Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Indiase recepten Meer Indiase recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Zeker wanneer pompoenen in het seizoen zijn en de winkels vol liggen met deze oranje rakkers, maak ik regelamtig pompoensoep. Want zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van een dampende kom pompoensoep op een regenachtige novembermaandag?  Het recept voor deze soep is vrij eenvoudig te maken en super lekker. Door de specerijen wordt de soep lekker pittig en vol van smaak. De gembersiroop zorgt voor een zoetje aan het geheel, waardoor de smaak gebalanceerd blijft.  Daarbij is de soep 100 % vegetarisch én veganistisch! Tenzij je een vleesbouillon en/of roomboter gebruikt, wat geheel optioneel is natuurlijk.  *Het recept is genoeg voor een grote pan soep. Hieruit krijg ik 8 grote kommen soep, die geschikt zijn als lunchgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Wanneer je de soep als voorgerecht serveert, zou ik aanraden om iets kleinere kommetjes te gebruiken. Uiteraard kan je dan meer dan 8 kommen vullen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Zo'n vispakketje kun je niet alleen in de oven maar ook prima op de bbq. Makkelijk dus want met het Nederlandse weer weet je het maar nooit. Ik heb hier roodbaars gebruikt, maar zeebaars, kabeljauw of een andere witvis is ook heel goed mogelijk. Vadouvan is een specerijenmengsel uit de Indiase keuken dat ook wel bekend staat als Franse kerrie. De smaak is echter veel milder dan kerrie. Een smaak die bovendien erg goed combineert met vis. Lekker hierbij is Gratinovenschotel-met-zoete-aardappel-champignons-en-paprika …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een spicy soep, deze Indiase broccoli soep. Vul hem met linzen en kikkererwten en je hebt een maaltijdsoep, of houd hem simpel.  Kijk voor meer leuke recepten op: www.onlinechefs.nl Of volg ons op facebook, pinterest en twitter.    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Echt een lekker en apart gerecht vooral de gehaktballetjes zijn super. Eigenlijk valt er niet veel meer over te zeggen alleen dat je dat zelf wel zult proeven als je het maakt. Alvast iedereen bedankt die het wil gaan maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Dit recept heb ik van Jamie, alleen aangepast voor tweetjes. 'Pukka' is het Indiase woord voor 'de enige echte' of 'authentieke', vandaar de naam van dit gerecht. Deze curry is gewoon superlekker! Zet 'm midden op tafel met (eventueel) een paar lepels yoghurt en strooi er korianderblaadjes over. Wie wil er nog een tweede portie?  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Gelukkig nieuwjaar!! Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Als één van je goede voornemens gezonder eten en leven is, dan zit je hier goed. En niet alleen nu maar het hele jaar door. Om het nieuwe jaar gezond te beginnen krijg je van mij een heerlijk kruidig en gezond recept. En het is ook nog eens lekker snel klaar. Maak er een mooi jaar van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipgerecht net even iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor de Roti (8 stuks): 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie -------------------------------------------- Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Nooit meer pakjes kip tandoori etc. Maak het zelf, met verse ingredienten. Vervang voor een frisse variant de kookroom door Griekse Yoghurt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Populaire Indiase kookboeken:
Top