Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit is de vegetarische versie van mijn recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1453825/Pittig-aziatisch-wokrecept-met-shiitake-peultjes-gehakt-en-eiermie Dit heb ik gemaakt toen ons nichtje kwam die vegetarisch eet. De groenten zijn lekker knapperig en aangemaakt met een heerlijke saus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Toen we tijdens onze laatste vakantie op een markt hele dunne verse peultjes en lekkere shiitake paddenstoelen zagen kreeg ik gelijk visioenen van een lekkere wokmaaltijd. En het was lekker. Ik heb toen eiermie gebruikt, maar met rijst is dit zeker zo lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Het is zalig zondigen met deze hart(/maag)verwamende ovenschotel!  Door de grote hoeveelheid vlees en de mierzoete sausjes is dit gerecht nou niet bepaald vriendelijk voor de lijn; lekker is de ovenschotel des te meer! Het is het ultieme 'comfortfood', dat bij uitstek geschikt is voor druilerige middagen en regenachtig weer. Maar ook wanneer de zon schijnt verovert dit gerecht een lach op eenieder die ervan proeft.  Smakelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit is een recept uit het kookschrift van het zomernummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Perfecte combi van bieren en hapjes om je man, vriend of vrienden mee te verrassen ( waarom staat er bij gelegenheid of feestdag wel moederdag en geen vaderdag trouwens ? , bbq ook nog steeds niet, maar goed ) leuk detail, of niet dat er steeds meer vrouwen ook aan een high beer doen. 90 % van te voren klaar te maken , laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingredienten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

De ietwat zoete teriyakisaus bestaat onder meer uit soja, suiker en rijstwijn (mirin). Voorheen gebruikte ik nog wel eens kant-en-klare teriyakisaus, maar sinds ik dit weet maak ik de saus zelf. In dit recept heb ik in plaats van rijstwijn droge sherry gebruikt. De tip van de teriyakisaus vond ik op de site van Allerhande. NB. Denk aan de marinadetijd van plm. 30 minuten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Door de combinatie met de pesto en de fijngemalen panko (japanse paneermeel) vonden wij het hele lekkere pittige en krokante gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus. Goed te combineren met iedere willekeurige pasta. Bijna allemaal ingredienten die ik altijd wel in huis (en tuin) heb, waardoor ik dit lekkere maaltje spontaan kan bereiden. Het is een recept uit de Delicious, maar zo hier een daar een klein beetje aangepast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in dit voorgerecht een gerookt zalmhaasje gebruikt. Die moet je dan wel zelf in dunne plakjes snijden. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht in het kookvocht gemarineerd. De dressing bestaat uit een honing-mosterddressing met wat Japanse sojasaus. Een heerlijke combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top