3.024 recepten

  • Top 100

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit.

INGREDIENTEN

, 1,5 kg kipfilet, Voor de marinade:, 1,5 - 2 dl olijfolie of zonnebloemolie, 5 knoflookteentjes, geperst, 2 el oregano, 1 tl dille, 2 tl citroensap, 1 tl paprikapoeder, 1 rood pepertje, zeer fijngehakt (incl. zaadjes), 1 rode ui, zeer fijgehakt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Grieks
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.

INGREDIENTEN

- 1,5 pond spareribs p.p, - 2 bouillonblokjes, - 1 grote ui, - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblad, - 2 d.l ketjap A, - 1 t.l djahe, - 1 t.l djinten, - snufje zout, , Ingredienten voor marinade:, - 2 d.l ketjap A, - 4 e.l bruine suiker, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 1 t.l sambal, - 3 t.l djahe of versgeraspte gember, - 2 e.l honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  •  …
  •  60-120 min.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes
, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros
, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki
, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 100 ml olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt, 150 g verse roomkaas, 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven

INGREDIENTEN

- 1 ciabattabrood om af te bakken, - 1 teentje knoflook, - olijfolie, - 1 blik tomaten blokjes, - 10 plakjes salami( beleg), - 1 zakje geraspte pizzakaas, - 2 eetlepels pizzakruiden, - aluminiumfolie, , voor als je de pizzakruiden zelf wilt maken, , - 2 theelepels basilicum; gedroogd, - 2 theelepels peterselie; gedroogd, - 1 theelepel oregano; gedroogd, - 1 theelepel uienpoeder;, - 1/2 theelepel tijm; gedroogd, - 1/2 theelepel knoflookpoeder;, - 1 mespunt gemalen zwarte peper, - 1 mespunt gedroogde salie, , ( ik maak altijd wat meer, heb je gelijk een voorraadje. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar pizzakruiden kopen, maar deze zijn lekker pittig; niet scherp, maar veel smaak),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke recept uit Zuid-Afrika en heel goed geschikt voor op de BBQ of onder grill.

INGREDIENTEN

1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, olie, 600 g mager rundergehakt, 5 t peterselie, fijn, 1 tot 2 t worcestersaus, zout, peper, 250 g ontbijtspek, mosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter!

INGREDIENTEN

4 el honing sojasaus, 1 ui 1 tl knoflookpoeder, 2 sinaasappels 1 tl gemberpoeder, zalmfilet,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Stukje Turks brood en smullen maar

INGREDIENTEN

200 gram lamsgehakt, 200 gram rundergehakt, 2 sjalotjes, geraspt, 2 tenen knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 2 tl. koriander, halve tl. komijnpoeder, 1 tl. komijnpoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 ei, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk gekruide aardappelstokjes voor de bbq, bij ons horen ze er altijd bij.

INGREDIENTEN

Aardappelen, paprikapoeder., kerriepoeder., aromapoeder., gemalen peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit recept is het lekkerst van de houtskoolbarbecue, maar kan ook worden gemaakt op de grill of in een grillpan.

INGREDIENTEN

12 - 18 champignons met grote hoeden;, 250 - 300 gram rundergehakt;, 3 sjalotjes of middelgrote ui, ragfijn gesnipperd;, 3 knoflookteentjes, uitgeperst;, 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie;, 1/2 theel. rozemarijnnaaldjes, fijngewreven;, 1 ei, losgeroerd;, 2 1/2 eetl. droog kruim van witbrood;, zout;, zwarte peper uit de molen;, ca.3 eetl. (olijf)olie, extra vergine,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Als het weer een beetje meezit kan de BBQ weer aan, hier een heerlijk hoofdgerecht, bereid op de BBQ!!

INGREDIENTEN

300 g snelkookrijst, , 2 rode pepers, , 1 prei, , 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 250 g), , 8 eetlepels teriyaki marinade & saus (flesje a 250 ml), , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 1 zak Thaise roerbakmix (400 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze spiesjes kom ik altijd tekort als we een BBQ hebben.

INGREDIENTEN

1 stuk mager buikspek van ca. 500 gram - 10 eetlepels ketjap manis - 2 theelepels sambal oelek - 50 gram basterdsuiker - 4 eetlepels rietsuikerstroop - 4 eetlepels honing -5 tenen knoflook - 1 theelepel gemberpoeder - 1 theelepel tabascosaus - 1 theelepel pili pilipoeder - 1 ui - zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  •  …
  •  20-30 min.

Heerlijk op de BBQ. De gewone witte champignons lenen zich uitstekend voor dit gerecht en worden zo echte smaakbommen!

INGREDIENTEN

* 1 bakje kleine tot middelgrote champignons (grote champignons zijn vaak moeilijk gaar te krijgen), * 1 verse spaanse peper, * 2 teentjes knoflook, * enkele takjes verse tijm en rozemarijn, * verse bieslook, * olie die tegen verhitten kan (olijfolie is lekker maar niet alle olieen kunnen tegen hoge temperaturen!), * evt gedroogde kruiden als paprika of cayennepeper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 uien 1 blik gepelde tomaten, 3 rode paprika 1 el olijfolie, 1 spaanse peper 2 el honing, 1 el ketjap 4 tenen knoflook, varkenslappen,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 courgette, 1 komkommer, 2 rode paprika's, 1 bakje champignons, 1 el. italiaanse kruiden, 1 dl. citroensap, 2 el. olie, 1 teentje knoflook

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr kalfsgehakt, 3 flinke tenen knoflook, 1 flinke (rode) ui, 1 hand vol verse koriander, (rode chili naar smaak), 2 theelepels mosterd, 2 theelepels ketchup, 1 eidooier, zout en peper, paneermeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  •  …
  •  20-30 min.

Dit is de manier hoe mijn nicht uit Amerika de vlees maakt. Heerlijk is dit, voor mij de lekkerste sparerib recept.

INGREDIENTEN

4 eetlepels zonnebloemolie, 2 middelgrote uien (fijngehakt), klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels witte azijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel tijm, 1-2 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 eetlepels honing, 8 eetlepels vleesbouillon, 8 eetlepels Worsestershiresaus, 1 theelepels mosterd, eventueel sambal, 2 kilo krabbetjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Vis op de BBQ, slank en overheerlijk.

INGREDIENTEN

2x 150 gram witte visfilet ( bv. kabeljauw, schelvis, zeewolf) 1 vleestomaat 2 el sundried tomato sauce van Heinz 2 el witte wijn 1 tl gedroogde dille 2 tl roomboter of olijfolie 1 lenteuitje peper en zout uit de molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Heerlijke biefstuk op z?n chinees bereid.

INGREDIENTEN

-4 mooie kogelbiefstukjes van ca. 120 gr. ? 1? dl kippebouillon(van tablet) ? 0,6 dl ketjap ? 2 el vloeibare honing ? 2 tl maizena ? 3 tl geraspte verse gemberwortel ? 2 tl sesamolie ? 1 spaans pepertje, zaad verwijderd en fijngehakt ? 3 knoflooktenen, uit de knijper ? 2 el plantaardige olie ? 150 gr in plakjes gesneden champignons ? 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden ? 8 waterkastanjes uit blik, in dunne plakjes gesneden ? 100 gr kleine peultjes, gewassen en schoongemaakt.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-05-2000
  •  …
  •  120 min. <

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder.

INGREDIENTEN

4 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels zout, (2 gepelde kimiries), 3 eetlepels hete slaolie, 1 eetlepel citroen of azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 2 theelepels koeloe djawo, 2 dl santen (=kokos), 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry), 1/2 eetlepel djinten, 2 serre bladeren, 2 djeroek poeroet bladeren,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Indonesisch
  •  120 min. <

Voor op de Barbecue

INGREDIENTEN

750gr kipfilet en voor de marinade:, 1dl ketjap asin (zout), 3el vloeibare honing, 3el zonnebloemolie en 2 uitgeperste knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  •  …
  •  10-20 min.

Op en top Amerikaans barbecue recept, dat altijd smaakt !

INGREDIENTEN

-zout, -12 kipdrumsticks, -1 kleine ui, - circa 250 ml tomatenketchup, -2 eetlepels mosterd, -1 eetlepel azijn, -1 eetlepel bruine basterdsuiker, -1eetlepel worcestershiresaus, -1 theelepel cayennepeper, -1 teentje knoflook, -tabasco, -keukenpapier, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2006
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Verzameling recepten gebruikt voor een avondje bbc.

INGREDIENTEN

Makreel in folie., Kipsate met pindasaus., Hamburgers en worstjes voor de kids., Gamba-spiezen., Groente-spiezen., Spaanse salade., Bleekselderij-salade., Fruitsalade., Knoflook-tomatenboter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kippenpootjes, 2 theelepels gedroogde fijn gesneden ui, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel oregano (gedroogd), 1 theelepel zout, ½ theelepel paprikapoeder, ½ theelepel tijm (gedroogd), ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel djinten (gemalen komijnzaad)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  •  …
  •  0-10 min.

De tuin meubelen staan uit, de tafel is gedekt en we eten hamburgers, maar niet zomaar hamburgers. Het is een nogal bewerkelijk recept maar het eindresultaat maakt, dat het de tijd die je er in steekt zeker waard is. Dit is voor ons een hoofdmaaltijd op warme of hete dagen. Lekker met een stel vrienden in de avonduren, een gazpacho als voorgerecht en een fruitsalade toe. Wat glazen witte wijn erbij maakt deze maaltijd tot een waar feestje.

INGREDIENTEN

750 gram biefstuk of tartaar (vraag je slager de biefstuk door de gehaktmolen te draaien), 1 ui, 1 ei, ? kop verse broodkruimels, 3 el ketchup, 3 el worcestersaus, 1 flinke bos verse peterselie, zout, peper, 3 grote uien, 6 plakken kaas, 6 eieren, 6 plakjes bacon (Ierse), 6 ronde broodjes, 3 tomaten, 6 ananas ringen, tomatenketchup, 30 gram boter voor de uien., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verschillende kruidenboters

INGREDIENTEN

Voor alle soorten 125 g roomboter zacht laten worden en, vermengen met een mespunt zout en de hieronder genoemde, ingredienten., , Voor knoflookboter: 2 a 3 teentjes knoflook uit de pers, 1, geraspt sjalotje, 1 1/2 eetlepel gehakte peterselie en 1, theelepel citroensap door de boter roeren, Voor paprika-tomatenboter: 1 eetlepel tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, een paar druppels tabasco, 3, eetlepels heel fijn gehakte rode en gele paprika en 2, eetlepels gehakte bieslook door de boter roeren, Voor citroenboter: de rasp van een goed schoongeboende citroen, versgemalen witte peper door de boter roeren, Voor ansjovisboter: 75 g anjovisfilets een paar uur in een, bodempje melk laten ontzouten, droogdeppen en door een zeef, wrijven. Deze puree door de boter roeren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  •  …
  •  60-120 min.

HEERLIJK BIJ DE BARBECUE

INGREDIENTEN

1 stokbrood - 2 teentjes knoflook - theelepel zout - 4 eetlepels gehakte verse kruiden - 150 g boter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heelijke pittige marinade die de pindasaus overbodig maakt. Ik maak altijd zo kipsate

INGREDIENTEN

3 tl suiker, 1,5 tl gember, 1,5 tl ketoembar, 1,5 tl sambal, 1 teentje knoflook, 3 el ketjap manis, 2-3 tl tabasco, mespunt kurkuma, mespunt kardamon

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  •  …
  •  0-10 min.

Lekker vispakketje
Reken 1 forel per persoon.

INGREDIENTEN

Verse hele forel van de markt, citroen, ui, verse kruiden(peterselie, basilicum, bieslook,dille, roomboter, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2006
  •  …
  •  20-30 min.

Pikante kip van de barbecue of de grill. Zonder salmonella!

De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_duivelse_kip.php
De video is ook aangeboden bij Smulweb tv.

INGREDIENTEN

1 kg kipkarbonades (of kippenpoten of drum sticks), 2 eetlepels sambal, 4 eetlepels mosterd, 1/2 kopje zoete ketjap (manis), 4 tenen knoflook, 1 citroen of limoen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-06-2012
  • Indonesisch
  •  120 min. <

Heerlijk pittige spare-ribs vlgs. een recept van een Spaanse kok en aangevuld met persoonlijke smaakmakers.

INGREDIENTEN

2 a 3 kg. Spare-ribs; Halve liter Ketjap Benteng;6 el honing;6 el oestersaus;3 el tomatenketchup;1 tl sambal oelek; 2 spaanse pepers of 6 pili pili pepertjes(gedroogd)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  …
  •  120 min. <

Een lekker barbecuegerecht

INGREDIENTEN

4 el. ketjap * 1 el. citroensap * 1 tl. sambal * 3 takjes selderij * 1 teentje knoflook * zout * peper * 4 drumsticks

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* 500 gr bloem, * naar smaak zout, * 50 gr verse gist, * 3.5 dl melk, * 75 gr boter, * 1 st ei, * 15 gr kristalsuiker, * 250 gr bruine basterdsuiker, * 2 eetl kaneel,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-10-2011
  • Nederlands
  •  120 min. <

Gemarineerde zalm
Salsa kipfilets met groene salade
Rundvlees en groenten spiezen
Citroen-Knoflook- Kippenvleugels of
drumsticks
Gepofte aardappelen
Aardappelsalade
Satésaus
Varkenssaté
Gegrilde banaan met slagroom
Aardbeien tortillas


verschillende recpten op de bbq voor een complete maaltijd

INGREDIENTEN

Gepofte aardappelen, 4 grote aardappelen (geschrobd) en 15 minuten gekookt, 3 middelgrote uien (in dunne repen gesneden), 2 tl knoflookpoeder, 3 el boter, zout en peper, 4 stukken aluminiumfolie, 125 ml zure room, 4 el bacon instukjes, Maak 6 sneden in een aardappel overdwars en stop in iedere snede een plak ui. Doe er wat boter bij. Strooi er knoflookpoeder zout en peper over. Pak de aardappelen stevig in in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue op een matig hoog vuur en laat ze ongeveer een half uur garen (afhankelijk van de grootte van de aardappel)., , Open de folie en geef er een el zure room op en strooi daar de stukjes bacon over., , Salsa kipfilets met salade, (4 personen), 2 dubbele kipfilets, 125 ml teriyaki saus, 2 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/2 ui, gehakt, 2 tl gehakte jalapeno pepers, 2 tl fijngehakte koriander, 4 el mosterd, 4 el honing, 1,5 el suiker, 1 el olie, 1,5 el azijn, 1,5 el citroensap, 350 g gemengde groene sla, 1 blik ananas stukjes (450 g), 1 zak tortilla chips, Leg de kipfilets in een schaal, schenk de teriyaki saus erover en laat 2 uur marineren in de koelkast., , Meng in een andere schaal de tomaten, uien, pepertjes, en koriander. Dek de schaal af en zet in de koelkast., , Voor de dressing meng je de mosterd, honing, azijn en citroensap. Afdekken en in de koelkast zetten., , Haal de kipfilet uit de marinade en plaats deze op de barbecue of grill. Laat bakken tot ze gaar zijn (6-8 minuten)., , Leg op de bordjes sla. Schep er wat salsa over en een kwart van de ananas stukjes. Leg de kipfilets op de salade en besprenkel met de dressing., , Geef de tortilla chips erbij., , , , , Citroen-knoflook kippenvleugels, 4 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 el mosterd, 6 knoflookteentjes (fijngehakt, 2 tl zout, 1 el gemalen zwarte peper, 1 kilo kippenvleugels of drumsticks, , Vermeng in een schaal de olijfolie, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper. Leg de kippenvleugels of drumsticks erin en laat twee uur in de koelkast marineren. Laat de marinade uit de schaal lopen in een kleine pan, breng dit aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken., , Leg de kippenvleugels of drumsticks op de barbecue en bak ze gaar. Bestrijk ze de laatste minuten met de marinade., , , , Rundvlees en groenten spiezen, (8 spiezen vlees, 8 spiezen groenten), 500 g runderlappen of bieflappen (in stukken 3x3 cm, 1 ui medium in 8 parten gesneden, 3 el sojasaus, 1 el sherry, 1 el olijfolie, 1 el chilisaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 doosje champignons, 1 bakje cherry tomaten, Doe de eerste zeven ingrediënten in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast, af en toe roeren., , Snijd de courgette in stukken van 2-3 cm, snijd de paprika in ruiten. Steek op spiezen om en om courgette, rode paprika, champignon, cherry tomaat, groene paprika., , Op andere spiezen steek je stukken rundvlees en ui. Leg de spiezen op de barbecue en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen, draai ze regelmatig. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten., , , , , Aardbeien tortillas, 4 tortillas, , 200 g chocoladeparels of pure geraspte chocola, , 250 g aarbeien, , 2 el boter, gesmolten of vloeibaar, , 1 el suiker, 0.5 tl kaneel, Rol de tortillas in folie en leg ze op de barbecue tot ze warm en vouwbaar zijn. Leg ze op een bordje., , Schep aardbeien in het midden en stooi er chocolade over. Vouw aan weerszijden de randen naar binnen en rol ze op., , Bestrijk ze met de helft van de boter., , Leg ze een paar minuten op de barbecue en rol ze af en toe om., , Meng de suiker met de kaneel. Leg de tortillas op een bordje en giet de rest van de boter en het suiker-kaneelmengsel erover. Geef er als je wilt een bolletje ijs bij.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-01-2010
  •  …
  •  120 min. <

~gemarineerd en wel op de BBQ~

INGREDIENTEN

Voor de marinade:*1 teentje knoflook.*3 eetlepels olijfolie.*1.5 eetlepel citroensap.*1 eetlepel fijngehakte majoraan.*mespunt chillipoeder.*zout., en verder:*1 courgette.*1 aubergine.*1 rode en een gele paprika.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Garnalen zijn erg lekker van de barbecue. Met dit eenvoudige recept worden de garnalen gemarineerd in een Thaise marinade. Daarna kort roosteren op de barbecue en je hebt een heerlijke bbq appetizer!

INGREDIENTEN

500 gram gepelde garnalen 2 tenen knoflook, 3 el Thaise saus 1 verse gember wortel, 2 el olijfolie,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr rundergehakt, 1 klein ei, paneermeel, 0,5 eetlepel mosterd, flinke scheut worcestershire saus, verse gehakte peterselie, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2011
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

40g bloem, snufje zout, 30g boter, 1 ei, 300g pure chocolade, 200ml slagroom, 3 eetlepels suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een hamburger voor BBQ met een verrassing van binnen.

INGREDIENTEN

600 g half om half gehakt, 1/4 t nootmuskaat, 1/4 t kruidnagelpoeder, 1/2 t aromat, 1/2 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1-2 ei, plakjes belegen kaas, augurk, heel fijn gesneden, ui, heel fijn gesneden, paneermeel genoeg om een stevige hamburger van te maken (indien nodig), bacon of ontbijtspek plakjes, saté stokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2011
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies