannenkoek uit Japan, geen traditioneel gerecht maar moderne Japanse junkfood. De basis bestaat uit bloem, nagaimo (Japanese mountain yam), ei, dashi en gesneden kool. De verdere ingrediten voor de vulling kunnen nogal verschillen, de letterlijke vertaling voor okonomi is namelijk wat je maar wilt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

600 g varkenshaas, in reepjes 2 rode uien, in maantjes paksoi, in blokjes 1 aubergine, in blokjes 300 ml sojasaus 100 g gezouten cashewnoten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

100 ml Droge sherry 100 ml Sojasaus 3 eetlepels Suiker 3 eetlepels Zonnebloemolie 600 gram Kipfilet - in stukjes 1 cm Gemberpoeder - geraspt 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Succes verzekerd.. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Deacadent, snel, stukke goedkoper dan in de winkel, feestelijk, slank en super lekker. in de winkel betaal je in Amsterdam per suhi stukje van, 1,5 cm dik, f3,-. Dit gerecht kost je zoveel als je wilt want je kan zoveel maken als je wil. Maar ik denk F0,20 cent per rolletje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Dikke sushirolletjes die er net zo kunstig uitzien en smaken als bij de Japanner. …  Lees verder »

  •  120 min. >
  • Japans

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt) 100 ml Japanse sojasaus 3 eetlepels suiker 3 eetlepels zonnebloemolie 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes 1 cm verse gember geraspt 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd 1 bosuitje, in kleine ringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Geen gourmet, geen steengrill, geen grillplaat, maar zo'n gladde bakplaat voor op tafel heb je hiervoor nodig. Maar op de grillplaat zal het ook prima smaken!!!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit zijn Japanse "Potstickers", zoals gevonden in noord China. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies