Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Makkelijk zelf te bereiden aan de hand van het recept van chef Ivan Verhelle. Verhelle is een klassiek geschoolde chef die van jong af een grote voorliefde kende voor de Oosterse keuken. Na zijn opleiding in België gaat hij samen met zijn vrouw voor enkele jaren naar Japan, waar hij wordt ingeleid in de Japanse keuken en zich specialiseert in de teppanyaki.Enkele jaren later opent hij, samen met zijn vrouw en zijn Japanse souschef, het toprestaurant Tanuki in Brugge, wat als één van de beste Japanse restaurants van belgië mag beschouwd worden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Een lekkere variant op de gewone sushi snel klaar en heerlijk voor bij de borrel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In de supermarkt zag ik een nieuwe groentesoort: Flower sprouts. Volgens de omschrijving op de zak is de flower sprout een groentesoort tussen boerenkool en spruitjes. Heel benieuwd hiernaar een zak gekocht en er wat lekkers mee gemaakt. Mijn man en ik vonden het gerecht - zoals ik het had klaargemaakt - echt lekker, maar vonden allebei spruitjes en ook boerenkool lekkerder en intensiever van smaak dan de flower sprout. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Nee, je hoeft je niet druk te maken. Het is geen magere maaltijd, maar  juist een lekker bijgerechtje om hier en daar eens te serveren. Het is namelijk bijzonder makkelijk te maken.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Deze heerlijke sappige zalmfilet aten wij vorige week met mijn lekkere spaghetti aglio e olio. Een hele lekkere combinatie. De zalm moet wel even een half uurtje marineren. Daarna wordt de zalm voorzien van het korstje en gaat plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven. In die tussentijd maak je de spaghetti. Snel klaar en heerlijk gegeten. Echt een aanrader. Jammer genoeg pas aan een foto gedacht toen we al begonnen waren met eten. Daarom een tweede foto erbij geplaatst van internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een Vietnamees pistoletje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vietnamees

Kumar's kipfilethaasjes in een pitabroodje: een verrukkelijke combinatie waar je geen genoeg van krijgt.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Ik ben met een kuur bezig waarin ik drie weken lang vet- en koolhydraatarm eet. Na diverse saladelunches had ik zin in iets ander, wat ik makkelijk mee kan nemen en ik was ook op zoek naar een mogelijk voorgerecht voor als er gasten zouden komen. De meeste recepten bevatten echter noten, olie of roomkaas en dus moest ik zelf iets verzinnen.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top