1. Home
  2. Recepten
  3. Japan

Japan recepten (121) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Japan

Tori-no-Teriyaki - gebraden kip. Veel spijzen in Japan wordenm et sojasaus gekruid. Sojasaus wordt gemaakt van soja- bonen, die de Japanners ook voor veel andere gerechten gebruiken. Als je de kip een paar uur in de soja-saus laat staan wordt ze bij het braden goudbruin en glanzend. Teriyaki betekent glanzend. Tegen de gastvrouw zeggen de gasten: itadakimasu. Dat wil zeggen "ik eet graag, dan u".

INGREDIENTEN

750 gram kippenboutjes, 1/2 kopje sojasaus, 1/2 kopje water, 1 theelepel suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje gemberpoeder.

Voorbereiding

Dit is een 2 ** sterren recept.

Bereidingswijze

Laat de diepvries kippeboutjes ontdooien. Doe de sojasaus en het water in de schaal en roer het goed door met de vork. Doe er de suiker, de peper en het gemberpoeder bij. Goed mengen. Leg de ontdooide kippenboutjes in de saus en laat ze 2 tot 3 uur staan. De gekruide kippenboutjes worden het lekkerst als je ze op de barbeque of in de grill braadt. Je kunt ze ook in een vuurvaste schaal in de oven braden (220 graden), ongeveer 15 minuten. Tijdens het braden druppel je steeds weer een lepel met de aangemaakte sojasaus over het vlees.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kinkan (Japan)

Zoet ingelegde kumquats, nagerecht voor 6 personen. Serveer ze als snoepgoed of zoete borrelhap.

INGREDIENTEN

500 g rijpe kumquats, 3,5 dl sake, 500 g suiker, 6 dl water,

  • Japans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Japans Nagerecht
  •  > 120 min.

Sukiyaki (Japan)

Gebakken rundvlees met kool en mie voor 6 personen

INGREDIENTEN

750 g lendebiefstuk, 3 blokken zachte tofu of tahoe, 12 lenteuien, 6 gedroogde Japanse champignons (shiitake), 1/2 uur in koud water geweekt, 500 g jonge bladkool, waterkers of spinazie, 2 uien, in dikke slierten, ca. 200 g shirataki mie, voorgekookt, 45 g niervet, 6 eieren (naar wens), , WARISHITA SAUS, 2? dl lichte sojasaus, 75 g suiker, 0,75 dl sake of mirin, 3 dl dashi bouillon,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japan: Sushi

Kleine hapjes van vis, rijst en groente met een dipsausje

INGREDIENTEN

220 g kortkorrelige rijst (of sushirijst)/, 5 dl water/, 2 el rijstazijn/, 1 el basterdsuiker/, 1 tl zout/, 125 g verse zalm, tonijn of forel/, 1 kleine komkommer, geschild/, 1/2 avocado (naar keuze)/, 4 vellen nori(Zeewierbladen)/, wasabi(Japanse mierikswortel)/, 3 el ingelegde gember/, Japanse sojasaus/, wasabi, extra,

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Japans
  •  30-60 min.

Sukiyaki (Japan)

Sukiyaki is een gerecht dat langzaam en met veel plezier wordt gegeten. Het is geen gerecht om 'vlug' en 'veel' te eten!

INGREDIENTEN

800 gr rundvlees (fijne rib), 250 gr so-oen (glazige mie), 60 gr runderniervet, 450 gr bamboespruiten (blik), 4 dunne preien, 2 uien, 200 gr verse champignons, 250 gr spinazie, 200 gr waterkers, 200 gr tempe, 1/8 L Japanse soja, 50 gr suiker, 1/8 L rijstwijn (evt. droge sherry), 4 eierdooiers,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Japan: SAKE

Het recept voor zelfgemaakte rijstwijn

INGREDIENTEN

VOOR ONGEVEER 10 LITER WIJN:, 8 kg rijst (Surinaamse rijst met grote korrel)/, 10 liter water/, 4500 gr suiker/, 8 sinaasappelen 2 citroenen/Sherrygist, ,

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Japans
  •  > 120 min.

Tempurasaus (Japan)

Lekker bij tahoe-tempura van groenten

INGREDIENTEN

1,5 dl groentebouillon (evt. van een blokje), 1 tl witte basterdsuiker, 4 el sake, (of very pale dry sherry), 4 el sojasaus, snufje vetsin, snufje vergemalen peper, ,

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Japans
  •  10-20 min.

Tempura (Japan)

Bereidingstijd: ca, 3/4 uur - ca. 300 kcal per portie - Serveren met een groentesalade

INGREDIENTEN

Voor de tempura:, 1 grote eierdooier - ca. 50 g tarwemeel - 1 middelgrote wortel - 1 stuk rammenas (ca. 100 g) - 1 stuk prei (ca. 100 g) - ca. 50 g verse shiitake-paddestoelen - ca. 1/2 l olie om te frituren - 125 g verse inktvisringen - een paar kleine inktvisjes - 4 gepelde grote garnalen., Voor de dipsaus:, 100 ml groentefond (pot) - 2 El Japanse rijstwijn (mirin) - 2 1/2 EL Japanse sojasaus - wat fijngeraspte verse gember - wat fijngeraspte verse rammenas

  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bouillon Japan

P.p. 395 Kcal/1660kJ

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet (200 gr), 1 stuk verse gember - ter grootte van een hazelnoot,1 chilipeper, 50 gr mie, 3 potten kippenbouillon, 1 winterwortel, 2 bosuien, 50 gr taugeh, 1 schijf tofu(= cm dik) 1 hardgekookt ei, ketjap.

  • Japans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Japans
  •  60-120 min.

Japan - Daisy

INGREDIENTEN

Vruchtensap, Vruchtensap, Frisdrank

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-11-1999
  •  
  •  

Amasake-melk (Japan)

INGREDIENTEN

Anders, Melk, Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op03-09-2002
  •  
  •  

teriyakisteak (japan)

INGREDIENTEN

1/2 EL olie - 2-3 fijngehakte teentjes knoflook - 40 g doorregen spek, in kleine blokjes - 400 g kalfslendestuk, in dunne plakjes - 2 EL Japanse sojasaus - 4 EL zoete rode wijn - 2 EL boter - wat versgemalen zwarte peper

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Teriyakisteak (Japan)

Bereidingstijd: ca. 1/4 uur - ca. 580 kcal per portie - Serveren met rijst en sla

INGREDIENTEN

1/2 EL olie - 2-3 fijngehakte teentjes knoflook - 40 g doorregen spek, in kleine blokjes - 400 g kalfslendestuk, in dunne plakjes - 2 EL Japanse sojasaus - 4 EL zoete rode wijn - 2 EL boter - wat versgemalen zwarte peper

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japan: Kabeljauwrijst

Kabeljauwrijst is een nasi-achtig gerecht wat snel te maken is. Het is lekker licht en heeft een 'vissige' smaak.

INGREDIENTEN

250 gr rijst,, ? liter bouillon,, 750 gr kabeljauwfilet in blokken,, zout & peper,, 50 gr boter,, 1 ui,, 1 prei,, 75 gr wortels,, 2 eetl peterselie.,

  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tempura (Japan)

INGREDIENTEN

Voor de tempura:, 1 grote eierdooier - ca. 50 g tarwemeel - 1 middelgrote wortel - 1 stuk rammenas (ca. 100 g) - 1 stuk prei (ca. 100 g) - ca. 50 g verse shiitake-paddestoelen - ca. 1/2 l olie om te frituren - 125 g verse inktvisringen - een paar kleine inktvisjes - 4 gepelde grote garnalen., Voor de dipsaus:, 100 ml groentefond (pot) - 2 El Japanse rijstwijn (mirin) - 2 1/2 EL Japanse sojasaus - wat fijngeraspte verse gember - wat fijngeraspte verse rammenas

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Yakisoba uit Japan

Een soort bami, maar dan Japans. Gerecht is zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het recepten schrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Japan. Bijvoorbeeld over Sumo worstelaars en geisha`s; of over het eten met stokjes; of dat ze er van elke maaltijd een kunstwerkje maken. Ze zeggen dan ook wel eens dat Japanners met hun ogen eten. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees, in reepjes, ¼ fijngesneden spitskool, 300 gram wortel, in reepjes, 1 stronk broccoli, roosjes, 150 gram taugé, 1 ui, gesnipperd, 1 pakje Yakisoba-noedels (of Chinese eiernoedels), 3 eetlepels Yakisoba-saus*, 2 eetlepels arachideolie, 1 eetlepel honing, Japanse sojasaus, zout en peper, * Of zelf te maken met zoete sojasaus, worcester saus, oestersaus en kruidnagelpoeder.

  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2011
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Tempura uit Japan

Krokante, gefrituurde groenten en vis. Zeer geschikt voor kinderen. Volgens TV kok Caspar van Koffietijd een briljant idee om dit voor de kids te maken. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Japan. Bijvoorbeeld over Sumo worstelaars en geisha`s; of over het eten met stokjes; of over de karaoke bars. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 125 gram bloem, 25 gram maïzena, 1 ei, 150 ml ijskoud water, peper en zout, , voor de vulling:, 250 gram grote garnalen, 250 gram zalm, blokjes, 250 gram champignons, 200 gram broccoli, roosjes, 1 zoete aardappel, dunne plakjes, 1 courgette, gesneden

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  •  
  •  10-20 min.

Saba no nitsuke (Japan)

In sake gestoofde makreel, voor 4 personen

INGREDIENTEN

300 g verse makreelfilets, 1/2 theelepel zout, 2,5 dl sake, 4 eetlepels kookwijn (mirin), 2 theelepels suiker, 3 eetlepels donkere sojasaus, 5 cm verse gemberwortel,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip teriyaki (Japan)

Japans gevogeltegerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

2 hele kippebouten (dijstuk met poot), 1,5 eetlepel plantaardige olie, 4 eetlepels donkere sojasaus, 4 eetlepel mirin of zoete sherry, 3 - 4 eetlepels sake, 2,5 eetlepel suiker,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koude kreeft met komkommer (Japan)

Voor 6 personen

INGREDIENTEN

6 verse kreeften of kleine Noorse kreeften, 1 middelgrote komkommer, 4 eetlepels citroensap, 1,5 eetlepel lichte sojasaus, 1,5 eetlepel suiker, of naar smaak,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yakitori (uit Japan)

INGREDIENTEN

* 6 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman) * 3 eetlepels droge sherry * 6 eetlepels sake *, 2 eetlepels fijne suiker * 600 gr. kipfilet * 4 bosuitjes * 1 groene paprika * 1 citroen *, (versgemalen) peper * scherpe mosterd (Grey Poupon) * houten satestokjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japan: Japanse dipsaus

Een dipsaus voor bijvoorbeeld tempura, Vietnamese loempiaatjes of rauwkost

INGREDIENTEN

, 4 etl japanse sojasaus,, 4 etl. rijstazijn,, 1-2 thl. geraspte mierikswortel(potje) of wasabi,, 1 bosuitje, ,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Japans
  •  0-10 min.

Sushi uit Japan

INGREDIENTEN

220gram witte rijst, - 5 dl water, - 2 eetlepel rijstazijn, - 1 eetlepel bastardsuiker, - 1 theelepel zout, - 4 blaadjes nori, - wasabi naar smaak, - 125g gerookte zalm, forel of verse sashimi-tonijn, - 1 kleine geschilde komkommer, - ? kleine avocado, - 3 el ingemaakte gember of groenten sojasaus als dipsaus.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Japanse kipspies (Japan)

4 personen bereidingstijd : 1 uur en 20 minuten

INGREDIENTEN

2 el witte wijnazijn, 2 el ketjap manis, 1 el (sesam)olie, 1 el zonnebloem olie, 400 gram kipfilet, 3 el sesamzaad, zout, peper, 6 bosuitjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kippenlevertjes uit Japan=-

INGREDIENTEN

.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Japan: Sushi 2

Als je Sushi maakt is het wel leuk verschillende soorten te hebben(deze variant is vegetarisch)

INGREDIENTEN

1 kop rijst (bruine rijst lange korrel)/, water, zeezout/, 2 wortelen/, 1 bosje waterkers/, ev. Geroosterde fijngeplette sezamzaadjes/, ev. Mebosipruimen, of druppels citroensap of rijstazijn/, per rol: 1 blaadje nori(zeewierbladen),

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Japans
  •  30-60 min.

Japan: FONDUE MET DIPGROENTEN

Fonduen terwijl u lijnt? Kies dan fondue met groentebouillon en slanke ingredienten. Zelfs het dip-sausje ontbreekt niet. Drink tot slot de bouillon, erg lekker!

INGREDIENTEN

1 l groentebouillon (tablet), 1 tl suiker, 1 el droge witte wijn, , DIPSAUS, ? dl citroensap, ? dl Japanse sojasaus, 75 g daikonwortel, geraspt, 2 lente-uitjes, in dunne ringen, , VOOR HET DIPPEN, 150 g shiitake, 150 g worteltjes, in plakken, 5 Chinese koolbladeren, 200 g tahoe,in blokjes, 1 prei, in dikke ringen, 200 g zeewolf, in blokjes, 200 g rauwe garnalen, gepeld (staart eraan laten)

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Japans
  •  10-20 min.

Sushi uit Japan

Sushi Voor 30 stuks

INGREDIENTEN

- 220g witte rijst, , - 5 dl water, , - 2 el rijstazijn, , - 1 el bastardsuiker, , - 1 tl zout, , - 4 blaadjes nori, , - wasabi naar smaak, , - 125g gerookte zalm, forel of verse sashimi-tonijn, , - 1 kleine geschilde komkommer, , - ? kleine avocado, , - 3 el ingemaakte gember of groenten sojasaus als dipsaus

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Japan: Gemarineerde lamsniertjes

De niertjes worden voor het bakken gemarineerd in een mengsel van ketjap, sherry en honing.

INGREDIENTEN

4 el ketjap, 3 el droge sherry, 2 el heldere honing, 3 dl vleesbouillon, 1 knoflookteen uit de knijper, mespunt gemengde specerijen of vijfkruidenpoeder, 12 lamsniertjes (gehalveerd), 25 g bloem vermengd met zout en peper, 40 g boter, 1 el maizena, zout, versgemalen zwarte peper

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

? St. Jacob in Japan.

Lekkere starter.

INGREDIENTEN

200 gr st. jacobsvruchten, peper, zout, boter., , Voor de saus;, , >1 dl rijstwijn of droge sherry, >3 fijn gehakte sjalotjes, >1 el fijn gehakte bieslook, >(paar stengels bieslook voor garnering), >1 teen fijn gehakte knoflook, >? tl gemberpoeder of fijngehakte verse, >1 tl suikerstroop, >2 el donkere japanse soya, >zwarte peper, >50 gr koude boter, ,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Japan: Gestoomde Visrolletjes

Lekker als bijgerecht maar het kan ook goed als borrelhapje

INGREDIENTEN

, 4 scholfilets; of tongfilets,, 4 bosuitjes; 2 min. geblancheerd,, 175 gram garnalen,, 2 eetlepel maizena,, 1 theelepel sake; of droge sherry,, 2 eieren; geklopt,, 1 mespuntje zout,, glazuur,, 1 eetlepel witte miso,, 1 eetlepel mirin; of zoete sherry,, 4 hele steurgarnalen; als garnering,

  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lintmacaroni met Nagasaki-groente (Japan)

Bereidingstijd: ca. 40 min. - Inweken: ca, 1/4 uur - ca. 710 kcal per portie - Serveren met een glas mineraalwater

INGREDIENTEN

Ca. 10 g gedroogde wolkenoren - 200 g volkoren lintmacaroni - zout - 300 g lente-uitjes - 2 EL arachide-olie - 1 TL fijngesnipperde verse gember - 2 grote rijpe tomaten, in dobbelsteentjes - 1 uitgeperst teentje knoflook - 1 TL maiszetmeel - 1/8 L groentefond (pot) - 2 EL Japanse sojasaus - 2 EL sherry - wat versgemalen peper - een paar druppeltjes tobasco

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Japans
  •  30-60 min.

Japan: AMAZU (ZOETE DRESSING)

INGREDIENTEN

? kop rijstazijn, 2? eetl. suiker (of mirin), ? kop Dashi

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Asperge-tofusalade uit Japan

INGREDIENTEN

250 g groene asperges - 3 EL Japanse sojasaus - 2 EL citroensap - geraspte schil van een citroen - 1 1/2 TL suiker - 2 1/2 EL sesamolie - 125 g Japanse tofu, in blokjes - 1 lente-uitje, in dunne ringetjes - 4 blaadjes veldzuring, in reepjes

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Asperge-tofusalade uit Japan

Bereidingstijd: ca. 20 min. - Intrekken: ca. 1/4 uur - ca, 180 kcal per portie - Serveren met stokbrood

INGREDIENTEN

250 g groene asperges - 3 EL Japanse sojasaus - 2 EL citroensap - geraspte schil van een citroen - 1 1/2 TL suiker - 2 1/2 EL sesamolie - 125 g Japanse tofu, in blokjes - 1 lente-uitje, in dunne ringetjes - 4 blaadjes veldzuring, in reepjes

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Japans
  •  20-30 min.

Lintmacaroni met Nagasaki-groente (Japan)

INGREDIENTEN

Ca. 10 g gedroogde wolkenoren - 200 g volkoren lintmacaroni - zout - 300 g lente-uitjes - 2 EL arachide-olie - 1 TL fijngesnipperde verse gember - 2 grote rijpe tomaten, in dobbelsteentjes - 1 uitgeperst teentje knoflook - 1 TL maiszetmeel - 1/8 L groentefond (pot) - 2 EL Japanse sojasaus - 2 EL sherry - wat versgemalen peper - een paar druppeltjes tobasco

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis in pikante saus (Japan)

INGREDIENTEN

L20 g verse gember - 4-5 teentjes knoflook - 3-4 verse rode Spaanse pepers - het groen van 2 lente-uitjes - 1 moot vis (ca. 600 g, gebruiksklaar) (bijv. karper, zalm, baars, kabeljauw) - ca. 1/2 l olie om te frituren en te bakken - 130 ml Japanse sojasaus - 6 EL sterke azijn - 2 EL bruine suiker - 1-2 EL chilisaus - 6-8 EL zoete Japanse rijstwijn (mirin) - 1 EL kokosolie

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken asperges met garnalen uit Japan

Voor 2 pers.

INGREDIENTEN

400 gr witte asperges, 100 gr groene asperges, 1 lente-uitje, 6-8 grote schoongemaakte gepelde Chinese garnalen, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 eetlepel sake of droge sherry, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels geschaafde amandelen, peper, zout, ,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sushi (30 stuks)

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  • Japans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.

Sopa de Ajo (Knoflooksoep uit Japan)

INGREDIENTEN

4 eetlepels Olijfolie, 10 fijngesneden teentjes knoflook, 4 sneetjes Witbrood (verkruimeld zonder korst), 2 theelepels Zout, Vers gemalen Zwarte Peper, 1 theelepel Paprika poeder, 1/4 met pitjes fijngesneden rode peper, 2 Losgeklopte eieren, Stokbrood

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste japan recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top