Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Flesje gehad van de vertegenwoordiger, saus is prima als dip, maar verbouwd tot marinade met spullen die ik nog had liggen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Geen idee waaarom het chinees is, maar goed dat maakt voor de smaak niet uit . ook al zit je vol, je wilt gewoon meer. heb wel sommige  ingredienten aangepast, want die kon ik hier niet krijgen. en iets meer gedaan voor een dikkere marinade.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Dit lijkt een groot gerecht maar is een volledige maaltijd, maar omdat het is opgestapeld lijkt dit zo groot, maar oh zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Op internet kwam ik een gemkkelijk en heel erg lekker recept tegen van Surinaamse kip. Ik had nog kipdijfilet in mijn vriezer die echt op moest. De kip moest wel even marineren (liefst een nacht). Ik heb de kip ongeveer 4 uur laten marineren en af en toe omgelegd. Daarna gaat de kip met marinade (zonder te bakken) de oven in en dan wachten tot de kip gaar is. In één woord: VERRUKKELIJK ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Dit smakelijke, Japanse gerecht boordevol groente is een lekkere manier om een gezonde avondmaaltijd op tafel te zetten. Het recept komt uit Smult 11, waar je, naast avondmaaltijden, ook snacks en zoete hapjes vindt. Wil jij Smult ook ontvangen? Kijk op www.smult.nl voor de aanbiedingen » …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Haal een half uurtje voordat je het eten gaat bereiden de biefstuk uit de koeling, zodat deze goed op kamertemperatuur kan komen, wat de smaak ten goede komst. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Makkelijk zelf te bereiden aan de hand van het recept van chef Ivan Verhelle. Verhelle is een klassiek geschoolde chef die van jong af een grote voorliefde kende voor de Oosterse keuken. Na zijn opleiding in België gaat hij samen met zijn vrouw voor enkele jaren naar Japan, waar hij wordt ingeleid in de Japanse keuken en zich specialiseert in de teppanyaki.Enkele jaren later opent hij, samen met zijn vrouw en zijn Japanse souschef, het toprestaurant Tanuki in Brugge, wat als één van de beste Japanse restaurants van belgië mag beschouwd worden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Een lekkere variant op de gewone sushi snel klaar en heerlijk voor bij de borrel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top