76 indonesisch recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder.

INGREDIENTEN

4 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels zout, (2 gepelde kimiries), 3 eetlepels hete slaolie, 1 eetlepel citroen of azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 2 theelepels koeloe djawo, 2 dl santen (=kokos), 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry), 1/2 eetlepel djinten, 2 serre bladeren, 2 djeroek poeroet bladeren,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Pikante kip van de barbecue of de grill. Zonder salmonella!

De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_duivelse_kip.php
De video is ook aangeboden bij Smulweb tv.

INGREDIENTEN

1 kg kipkarbonades (of kippenpoten of drum sticks), 2 eetlepels sambal, 4 eetlepels mosterd, 1/2 kopje zoete ketjap (manis), 4 tenen knoflook, 1 citroen of limoen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Sate die in de winter onder de grill gaat en s zomers op de barbeque.

INGREDIENTEN

1 kilo varkensvlees8 teentjes knoflook4 gesnipperde uien2dl ketjap manis2 eetl.citroensap2 theel. djahe1.5 eetl. ketoembar1 eetl. serehpoeder1 eetl. djinten1 eetl. goela djawa1 eetl. sambal trassizout arachide olie.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

De lekkerste sate die moet je gegeten hebben!!

INGREDIENTEN

500 grVarkenvlees bv Frikando,varkenshaas of speklappen 1 eetlepel Ketoembar,1 theelepel laos,zout,peper,ketjap,1 zeer fijn gemaakte ui,3 geperste tenen knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Sate van Geit of lam (lam is mijn favoriet)

INGREDIENTEN

1kg Vlees (in blokjes gesneden), 2 uien, 6 teentjes knoflook, 125ml ketjap manis, 2 eetl. ketumbar en djinten, , Voor de Saus, 125ml ketjap manis, 4 rawit's (kleine hete pepertjes), 50gr grofgemale pinda's, 1 fijn gesneden ui, 1 blaadje salam, 1 eetlepel ketumbar, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sate van gamba's

INGREDIENTEN

40 gamba's, 8 teentjes knoflook, 1 eetl.ketumbar, sap van een halve citroen, zout, olie, ketjap en versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker bbq gerecht. Vooral kinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

4 bananen - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels dunne stroop (vaak als syrup te koop in delicatessenwinkels) - 2 eetlepels boter - theelepel suiker - 1 afgestreken theelepel kaneel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor ongeveer 45 stokjes:, , 2 kg.varkensfricandeau, 400 gr speklappen, Sate prikkers., , Voor de marinade:, 3 dl. Ketjap manis, 1 dl.wokolie van conimex, 6 theel. Knoflookpoeder, 3 theel.Djahe, 3 theel Djintan, 3 theel Ketoembar, 3 theel Koenjit, 3 theel Laos., , , Voor de sate saus:, 1 emmertje wijko satesaus., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees, 1 grote teen knoflook fijngehakt, 1 theelepel ketoembar, halve theelepel djinten, 1 stukje trassi, 1 theelepel zout, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1 grote fijngesneden ui, 1 theelepel koenjit, half kopje santen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2012
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Een verrukkelijke marinade voor een heerlijk resultaat

INGREDIENTEN

1 citroen /1 sjalotje/ 1 teentje knoflook /1 tl sambal oelek/ 2 el ketjap/ 500 gram kipfilet, olie, satepennen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

8 stokjes

INGREDIENTEN

24 gamba's, sambal oelek, 1 uitje, 2 tenen knoflook, 2 etl zonnebloemolie, 1/2 citroen, 1 dl tomatenketchup, 3 etl ketjap manis, 3 etl gembersiroop.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Gebruik hiervoor mijn pinda saus

INGREDIENTEN

Pinda saus (zie eigen recept), Varkensvlees niet al te mager, Marinade: knoflook, gembersiroop, citroensap, kakitiga (ketjap manis) en ketoembar

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sate van geitenvlees, kan ook heel goed van lamshaasjes gemaakt worden.

INGREDIENTEN

Geitenvlees of lamsvlees - ABC kecap manis - 6 kleine limoentjes van de toko of 2 limoenen - 6 lomboks - 4 flinke tenen knoflook - djintan - ketoembar

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Nu de zomer er weer aan zit te komen, hier mijn eigen recept voor sate op de barbecue.

INGREDIENTEN

Ik geef hier de ingredienten voor 400 gram varkensfilet. Pas de hoeveelheden aan aan de hoeveelheid vlees.,, Voor de marinade, 8 el ketjap (Ketjap A), 2 el azijn, 1 tl zout, 4 tenen knoflook(mag ook meer), 2 tl suiker, 2 flinke mespunten ketoembar, 2 kleine mespunten djinten, 1 heel fijngesnede ui, Eventueel kun je nog wat djahe en/of sambal hieraan toevoegen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Natuurlijk op de BBQ

INGREDIENTEN

1 kg. kophaas, [voor de marinade/saus:], flinke scheut ketjap A, 1 fijngesneden uitje, wat slaolie, scheutje citroensap, 3 a 4 teentjes knoflook, 3 tot 6 theelepels ketoembar, beetje suiker, peper en zout naar smaak, 2 a 3 theelepels djinten, 1 plakje djahe (gember), 1/3 pakje santen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Geweldige marinade voor vlees om daarna te bbq

INGREDIENTEN

1 kopje barbeque saus., 1 kopje soja saus., 1 kopje azijn., 1 schepje zout, 4 grote uien, 5 teentjes fijn gehakte knoflook., 3 theelepels sambal badjak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kipfilets of 500 gram varkensvlees, 2 sjalotjes of 1 ui 2 teentjes knoflook, 2 el boter, 2 el ketjap, satestokjes, 1 tl ketoembar, 1/2 tl laos, 1 tl zout, 2 tl sambal, 1 tl gemberpoeder, 1 tl assem of azijn, 1 tl goela djawa of bruine suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Pittige indische sate
Zeer goed in porties in te vriezen.

INGREDIENTEN

2,5 kg varkenslappen of kipfilet, Marianade:, 1 fles marinade van Conimex (voor 2,5 kg vlees), 3-4 tenen knoflook (geperst), 1-2 rode pepers of 1 el sambal, 3 uien, 5 volle el bruine basterd suiker, flinke scheut ketjap, sap van 1/2 citroen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Kipsate of varkenssateh

INGREDIENTEN

500 gram varkenslappen of kipfilet, ketjap manis, 2 teentje knoflook fijngehakt, 1 ui fijngehakt, 2 tl ketoembar, peper, zout, 3 tl suiker, 1 tl djahe, water, satehstokken, en een barbecue, geen barbecue dan lekker in de oven bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sate van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

1,5 kilo procureurslappen (schouderkarbonaadjes zonder bot), ketjap manis (kaki tiga of A), zout, peper, gemberpoeder, citroensap, knoflook

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Sateh van speklappen gekruid met koenir

INGREDIENTEN

Speklappen, kemirie, koenir, sereh, jeroekbladeren, knoflook, suiker, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr rundvlees., 2 kemirienoten., 2 spaanse peper., 1 sch laos., 1/2 tl trassie., 1 el santen., asem (naar smaak toevoegen), zout., satestokjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Omelet gevuld met kerriegehakt

Dit recept heb ik gekregen van Tante Frida een oude indische vrouw

INGREDIENTEN

250 gr half om half gehakt, halve ui, 2 teentjes knoflook, 4 kemiris, 1 afgestreken eetl. ketoembar, 1 theel. djinten, halve theel. kunjitpoeder, 1 theel. trassie, zout, suiker, 2 eetl. olie, 2 blaadjes salem, 2 schijfjes laos, 1 kopje dikke kokosmelk, voor de ommelet, 3 eieren, 100 gr prei, 100 gr selderie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Ayam panggang klaten betekend Kip op de barbeque

INGREDIENTEN

1 kip van 1 1/2 kilo.6 dl santen.1 seraistengel.5 cm laos.3 daun salam.(fijn te stampen ingredienten)6 kleine uien.4 teentjes knoflook.10 kemiries.1 dessertlepel ketoembar.1theelepel zout.1 eetlepel bruine suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Heerlijke satemarinade

INGREDIENTEN

- 500 gram varkensvlees, - 4 eetlepelS ketjap, - 1 theelepel sambal, - 1 theelepel uienpoeder (of een gesnipperde ui), - 1 theelepel knoflookpoeder (of een teentje knoflook), - 1 theelepel ketoembar, - halve theelepel djahe, - halve theelepel djintan, - halve theelepel laos, - halve theelepel serehpoeder, - halve theelepel koenjit, - 1 theelepel bruine basterdsuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Heerlijk op houtskool gegrild, niet verbrand en lekker mals.

INGREDIENTEN

? 800 gr. Kippenvlees van ontbotte dijtjes, in stukjes gesneden met een dikte van 1 cm., ? , ? > marinade:, ? 10 el ketjap manis, ? 1 el sambal badjak, ? 4 tenen gehakte knoflook, ? 1 el citroensap, ? 1 el bruine suiker, ? 2 tl djinten, ? 2 tl ketoembar, ? 2 tl boemboe sate, ? 2 tl geraspte gemberwortel., ? Plantaardige olie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Lekker op de bbq.

INGREDIENTEN

Kaki-Tiga sojasaus, 1 eetlepel ketoembar per kg vlees, 3 tenen knoflook, 1 limoen uitgeperst en schil er ook bij, aromat, beetje olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode lombok, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djinten, 1theelepel laos, 1 eetlepel santen (zakje), 1 eetlepel olie, 1 theelepel asem, groot stuk kabeljauw.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr frikando., 1 ui., 7 tenen knoflook., 2 dl santen van 1/8 blok., 1 gemalen zoethoutstokje.(niet te groot), 1 el ketoembar., 1/2 el djintan., 1 tl peper., 1 tl zout., 1 tl nootmuuskaat., stokjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Sate van runderhaas

INGREDIENTEN

500gr runderhaas in blokjes, 2 uien, 9 teentjes knoflook, 2 eetl. ketumbar, 2 theel. djinten, 1 eetl. assem, zout, suiker, ketjap en olie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekker recept uit Indonesie!

INGREDIENTEN

? ui, 1 theelepel ketoembar, 2 theelepels djahe, 2 theelepels azijn, Ketjap, Peper, 400 gram mager varkenvlees, , Voor de ketjapsaus heb je nodig:, ? ui, 1 eetlepel olie, 6 eetlepels zoete ketjap, 1 eetepel citroensap, Zout, Peper, Mespuntje sambal.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een echt BBQ gerecht

INGREDIENTEN

Hamlappen Varkenshaas ongeveer 500gram

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Heerlijk 's zomers op de BBQ!!

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, fles ketjap marinara, ui, citroen, ketoembar, djintan, koenjit, sateh boemboe

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 grote garnalen (chinese garnalen), 4 tenen knoflook, zout en peper., stokjes (eerst in het water leggen),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Het vlees van een flinke kip (rauw), 3 eetlepels fijngehakte uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 theelepels laos, 1/2 theelepel sereh, 1/2 theelepel djinten, 1 theelepel trassi, 2 theelepels zout, 2 fijngewreven juruk perut blaadjes, 4 kemiri, wat santen, olie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sate met kippenvlees (voor 16 stokjes)

INGREDIENTEN

500 gram kipppenvlees, 4 el. ketjap manis, halve tl. uienpoeder, 1 mespunt knoflookpoeder, 1 mespunt djahe, 1 mespunt kerrie Djawa, 1 mespunt serehpoeder, 3 el. olie, satestokjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ikan Bakar=vis(tonijn) op de barbecue in 15 minuten.

INGREDIENTEN

-tonijn van ca 500 gram(andere vis als makreel,tarbot en zeeduivel zijn ook geschikt maar geen platte vissoorten), -sap van 1 citroen, -5 teentjes knoflook, -1 stukje kunyit van ca 5 cm, -plantaardige olie, -zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr ossehaas., 2 uien., 1 teentje knoflook., 1/2 tl ketoembar., 2 schijfjes laos., suiker (naar smaak), zout, 2 el citroensap, 1 el dikke santen., en de stokjes (eerst even in het water leggen voorkomt verbranden)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Voor op de BBQ

INGREDIENTEN

2 lente-uitjes, 250 gr koolvis, 250 gr Noorse garnalen, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 25 gr geraspte kokos, 1/2 dl kokosmelk, peper, zout, olie, citroen en limoen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
Indonesisch

Indonesisch

Indonesisch eten staat er om bekend erg heet te zijn. Het voordeel van een Indonesisch gerecht zelf bereiden is dat je zelf kunt bepalen hoe heet je het maakt. Als er bijvoorbeeld kinderen mee eten kun je er voor kiezen om het geheel iets minder sterk te kruiden. Krijg je eters die wel van een pittig gerecht houden dan voeg je iets meer kruiden toe. Maak een traditioneel Indonesisch gerecht of kies voor iets onbekenders. Net waar je zin in hebt, Indonesische gerechten worden vaak gegeten met witte rijst, dus kook hier ook een flinke pan van. Eet smakelijk!



De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies