Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Omdat we zijn overgestapt op het koken zonder pakjes en zakjes (ivm hoog cholesterol van mijn man), ben ik gaan zoeken naar recepten die lijken op de pakjes die ik voorheen gebruikte. Voor de Japanse noodles bestond er nog niets vervangends...maar aangezien dit het favoriete gerecht is van mijn jongste zoon ben ik zelf gaan uitproberen...met goed resultaat aldus mijn zoon: deze is lekkerder! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Een combinatie van verschillende recepten. Ik had weinig tijd en wilde een lekkere Aziatische soep maken. Deze heldere kippensoep is het geworden. Heerlijk geurig door de specerijen en de lekkere smaak van de gerookte kipfilet. Hou je niet van gerookte kipfilet doe er dan en at gebakken kipfiletreepjes door. Ook heel lekker. De taugé komt niet in de soep, maar rauw in het borde. De hete soep wordt daar overheen gegoten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zin in sushi, maar geen zin om drie uur in de keuken te staan? Dan is dit je nieuwe favo recept. Met maar 5 ingrediënten heb je in 10 minuten een sushidiner op tafel, maar dan met wraps. Ideaal toch? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

De tonijnsteaks heb ik plm. 30 minuten gemarineerd in een heerlijke Aziatische marinade. Daarna snel om en om gegrild. Nooit te lang grillen, de tonijn moet nog rosé zijn van binnen. De ingelegde gember smaakt zo lekker bij de tonijn. Ik heb het recept van internet geplukt, maar wel iets aangepast en natuurlijk zelf een foto gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Lijkt een beetje op foeyonghai, dit zoetzure eigerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ook een lekker snel klaar gerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Sudderkip, kippenbouten of kipfilets in een aromatische Surinaamse Jus …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

1 kleine rode kool 1 rode peper zonder zaadjes 2 teentjes knoflook 2 stengels citroengras stukje verse gemberwortel van 5 cm 2 steranijsjes 3 eetlepels rode wijnazijn 3 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetlepels honing 3 eetlepels arachideolie 2 dl ongezoete kokosmelk 2 lente-uitjes 1 eetlepel sesamzaad zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

300 gram Japanse aubergine 200 gram rundersaucijsjes 3 tenen knoflook, fijngesneden stukje gember (3cm) fijn gesneden fijn gesneden ui 100 gr. 1 - 1,5 dl. water eetlepel korianderpoeder 1 theelepel fijngesneden gedroogde pepertjes (piri piri) eetlepel zoete sojasaus  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijke gehaktballetjes met garnalen en kruiden erin! Ook als borrelhapje zeer geschikt (zie serveersuggesties). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Teriyaki kip met lotuswortel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Populaire Japanse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies