87 gevulde paprika recepten uit de Italiaanse keuken

  • Eigen recept

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

INGREDIENTEN

- Twee puntpaprika`s, - 250 gr gehakt, - 1.5 tl sambal oelek, - 1 tl Italiaanse kruidenmix, - 1 tl basilicum, - 1 tl oregano, - gemalen peper naar smaak, - 2 el pesto rosso, - Strooikaas (Parmezaanse), - 100 gr Italiaanse roerbakgroente, - Boterolie, - 100 gr cherry tomaten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

INGREDIENTEN

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -, Saus:, 2 blikjes tomatenblokjes, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout, Vulling:, plm. 600 gram mager rundergehakt, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (1 paprika zie boven gesnipperd), 150 gram geraspte belegen kaas, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Deze gevulde paprika is bij elkaar gesprokkeld door allerlei recepten van smulwebleden te bekijken, de een deed er creme fraiche in en de ander gebrokkelde feta. Zo deed ik bij iedereen een ideetje op. Dit is het gister geworden en we vonden het erg lekker. De tomatensaus is aan gepast uit het boek:Pastakeuken

INGREDIENTEN

Voor de paprika, 1 schaaltje Good-Bite rulgehakt(kan uiteraard met elke gewenste gehaktsoort), 2,5 uien, 2 teentjes knoflook, 0.5 groene paprika, 1 gele paprika, handjevol snack tomaatjes, klein blikje doperwtjes, blok feta verkruimeld, klein bekertje creme fraiche, italiaanse kruiden, boter uiteraard, 2 grote rode paprika`s, 1 gele paprika, geraspte kaas, paprikapoeder mild, , voor de tomatenbasis, klontje boter, 2 sjalotje, 1 teentje knoflook, doosje tomatenbasis, theelepeltje suiker, peper uit de molen, mag best fiks zijn, gedroogde basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De combinatie van paprika met tonijn en olijven is bijzonder geliefd in Italie. Gevulde paprika's worden er als voorgerecht of als tussendoortje opgediend.

INGREDIENTEN

4 kleine rode paprika's, 150-175 gram tonijn uit blik, 12 zwarte olijven, ontpit, ragfijn gesneden, 3 eetlepels kruim van wittebrood, 2 eetlepels kappertjes, 1 uitgeperst teentje knoflook, zout, peper, 5 dl bouillon, 25 gram boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zeer geliefd in de landen rondom de Middellandse Zee

INGREDIENTEN

1 middelgrote rode of groene paprika,2 eetl., olijfolie,halve kliene ui gesnipperd,90 gr.rundergehakt,citroen rasp en sap,15 gr., gerasptekaas,30 gr.gekookte rijst,zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Niks aan en succes verzekerd.

INGREDIENTEN

4 paprika's; ui, knoflook, 1 ansjovis (uit het zout, of een tubesliert) tomatenpuree; 3 of 4 ons lamsgehakt. Italiaanse kruiden; 4 beschuiten en wat wijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 rode paprika's,300 gr.tagliatelle,250 gr.spekreepjes,2 thl.pizzakruiden,zout,1 ui,olie,1 blikje tom.blokjes,2 eetl.chilisaus,peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Apart van smaak door de olijven en kappertjes

INGREDIENTEN

* 1 rode paprika (100-150 gram)* * 1 gele paprika (100-150 gram) * 1 grote rode ui * 100 gram zwarte olijven zonder pit * 1 eetlepel kappertjes * 50 gram geraspte Parmezaanse kaas * sherry * oregano * olie *

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 rode paprika's1 aubergine,in blokjes1 cougette,in blokjes2 sjalotjes,gesnipperd2 konoflooktenen,gehakt2 tomaten,in stukjes12 gedroogde tomaten,in reepjes200 gr gekookte rijst2 tl gedroogde oregano2 el olijfoliezout en peperSPINAZIE-WALNOOTPESTO:12 el diepvriesspinazie ontdooid en gehakt100 gr walnoten100 gr oude kaas,geraspt8 el olijfolie2 el balsamicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gezond en snel pastagerecht met de volle smaak van de traditionele Italiaans keuken.

INGREDIENTEN

500 Gram verse tagliatelle of andere verse pasta naar keus, 350 Gram rundergehakt, 1 Rode paprika, 1/2 Courgette, 100 Gram witte champignons, 3 Rijpe tomaten, Teentje verse knoflook, 1 Pakje Honig mix voor macaroni en spaghetti, Melk, Bouillonpoeder of -blokje, Oregano, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk gevulde paprika met risotto a la ina custers.

INGREDIENTEN

4 rode of gele paprika`s, 1 rode ui, 1 prei, 1 teentje knoflook, ¼ rode peper, ca. 400 ml (groenten)bouillon, 4 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 150 gr risotto, 150 ml witte wijn, 4 tomaten, Hamblokjes, 120 gr zachte geitenkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

1 portie deeg voor pizzabodem, niet uitgerold - 250 g half-om-half gehakt - 1/2 portie pizzasaus - 1 rode paprika, fijngehakt - 1 groene paprika, fijngehakt - 75 g champignons, in plakjes - 350 g pruimtomaten, in plakjes - 1/3 kop gevulde groene olijven in plakjes - 1 1/2 kop geraspte mozzarella - 1/2 kop verkruimeide parmezaanse kaas - 1 el olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*3 rode paprika's, *1 gele paprika, *1 groene paprika, *1 1/2 dl olijfolie, *2 rode sjalotten, fijngesneden, *2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, *300 gr. kastanjechampignons, in plakjes, *1 potje gemarineerde artisjokkenharten, uitgelekt., *150 gr harde geitenkaas, geraspt, *6 takjes verse oregano, blaadjes los gerist, *24 gevulde olijven met piment, in plakjes, *24 takjes verse tijm, los gerist, *Versgemalen peper, *18 plakjes filodeeg (diepvries), ontdooid, *150 gr zachte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kip met salami

INGREDIENTEN

4 enkele kipfilets, 8 plakjes salami,100 gr roomkaas, 1/2 rode paprika peper, zout, 50 gr. boter.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pittige italiaanse ovenschotel

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 1 grote aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook (of gehakte knoflook uit een pot of tube!!), 1 paprika, it. kruiden, 1 blikje tomatenpuree, 1 pakje gepureerde pommodori, bakje champignons, geraspte kaas, rode wijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 geflambeerde hele paprika's(pot), 2 bolletjes mozzarella van 75 gram, 3 zongedroogde tomaten in olie(pot), 2 eetlepels groene met piment gevulde olijven 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 teentje knoflook peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Ovenschotel van lasagnebladen gevulde met paprika, spinazie, vlees en room.

INGREDIENTEN

300 ml room, 100 g spinazie, 1 paprika, 1 ui, 100 g prei, 250 g gehakt, 200 ml melk, 2 tomaten, 2 verkruimelde beschuiten, 10 lasagnebladen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Bijgerecht
Recept voor 4 personen uit Italie

INGREDIENTEN

4 kleine kipfilets, zout, peper, 40 gr. Boter of margarine, 1 ? dl kippebouillon, 1 ? dl creme fraiche, 1 el gesneden dragon, , voor vulling:, 75 gr. Pancetta of magere ontbijtspek, 1 el margarine, 1 teen knoflook fijngesneden, 200 gr. Spinazie grofgesneden, 1 rode paprika in kleine blokjes, 150 g. mozzarella in blokjes, zout peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met een frisse salade en een romige pasta

INGREDIENTEN

4 kipfilets, versgemalen peper, zout, 2 teentjes knoflook, 2 el. tomatenpuree, 2 el. mosterd, 1 ui, 1 rode paprika, 2 vleestomaten, 4 el. olijfolie, 150 gram feta, 2 eieren, 2 el. paneermeel, 2 dl. yoghurt, 1 tl. maizena, citroenmelisse of reepjes citroenschil

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kookclub Karin Koning voorjaar 2010

INGREDIENTEN

400 gram aardappelen, 300 gram zeebaarsfilet, 2 aubergines a 300 gram, 1 gegrilde rode paprika, 3 tomaten, peterselie, 1 lente-uitje, 1/2 pepertje, majoraan, basilicum, zout en peper, extra vergine olijf olie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, -1 ui, -1 paprika, groene, -1 blad laurier, -15 gr. boter, -100 gr. kaas, gesneden, -150 gr. strikjesmacaroni, -0.5 l. tomaten, gepelde, -1 teentje knoflook, -2 tl. oregano, -Zout, -Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker hapje.

INGREDIENTEN

1 grote rode paprika's, 50 gram zachte geitenkaas, een paar blaadjes basilicum, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

2 uien, olijfolie, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, zout, peper en paprikapoeder, 250 gram feta, shoarmabroodjes, 150 gram gehakt, 1 teentje knoflook, , 1. Verhit de olie. Hak de uien fijn en snijd de paprika in blokjes. Doe het in de pan en bak zachtjes tot de groenten zacht zijn. Doe de knoflook in kleine stukjes erbij., , 2. Kruid het gehakt en voeg het bij de groenten. Roer het fijn tot het bruin gebakken is., , 3. Zet de oven aan en bak de broodjes kort warm. Snijd ondertussen de feta in blokjes en doe het bij de rest in de pan. Strooi er paprikapoeder over., , 4. Serveer de vulling en de broodjes apart, zodat iedereen zijn eigen broodje kan vullen., , 5. Calzone combineert goed met gemengde sla en rijst.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Heerlijk bij de borrel of als lunch/brunch gerecht!

INGREDIENTEN

* 500 gr. reuzenchampignons * 5 eetlepels groene kruiden (bijvoorbeeld een mengsel van peterselie, selderij, bieslook, thijm en basilicum), vers of uit de diepvries * 1 ei * 150 gr. fetakaas * 1 klein pakje knoflookkaas (bijvoorbeeld Boursin) * 1 eetlepel olie * 1/4 rode paprika

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 grote gele paprika,s, 100 gram groene olijven,1 teentje knoflook, 2 mooie stengels knolselderij, 1 halve glas azijn, 2 ansjovisfilets, 1 kleine groene paprika, 1 dikke aubergine, 30 gr kappertjes, 1 dl olijfolie, 100 gr tonijn in olie, 1 eetlepel tomaten pure, 3 eieren, kervel, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-12-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kipfilets, zout, peper, 40 gr. Boter of margarine, 1 ? dl kippebouillon, 1 ? dl creme fraiche, 1 el gesneden dragon, , voor vulling, 75 gr. Pancetta of magere ontbijtspek, 1 el margarine, 1 teen knoflook fijngesneden, 200 gr. Spinazie grofgesneden, 1 rode paprika in kleine blokjes, 150 g. mozzarella in blokjes, zout peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker en licht visgerecht.

INGREDIENTEN

- 3 grote paprika's, - 6 sneetjes oud witbrood, zonder korst, - 1 blikje tonijn op olie, - 3 el kappertjes, - scheutje olijfolie, - peper en zout, - oregano (hoeveelheid naar smaak)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gram rissoni, 1 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 3 plakken spek zonder zwoerd fijngesneden, 150 gram mozzarella, 50 gram versgeraspte parmezaanse kaas, 2 el fijngehakte peterselie, 4 grote rode paprika`s in de lengte gehalveerd zonder zaden, 425 gram gepelde tomaten uit blik fijngehakt, 1,25 dl droge witte wijn, 1 el tomatenpuree, 1/2 tl gedroogde oregano, 2 el verse basilicum in reepjes

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Veel groente, veel pesto en veldsla, is een groot succes!

INGREDIENTEN

Zak veldsla, bakje champignons, italiaanse kruiden, bakje cherrytomaatjes, halve rode paprika, 1 ui, blok feta, verse basilicum, extra virgine olijfolie, balsamico azijn, beetje suiker, oregano, potje groene pesto, evt. zwarte peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een lekkere Italiaanse antipasta. Het recept komt uit flair

INGREDIENTEN

1 gele & 1 rode paprika, 1 el. olijfolie, 6 ansjovisfilets, 6 tl. fijngesneden basilicum, 2 knoflookteentjes, 125 gr. mozarella, peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse bol gevuld met paprika, gehakt, rucuola en rode ui.

INGREDIENTEN

2 Italiaanse bollen, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 rode paprika in stukjes, 1 rode ui in stukjes, 100 gram rundergehakt, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, 30 gram rucula

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 grote cougettes - zout - peper - 1 ui - boter - 1/2 rode- en groene paprika in blokjes - 200 gr. tartaar of runder gehakt - 1 eetl. paprikapoeder - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 theel mosterd - 1/2 bekertje creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Proteïnes, vitamines, vezels, wat wilt je nog meer? Echt heerlijk!

INGREDIENTEN

Maken van vulling, rundergehakt, ui, fijn, knoflook, fijn, 1 rode peper met of zonder zaden (wat jij lekker vind), zout, zwarte peper, geklutst ei, geraspt Parmezaanse kaas, platte peterselie, fijn, in kippenbouillon gegaarde rijst, basis tomatensaus (zoveel voor vulling benodigd om een smeuïge massa van te maken, maar niet te nat)., , 1. Fruit ui, knoflook en rode peper tot zacht., 2. Voeg gehakt toe en bak rul., 3. Doen gehakt mengsel in een mengkom., 4. Voeg erbij de zout, peper, ei, Parmezaanse kaas, peterselie, rijst en wat basis tomatensaus om er een smeuïge massa van te maken. Proef na op smaak anders doe je nog wat kaas of zout en peper erbij.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Lekker pittig gerecht door de combinatie met de geitenkaas. Te gebruiken als hoofdgerecht of lunchgerecht.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 ui, 1 teen knoflook, 100 gram geitenkaas, 1 rode paprika, 2 eetlepels olijfolie, 2 bekertjes creme fraiche, 90 gram tomaten, zout, peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zuiders gerechtje

INGREDIENTEN

Gerookte spekjes (niet te veel!), basilicum, pijnboompitjes (eerst eventjes roosteren in een pannetje), zongedroogde tomaatjes (ik doe het liefste 50% half gedroogde in olie en 50% echte gedroogde zonder olie, maar allebei kan prima!), heel klein beetje parmezaanse kaas, teentje knoflook, tijm, grof zeezout, peper, kipfilet, wortelen, gourgette, paprika, room

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

0.5 paprika, groene, -2 uien, -2 eieren, -4 tomaten, -200 gr. kalfsgehakt, -15 gr. boter, -4 blaadjes savooiekolen, -1 blik tonijn, op olie, -Ansjovispasta, -Basilicum, verse, -Oregano, verse, -Zout, -Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel. Ook heel makkelijk voor meerdere personen te maken

INGREDIENTEN

2 rode paprika's-2 ons rundergehakt-1 uitje-1 tomaat-chilisaus(calve)-kruiden:paprikapoeder/kerrie/peper/zout/cayennepeper/italiaanse keukenkruiden- 1 courgette-1 bakje champignons-1 pakje napolitaanse tomatensaus van Honig-2 t. knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 fles bier, pils, -1 dl. bier, zwaar, -140 gr. boter, -1 l. kalfsfond, -1 pakje kruidenmix, Italiaanse, -1 blad laurier, -100 gr. mirepoix, -2 el. olijfolie, -75 gr. olijf, groene, zonder pit, -75 gr. paprika, verse, in reepjes, -Paprikapoeder, -400 gr. rundergehakt, -700 gr. rundvlees, -1 el. tomatenpuree, -Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een bekend gerecht, maar toch wel een erg lekker gerecht!

INGREDIENTEN

4 Grote Rode Paprika's (die een beetje op de onderkant kunnen blijven staan), 500 Gram Rundergehakt, Bosje Verse Peterselie, 3 Tenen Knoflook, 1 Ui, , 4 Volkoren Pistoletjes (voor erbij)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 rode paprika, 60 g, boter, 12 zwarte olijven zonder pit, verse basilicum (25 g), 50 g gorgonzola, 1 eidooier, peper, stuk varkensfilet (500 g), pesto. ontbijtspek of pancetta, 3 dl. tomatensaus, 2 eetl. kappertjes, zout,suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies