1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase
  4. Indiase recepten
Indiase recepten Meer Indiase recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Er zijn veel recepten van bobotie te bewonderen, deze recepten hebben veel met elkaar gemeen en zijn toch nét weer iets anders net als dit recept van Project Gezond.  In de supermarkt zie ik ze wel staan de kant en klare verpakkingen van de wereldgerechten, waar je in een handomdraai lekkere gerechten mee kunt klaarmaken voor pak 'm beet zo'n € 3,50 hoef je bij de Indiase Kip Tandoori,  "alleen nog maar je kip, crème fraîche en olie toe te voegen". Op de site van Project Gezond kwam ik een blog tegen met wel 11 Wereldgerechten en allemaal zonder pakjes en zakjes. Deze gaan we dus allemaal eens uitproberen. https://www.projectgezond.nl/echte-zuid-afrikaanse-bobotie/ Je hebt best wel een waslijst aan ingrediënten nodig, maar zeer waarschijnlijk heb je de meeste wel in huis. Bovendien zorgt deze grote variëteit voor veel smaak , het zit er zeker niet voor niets in. :) En........als je alles van te voren  afmeet en afweegt staat het gerecht best snel op tafel. Wij hebben genoten.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Zuurkoolovenschotel is de maaltijd voor een koude avond om met het hele gezin van te genieten. De klassieke combinatie met zuurkool is kerrie. Heerlijk, maar ik doe het net even iets anders. Ik gebruik het Indiase kruiden mengsel garam massala. Garam massala is een soort kerrie maar er zitten ook nog andere specerijen is zoals kaneel en zwarte peper. Hierdoor wordt het een mengsel met warme kruiden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Dit is een supermakkelijk recept, dat je van tevoren kan maken, kan invriezen of op het moment dat je het nodig hebt. Je geef het de smaak die je maar wil met je favoriete kruiden of houdt het naturel. Je gooit erin wat je over hebt en het is lekker en gezond. Goed voor de huid, een manier om lekker groenten te eten, slank en vullend. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Vanavond ga ik dit proberen. Ik heb t bij Indiase restaurants gegeten. Erg lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Deze Raita maakte ik bij de Rendang-van-jeroen-meus. Ik zet het recept apart van elkaar hier neer zodat het ook makkelijk terug te vinden is. Want behalve bij de Rendang is het ook erg lekker bij (Indiase) currygerechten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan! Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Vadouvan bent als ik dan zul je beamen dat het een succes is. Ik heb het gerecht op zich vegetarisch gehouden zoals vaak bij Indiase curry's het geval is en heb er zelf een lekker visje bij gebakken. Ook met kip of lamsvlees is het een goede combinatie en er is natuurlijk ook niets op tegen om het gewoon zo te eten met een stuk naanbrood of een portie rijst erbij.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Weer eens wat anders , zoet pittig met een heerlijke saus. origineel is dit voor 4 pers. maar dat is echt te weinig , als voorgerechtje zou het kunnen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Op deze manier bereid, zijn drumsticks heel bijzonder. Krokant aan de buitenkant , zacht van binnen en heel anders van smaak. Deze delicate boutjes kunt u warm en koud eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Wanneer u bij de slager een stukje Boerderijkip koopt, weet u wat u krijgt: ambachtelijke Persoonlijk vind ik 400 gram spinazie voor 4 personen eigenlijk wat te weinig groente. Dus serveer ik een kop zelfgemaakte groente of tomaten soep vooraf of serveer er een salade bij. Hollandse scharrelkip. Eerlijk vlees, dat met zorg en aandacht de weg naar uw bord heeft gevonden. Onze boeren kiezen bewust voor duurzaamheid, en respecteren het dierenwelzijn. Boerderijkippen leiden daardoor een plezierig leven met weinig stress. Elk exemplaar wordt door ons met de grootste zorg omringd: van ei tot kip zijn onze vakmensen erbij. En natuurlijk ook daarna. En omdat we van begin tot eind blijven controleren of we voldoen aan de hoge dierenwelzijnseisen, is die kwaliteit gewaarborgd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipgerecht net even iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor de Roti (8 stuks): 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie -------------------------------------------- Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert. Bron: Libelle. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Populaire Indiase kookboeken:
Top