Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Door de combinatie met de pesto en de fijngemalen panko (japanse paneermeel) vonden wij het hele lekkere pittige en krokante gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus. Goed te combineren met iedere willekeurige pasta. Bijna allemaal ingredienten die ik altijd wel in huis (en tuin) heb, waardoor ik dit lekkere maaltje spontaan kan bereiden. Het is een recept uit de Delicious, maar zo hier een daar een klein beetje aangepast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in dit voorgerecht een gerookt zalmhaasje gebruikt. Die moet je dan wel zelf in dunne plakjes snijden. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht in het kookvocht gemarineerd. De dressing bestaat uit een honing-mosterddressing met wat Japanse sojasaus. Een heerlijke combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Helaas zijn de kaas & worst feestjes nog steeds geen verleden tijd, terwijl als je creatief en lui bent, je tegenwoordig  qualitatief zeer goede k&k producten kan kopen zodat het letterlijk met 10 minuten op de borrel tafel staat. beetje opleuken met het 1 en ander en voila. dat gaan we dus niet doen. ik wil er nog wel eens een blog aan wijden hoe ik dat evt wel zou doen. weer 5 , nou eigenlijk meer hapjes, niet ingewikkeld , wel wat werk maar van te voren te maken, het was weer een hoop typ werk, puzzel werk , en proefen , dat laatste is natuurlijk helemaal niet erg.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Ik had nog rundvlees a la minute in mijn vriezer die eigenlijk op moesten. Op zoek naar een lekker Oosters recept kwam ik wel iets lekkers tegen, maar ik had niet alles in huis was in dat recept genoemd werd. Dus er zelf een totaal andere draai aangegeven. En het was lekker. Denk aan een marinadetijd van plm. 1 uur  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

KAAS...je kunt me er wakker voor maken, Maar er zijn mensen die geen kaas lusten. Soms wel gesmolten kaas (uit de oven), maar kaas als borrelhapje...Nee, dat lusten ze niet. Voor iedereen die geen kaas lust of gasten krijgt die geen kaas lusten hieronder een selectie van 65 borrelhapjes zonder kaas. Veel succes met de hapjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verfrissende komkommer salalde …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Eend hoisin pannenkoekjes , me favo bij de chinees, knapperige peking eend , met hoi-sin saus wat komkommer en wortel,in een gestoomd pannenkoekje meer is het vaak niet. maar nergens geen peking eend te verkrijgen, ja een "vuile" a 40 euro de kilo, toen kwam een klant met een geweldige oplossing, " ik doe het met confit de canard " , u snapt wat ik bedoel. vandaar uit ben ik verder gaan breien , er zitten namelijk 4 bouten in dat blik ( je hebt ze ook van 2 schijnt , maar niet hier in de buurt ) ik maak een borrel hap van poffertjes , een banh-mi special, de gewone pannenkoekjes met extra en een wrap alle ingredienten worden appart geserveerd zodat je een heerlijk sharing dinner kunt maken aan tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top