22 paling recepten uit de Italiaanse keuken

INGREDIENTEN

250 gram pasta naar keuze, 200 gram paling, 1 stronk broccoli, 1 blik gepelde tomaten, 1 bekertje crème fraiche, 1 bakje champignons, handje verse basilicum, 150 gram (verse) parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

2 zakjes pijnboompitten a 65 gram - 60 gram verse dille - 1 blikje uitgelekte ansjovisfilets - 1 eetlepel kappertjes - 2 teentjes gepelde knoflook - 150 ml olijfolie - 18 gladde lasagnevellen - 3 kleine courgettes - 800 gram gerookte paling

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept komt uit de Lagune van Comacchio, na 4 uur marineren en een beetje werk ontstaat een fantastische bereiding

INGREDIENTEN

-1 kg gestroopte paling in 12 stukken gesneden, MARINADE:, -80 g ui, 2 tenen look, 60 g wortels,30 g peterselie, 2 laurierbladeren, 2 th lepels verse tijmblaadjes, takje rozemarijn, wat zout, 1 th lepel witte peperkorrels, 2 kleine peperoni (ontdaan van zaadjes), -1/4 l rode merlot wijn, TOMATENSAUS:, -1 dl olijfolie en 1 eetlepel bloem, -1 1/4 dl visfond (potje of tabletje), -2 eetlepels tomatenpuree, -250 g tomaten (vers of blik), -1 eetlepel fijngehakte peterselie, -1 th lepel fijngehakte tijm, -zout en versgemalen peper, -, -

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4-5 takjes peterselie, 2 takjes dragon, 10 bieslooksprieten, groen van 4-5 stengels bleekselderij, 200 g verse bladspinazie, panklaar, 15 g boter, 2 sjalotjes, fijngesneden, 300 g risottorijst (arborio), 1 3/4 dl droge witte wijn, 9-10 dl kippen- of gevogeltebouillon, 100 g versgeraspte parmezaanse kaas, 30 g versgeraspte pecorino-kaas, 250 g versgeraspte pecorino-kaas, 1 slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de pasta: 200 g bloem, 2 eieren, 2 theelepels olijfolie, snufje zout. Voor de vulling: 100 g gerookte palingfilet, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Snel en smakelijk.

INGREDIENTEN

400gr.tagliatelle, 300gr.groeneasperges, 250gr.gerookte palingfilet, 2 el.mierikswortelpuree, 125ml.creme fraiche, gemalen zwarte peper,zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept uit het boek De zilveren lepel vis Klik hier om te bestellen.

Deze vissoep is een specialiteit uit Livorno in Toscane. Neem er bijvoorbeeld een paar stukken zeeduivel, een kongeraal of paling, een paar pijlinktvissen of zeekatten en wat mosselen voor.

INGREDIENTEN

• 2,5 kg gemengde vis (zie recept), schoongemaakt en zo nodig in stukken, • 175 ml olijfolie, • 1 ui, fijngehakt, • 1 takje bladpeterselie, fijngehakt, • 2 tenen knoflook, fijngehakt, • 1 kleine verse chilipeper, ontpit en fijngehakt, • 500 ml rode of witte wijn, • 300 g tomaten, ontveld, ontpit en fijngehakt, • eventueel visbouillon (zie onder), • 500 g mosselen, geboend en zonder draden, • zout en peper, • met knoflook ingewreven toast voor het opdienen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Voorgerecht met vis, garnalen en gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

100 gram gedroogde tomaten op olie., 500 gram gepelde rose garnalen., 200 gram gerookte zalm., 200 gram gerookte paling., 250 gram gemengde salade., 8 eetlepels mayonaise, 5 eetlepels room., 1 dl. tomatensap., 1 theelepel Italiaanse kruiden(oregano, basilicum,tijm), 10 sherry of kersentomaatjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Altijd een feestje als ik dit klaarmaak. Na veel experimenteren, en een toevallige "restverwerking" van de paling, eindelijk volmaakt. Niet goedkoop, maar met de "Aldi" in de buurt altijd goed te doen.

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm, 200 gram gerookte paling, 250 ml slagroom, 500 ml melk, 75 gram bloem, 100 gram boter, 400 gram champignons, 4 bosuitjes, 1 citroen, 400 gram lintmacaroni, zout en peper naar smaak.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm, 200 gram gerookte paling, 100 gram gedroogde tomaten op olie, 500 gram gepelde rose garnalen, 250 gram gemengde salade, 8 eetlepels mayonaise, 5 eetlepels room, 1 deciliter tomatensap, 1 theelepel Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm), 10 sherry- of kersentomaatjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met paling in roomsaus

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, olijfolie, ui, knoflook, gerookte paling (ong. 1 ons per pers.), slagroom, creme fraiche, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken Paling met laurier.

INGREDIENTEN

1 grote paling a 1 1/2 of 2 a 800 gr, ca. 24 grote, vers geplukte blaadjes laurier, grof zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 G gerookte paling, 1 Kleine komkommer, 6 Sprietjes bieslook, 1/2 citroen, 2 Eetlepels basilicum, 1 Theelepel sojasaus, 4 Eetlepels olijfolie, Zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde paling,Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. paling(schoongemaakt & gestroopt), olijfolie om de paling te bestrijken, zout en versgemalen peper, , voor de marinade:, , 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. witte wijnazijn, zout en versgermalen zwarte peper, 1 teentje knoflook,grofgehakt, 6 verse laurierblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

? Een mooi begin???

INGREDIENTEN

? 40 gr gedroogde tomaten op olie, ? 125 gr gepelde rose garnalen, ? 50 gr gerookte zalm, ? 50 gr gerookte paling, ? 60 gr gemengde salade, ? 2 el mayonaise, ? 2 el room, ? ? dl tomatensap, ? ? tl Italiaanse kruiden, (oregano, basilicum, tijm), ? 4 cherry,- of kersentomaatjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g Hollandse garnalen (Alternatief: roze garnalen, paling) - 150 g (vlinder)pasta - zout, versgemalen peper - 300 g kleine broccoliroosjes - 3 bosuitjes - 150 g verse roomkaas met kruiden - nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zuppa di pesce del Molise.

INGREDIENTEN

1,5 kg vis en schaaldieren (bijv. schol, wijting, poon, tong, paling, garnalen), 500 gr mosselen of andere schelpdieren, goed gewassen, 2 uien gesnipperd, 125 ml olijfolie, 3 knoflooktenen, gehakt, 3/4 l water, 1 tl saffraan, 2-4 kleine rode pepers, 250 ml witte wijn, 2 el peterselie, bruschetta (zie elders op mijn pagina).

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pastasalade

INGREDIENTEN

300-400 gr driekleurenfusilli (Grand'Italia), zout, peper, 150 gr gerookte paling in reepjes, 200 gr gerookte zalm in reepjes, 150 gr Hollandse garnalen, 5 ansjovisfilets in dunne reepjes, 2 theelepels dragonblaadjes, 1 in zeer dunne reepjes geschaafde venkelknol, 50 gr groene olijven in dunne plakjes, 3 eetlepels kappertjes, uitgelekt, 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels fijngesneden dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Vissoep uit de Molise

INGREDIENTEN

1,5 kg vis en schaaldieren, bv schol, wijting, tong, poon, paling, garnalen, 500 g mosselen of andere schelpdieren, goed gewassen, 2 uien gesnipperd, 125 ml olijfolie, 4 gehakte knoflooktenen, 3/4 ltr water, 1 tl saffraan, 4 kleine rode pepers, 250 ml witte wijn, 2 el peterselie gehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

3 keer vis met lekkere (verse) pasta !

(een recept van zeevishandel gbr. Waasdorp)

INGREDIENTEN

350 gr. Tagliatelle (liefst vers), 300 gr. regenboogforel filet, 50 gr. palingfilet, 25 gr. boter, 250 dl.witte wijn, 125 dl. slagroom, een half visbouillon tablet, 150 gram gekookte mosselen, 2 el. fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 8 plakjes (geribbelde) lasagne, ca. 250 g, * 1 avocado, in dunne plakjes, * 1 eetlepel citroensap, * 100 ml olijfolie, * 50 ml limoen- of citroensap, * 12 basilicumblaadjes of 4 eetlepels gehakte basilicum, * 200-300 g gerookte zalm, in plakjes, * 2 bosuitjes, in smalle ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 200 gr draad-of lintpasta(spaghetti,tagliatelle)., * 4 zacht gekookte eieren., * 200 gr gerookte rivierpaling., * 20 gr zalmeitjes., * 3 eetlepels olijfolie., * 4 sprietjes bieslook,fijngehakt., * 1 eetlepel citroensap., * 1/2 dl room., * Peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies