617 inktvis recepten

INGREDIENTEN

1 hamka's of ander zoutje met gaatjes, 2 dropveters-, 2 stukjes zure mat van 3x1 cm.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g inktvis, 75 g bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, zout, 1 dl water, frituurvet

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Japans Koken - Judith Ferguson

INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Inktvis is goed te krijgen op de markt en kost niet veel. Dit gerecht is lekker makkelijk aangezien je alleen even de inktvis moet vullen en er een frisse Mediterraanse salade bij maakt en je hebt zowaar een feestmaal.

INGREDIENTEN

* 12 Kleine tot middelgrote inktvis tubes(vraag de visboer om ze schoon te maken, maar de tentakels erbij te leveren; die gaan in de vulling), * 1 Ei, * 1 Kopje vers gehakte peterselie, * 1 Mespuntje Chillie poeder, * 8 Sneetjes oud witbrood, in stukken gescheurd en zonder korst, * Zout en peper, * Citroensap, * Olijfolie, * Droge witte wijn, *

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse inktvis

INGREDIENTEN

Groene en rode parika, uien, rode peper, tomaten, knoflook, schoongemaakte inktvis of sepia, visbouillon, witte of rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 scampis, 100 gr inktvis, 3 grote tenen knoflook, ? gele paprika, ? groene paprika, 1 ui, 1 citroen, 2 el olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tapas een eetlustopwekkende hapje uit de Spaanse keuken

INGREDIENTEN

300 g schoongemaakte inktvis, citroen, peterselie, bakbeslag:, 200 g bloem, 2 dl water,(spuitwater, melk of bier) 1 ei, 1 eetlepel olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.

Salade uit new york "china grill"

INGREDIENTEN

2 x inktvis - gemengde jonge salade (roquet) - gedroogde ajuintjes (carrefour potje) - croutons - mango of gedroogde appelsienpartjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 g inktvis, zout, geplette, gedroogde hete pepers, 1 teentje knoflook, enkele takjes peterselie, 4 citroenen, 2 dl olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Dit is eenlekker pittig indonesisch visgerecht lekker met witte rijst

INGREDIENTEN

250 gr schoon gemaakte inktvis / 5 sjalotjes / 2 teentjes knolook uitgeperst / 3 rode lomboks / 7 groene rawits / 1 stukje jahe van ca. 5 cm / 1 stengel sereh / 1 bosuitje / 2 el plantaardige olie / 3 daun jeruk / 1 tl trassi / 1 tl ketjap asin / 1 tl zout (kan ook zonder )

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht of snack (lunch) Lekker met stokbrood en kruidenboter of knoflookboter

INGREDIENTEN

12 scampis;, 100 gr inktvis ;, 3 grote tenen knoflook;, ? gele paprika;, ? groene paprika ;, 1 ui;, 1 citroen ;, 2 el olijfolie;, peper;, zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 scampis, 100 gr inktvis, 3 grote tenen knoflook, ? gele paprika, ? groene paprika, 1 ui, 1 citroen, 2 el olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 gr tomaten in stukken gesneden, 600 gr schoongemaakte inktvis, 3 lente-uitjes, 250 gr cherry tomaatjes, 2 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn, peterselie, verse rode peper, droge witte wijn, zout, olijfolie, couscous

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2010
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Visgerecht heerlijk

INGREDIENTEN

300 g inktvis in deeg, 4 lenteuien, 50 g bleekselderij, 50 g bamboescheuten, 50 g Chinese kool, 50 g sojascheuten, 50 g spek, 1-2 el aardnotenolie, 1 chilipeper, 1/2 tl geraspte gemberwortel, 1/2 tl hoisinsaus, 1/2 el oestersaus, 1/2 l groentebouillon, zout, peper, rijstwijn, maiszetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Uit de BK Wokarang: Gewokte inktvis (ism Raymond van Beek)

INGREDIENTEN

300 gram inktvis, 3 tenen knoflook(fijn gesneden), 2 eetlepels ketjap manis, klontje boter, snufje zout (niet te veel want de ketjap is al zout), peper (naar smaak), 100 ml water (lauw), Benodigdheden: BK Wokarang, houten lepel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Chinees
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 tenen knoflook,1 bosje peterselie,enkele blaadjes munt,300 gr mager kalfsvlees,2 eetl broodkruim,olijfolie,z&p,800 gr schoongemaakte inktvis,2 eetl tomatenpuree,sap van halve citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook lekker als voorafje!!

INGREDIENTEN

200 gr. schoongemaakte inktvis, 1/2 liter court bouillon (instant), 1 glas witte wijn, sap van 1/2 citroen, zout, peper, cayennepeper, 1 el gehakte peterselie, enkele blaadjes sla, 2 parten citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo krieltjes, 600 gram schoongemaakte inktvis, 4 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, 2 dl visfond, 2 dl droge witte wijn, 2-3 draadjes saffraan, snufje peper, snufje zout, 1 dl creme fraiche, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo krieltjes, 600 gr. schoongemaakte inktvis, 4 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, 2 dl. visfond, 2 dl. droge witte wijn, 2-3 draadjes saffraan, snufje peper, zout, 1 dl.cremefraiche, 2 el gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chtapodi me makaronaki kofto

INGREDIENTEN

1/2 kg inktvis, 250 gr pasta's(bv schelpjes, elleboogjes), 1/2 kg verse tomaten, 1 tas olijfolie, een glas rode wijn, een grote ui, twee tenen knoflook, peper en zout, laurier, oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker als lunchhapje, of als onderdeel van een buffet

INGREDIENTEN

600 gr in ringen gesneden inktvis* 3 el bloem* peper* zout* 6 el olijfolie* 3 gesnipperde teentjes knoflook* 3 el fijngesneden peterselie* 1 tl oregano* enkele takjes tijm* 500 gr ontvelde en in grove stukken gesneden tomaten* 2 groene paprika's* 0,5 citroen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een apart voorgerecht uit de Thaise keuken.

INGREDIENTEN

500 gram inktvis ringen.2 eetlepels olie. 3 uitgeperste teentjes knoflook. 1 eetlepel groene peperkorrels. 2-4 gesnipperde kleine rode pepers. 1 eetlepel vissaus.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk, gezond, bewust, met een orientaals tintje en lekker pittig gekruid.

INGREDIENTEN

1 rode paprika., 1 gele paprika., 1 groene paprika., 2 (dikke)wortelen., 1 kleine courgette., 1 grote- (of 2 kleine)rode ui., 250g champignons., 2 grote plakken inktvisvlees van de grote witte inktvis (of ongeveer 40 rauwe inktvisringen=calamares)., 2 kookbuiltjes bruine (of witte)rijst., 1/2l magere melk., klontje boter., 1 volle EL meel., sojasaus., peper., zout., nootmuskaat., currypoeder., cayennepeper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

12 stokjes

INGREDIENTEN

400 gram schoongemaakte inktvis zonder tentakels, 1 limoen, 1/2 dl dikke kokosmelk, 2 etl thaise groene basilicum currypasta (asian home gourmet),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Thais
  •  20-30 min.

Met peper en knoflook

INGREDIENTEN

500 gr verse inktvis, zonder tentakels, ontveld, gewassen en drooggedept, in de lengte doormidden, 4 tl zwarte peperkorrels, 6 teentjes knoflook, grofgehakt, 2 tl oestersaus, 2 tl vissaus, 2 tl lichte sojasaus, 1 tl suiker, 60 ml plantaardige olie, 2 bosuitjes, in stukken van 4 cm>

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Thais Bijgerecht
  •  0-10 min.

Soort paella

INGREDIENTEN

500 gr. inktvis - 3 eetl. olijfolie - 1 fijngesnipperde ui - 2 teentjes look - 2 gepelde tomaten (of uit blik) - peper en zout - mespunt saffraan - cayenne - blaadje laurier en takje tijm - 1 grote kop rijst- paprika reepjes (rood - groen -geel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo schoongemaakte inktvis, 1 el tamarindepasta, 2 uien, 4 teentjes knoflook, stukje gemberwortel van ong 3 cm, 1 el kerrie madras, blikje gep tomaten, 1/2 el bruine suiker, zout, vers gemalen peper, 1 blikje kokosmelk, 2 el olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2012
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg pijlinktvis (kleine inktvis), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 Spaans pepertje, 2 groene selderijtakjes, 2 tomaten, 250 gr champignons, 250 gr spinazie, 1 bosje peterselie, 8 middelgrote aardappelen, 1/2 dopje saffraan, 2 eetlepels olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, 1 takje rozemarijn, 2 dl witte wijn, 1 citroen, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een frisse en pittige salade

INGREDIENTEN

-2 blikjes inktvis (elk 125 g, en klein gesneden), -1 ui (fijngesneden), -3 tomaten (ontveld, ontpit en in stukjes), -1 kleine groene paprika (in reepjes), -2 (zoet)zure augurkjes (in smalle reepjes), -5 gevulde olijven (in ringetjes), -1 blikje sardines in olijfolie (zonder graat en in kleine stukjes gesneden), VERDER:, -2 eetlepels citroensap, -zout, peper, paprikapoeder, -2 dooiers van hardgekookte eieren (fijn gesneden), -4 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2003
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 grote tomaten, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel basilicum, 1 laurier blad, 2 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 el olijfolie, 1 ui, 100 gr risotto rijst, 2 el witte wijn, 400 ml visbouillon, 1 blikje inktvis, 8 zwarte olijven gehalveerd, parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bijna net zo lekker als in griekenland of turkije aan het strand

INGREDIENTEN

500 gr pijlinktvisjes schoongemaakt en in ringen gesneden. 50 gr bloem, 1 ei, zout, frituurolie, citroenen in schijfjes of partjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

Als je zin in een lekkere Portugees stoofschotel heeft, moet je dit eens proberen!

INGREDIENTEN

600 g inktvis, 4 eetl olijfolie, 2 middelgrote uien, 3 teentjes knoflook, 1 boosje verse koriander, 500 g tomaten in stukjes gesneden, 1,5 visbouillon, 6 el droge witte wijn (b.v.b Rioja), peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Inktvis klaargemaakt in de tajine.

INGREDIENTEN

1 kg kleine inktvisjes (schoongemaakt houdt u iets minder dan 500 gr over), 2 uien, 1 rode paprika, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje koriander, 1 kg ontvelde tomaten in stukjes, 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde gevulde inktvis

INGREDIENTEN

Champignons 250 gr, broodkruimels, ui, knoflook, pesto, eieren 2, zout, peper, (olijf)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Inktvis, Boter, Chiliflakes, Venkelzaad, Citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2011
  •  …
  •  10-20 min.

Voor 4 personen; Tijdsduur: 40 minuten

INGREDIENTEN

800 g inktvis, zout, geplette, gedroogde hete pepers, 1 teentje knoflook, enkele takjes peterselie, 4 citroenen, 2 dl olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram inktvisringen diepvries - 20 sjalotten - 2 teentjes knoflook - 1 1/2 citroen - 1 1/2 dl olijfolie traditioneel - 2 laurierbladen - zout en peper - 1 eetlepel fijn gehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Heerlijke inktvis, fris van smaak, heel erg snel klaar EN iedereen is er gek op!!! Zeker proberen de visliefhebbers onder jullie :-)!!!!

INGREDIENTEN

600 g grote schoongemaakte inktvis, 2 eetlepels olijfolie, 2 flinke tenen knoflook, 1 koffielepel gehakte tijm, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte bieslook, sap van een citroen, peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
Inktvis

Inktvis

Inktvis is vast niet de eerste vis waar je aan denkt wanneer je weer eens vis wilt eten. Toch is de inktvis heerlijk van smaak en kun je er alle kanten mee op. Haal er eens een bij de visboer en ga ermee aan de slag. Maak bijvoorbeeld een salade met inktvis er door heen, of kies voor het traditionele Spaanse gerecht paella, een rijstgerecht met inktvisringetjes als smaakmaker. Deins niet terug voor de onbekendheid van de vis maar probeer er iets bijzonders mee op tafel te zetten, zo kun je je vrienden eens echt verrassen als ze komen eten, ze vinden het vast heerlijk.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies