Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Indiase recepten Meer Indiase recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Deze soep behoort absoluut in mijn top 3! Makkelijk te maken en een regelrechte sensatie voor de smaakpapillen!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een heel makkelijk te maken kruidig soepje vol groente.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Van deze Indiase pizza krijg je direct trek! Wij gebruiken Garam Masala kruiden om deze pizza net dat beetje extra's te geven. Een aanrader! Daarnaast gebruikten wij een Magioni bloemkool pizzabodem die voor 40% uit groenten bestaat, maar wel die 100% pizzasmaak heeft! Benieuwd naar wij nog meer doen?  Voedingswaarden curry pizza 135g GROENTEN 83g KOOLHYDRATEN 36g EIWITTEN 14g VETTEN 609 KCAL …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Voor onze Zoepclub steeds op zoek naar de beste soeprecepten. Deze vond ik in de Appie-app en met een paar aanpassingen is dit voorlopig de final version! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Geef de paarse spruiten eens een excotisch tintje door ze met een pittige kruidenpasta en wat rijst te serveren! Kijk voor meer informatie op hun site of Facebookpagina! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijke zachte stukjes kip in een verrukkelijke saus. Deze heerlijke tikka masala heb ik gemaakt naar aanleiding van een vraag van een Smulweblid. Zij vroeg mij of ik ervaring had met het gebruik van melkproducten in de Slowcooker. Melkproducten hebben de neiging te gaan schiften in de slowcooker en tikka massala wordt gemaakt met yoghurt. Nou ik heb de tikka massala gemaakt en de yoghurt is niet gaan schiften. Het was een heerlijk gerecht, dat ik heb samengesteld uit verschillende recepten die ik vond. Erg lekker, maar misschien (of wel zeker) geen echte Indiase Tikka Massala maar precies zoals wij het lekker vonden. Denk aan de marinadetijd voor de kip. De marinade maakt de kip nog lekkerder Deze Tikka Massala kan natuurlijk ook gewoon in de pan of in de oven gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Zeker wanneer pompoenen in het seizoen zijn en de winkels vol liggen met deze oranje rakkers, maak ik regelamtig pompoensoep. Want zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van een dampende kom pompoensoep op een regenachtige novembermaandag?  Het recept voor deze soep is vrij eenvoudig te maken en super lekker. Door de specerijen wordt de soep lekker pittig en vol van smaak. De gembersiroop zorgt voor een zoetje aan het geheel, waardoor de smaak gebalanceerd blijft.  Daarbij is de soep 100 % vegetarisch én veganistisch! Tenzij je een vleesbouillon en/of roomboter gebruikt, wat geheel optioneel is natuurlijk.  *Het recept is genoeg voor een grote pan soep. Hieruit krijg ik 8 grote kommen soep, die geschikt zijn als lunchgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Wanneer je de soep als voorgerecht serveert, zou ik aanraden om iets kleinere kommetjes te gebruiken. Uiteraard kan je dan meer dan 8 kommen vullen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipgerecht net even iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor de Roti (8 stuks): 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie -------------------------------------------- Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Nooit meer pakjes kip tandoori etc. Maak het zelf, met verse ingredienten. Vervang voor een frisse variant de kookroom door Griekse Yoghurt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Populaire Indiase kookboeken:
Top