69 indische komkommer recepten

INGREDIENTEN

1 komkommer, kopje witte azijn en 1 el suiker

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 el zout, 1 rode ui, 100 ml azijn, 4 el bruine basterdsuiker, 2 tl gemberpoeder = djahe, 1 a 2 tl sambal, 1 el sesamolie

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-01-2013
  • Indonesisch
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Lekkere salade voor bij Indische of pittige gerechten

INGREDIENTEN

2 Rode uien, 2 komkommers, 2 a 3 pepers, azijn, zout, 2 pigment korrels, 1 kruidnagel, 1 laurierblad

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Indische vrienden van de broer van mijn man hadden voor onze familie gekookt. Heerlijk... ik vroeg om het recept en hier is het. Een vleesgerecht: DENGDENG BLADO en een groentegerecht: ATJAR TJAMPUR.

INGREDIENTEN

DENGDENG BLADO, - 500 gram hamlappen in stukjes;, - 1 ui;, - 3 teentjes knoflook;, - 1 theelepel ketumbar;, - 1/2 theelepel djinten;, - zout;, - 3 a 4 eetlepels sambal;, - 2 eetlepels olie;, - 2 eetlepels suiker ( of 2 kopjes dikke kokosmelk);, , ATJAR TJAMPUR, - 1 bloemkool in roosjes snijden;, - 6 blaadjes groene of witte kool, fijngesneden;, - 10 worteltjes in plakjes;, - 1 komkommer of 3 zure bommen, in blokjes of in schijfjes;, - 1/2 theelepel kunjitpoeder;, - 2 teentjes knoflook;, - stukje gemberwortel;, - 4 kemeris (hoeft niet);, - 1/2 ui;, - azijn;, - suiker;, - zout of maggiblokjes;, - 2 eetlepels olie;, - 1/2 kokos in kuip of in blok

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze salade vormt een aangenaam contrast met gerechten welke enigszins pedis zijn (heet zijn

INGREDIENTEN

Sap van 2 limoenen, 1 theel suiker (het liefst bruine rietsuiker), zout en peper, 2 uitjes,gesnipperd, 4 flinke lekkere harde tomaten in blokjes, 1 komkommer in blokjes, 1 groen pepertje gesnipperd, korianderblaadjes,fijngehakt, muntblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lunch, Brunch, Acvond maaltijd brood doet het goed bij warme dagen.

INGREDIENTEN

2 sneetjes volkoren vloerbrood, 2 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal badjak of sambal oelek, 8-10 plakjes komkommer, 1 hardgekookt ei, in plakjes, 1-2 eetl atjar tjampoer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2010
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Deze salade vormt een aangenaam contrast met pikante gerechten.

INGREDIENTEN

- sap van 2 limoentjes, - 1 theelepel suiker, - zout en peper, - 2 ajuinen (gesnipperd), - 4 tomaten (in blokjes), - 1 komkommer (in blokjes), - 1 groen pepertje (gesnipperd), - korianderblaadjes (fijngehakt), - muntblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indische andijvie met rijst, komkommer en satesaus

INGREDIENTEN

Spekjes, 1ui, 1knoflook, gember. sambal, zout, peper, 1 zak andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes volkoren vloerbrood, 2 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal badjak of sambal oelek, 8-10 plakjes komkommer, 1 hardgekookt ei, in plakjes, 1-2 eetlepels atjar tjampoer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2012
  •  …
  •  0-10 min.

Een lekker broodje voor een aparte lunch..

INGREDIENTEN

2 Lekkerbekjes (ook in de diepvries verkrijgbaar)of 6 jumbovissticks, 3 el. halvanaise, 1/2 el. citroensap, 1 tl.sambal tjampoer (of oelek) 4 pistoletjes(wit of bruin), 1/4 komkommer en 8 blaadjes sla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, 3 eieren, 1 el. suiker, 1tl. zout, 1/2 tl. peper, nootmuskaat, 1 el. (rijst)azijn, 2 tl. (grove)mosterd.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke lunch.

INGREDIENTEN

2 sneetjes volkoren vloerbrood, 2 eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal badjak of sambal oelek, 8-10 plakjes komkommer, 1 hardgekookt ei, in plakjes, 1-2 eetlepels atjar tjampoer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pak gele rijst, 1 blik kokosmelk, stukje sereh, djeroek poeroet-of laurierblaadjes, 4 eieren, 100 gram peultjes, stuk komkommer, 1/2 rode paprika, 250 gram andijvie, 50 gram tauge, pindakaas, ketjap, appelstroop, sambal, koriander, 75 gram pindas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 komkommer, in dunne schjfjes, gedroogde bieslook, gedroogde selderij, gedroogde chilipeper, azijn, zoetstof, peper, citroensap

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2011
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 Komkommers, 2 uien, azijn, gember, water, zout&peper, suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2011
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Indische lekkerbeksandwich lekker gezond!

INGREDIENTEN

2 lekkerbekjes(ook verkrijgbaar in de diepvries;bv.jumbo-vissticks), 3 eetl. halvanaise, ? eetl. citroensap, 1 theel. sambal tjampoer, 4 pisoletjes(bruin of wit), ? komkommer, 8 blaadjes sla.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2000
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik van mijn moeder.

INGREDIENTEN

Ui, Knoflook, Worteltjes (3 stuks), Kipfilet, Prei, Spitskool (zakje 250 gram), Runderbouillonblokje, Ketjap Manis, Kruiden; ve-tjin, Djahé, Laos, Serehpoeder, peper, zout, Eieren, Mie / mihoen, Eventueel extra groenten zoals peultjes, komkommer

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  •  …
  •  20-30 min.

Gevulde tahoe, aardappel, komkommer en kool

INGREDIENTEN

200 gr. rundergehakt, 1 ei, 2 teentjes knoflook, 1 theel. zout, 1 rijpe komkommer, 1 tahoekoek, 4 grote aardappelen, 4 grote koolbladeren, Voor de katjangsaus:, 2 volle eetl. pindakaas, 1 theel. sambal oelek, 1 theel. trassi, 1 theel. goela djawa, 1 theel. zout, 2 theel. ketjap, 1 theel. azijn of citroensap, 1 ragfijn gesnipperde middelgrote ui

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk verrassende salade. Veel smaak en structuur sensaties. Bitter, zoet, zuur, pittig maar ook zacht en romig.

INGREDIENTEN

2 tl Original spices Za´atar, 1,5 el Original Spices Lemon Pepper, grof zeezout, 2 x handvol jonge blaadjes van Oost Indische kers, handvol bloemen van de Oost Indische kers (als die er zijn), 2 x handvol veldsla, halve komkommer, 1 rode paprika, 300 gram gekookte en gepelde grote garnalen, verse kervel, 125 gr crème fraîche

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2013
  • Wereld
  •  10-20 min.

Lekkere pittige gehaktballetjes

INGREDIENTEN

Pond gehakt, uitje, teentje knoflook, halve eetlepel sambal, eetlepel ketjap, halve eetlepel kerriepoeder, eetlepel kokos (zakje, oa van conimex), zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 ui, ? potje zilveruitjes, 1 el olie, 3 el azijn, suiker, zout, peper, nootmuskaat, knoflookpoeder, maggie, ? el sambal

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een superlekker gerecht, moet je echt proberen!

INGREDIENTEN

# 500g sukadelappen, # 2 eetl. boter, # 4 grote uien, # 2 bouilonblokjes, # 1.1/2 eetl. ketjap, # 1/2 theel. peper, # 3 kruidnagels, # 2 eetl. azijn, # mespunt suiker, # 4 aardappels, # boter of olie, # zout of aromat

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gr,gehakt,gehaktkruiden,knoflookpoeder, 2 aard.pureren en met gehakt doormengen, 250 gr boontjes, 1 winterwortel, 150 gr champignons, 2 tomaten (pomodori), 2hardgekookte eieren, 1 ui, boullionblokje, peper + noot, 3eetl vermicelli, scheutje melk,scheutje water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*500 gr kipfilet, *3 uien, *2 eeteepels ketjap asin, *sap van een halve citroen, *2 dl tomatensap, *mosterd, *sambal, *olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijst, gehakt, groenten en amandelschaafsel!

INGREDIENTEN

250 g rijst, 3 winterpenen, bakje champignons, 1 of 2 prei(en)(of 2 uien), 1 rode paprika, 500g rundergehakt, 1 tl sambal oelek, ong 2,3 el ketjap manis, peper. Eetlepel boter en kruidenbouillon. 2 zakjes amandelschaafsel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Indische andijvie met rijst, komkommer en satesaus

INGREDIENTEN

Spekjes, 1ui, 1kmoflook, gember. sambal, zout, peper, 1 zak andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g basmatirijst, 2 eetlepels zonnebloemolie, 500 g kipfilet, in reepjes, 1 bakje boemboe ajam smoor (125 g), 1 zak gesneden witte kool, 1 komkommer, 3 eetlepels witte-wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige Salade

INGREDIENTEN

Voor de salade:, , 100 gr. taugé; 150 gr. gesneden spitskool; 1 kleine verse ananas; 1 halfrijpe mango; 1 appel; 1 kleine komkommer; enkele takjes naar smaak verse korianderblaadjes., Voor de dresssing:, 1 schijfje gemberwortel; vloeibare palmsuiker; naturel azijn; zout; halve rode spaanse peper of 1 rode rawit.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Bamie wordt veel verkocht in warungs in suriname.Het is een veel verkochte maaltijd in suriname.Het wordt ook wel javaanse bamie genoemd.

INGREDIENTEN

1 pak spaghetty,3schijfjes laos Indische gembersoort,2salam blaadjes,5 stuks lontai pimentkorrels,4pitjes knoflook geperst en 1 ui fijn.Wat celderij fijn gesneden.Zwarte peper,wat zout en 2eetlepels bruine suiker.Zoete ketjap-ketjap manis.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Surinaams
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, heel dunne plakjes, 2 el sesamolie, 2 tl honing, 1 tl citroensap, sambal, 2 tenen knoflook gepeld, 2 el ketjap, 2 el olie, 500 gr. kipfilet a la minute

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Komkommer op Indische wijze (Atjat ketimoen)

INGREDIENTEN

1 komkommer, 3 eetlepels suiker, 1 eetlepel zout, 2 sjalotjes, 1 ontpitte rode peper of 1 theelepel sambal oelek, 4 eetlepels azijn

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Knoflook sambal ketjap sperzieboontjes 2 ons tauge 1,5-2 ons komkommer eventueel kip in reepjes gesneden. Mie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Knoflook sambal ketjap sperzieboontjes 2 ons tauge 1,5-2 ons komkommer eventueel kip in reepjes gesneden. Mie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk bij nasi.

INGREDIENTEN

1 komkommer., 1 el zout., 1 dl azijn., 50g witte suiker., 1/2 tl peper korrels., 3 kruidnagels., 1 grote rode spaanse peper., 1/2 dl water

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Indonesisch
  •  120 min. <

Spreek voor zich denk ik..

INGREDIENTEN

1 komkommer, 4 schijven ananas uit blik, 1 rijpe peer, 1 rode paprika, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels gembernat (uit pot met gemberbolletjes), citroensap.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ovenschotel met gehakt en diverse groenten

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 bakje champignons, 2 uitjes, 2 teentjes knoflook, 1 blik of pot doperwten / peentjes (groot), halve komkommer, bouillonblokjes, aardappelpuree, paneermeel, boter, ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bijvoorbeeld als gerecht van de rijsttafel

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 1 prei in dunnen ringen, 2 fijngesneden worteltjes, 2 tenen knoflook, takje sereh, verse koriander, verse gember naar smaak, 2 theelepels sambal, 1 theelepel koenjit, 2 ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes, 1 eetl. olie, zout naar smaak, klein beetje trassi

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pittige komkommer salade met pepertjes

INGREDIENTEN

1 a 2 komkommers, een rood pepertje, suiker, citroensap, olijfolie, bieslook, peterselie, ui, knolook,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een fris bijgerecht

INGREDIENTEN

Kokommer, azijn, 4 eetlepels suiker, peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 kemirienoten (toko) of hazel- of walnoten, 50 gr fijngehakte sukade, 1 eiwit, 1 eetlepel 5-kruidenpoeder (toko), 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 dl ketjap manis, 500 gr rosbief, 1/2 eetlepel maizena, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies