8 jachtschotel wild recepten

Over het ontstaan van de jachtschotel zijn bibliotheken volgeschreven. In zijn standaardwerk Van De Hond In De Pot Tot De Kat Op Het Spek: 483 Jaar Jachtschotel In De Lage Landen (1983) stelt voedselhistoricus Willibrord Schoonbrood orde op zaken.
Jachtschotel heet jachtschotel, schmiert Schoonbrood in adembenemend proza, omdat er wild in moet. De verwarring is echter ontstaan toen wij Hollanders - in tegenstelling tot de ons omringende volkeren - uit luiheid rundvlees in de jachtschotel zijn gaan stoppen. Op koeien jagen, dat kun je geen sport meer noemen, stelt Schoonbrood, een legendarische uitspraak die Hans Teeuwen vele jaren later zou verwerken in een van zijn theatershows, al werden de koeien door paarden vervangen, en de geweren door knuppels.

INGREDIENTEN

600 gram hertenpoulet, 200 gram gerookt spek, in blokjes olijfolie, 300 gram wortel, in blokjes, 2 sjalotten, gesnipperd, 4 tenen knoflook, gehakt, 1 ei, 2 goudreinetten, geschild en in stukjes, 10 jeneverbessen, gekneusd, 1 dikke plak peperkoek, 150 gram roomboter, 3 laurierblaadjes, 1 el koekkruiden, 3,5 dl rode wijn, peper en zout, 1 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-12-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

De echte originele klassieke jachtschotel!!

INGREDIENTEN

800 gram kleine stukjes wild, ¼ liter wildbouillon, , 2 in halve ringen gesneden uien, , 1 laurierblad, , 2 kruidnagels, , 1 kg aardappelpuree, , 4 in plakken gesneden appels, , 25 gram gesmolten boter, , peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

800 gram kleine stukjes wild, 1/4 liter wildbouillon, 2 in halve ringen gesneden uien, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 kg aardappelpuree, 4 in plakken gesneden appels, 25 gram gesmolten boter, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Ovenschotel met uien

INGREDIENTEN

1.5 kg aardappelen (geschild en gehalveerd), 50 gram boter of vet van jus, 500 gram uien (fijn gesnipperd), 400 gram vlees (wat je zelf lekker vind, bijvoorbeeld wild, rundvlees of speklapjes), laurierblad, mespunt kruidnagelpoeder, zout, vers gemalen peper, 2 dl verdund bruin van jus of bouillon van een halve bouillontablet, 5 dl melk, 60 gram boter, 1 ei, nootmuskaat, 3 goudreinetten (in dunne schijfjes gesneden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Magere jachtschotel met aardappel en cantarellen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De bereiding van het gerecht bestaat uit drie delen :
marineren van het vlees
bereiden van de schotel
serveren met aardappelpuree
Het gerecht is voldoende voor 6 tot 8 personen.
Wel wat werk, maar oh zo lekker !!

INGREDIENTEN

Marinade, Het vlees gaan we lekker marineren in een smakelijk mengsel :, , 1,5 kg runder braadlappen, sterke mosterd, appelstroop, worcester sauce, gembersiroop, trappistenbier, knoflook, limoenen, , De volgende dag, de voorbereidingen voor het koken gaan beginnen., Prepping (mise en place), , 1 kilo runder gehakt, 1,5 kilo runder braadlapjes, gemarineerd, 5 grote aardappelen, 7 tomaten, 1 knoflookbol, 5 blaadjes laurier, 2 eetlepels zwarte peperkorrels, 2 eetlepels kristalzout, 7 kruidnagelen en 7 jeneverbessen, 7 dikke uien, 2 groene paprikas, 200 gram crème fraîche, 2 glazen rode wijn, 800 ml wild fond (of bouillon), 3 appels, 500 gram champignons, 5 stukjes peperkoek (ontbijtkoek), 5 penen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-03-2010
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram champignons middelgroot, 1 volle eetlepel witte basterd suiker, 2 dl witte wijn azijn, 2 dl La Trappe Isid`or, 1 eetlepel gehakte bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  •  …
  •  20-30 min.

La Trappe Isid`or is ook lekker bij:
- Vleeswaren (rauwe ham, gedroogde worsten)
- Notenbrood
- Gegrilde pompoen, winterpeen of rode bietjes

INGREDIENTEN

500 gram champignons middelgroot, 1 volle eetlepel witte basterd suiker, 2 dl witte wijn azijn, 2 dl Isid`or, 1 eetlepel gehakte bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  •  …
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies