Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Zalm met een héérlijke Japanse marinade …  Lees verder »

Ik had nog mihoen in de vriezer liggen en heb het onderstaand verrassend recept bedacht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Okonomiyaki is een gevulde pannenkoek uit Japan, geen traditioneel gerecht maar moderne Japanse junkfood. De basis bestaat uit bloem, nagaimo (Japanese mountain yam), ei, dashi en gesneden kool. De verdere ingrediten voor de vulling kunnen nogal verschillen, de letterlijke vertaling voor okonomi is namelijk wat je maar wilt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Gebraden kalfssaucijsjes in Japanse saus met rode pepertjes, citroengras, koriander en gember met pikante glasnoedels …  Lees verder »

Gebraden kalfssaucijsjes in Japanse saus met rode pepertjes, citroengras, koriander en gember met pikante glasnoedels …  Lees verder »

Voor 6 personen koken is altijd nadenken om de uitgifte niet te moeilijk te maken. Dus zo weing mogelijk a la minute. Zo kun je ook bij je gasten zitten en mee praten.Een soep vooraf is altijd lekker.Pompoen is erg geschikt voor soep en op de Thaise manier pikant en lekker.Je kunt de soep wat pittigheid betreft goed aanpassen aan je eigen smaak.Ook goed in te vriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt. …  Lees verder »

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Een lekker avondje gourmetten met Manuela's Speciale Marinades en Sauzen! …  Lees verder »

450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst. Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker. ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Lekker pikant borrelhapje, maar als je de marinade op drumsticks doet smaken ze ook prima bij de BBQ of bij een patatje.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

600 g. ossenhaas of kogelbiefstuk (in reepjes) 200 g. oosterse roerbakgroenten 100 g. taugé 2 dl. Japanse ketjap 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel chilisaus 3, in ringetjes gesneden, bosuitjes 1 fijngesneden teen knoflook versgemalen peper en zout olie om in te bakken  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Voor kookclub 2006 is het thema "rijst"recepten. Niet als bijgerecht maar als hoofdcomponent. In ons 1e restaurant had ik dit gerecht op de menukaart staan als vegetarisch hoofdgerecht, Ik heb er wokgarnalen bij gegeten. Maar kip smaakt er ook prima bij.Het recept heb ik ergens in een map zitten, maar vond het leuker om mijn eigen creatie zoveel jaren later ervan te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies