Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijk voorgerecht ,wat er ook nog heel leuk uitziet.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Lekkere krabkoekjes die lekker zijn voor bij de borrel of diner. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Deze salade is echt smullen, en ook nog lekker voor de lijn, en dat is dus nooit weg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Variatie op egg benedict,  maar dan simpel. ook restes kun je er in verwerken. opruim gerechtje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Een bbq recept uit het boek On fire van Charlotte Fielmich. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Na een paar bezoekjes aan Japan en het eten in èèn van de vele kleine locale eet gelegenheden ben ik verslaaft geraakt aan hun heerlijke eten.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Japans

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies