424 groente recepten uit de Indonesische keuken

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk.

INGREDIENTEN

450 g magere hamlappen, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 bami pakket, 1 prei, 1 plak ham 50 g, sambal, 1 el ketjap manis,eventueel 2 tenen knoflook en 250 g elleboogjesmacaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht.

INGREDIENTEN

Voor de pindasaus:, 125 g ongezouten pinda`s, 1 el olie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 1 tl trassi (toko), 1 el goela djawa (palmsuiker, toko) of bruine basterdsuiker, 2 dl kokosmelk, sap van 1/2 citroen, 1-2 el ketjap manis, , voor de gado gado:, 4 eieren, 150 g winterwortel, in schuine plakjes, 150 g sperziebonen, 1 kleine spitskool (± 400 g), in repen van 1 cm, 150 g taugé, 2 el verse korianderblaadjes, 50 g emping belindjoe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

*2 el olie, *1rode paprika zaadjes verwijderen en in reepjes, *1/2 chinese kool in dunne reepjes, *250 g sperciebonen schoongemaakt, *125 g taugé, *200 ml kokosmelk, , voor de kruidenpasta, *1 gesnipperde ui, *1 teentje fijngehakte knoflook, *1tl gedroogde laos, *1 stengel verse citroengras, binnenste gedeelte fijngehakt, 1tl bruine suiker, *1/2 tl sambal trassie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2008
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Recept uit het "Nieuw Indonesich Kookboek" is weer net even anders dan uit het "Groot Indonesich Kookboek"

INGREDIENTEN

2 dikke preien (of 500 gr kool, andijvie of spinazie), 2 rode uien, 4 tenen knoflook, olie om te bakken, 1 theelepel djahe of geraspte gemberwortel, 1 lombok of 1 theelepel sambal oelek, 1 klein stukje trassi, citroensap, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk groente recept (kankung ) kan je bij een toko kopen.

INGREDIENTEN

1 kilo kangkung,4pitjes knoflook, 1 theel trasie (toko)(garnalen pasta), 1 verse peper,2 thl bruine suiker, 1 thl zout. olie om te bakken en een vijzel om de knoflook en peper en trasie fijn te maken .

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Rujak manis.

Voor dit recept zijn vooral exotische vruchten gebruikt. u kunt echter ook de bekende fruitsoorten zoals appels peren en bananen gebruiken.

Deze salade is zowel als hoofdgerecht ook lekker als bijgerecht met kipfilet in bieslook-roomsaus en gebakken krieltjes. Let wel op de calorieen.

INGREDIENTEN

1 nashipeer zonder klokhuis, in dunne plakjes., 1 kleine yam, geschild in dunne reepjes, 150 gram verse tauge kort geblancheerd, 2 dikke schijven verse ananas geschild in stukjes ( of een blikje ananas ), 1 middelgrote rode ui in ringen, 1 kleine komkommer in dunne plakjes, 1 ? stengel bleekselderij, schuin in plakjes gesneden, 2 bosuitjes in dunne ringen, slabladeren voor het serveren, 1 carambola, in plakjes voor de garnering, 2 el gehakte en geroosterde pinda's.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr sperziebonen, in stukken van 4 cm, 170 gr tauge, 1 tl gedroogde garnalenpasta, 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd, gehakt, 1 klein teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl zout, 100 gr geraspte kokos of diepvrieskokos

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk

INGREDIENTEN

100 gr worteltjes # 1 kleine bloemkool # 150 gr sperziebonen # 1 ui # 2 tenen knoflook uit de knijper # 3 theelpl sambal trassi # 1/2 deciltr ketjap manis # 100 gr taoge

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Simpel roerbakgerecht

INGREDIENTEN

1 ui, 1 winterwortel in dunne reepjes, 1? savooiekool in reepjes, olie, 400 gr. gehakt, 1.5 el bakgember, 05, tl. sambal oelek, 1 el. ketjap zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? ? blok tahu, ? taogeh, ? snijbonen, ? bambushoots, ? groene lombok, ? 2 tl assemwater, ? ve-tsin, ? gedroogde garnalen, ? trasi, ? santen, ? ui, ? 6 bawang putih, ? laos, ? paprikapoeder, ? daon salam, ? petehbonen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Indonesie is onvoorstelbaar groot (56x Nederland)en dan is het logisch, dat er b.v. voor Nasi Goreng diverse samenstellingen zijn.Vaste bestanddelen zijn echter:gekookte (afgekoelde)rijst, kleingesneden varkensvlees of kip en diverse kruiden.Groente wordt vaak toegevoegd en alles wordt in een koekenpan gebakken

INGREDIENTEN

Gekookte rijst,kleingesneden varkensvlees of kip, plantaardige olie, gesnipperde uien, gebroken spercibonen of kleingesneden witte kool,prei,ketoembar,djintan,sambal oelek,ketjap,peper,zout (evt.knoflook).

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Halve spitskool of 1 kleintje, half pond gehakt, 3 rauwe eieren, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 theel. sambal, wat trassi, 1 eetl. assem, 2 sallam blaadjes, 1 theel laos poeder, 1 theel suiker, 1 bouilonblok

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Omelet met vegetarische vulling

INGREDIENTEN

DE VULLING:
, , 400 gram Thaise rijst (parfumrijst)/, 0,75 liter water /, zout/, 2 chilipepers /, 15 gram verse gemberwortel /, 10 gram citroengras /, 80 gram bosuitjes/, 80 gram bleekselderij/, 100 gram witte kool/, 100 gram wortels /, 200 gram rode paprika/, 400 gram rijpe bakbananen /, bloem om te bestuiven /, 5 eetlepels plantaardige olie /, 1 theelepel grofgemalen szechuanpeper /, 1,5 deciliter groentefond /, 3 eetlepels lichte sojasaus/, 0,5 fijngehakte Vietnamese koriander
, OMELETTEN:
, 100 gram bloem/, 1,25 deciliter water/, 2 eieren /, zout/, versgemalen witte peper/, 2 eetlepels plantaardige olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr taugeh, 200 gr fijngesneden witte kool, 1/2 fijngesneden komkommer, sambal, 2 stukjes trassie, zout, 1/2 kopje azijn, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Supermakkelijk te maken, ook ideaal om gasten te serveren, bijna iedereen vindt het lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 uien, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden), 2 el azijn, 9 el ketjap, 4 el ketchup, 6 el bruine basterdsuiker, 1,5 tl sambal (of naar smaak), 4 el pindakaas, 300 gr. tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De echte javaanse babi ketjap!!

INGREDIENTEN

250 gram varkensvlees (bijv. hamlappen), 1 sjalotje of 1/2 ui of 2 brambang, 2x3 cm verse gember, 2 stuk knoflook, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), 2 kopjes water, 1/2 theelepel suiker (optioneel), 1 eetlepel olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een bami is altijd lekker, hoeveel mensen kopen er niet een bak in een supermarkt of halen het bij een afhaalchinees. Alleen deze bami kun je zelf maken en is uiterst compleet. Bovendien is hij vreselijk voedzaam en lekker. Eet er voorgemarineerde (kip)saté bij en neem er wat satésaus bij of zoetzure saus. Dit gewokte bamigerecht is goed in te vriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd ! Ik had deze vorige week gemaakt en de pan was leeg zo lekker.

INGREDIENTEN

500 gr mie nestjes, 300 gr hamlappen (in blokjes), 1 rode peper (fijn, zonder zaad), 150 gr prei (fijn), 150 gr witte kool (fijn), 1 kleine courgette (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 winterwortel (geraspt), 1 ui (gesnipperd), 3 el wokolie, 1 t kurkuma, 1 t zeezout, 1 t djahé, 1 t djinten, 1 t korianderpoeder, 2 e sojasaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Deze balletjes hebben we geproefd op de 80e verjaardag van tante Jo en ze waren heerlijk! Dank aan Wil voor het recept.

INGREDIENTEN

1 pond HOH gehakt 1 zakje gedroogde nasi groente 1 ui 1 zakje gedroogde kokos 1 ei 1 dunne prei paneermeel paprikapoeder 1 teen knoflook ketjap manis sambal peper en zout uit de molen 1 el vloeibare croma

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kip en groente van alles wat je maar lekker vind.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet met ketjap/pinda en tauge

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 3 uien, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden), 2 el azijn, 9 el ketjap, 4 el ketchup, 6 el bruine basterdsuiker, 1 el sambal, 4 el pindakaas, 300 gr tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk Kip gerecht wat ik heb gekregen van een buurvrouw die ontzettend lekker kan koken !

INGREDIENTEN

- 600 gram kipfilet in stukjes, - 4 uien, - 3 el olijfolie, - 3 t knoflook, - 1,5 kopje drinkbouillon (tuinkruiden), - 3 el azijn, - 13 el ketjap, - 6 el ketchup, - 9 el bruine basterdsuiker, - 1,5 el sambal, - 6 el pindakaas, - 450 gr. Taug?.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere hete babi pang gang saus om zelf makkelijk te maken.


Dit is een iets verbeterde versie en iets pittiger dan mijn andere babi pangang saus recept. Het is veeeeeeeeeeeeeeel lekkerder dan de babipangang saus van de meeste restaurants (op een heel enkele uitzondering na uiteraard).

INGREDIENTEN

70 gram tomaten puree, steelpan bodempje groente bouillon, 2 EL chillibonensaus, 2 EL ketjap manis (merk abc), naar smaak kristalsuiker toevoegen, 1 TL Djahe.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

De bekende indonesische ballen kennen de meeste wel. Toch is hier iets anders aan toegevoegd waardoor ze net even lekkerder smaken.

INGREDIENTEN

1 kg gehakt, 1 zakje roerbakgroenten, 6 eetlepels seroendeng(kokos met pindamix), 2 tl. sambal, 1 eetlepel ketjap manis, kruiden naar eigen inzicht.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote rode paprika, grote ui, 2 teentjes knoflook, 5-6 kemirienoten, 1 stengel sereh, 5-6 eetlepels olie, 2 djeroek poeroetblaadjes, 2 doan salamblaadjes, 2 schijfjes laos van 1 cm dik (of 2 theelepels laospoeder) 2 schijfjes verse gemberwortel van 1 cm, 3 tomaten (of klein blikje tomatenpuree), ?-1 theelepels trassi, 25 gr goeloe djawa of bruine suiker, 400 gr kipfilet en 4 drumsticks, 3-4 dl kokosmelk (uit blik), zout, sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hou je van echt pittig, probeer dit dan eens! Van origine uit de keuken van India, langzaamaan richting Indonesie gegaan en daar een iets andere draai aan gegeven door de chefs aldaar. Heel erg lekker, als je van pittig houd!!!!!!!

INGREDIENTEN

750 gr kipfilet (in blokjes), 4 el arachide-olie, 2 uien (fijngesneden), 6 teentjes knoflook (fijngesneden), 3 Spaanse pepers (ragfijn gesneden, zaadjes eruit), 2 el kerriepoeder Madras, stukje gemberwortel (ca 3 cm), ragfijn gesneden, 1 el tomatenpuree, 2 dl kokosmelk, 3 dl kippenbouillon (van 1 blokje), fijngesneden koriander of peterselie naar smaak

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Low budget mega vlammetjes. in de winkel en snackbar veel kleiner en erg duur. maar erg verslavend. maak ze lekker groot, goedkoop en helemaal zelf ! lekker pittig. vallen erg groot uit. vult goed. meer dan een borrelhapje. met een toetje of wat casave of kroepoek oid erbij vult het als maaltijd af. het deeg wat je simpel en goedkoop van een restje bloem en water maakt is exact loempia deeg zoals je om een grote chinese loempia treft. ( je kan ze dan ook ter variatie prima met ei, taughe ,prei kip en ham ,knoflook en uitje en wat chinese kruiden als gemberpoeder en sambal vullen) deze mega vlammetjes zijn ongeveer 1/3 zo groot als een grote chinese loempia.
je kan ze ook wat kleiner maken als je eenmaal geoefend bent en ultra dunne loempiavelletjes (pannekoekjes) kan maken, en ze echt goed dicht kan lijmen en zonder lekken kan bakken. gaat lukken als je alle aanwijzingen goed opvolgt. Dit word echt smullen voor de liefhebber van pittig !!! :-) Verslaafd aan dure vlammetjes ? geen geld ? of geen vlammetjes in huis ? toch wel ! ;-)

INGREDIENTEN

Kwart tot half pak bloem (250 tot 500 gram) (naar trek of vooraad), water, zout, fles zonnebloem olie om te frituren en, paar keer klein scheutje zonnebloem olie., half tot heel pak rundergehakt (of rul te bakken vleesvervanger), restje diepvries of verse spercieboontjes (maar wat overgebleven champignonnetjes of prei bv is ook prima,net wat er in huis is), een ui, evt.1 a 2 teentjes knoflook, naar smaak., sambal badjak (gebakken redelijk milde en zeer smakelijke kruidige sambal. meestal veel lekerder dan sambal oelek wat al gauw wat zeperig en te scherp smaakt), Liefst wat indonesische kruiden uit strooibusjes als, Gemberpoeder (Laos), Djinten (komijn), Sereh (citroengras)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Smoor van rundvlees

INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees, 2 rode uien, $ tenen knoflook, blije tomaten puree, stukje laoswortel, stukje djahe, 2 rode pepers of 2 eetlepels sambal, ketjap 6 eellepels., rundvlees bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pond gehakt, 1 zakje gedroogde bami/nassie groente, 1 ei, 1ui, sambal, 2 teentjesknoflook, 3 eetl ketjap, paneermeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Licht pittig bijgerecht. Lekker bij Rendang.

INGREDIENTEN

800 gr sperziebonen, 2 rode uien, 3-4 teentjes knoflook, 1 citroen, 1 bouillonblokje (rund of groente-), 1 schep bruine suiker, 1 el sambal oelek, 1 el wokolie, 1 el djahe, 1 el laos, 1 cm santen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Gado Gado met kipfilet, groentes, courgette en ei

INGREDIENTEN

Rijst, 1 courgette, 300 gr gemengde groente, 1 prei, kipfilet, 1 potje gado gado kruiden (conimex) 1 zakje satesaus (conimex) ongeveer twee eieren per persoon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch Makkelijk en Snel Eenpansgerecht
Bovendien ook nog eens Slank en Vegetarisch

INGREDIENTEN

150 gram mihoen, 30 gram amandel schaafsel, 4 eetlepels olie, 2 stuks gekonfijte gember, 2 theelepels smabal oelek, 2 hteelepels (soja) saus, 1/2 pak chines groente mix, zout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Geweldig oosters gerechtje, helemaal niet moeilijk om te maken en heerlijk met rijst of noedels

INGREDIENTEN

, 500 gram rundvlees, 2 flinke uien, 2 tenen knoflook, 25 gr. margarine, 1 blik tomatenblokjes van 400 gr., 3 Eetl. ketjap manis zoet, 5 Eetl. pindakaas, 1 chinees groente pakket van 400 gr., 1 zakje KNORR MIX voor STOOFPOTJE, 2 Eetl. gehakte lente-uitjes, om te garneren, 2 hardgekookte eieren, om te garneren, 2 Eetl. seroendeng, om te garneren, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Groente gerecht voor bij de rijsttafel

INGREDIENTEN

2 hardgekookte eieren, neem kant en klaar gesneden roerbak groente van 500 gr..., sate saus...ui.., 100 gr tauge

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1.1/2 kilo aardappelen.( of 2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotels maggi), 125 g magere spekblokjes, 1 teentje knoflook, gesneden Chinese kool, sambal, scheutje ketjap, seroendeng (geroosterde kokos met pinda's).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Supersnel, en elke keer een groot succes. Je moet het 1 keer maken dan zul je het regelmatig maken.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 2 blikken boontjes, 1 blik taugeh, 4 gekookte eieren, 1 doosje gebakken uitjes (go tan), 1 zak kroepoek, 1 groot pak gado gado saus (toko).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een supersnelle, verse en lekker nasi goreng. Waar je alleen voor moet zorgen is dat je de rijst al gekookt hebt, ik doe altijd restjes rijst in de diepvries en gebruik ze dan voor dit soort gerechten (wel zorgen dat ze ontdooid is natuurlijk). (met foto)

INGREDIENTEN

Restje rijst (ongeveer 200 gram), 1 zak van 400 gram roerbak groente Chinees (AH), 200/300 gram varkenslapjes (als je helemaal snel wilt neem je nasivlees, ik vind dat meestal niet zo lekker), 1 zakje nasi goreng mix, zo'n boemboe (toko), seroendeng, tafelzuur (augurken, zilveruitjes en atjar tjampoer)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gado Gado voor de lijner.

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 1 teenje geperste knoflook, 125 gr. gesneden champignons, 100 gr verse sperziebonen in stukjes van ca.2 cm., 100 gr. tauge, 1 schijf ananas in kleine stukjes gesneden, paar bladen ijsbergsla, 100 gr. gekookte rijst, mespuntje sambal, 1 eetl. pindakaas, 1 eetl. olie, 2 eetl. ketjap manis, 1/2 liter bouillon van een blokje, 1 hardgekookt ei, in plakjes, 6 kleine kroepoekjes, in stukjes gebroken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Heerlijk kipgerecht, dat gemakkelijk te maken is.

INGREDIENTEN

? 300 g kipfilet (of varken/rund/tofu/vis), ? 125 g rijst (of mie/mihoen), ? 250 g groente (bijv. tauge/paprika/wortel/broccoli/peultjes/prei), ? 2 teentjes knoflook, ? 2 uien, ? peper, ? zout, ? paprika, ? 80 ml (8 eetlepels) ketjap-sesam

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere Indonesische hartige taart met een beetje een nasi smaak.

INGREDIENTEN

1 zak nasi of bami groente, 6 plakjes bladerdeeg, 200 gram kipfilet, peper, zout, chilipoeder, kerripoeder, oregano, 250 gram champignons, 2 tenen knoflook, olijfolie, ketjap, 1 ui, kokos, 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies