Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indonesisch recepten (11.313) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!

INGREDIENTEN

500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 5 el zonnebloemolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder) , 2 el (keuken)azijn , 9 el ketjap manis, 4 el ketchup , 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker, 2 el sambal (oelek), 4 el pindakaas, 300 gram tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Indonesisch pittig rundvlees gerecht.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem.

INGREDIENTEN

1 ½ kilo kippenvleugels, 4 teentjes knoflook (fijn), 3 el honing, 1 el limoensap, 2 cm verse gember (geraspt), 6 el olie, 2 t kurkuma, 1 t cayenne peper, 1 ½ t paprikapoeder mild, 2 el bruine suiker, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel.

INGREDIENTEN

, 1 KG rundergehakt, 2 eetlepels Sambal Badjak (van de, toko), 1 zakje Ajam Pedis Kruidenpasta, , 1 half blikje santen (klein groen, blikje), 3 teentjes knoflook, 10 beschuiten, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spekkoek is een Indische lekkernij. Deze cake met gekleurde laagjes is ontstaan ten tijde van de koloniale periode in Nederlands-Indië. Na de onafhankelijkheid van Indonesië is de spekkoek met de Indische Nederlanders mee naar Nederland gekomen. Bij feestelijke gelegenheden waar de familie bijeen komt, mag spekkoek dan ook zeker niet ontbreken! De naam spekkoek is een beetje misleidend. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt er geen spek aan te pas. Het is echter wel naar het vleessoort vernoemd; vanwege de laagjes lijkt het een beetje op doorregen spek . In Indonesië heet het `spekkuk` of `kue lapis`, wat letterlijk cake in laagjes betekent. Spekkoek wordt gemaakt van twee kleuren deeg die om en om in flinterdunne laagjes worden aangebracht. De originele spekkoek is lichtgeel en bruin gekleurd. Ook komt in sommige versies de kleur groen voor, afkomstig van de bladeren van de tropische plant `pandan` die als smaakmaker wordt gebruikt. Aangezien Indonesiërs van zoet houden, worden vaak vruchten of cacao aan de spekkoek toegevoegd. De traditie van de spekkoek houdt de herinneringen aan het oude Nederlands-Indië levend. De vraag is echter wel of de jongere generaties van Indische afkomst nog fanatieke spekkoekbakkers onder zich heeft. Niet iedereen heeft tegenwoordig nog tijd en zin om uren in de keuken te staan. De bereiding vergt namelijk veel geduld, omdat elk laagje één voor één wordt afgebakken in de grill of oven. Voor de luie lekkerbek is er een makkelijkere optie; spekkoek is verkrijgbaar bij de Indische toko.

INGREDIENTEN

250 gram boter, 250 gram poedersuiker, 125 gram droog gezeefd meel, 10 eierdooiers, 8 eiwitten, 1 stokje vanille of 1 pakje vanillesuiker, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelgruis, 1/2 theelepel gestampte kardemom, en nog wat boter voor het bestrijken van de laagjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

INGREDIENTEN

1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Laagje voor laagje bak je deze spekkoek in de magnetron

INGREDIENTEN

- 200 gram boter;, - 125 gram witte basterdsuiker;, - 5 eieren;, - 50 gram bloem;, - 1 theelepel bakpoeder;, - mespunt zout;, - 2 zakjes vanillesuiker;, - 2 theelepel gemalen anijs (of 1 eetlepel gestampte muisjes);, - 4 theelepels kaneel;, - 1 theelepel kruidnagelpoeder, - 2 theelepels kardemompoeder;, - 1 theelepel nootmuskaat (of 2 theelepels speculaaskruiden);, - bakpapier.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Een heerlijke snelle maaltijd voor degenen die bami en nasi een beetje beu zijn.

INGREDIENTEN

200 gr. mihoen, 2 kipfilets (200-250 gr.), sojasaus, 1 rode paprika, 1 ui, klein doosje tauge, 1 theelepel sambal, 2-3 eetlepels cashewnoten, Sense bakolie Oosterse kruiden, 1 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker en gemakkelijk recept. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, jong en oud vinden het lekker.

INGREDIENTEN

600 gram rundvlees, 2 tenen knoflook uit de pers, 2 gesnipperde uien, 2 a 3 eetlepels bruine suiker, stukje klein gehakte verse gemberwortel, 1 dl ketjap, 3 a 4 dl runderbouillon, nootmuskaat, 40 gr. roomboter (om het vlees in te braden),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 1/2 pond kipfilet,3 grote uien,2 bakjes champignons,14 eetl.ketjap zout,4 eetl.suiker,1 kleine fles tomatenketchup,2 teentjes knoflook en sambal naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

-500 gram rundergehakt, 50 gram rauwe boerenham, -2 eieren, -1/2 zakje nasikruiden, 3 eetl.ketjap, 2 theel. sambal oelek, 50 gram paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpot met licht ind. smaak

INGREDIENTEN

400 gr. runderlap (rib of sukadelap), 4 el ketjap manis, 1 el sojasaus (eventueel), 1 1/2 el citroensap, 2 1/2 el gembersiroop, 2 tenen knoflook, 1 dunne prei, 1 rode paprika, 3 worteltjes, 3 stengels bleekselderij, 150 gr. shi-take, olie, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr. magere runderlappen, 3 stukjes laos, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 2 pepers, 1 klein bkikje tomatenpuree, 3 el. azijn, 1 el. bruine suiker, 8 el. ketjap, 1 kopje water, 1 runderbouillonblokje, olie, seroendeng.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig

INGREDIENTEN

1 ui, 1 eetlepel olie, 1 teentje knoflook, 250 gr. gehakt half-om-half, zout, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 1 theelepel koenjit, 1/8 blok santen, geconcentreerde kokosmelk, 2 sprieten sereh of, 1 theelepel serehpoeder, 8 sprietjes bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een pittig vleesgerecht

INGREDIENTEN

400 gr.varkensvlees,1 prei,2 zure handappelen,1 rode paprika, 2 dl bouillon (blokje), 3 th.lpls wijnazijn, anderhalve eetl. zoete ketjap,zout,anderhalve eetl. kerriepoeder of koenjit, 1 th.lp paprikapoeder, halve th.lp gemberpoeder (djahe),2 teentjes knoflook, 1 ui fijngesneden en wat olie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 1/2 POND KIPFILET,3 GROTE UIEN,2 BAKJES CHAMPIGNONS,14 EETL.KETJAP ZOUT,4 EETL.SUIKER,1 KLEINE FLES TOMATENKETCHUP,2 TEENTJES KNOFLOOK,SAMBAL

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

[goed voor de lijn]

INGREDIENTEN

120 gr. varkenslapjes - 100 gr. dunne ringen gesneden prei -, 2 theelep. olie - 1/2 in schijfjes gesneden appel - 50 gr. in dunne reepjes gesneden paprika - 1 dl. water - 1 eetl. juspoeder -, 1 eetl. wijnazijn - 2 theel. ketjap manis (zout) - 1/2 theel. kerriepoeder - 1 theel. paprikapoeder - 1/2 theel. gemberpoeder - 1/2 teentje knoflook - theel. mazena - 1/2 in plakjes gesneden banaan.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Energie: 645 kcal Eiwit: 29 g Vet: 47 g Koolhydraten: 26 g

INGREDIENTEN

# 1 rode peper +, # 2 uien, in kwarten +, # 4 tenen knoflook +, # 5 cm verse gember (zakje 150 g), geschild +, # 1 el gemalen koriander +, # 1 el gemalen laos +, # 1 el gemalen geelwortel +, # 1 el gemalen komijn +, # 1 limoen, uitgeperst +, # 3 el zonnebloemolie +, # 500 g runderriblappen, op kamertemperatuur +, # 1 pakje pure creamed coconut (200 g)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2011
  •  
  •  > 120 min.

Niet te pittig gerecht uit de Indonische keuken....met die mooie kruiden.

INGREDIENTEN

, Kippenpootjes, evt., kippenbouten, Santen(blok of vloeibaar), 5 Djeruk poeroet blaadjes, knoflook, 3 uien / 2 grote, trassie, serehstengel, 2 schijfjes Laos, 2 schijfjes verse gember, 3 blaadjes vers daun salam blad, 15 kemirienoten, verse rode peper, 4 eieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

1 rode peper, 2 uien, in kwarten, 4 tenen knoflook, 5 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen laos, 1 el gemalen geelwortel, 1 el gemalen komijn, 1 limoen, uitgeperst, 3 el zonnebloemolie, 500 g runderriblappen, op kamertemperatuur +, 1 pakje pure creamed coconut (200 g), , , , citroen, 60 g bruine basterdsuiker, 1 tl sambal oelek, 1 mango, niet al te rijp, 1 stevige handpeer (bijv. conference), 1 appel (bijv. jonagold), 1 komkommer, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 tomaten * 2el maizena * 500 gram varkensvlees * 100 gram champignons * 1 groene paprika * 1 blikje ananas * 6 el olijfolie * peper en zout * rijst * --- saus: 1 dl sojasaus * 2 dl kippenbouilon en 2 el honing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel laos, 1 eetlepel geraspte gemberwortel of 1 1/2 theelepel gemberpoeder, stukje trassie ter groote van een walnoot, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, 1 serehstengel, 1 dl melk, 2 dl water, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

213 gram zalm (blik), 4 stuk(s) augurken, 2 theelepel(s) ketjap manis (zoet), 1 mespunt sambal oelek, 16 stuk(s) mini-crackers, 1 eetlepel(s) uien (gefruit),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

1 rode peper, 2 uien, in kwarten, 4 tenen knoflook, 5 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 1 el gemalen koriander, 1 el gemalen laos, 1 el gemalen geelwortel, 1 el gemalen komijn, 1 limoen, uitgeperst, 3 el zonnebloemolie, 500 g runderriblappen, op kamertemperatuur +, 1 pakje pure creamed coconut (200 g), , , , citroen, 60 g bruine basterdsuiker, 1 tl sambal oelek, 1 mango, niet al te rijp, 1 stevige handpeer (bijv. conference), 1 appel (bijv. jonagold), 1 komkommer, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 el bloem, 1 el sojasaus, 1 tl gemberpoeder, 500 gr varkenshaas in blokjes, 3 el olie, 1 ui fijngehakt, 3 teentjes knoflook fijngehakt, 5 cm gemberwortel versgeraspt, 125 ml ketjap manis, 2 tl chilipoeder, 1 el citroensap en 3 el water.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Indonesisch

Indonesisch

Indonesisch eten staat er om bekend erg heet te zijn. Het voordeel van een Indonesisch gerecht zelf bereiden is dat je zelf kunt bepalen hoe heet je het maakt. Als er bijvoorbeeld kinderen mee eten kun je er voor kiezen om het geheel iets minder sterk te kruiden. Krijg je eters die wel van een pittig gerecht houden dan voeg je iets meer kruiden toe. Maak een traditioneel Indonesisch gerecht of kies voor iets onbekenders. Net waar je zin in hebt, Indonesische gerechten worden vaak gegeten met witte rijst, dus kook hier ook een flinke pan van. Eet smakelijk!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top